Savoy kirjutas:Ma ei tea kui palju on sul haridust, aga igasuguste andmete analüüsil ja statistika tegemisel kehtib reegel, et aegajalt tuleb andmetesse detailselt sisse vaadata niiöelda tükitasandile välja. Siis saad mingisuguse pildi, mida need konsolideeritud andmed sisuliselt võivad sisaldada. Sealt FB grupist saadki konkreetsete juhtumite näol tüki/inimese tasandil näiteid.
Andmete analüüsil ja statistika tegemisel on vaja veenduda ka lähteandmete usaldusväärsuses. Sotsiaalmeediagruppide "mina kuulsin", "nagunii on see nii", "tuttava tuttava tuttava tuttav teadis rääkida" usaldusväärsus on olematu. Juba sellepärast et liialt paljudel oma agenda promojatel ei ole vähematki probleemi valetada nii et suu suitseb ning seda on võimatu tõestada. Vähene hulk reaalseid juhtumeid kaob agressiivse valepropaganda taha ära.
Lisaks igasugused meelevaldsed seosed - a la "juhuslik peavalu 3 kuud peale vaktsineerimist on kindlasti-kindlasti vaktsiini süü". Pmst ainus patt milles ei ole näinud vaktsiine süüdistatavat on rasestumine. Käin ka neid gruppe uudistamas et näha mis iba levitamine parasjagu populaarne on. Sageli esineb kontekstist välja rebitud fakte, mida esitatakse kui vaktsiinide kahjulikkust tõestavat, kuid allikmaterjal tervikuna väidab hoopis vastupidist - lihtsalt ei viitsita läbi lugeda või on kiusatus panna maailma kattuma oma veendumusega nii suur.. Võtta sellist jama levitavaid gruppe kui "silmi avardavat".. no ma ei tea.. Avardab küll, annab veendumuse et Issanda loomaaed on ikka kirju..