Majapidamismured

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas speedsta »

Sellist varrega toodet olen ise ka mitu aastat sihtinud ja pole kunagi trehvanud õigel hetkel. Nagu sa ise lingilt näed, on toode otsas. Iga aasta defitsiit aga keegi õppust ei võta. Ehk järgmine aasta lumevaesem talv, siis saab osta või siis ei tuua sellist sortimenti üldse letile.
Kui on probleem, tõmba lõuga
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

speedsta kirjutas:Sellist varrega toodet olen ise ka mitu aastat sihtinud ja pole kunagi trehvanud õigel hetkel. Nagu sa ise lingilt näed, on toode otsas. Iga aasta defitsiit aga keegi õppust ei võta. Ehk järgmine aasta lumevaesem talv, siis saab osta või siis ei tuua sellist sortimenti üldse letile.

On olemas odavam millele tuleks pikem toru varre pikenduseks taha panna, 30tk:
https://www.bauhaus.ee/lumekaabits-swing.html

Ja kallim 6,3m pikk, 36tk: https://www.bauhaus.ee/lumeroop-alux.html

3m pikkusega alumiiniumtorusid ja nende vahetükke saab siit:
https://pood.esvika.ee/installatsioonim ... m-s32-w-3m
https://pood.esvika.ee/installatsioonim ... m-keermeta
https://pood.esvika.ee/installatsioonim ... m-s25-w-3m
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Sugga 21
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sugga 21 »

Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Sugga 21 kirjutas:Veel üks huvitav lahendus.
https://www.youtube.com/watch?v=8qx-r-4K4R8

Ei paista just kuigi hästi töötavat.
Welber
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Welber »

speedsta kirjutas:Sellist varrega toodet olen ise ka mitu aastat sihtinud ja pole kunagi trehvanud õigel hetkel. Nagu sa ise lingilt näed, on toode otsas. Iga aasta defitsiit aga keegi õppust ei võta. Ehk järgmine aasta lumevaesem talv, siis saab osta või siis ei tuua sellist sortimenti üldse letile.

Meil turg väike ja lattu väga ei osteta. Aga kui e-värk käes, ei näe probleemi:

https://www.google.com/search?q=lumenpu ... ent=safari
Bonis nocet, quisquis pepercerit malis.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Espaki aiaosakonnas oli eelmine nädal virnas erinevaid - nii plastist kui metallist kaabitsaga. Puhastan sellisega päikesepaneele katusel.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Walter2
Liige
Kontakt:

frantzus kirjutas:tore kui frantzusist lõpuks aru saadakse! aga mis on lahendus? kas abikaasa vanadekodusse ja taksi loomade varjupaikka? või paneks ikka pika lumetõkke mõlemile poole maja sest teiselt poolt ajab ka lund alla! vaataks neid finantsilisi küsimusi ikka pikemas perspektiivis, kumb on kasulikum?

Tõkked pannakse ikka sinna kus on uksed e. kuskaudu hoonesse sisenetakse. Katuselt alla tulles hakkab tavaliselt enne paras mürin peale, oma kogemuste põhjal ei jää sellele ükski koer ette. Lapsed muidugi iseasi, sel juhul mõistlik katus aeg-ajalt puhtaks tõmmata.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

On üks lahendus, kuidas ennast ilma tööga katkestamata olukord lahendada - maja müüki ja leida uus, kus kõik juba olemas! 8)

Tegelikult olen näinud lahendust, mis tundus algul imelik, kuid hiljem veendusin et töötab - peremees oli suht lameda kaldega viilkatuse vahetuse ajal uue pleki alla pannud küttekaabli ja kui lund vähe rohkem sai, siis lülitas mõneks ajaks sisse... Ukse kohal oli eraldi välja toodud vinskapi stiilis viilkatus, mis sademed kahele poole kõrvale juhtis.

:dont_know:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Majapidamismured

Postitus Postitas Kriku »

Kõik see