REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Peeter kirjutas:Küsisin, et kas on siis palju kaebusi neil. Ja naine mul ütles, et kõik kaebavad mingeid jamasid. Jah olen nõus, et juba siis oli ja täna seda enam võimatu kindlaks teha, et kui paljudel neist oli tõsiseid ja päevapikkusi tervisehäireid, ja kui palju lihtsalt virisemist, aga fakt jääb faktiks- kui inimene ikka järgmine päev end sandisti tunneb ja arst talle haiguslehe väljastab, siis on konkreetne lugu, mida varem suht alati nõuti. Ja fakt on ka see, et juhtkond andis töötajatele teada: vaktsineerimisjärgset töövõimetust arstitõendiga kinnitada me praegu ei nõua, pole vaja.
See võis vabalt nii olla. Võtame leebe kõrvaltoime, mida on teemas palju kordi mainitud - palvikuhood järgneval ööl. Ilmselgelt mõjutavad need inimese töövõimet järgmisel päeval ja on väga mõistlik ja inimlik haiguslehte sellisel puhul mitte nõuda.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mina lubasin enda omadele tasustatava täiendava puhkusepäeva, kui vaktsiini järgselt mingeid jamasid on.
Keegi pole kasutanud. Ilmusid kõik tööle, osa samal päeval, osa järgmisel.
Osa vennad on 2 korda juba põdenud ja eriti moraali pole vaja lugeda olnud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
ssk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ssk »

Peeter: Tänud täpsustuste eest. Mulle tundub, et vaktsineerimise järgne haigusleht ongi halb näidik hindamaks kõrvalmõjusid. On inimesi kellel kõrvalmõjud olid raskemad aga ei võetud haiguslehte... ja ka vastupidi, oldi haiguslehel aga mitte vaktsineerimise tõttu. Seepärast ka see minu küsimus... puhtalt haiguslehe järgi ei saa ei üht ega teist väita. Aga sõltumata sellest, kas inimene võttis haiguslehe või mitte, on alati olnud võimalus perearstile kurta kõrvalmõjudest. Nii jääb märk maha. Ja see on minu hinnangul grammi võrra parem indikaator. Peab aega ja energiat kulutama selleks ning üldiselt saab pädeva hinnangu profesionaalilt.
Mehto72
Liige

Postitus Postitas Mehto72 »

Olen teemat pikalt kirjutanud ja väga huvitav arutelu.
Kasutaja Peeter teemale tuleb lisada juurde, et meditsiiniliselt on vaktsiini ja nende kõrvaltoimete omavaheline seostamine väga subjektiivne teema ja palju loeb sellest kui hästi oskad oma hädasid ise arstile maha müüa. Sama on ka long covidi teemaga. Varasemate tüvede puhul sai teatud kopsukahjustusi kindlalt seostada covidi tagajärgedega, aga kui tegemist on üldise tervise halvenemisega, siis see seostamine ei ole niivõrd meditsiini kui rohkem loogika põhine seostamine ja sugugi mitte 100% kindel.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Lihtsalt võrdleme siis.
Üks võimalus oleks juhtkonna poolt pakutud "präänik" vaktsineeri ja kui mingi jama on siis saate omavahel klatitud ilma palgas kaotamata. Loomulikult ei kehti selline kokkulepe kui tõsisem häda ilmneb ja on vaja EMOsse vms. pöörduda.

Teine võimalus oleks siis et kusagilt (KOV) vms. tuleb selline soovitus/käsk lasteaia juhatajale.... ja siis ka muudele KOV-i allüksustele lasteaiad, koolid, sotsiaaltöötajad jne sõltuvalt KOV-i suurusest.

Teise variandi kohta on minu meelest liiga palju inimesi et sellisel pudrul kohe alguses kaas pealt ära ei oleks lennanud.
Eriti veel juhul kui pea kõik seda päeva-paari kasutaks.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
frantzus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas frantzus »

kui terve sotsiaalmeedia on täis kisa et vaktsineerimisega kaasnevad räiged kõrvalnähud siis loomulikult iga vaktsineeritu ootab neid kõrvalnähtusid et kohe tervele maailmale kuulutada! isegi varba äralöömine vastu uksepiita peale vaktsineerimist kvalifitseerub kõrvalnähuks. ei eita et kõrvalnähud on, aga see vast arstide pärusmaa; aga ülejäänud enamus kuidagi sotsiaalmeediast väljaimetud ohvritallede ettekujutus et kui ikka süstisin siis ju mingi kahi peab olema! olid ka Frantzusil peale kolmandat doosi tugevad kõrvalnähud; perearsti poole ei pöördunud vaid kurtsin käesolevas teemas kuna siin asjatundjad koos. ja sain ka adekvaatse vastuse!
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Aga kas sa tunned siis ennast kindlamalt? Kui maski ei kanna? Ja kas ronid ikka igatsugu üritustele ninapidi ligi jutuga, et "mul mask ees, ma pole põhjust enam karta ega midagist? Või käitud tasakaalukalt ja ei topi oma nina igalepoole kuhu võimalik ja ei käpi kõiksugu asju mida võimalik, olgu siis mask ees või mitte? Ma ühele poes selga ronijale ütlesin lihtsalt: "Aga kust sa tead, et mina haige pole?" Siis astus kohe paar sammu tagasi.

Ma elan sellist vähenõudliku inimese elu : Toidupood , vajadusel apteek , abikaasaga visiidid arsti juurde , töö ka selline individuaalne kus eriti kellegagi otsesuhtlust pole . Täna oli küll erandlik päev kui käisin Nõmmel sõõrikukohvikus ja ostsin sealt sõõrikuid kaasa .
Mask ikka igal pool korralikult nina ja suud katmas . Seda maskivabastuse paberit ei võta juba selle pärast , siis pole kellegi kobisemist - miks see seal ilma maskita on .
frantzus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas frantzus »

parkija kirjutas:Aga kas sa tunned siis ennast kindlamalt? Kui maski ei kanna? Ja kas ronid ikka igatsugu üritustele ninapidi ligi jutuga, et "mul mask ees, ma pole põhjust enam karta ega midagist? Või käitud tasakaalukalt ja ei topi oma nina igalepoole kuhu võimalik ja ei käpi kõiksugu asju mida võimalik, olgu siis mask ees või mitte? Ma ühele poes selga ronijale ütlesin lihtsalt: "Aga kust sa tead, et mina haige pole?" Siis astus kohe paar sammu tagasi.

Ma elan sellist vähenõudliku inimese elu : Toidupood , vajadusel apteek , abikaasaga visiidid arsti juurde , töö ka selline individuaalne kus eriti kellegagi otsesuhtlust pole . Täna oli küll erandlik päev kui käisin Nõmmel sõõrikukohvikus ja ostsin sealt sõõrikuid kaasa .
Mask ikka igal pool korralikult nina ja suud katmas . Seda maskivabastuse paberit ei võta juba selle pärast , siis pole kellegi kobisemist - miks see seal ilma maskita on .

saagi aru kas see on retooriline küsimus või frantzusile esitatud? frantzusi trajektoor on täpselt sama mis AKF Parkija`l, lisaks veel abikaasa asemel koeraga arsti juures käimine. ja ikka mask ees, Frantzusil muidugi; taksikoeral ei nõuta isegi suukorvi loomaarsti juures! vabandan kui minu kirjatükkidest on valesti aru saadud; kasutan kribamisel kõverpeeglit...
Viimati muutis frantzus, 09 Veebr, 2022 19:54, muudetud 1 kord kokku.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Walter2 kirjutas:...Ma nuiasin perearstilt üle aasta saatekirja kaela MRT ja ultraheli uuringutele ning neuroloogi vastuvõtule (diskide teema). Perearstidel on mingi rahastuse teema nende saatekirjadega (pole spetsialist ja ei tea täpsemalt), et neid ei taheta kergekäeliselt anda... :wall:
Vaheta perearsti!
Mul hoopis selline mure, et kui on midagi vähe kahtlasem, siis saadab just eriarsti juurde, kusjuures ise paneb ka aja kinni. Peale analüüse, kui mingit ravi vaja, helistab ise tagasi, muidu võtab ühendust pereõde ja mina ei pea ise muretsema... :scratch:

Raha teema on selles, et perearst saab "pearaha" ning kui saadab spetsialisti juurde või teeb lisauuringu, siis selle eest maksb riigi käest saadud "sinu" rahast. Muidu jääks raha temale kui kokkuhoiust tulenev kasum. See on selline lihtsustatud seletus, kuigi korralduslikult natuke keerulisem.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Iga päev oli/on Eestis ca 7 infarktijuhtu. Tänapäeval on neist seitsmest infarktisaanust viis vaktsineeritud, mis toimub seltsimehed?
Endal läks viletsasti, sain oma kroonilised haigused enne vaktsineerimist kätte, muidu lammutaks juba TA ukse taga vaktsiinikindlustust nõudes... Aga äkki näkkab veel.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Mehto72 kirjutas:Varasemate tüvede puhul sai teatud kopsukahjustusi kindlalt seostada covidi tagajärgedega, aga kui tegemist on üldise tervise halvenemisega, siis see seostamine ei ole niivõrd meditsiini kui rohkem loogika põhine seostamine ja sugugi mitte 100% kindel.
Misasi on "üldise tervise halvenemine"? Koroona kauakestvaid sümptomeid on igas selle kohta käivas uuringus täpselt loetletud.
Mehto72
Liige

Postitus Postitas Mehto72 »

Kriku kirjutas:
Mehto72 kirjutas:Varasemate tüvede puhul sai teatud kopsukahjustusi kindlalt seostada covidi tagajärgedega, aga kui tegemist on üldise tervise halvenemisega, siis see seostamine ei ole niivõrd meditsiini kui rohkem loogika põhine seostamine ja sugugi mitte 100% kindel.
Misasi on "üldise tervise halvenemine"? Koroona kauakestvaid sümptomeid on igas selle kohta käivas uuringus täpselt loetletud.

Üldine tervise halvenemine on see mida long covidiks nimetatakse. Väsimus, energiakadu, töövõime langus.
"uuringus loetletud" justnimelt on probleem. See tähendab, et võetakse ette nimekiri teadaolevatest vaktsiini kõrvalnähtudest või long covid sümptomitest ja siis võrreldakse neid kliendi sümptomitega.
See tähendabki, et seostamine ei ole meditsiiniline vaid rohkem loogika põhine seostamine. Sest ükski analüüs või proov ei sisalda pahanduse põhjustaja nime. Kui kellelgi juhtuvad olevad sümptomid mida pole nimekirjas, siis piltlikult öeldes näidatakse trääsa. Selleks et vastav sümptom nimekirja satuks on vaja tuhandeid fikseeritud juhtumeid.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Kanada veoautokonvoi tekitanud liikumise taga on sisuliselt 1 inimese nimeline konto. Isik osales Trumpi toetuseks raha korjamises. Selle naise FB konto võeti üle ja hakkas kohe toimuma sündmusi. Arvatavalt võeti üle suurem kogus kontosid ja nende alt hakati riikidele suuri probleeme tekitavaid kolonnide liikumisi üles keerama.

The woman's years-old Facebook account had no real history of political activity until January 2022, when it suddenly posted a fundraiser for Donald Trump.
Below the post was a comment from the woman's daughter:
"I like how you hacked my moms shit but you won't answer my dm."
https://twitter.com/BySteveReilly/statu ... 3999964160

I called the woman on her publicly listed number, and she said her account had been hacked.
The stolen account was administering a collection Facebook groups started between Jan. 26 and Jan. 28 that had amassed more than 300,000 followers that had 7,500 posts.
https://twitter.com/BySteveReilly/statu ... 6210378753
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Üks võimalus on veel covid saada vaktsineerimas käies. Seda on siin kirjutatud ja ka minu tutvusringkonnas on suisa 3 sellist juhtumit. koroooooona (long COVID) on ka selle puhul võimalik saada aga see ei ole siis vaktsiini mõju.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Mehto72 kirjutas:Üldine tervise halvenemine on see mida long covidiks nimetatakse. Väsimus, energiakadu, töövõime langus.
Kui need tekivad põdemise käigus ja vahepeal ei taandu, mismoodi siis nende seostamine haigusega meelevaldne on?

Mehto72 kirjutas:"uuringus loetletud" justnimelt on probleem. See tähendab, et võetakse ette nimekiri teadaolevatest vaktsiini kõrvalnähtudest või long covid sümptomitest ja siis võrreldakse neid kliendi sümptomitega.
Vast ikka teistpidi, süstematiseeritakse patsientide kaebusi ning esinemissagedust võrreldakse kontrollgrupi ehk ühiskonna keskmisega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline