REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Tegelane5 »

ruger kirjutas:Kanada veoautokonvoi tekitanud liikumise taga on sisuliselt 1 inimese nimeline konto. Isik osales Trumpi toetuseks raha korjamises. Selle naise FB konto võeti üle ja hakkas kohe toimuma sündmusi. Arvatavalt võeti üle suurem kogus kontosid ja nende alt hakati riikidele suuri probleeme tekitavaid kolonnide liikumisi üles keerama.

No ei usu et tavaolukorras lihtsalt kontode ülevõtmisest piisaks et selline kodaniku allumatus organiseerida. Mingi rahva rahuolematus peab samuti olema. Prantsuse kollavestide liikumine algas ju samuti lihtsalt sellest kui kütuse hindu tõsteti ning üks naisterahvas kirjutas feissaris, et tema paneb vesti selga ja plakat käes protesteerib tee ääres. VBolla tuleb veel paar inimest ja tavaolukorras olekski lõunaks asi unustatud olnud. Läks aga teisiti.
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Vene meedia: Vladimir Žirinovski hingab masina abiga, tema seisukord on kriitiline.
https://www.delfi.ee/artikkel/95863163/ ... kriitiline
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
frantzus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas frantzus »

nn. üldine tervise halvenemine võib olla ka seotud vanusega, progresseeruv! või väidab keegi vastupidist? kes ei joo ega suitseta sureb ikka, aga tervena :dont_know: :dont_know:
Mehto72
Liige

Postitus Postitas Mehto72 »

Kriku kirjutas:
Mehto72 kirjutas:Üldine tervise halvenemine on see mida long covidiks nimetatakse. Väsimus, energiakadu, töövõime langus.
Kui need tekivad põdemise käigus ja vahepeal ei taandu, mismoodi siis nende seostamine haigusega meelevaldne on?

Ei ole väitnud, et seostamine haigusega on meelevaldne. Küsimus on selles, et kuidas tehakse diagnoosimisel vahet tavapärasel väsimusel ja stressil, mis esines ka ennem pandeemiat ja nüüd tekkinud long covidil? Aga saan aru, et siin ka varem küsitud igasugu küsimusi mida tembeldati antivakserite jutupunktideks. Olgugi et varsti peale seda küsis neid samu küsimusi ka austria kohus.
Mehto72
Liige

Kriku kirjutas:
Mehto72 kirjutas:"uuringus loetletud" justnimelt on probleem. See tähendab, et võetakse ette nimekiri teadaolevatest vaktsiini kõrvalnähtudest või long covid sümptomitest ja siis võrreldakse neid kliendi sümptomitega.
Vast ikka teistpidi, süstematiseeritakse patsientide kaebusi ning esinemissagedust võrreldakse kontrollgrupi ehk ühiskonna keskmisega.

Kui vastet ei leita, siis ei ole vahet kumba pidi kontrollida.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Tegelane5 kirjutas:
ruger kirjutas:Kanada veoautokonvoi tekitanud liikumise taga on sisuliselt 1 inimese nimeline konto. Isik osales Trumpi toetuseks raha korjamises. Selle naise FB konto võeti üle ja hakkas kohe toimuma sündmusi. Arvatavalt võeti üle suurem kogus kontosid ja nende alt hakati riikidele suuri probleeme tekitavaid kolonnide liikumisi üles keerama.

No ei usu et tavaolukorras lihtsalt kontode ülevõtmisest piisaks et selline kodaniku allumatus organiseerida. Mingi rahva rahuolematus peab samuti olema. Prantsuse kollavestide liikumine algas ju samuti lihtsalt sellest kui kütuse hindu tõsteti ning üks naisterahvas kirjutas feissaris, et tema paneb vesti selga ja plakat käes protesteerib tee ääres. VBolla tuleb veel paar inimest ja tavaolukorras olekski lõunaks asi unustatud olnud. Läks aga teisiti.

Loomulikult on rahulolematust riikides ja elanike hulgas palju. Aga selge, et teatud sündmusi juhitakse ka erinevate poliitiliste liikumiste-mõjugruppide ja riikide kaudu. Ehk kellel on võimalust ja resursse siis on võimalik vägagi palju muutusi ja protestiliikumisi praegu käima tõmmata. Kes neid sündmusi tegelikult juhib, võibolla ei saagi kunagi teada. Aga jälgime seda kõike ja proovime aru saada. Selge, et paljudel juhtudel vaadataks hetkel meie idanaabri suunas, kellel on nii motivatsioon, raha, kui ressursid ja võimekused olemas. Rahulolematus kõigega ja riikide sisesed protsessid on selgelt üle keemas ja arenemas. Ehk, kes jäi COVID kriisi jalgu ning uskus kõiges vandenõusid+vaktsineerimise teemad+kaotas töö(või sugulased) siis nende inimeste radikaliseerumine on selgelt toimunud. Ja need ei ole kõik sugugi lihtsad probleemid, mida lahendada.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Mehto72 kirjutas:Küsimus on selles, et kuidas tehakse diagnoosimisel vahet tavapärasel väsimusel ja stressil, mis esines ka ennem pandeemiat ja nüüd tekkinud long covidil?
Jutt on ikka sellisest väsimusest, mis inimesel elu segab ja mida saab mõõta (kui palju jõuab trepist üles minna vms).

Mehto72 kirjutas:Aga saan aru, et siin ka varem küsitud igasugu küsimusi mida tembeldati antivakserite jutupunktideks. Olgugi et varsti peale seda küsis neid samu küsimusi ka austria kohus.
Ei vasta tõele. Uuskasutaja virisegu vähem.

Mehto72 kirjutas:
Kriku kirjutas:Vast ikka teistpidi, süstematiseeritakse patsientide kaebusi ning esinemissagedust võrreldakse kontrollgrupi ehk ühiskonna keskmisega.

Kui vastet ei leita, siis ei ole vahet kumba pidi kontrollida.
"Vastete" otsimise asemel võidakse inimeste kaebusi lihtsalt sageduse alusel järjestada.
Mehto72
Liige

Kriku kirjutas:Jutt on ikka sellisest väsimusest, mis inimesel elu segab ja mida saab mõõta (kui palju jõuab trepist üles minna vms).

Segabki elu ja saabki mõõta. Aga kuidas teed vahet, kas väsimus ja töövõime langus tekkis otseselt covid haigusest ja läheb kirja long covidiks või lihtsalt sellest, et inimene on kuude kaupa kodus passinud ja vähene liikumine, suurenenud stress on põhjus.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Mehto72 kirjutas:
Kriku kirjutas:Jutt on ikka sellisest väsimusest, mis inimesel elu segab ja mida saab mõõta (kui palju jõuab trepist üles minna vms).

Segabki elu ja saabki mõõta. Aga kuidas teed vahet, kas väsimus ja töövõime langus tekkis otseselt covid haigusest ja läheb kirja long covidiks või lihtsalt sellest, et inimene on kuude kaupa kodus passinud ja vähene liikumine, suurenenud stress on põhjus.

Kui inimene pole varem arsti juures käinud ja tema kohta pole võrdlusandmeid olemas, siis ei saa mitte midagi mõõta, et võrrelda füsioloogilisi või kognitiivseid muutusi.
("mõõtmine" - tundmatu suuruse võrdlemine, tuntud suurusega.)

Ise sain (sümptomiteta) seagripi Lõuna-Ameerikast, reisikaaslastel nii hästi ei läinud ja nendel diagnoositi see juba Eestis.
Järelpõdesin pikalt, iga päev pärast lõunat tõusis palavik ja suur väsimus oli lisaks muudele probleemidele.
Uurisid nii Tartu kui Tallinna arstid ja järeldus oli sama, et midagi nagu oleks aga diagnoosi panna ei saa ja kirjutati "ravi puudub".
(Üks soovitab karkudega käima õppida ja otsida elamine kust ratastooliga välja pääseb, teine ütleb et "kolme aasta pärast oled pime" jne.)

Käesoleva vaktsineerimise eel lepiti firmas igaksjuhuks eelnevalt kokku, et kes keda asendab et haiguslehte ei peaks võtma ja tegelikult seda asendamist läks ka korduvalt vaja.
Omal oli ööpäev kestev 39 palavik.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

aht0 kirjutas:Isiklikult ajab naerma mõne jauramine et vaktsiin mürgitas teda, vaadates kuidas muidu toitutakse burksidest jms kiirtoidust ja muidugi kimutakse iga tund nuka taga suitsu.
See on kõige labasem demagoogiline sildistamine. Kui midagi asjalikku enam öelda pole, siis hakkab selline lame demagoogia. Antud juhtumil siis süüdistamine suitsetamises ja ebatervislikes eluviisides. Kinnitan eraldi, et minu näites toodud inimese tervisemuredes ei ole mõtet süüdistada ei suitsetamist ega ebatervislikke eluviise. Kui sa järgmiseks üritad tema vaktsineerimiste järel ilmnenud tervisemuresid tembeldada no näiteks alkoholismiks või narkomaaniaks, siis teatan juba ette: ka need süüdistused on alusetud ja pahatahtlikud teema laimamise katsed.
aht0
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aht0 »

Peeter kirjutas:See on kõige labasem demagoogiline sildistamine. Kui midagi asjalikku enam öelda pole, siis hakkab selline lame demagoogia. Antud juhtumil siis süüdistamine suitsetamises ja ebatervislikes eluviisides. Kinnitan eraldi, et minu näites toodud inimese tervisemuredes ei ole mõtet süüdistada ei suitsetamist ega ebatervislikke eluviise. Kui sa järgmiseks üritad tema vaktsineerimiste järel ilmnenud tervisemuresid tembeldada no näiteks alkoholismiks või narkomaaniaks, siis teatan juba ette: ka need süüdistused on alusetud ja pahatahtlikud teema laimamise katsed.

Ah et nüüd on demagoogia? Aga 24/7 iga võimaliku nurga alt üritada väita kui mõttetud kõik piirangud on, kui pahad vaktsiinid on ja kuidas kõik ikka peaks olema teistmoodi ei ole demagoogia?

Kuni peale mitmete 'argumentide' ümberlükkamist tuled lagedale müstiliste tuttavatega (mitte ühe vaid mitmega), kel lausa korraga tekkisid peale süste tervisehädad mis kohe kindlasti olla seotud vaktsineerimisega.

Oleks härra rääkinud ühest sellisest tuttavast, ilma pool päeva eelnevalt vaidlemata ja antivax iba tootmata, oleks usutav. Jah, juhtub. Harva, aga tuleb ette. Aga et lausa mitu kohe said sääntsed hädad on nagu mitu järjestikust lotovõitu.

Eespool tsiteeritud artiklist
Valdavalt olid Uusküla sõnul teatised meditsiinilisest seisukohast mittetõsised, näiteks kurdeti süstekoha valu, palavikku ja peavalu. “Kui ei ole end aastaid vaktsineerinud, oled sellele natuke vastu ja tunned sundi, siis võib väga ärritada, kui pärast on mitu päeva peavalu või palavik,” juurdles Uusküla põhjuse üle, miks algas möödunud kevad ravimiametile teatiste valinguga. Teisalt tõi ta välja, et vaktsiinide saabudes levis arvamus, nagu ei kaasneks nendega mingeid kõrvaltoimeid, mistap pöörduti ravimiameti poole ka kergemate kõrvalnähtudega. “Kui inimene saab süsti ning tal on terve öö külmavärinad ja peavalu, siis see on tema jaoks väga häiriv kogemus, aga see ei ole tõsine kõrvaltoime,” ütles Uusküla.
...
Kokku oli 31. jaanuari seisuga Eestis süstitud 1 930 770 koroonavaktsiini doosi. Kõigist doosidest 6810 juhul (0,35%) on ravimiametit teavitatud kõrvaltoimetest, millest omakorda 325 juhul kirjeldatakse tõsist kõrvaltoimet ja 71 juhul on amet andnud hinnangu, et tervisemure seos vaktsiiniga on võimalik.

Võtad äkki ise vaevaks välja arvutada kui tõenäoline on et neist 855 589 praeguseks vaktsineeritust kaks kooselavat indiviidi sattusid mõlemad selle õnnetu 325 sekka? Ka vaid üheks neist sattumise tõenäosus on vaid 0,00011688. Sina väidad et lausa kaks korraga.. 0,00011688X0,00011688=1.36609344x10^-8

Tahad usutavalt valetada, siis ära pinguta üle.
Viimati muutis aht0, 10 Veebr, 2022 1:14, muudetud 2 korda kokku.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas:
Mehto72 kirjutas:Üldine tervise halvenemine on see mida long covidiks nimetatakse. Väsimus, energiakadu, töövõime langus.
Kui need tekivad põdemise käigus ja vahepeal ei taandu, mismoodi siis nende seostamine haigusega meelevaldne on?
See on küll väga libe teema, aga härra Kriku tegi nüüd küll paraja fopaa.... Kui nüüd vahetada sõnad põdemise käigus sõnadega vaktsineerimise järel, siis jääb üle lihtsalt küsida, et mis neil lausetel küll vahet on?

Kui need tekivad vaktsineerimise järel ja vahepeal ei taandu, mismoodi siis nende seostamine vaktsineerimisega meelevaldne on?
Ühte ja sama asja (terviseprobleeme) tõlgendame samade argumentidega täiesti vastandlikult erinevalt? Sõltuvalt sellest kuidas tõlgendajale sobib?
Peeter
Liige
Kontakt:

aht0 kirjutas:Kogu akf Peetri tänane jutt on a la "üks argument lükatakse ümber, hakkan urgitsema järgmise argumendiga". Vägisi tundub lihtsa antivax agenda pushimisena. Alustas ju jorinaga vaktsiinipasside ja kella 23'ste piirangute üle.. :roll:
Hakkan kahtlema kas tal reaalselt on mõni "tuttav paar kel nüüd vaktsiini pärast tervis probleemne" või on tegu lihtsalt kuskilt FB grupist nopitud narratiivi esitamine isikliku kogemuse pähe.
Ma üritasin lihtsalt näidata, et asi ei ole nii must-valge, nagu mõnede seisukohad siin on. Kuigi pole teada, et kellelgi oleks hakanud sarvu või sabasid kasvama, ja ma ise näiteks ei oska suht midagi oma pere vaktisneerimiste kohta kurta (v.a ühel 3-4 tunnine väga ebanormaalne külmatunne) (minul endal teise süstiga no mingi ehk pooletunnine selline kerge külma ja kuuma laine ehk) siis sellele kõigele vaatamata on ka siin samas juba inimesed kirjeldanud teerve ööpäevaseid kõrgeid palavikke ja muud jamasid. Aga on ka neid kellel on veel sitemini läinud. Nagu ka mina oma näites tõin. Ravi ta saab, aga seostamine vaktsiiniga- no ei, seda me teiega ei aruta. Ja nüüd, kui selline juhtum on toimunud, ja ma uurin, et kus küll on see piir, millest alates on kas nii või naa, siis näed sa selles kohe antivaxxerlust. See on lihtsalt lame. See, et on juhtumeid, mis ei mahu sinu maailmapilti ja sa nimetad seda antivaxerluseks, siis see ei tee olematuks selliseid juhtumeid, ja sellepärast ma seda uurisingi, et kuhu mida liigitada siis.
Viimati muutis Peeter, 10 Veebr, 2022 1:25, muudetud 1 kord kokku.
Peeter
Liige
Kontakt:

aht0 kirjutas:
Ah et nüüd on demagoogia? Aga 24/7 iga võimaliku nurga alt üritada väita kui mõttetud kõik piirangud on, kui pahad vaktsiinid on ja kuidas kõik ikka peaks olema teistmoodi ei ole demagoogia?

Kuni peale mitmete 'argumentide' ümberlükkamist tuled lagedale müstiliste tuttavatega (mitte ühe vaid mitmega), kel lausa korraga tekkisid peale süste tervisehädad mis kohe kindlasti olla seotud vaktsineerimisega.

Oleks härra rääkinud ühest sellisest tuttavast, ilma pool päeva eelnevalt vaidlemata ja antivax iba tootmata, oleks usutav. Jah, juhtub. Harva, aga tuleb ette. Aga et lausa mitu kohe said sääntsed hädad on nagu mitu järjestikust lotovõitu. Tahad usutavalt valetada, siis ära pinguta faktidega üle.
Kustkohast sa välja loed, et ma olen öelnud ..kui mõttetud kõik piirangud on? Ma ei ole seda siin millalgi öelnud, lappa kasvõi kõik need sajad leheküljed ükshaaval läbi. Need sinu sõnad on alusetu meelevaldne laim. Jah, ka täna olen kirjutanud, et vaktsiinipass on kaotanud oma mõtte, AGA, ma kohe lisasin, et hoopis olulisem oleks minu arvates haiguse tõrje seisukohast välja filtreerida, et haiged rahva sekka ei sattuks, ja mõttekas oleks tagada inimeste hajutatus. Kui ikka soovitakse haigust tõrjuda. Selgitus: Et viirus ei pääseks mühinaga levima, kui suudaks miskitmoodi läbi lipsata rahvakogunemisele. Kuidas seda läbi viia, see on eraldi teema. Ma ei leia, et ma oleks piirangutevastane, see on sinu meelevaldne mõtteuitamine.
Järgmiseks vaktsiinid: ma ei ole öelnud, et vaktsiinid on pahad. See on jälle sinu kitsa maailmavaate tõlgendus. Vaktsiinid on kasu toonud paljudele inimestele, aidanud paljusid ja paljudel pole neist ka mingeid probleeme (nagu mina ja mu peregi) (sellest olen kah kirjutanud), vähemalt siiani. Oma postitustega tahtsin lihtsalt näidata ka seda aspekti, et paljud on saanud ka sellest terviserikke, kellel on see ajutine ja kellel päeva kellel kahega üle läinud, kellel mitte. Ka need on faktid ja neid ei saa eitada, ega laua alla pühkida, kuigi mõned seda hirmsasti tahaksid. Aga see ei tähenda, et vaktsiinidest paljudele inimestele kasu pole olnud. Ja ei tähenda ka seda, et esimese otsa vaktsiinid ka uute tüvedega samahästi hakkama saavad. Ka see on juba fakt. Eks näis kuidas edasi läheb.
Ja see et selliseid inimesi mitu on, kas see on siis üllatus või? Juba siin teemas on kirjutanud mitu inimest, kes täiesti oleksid kvalifitseerunud haiguslehe väljakirjutamiseks oma õnneks küll ajutise töövõimetusega. Jah, kinnitan veelkord: ma tean tõesti mitut inimest, kes peale vaktsineerimist nüüd oma tervisega juba pikemat aega kimpus on, ja kellele öeldakse, et see on tema enda meelevaldne sidumine, tean ka ühte kes (tema väimehe sõnadel) sai fikseeritud vaktsiinikahju. Mis temast edasi on saanud või kas hüvitist on saanud nagu siin küsiti, seda ma praegu ei tea, sest pole praegu seda väimeest, minu tuttavat näinud, ega värskemat infot küsida saanud. Minul isiklikult pole mingit alust selle väga pikaajalise sõbra/tuttava sõnades kahelda. See mida keegi teine sellest arvab ei ole enam minu asi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline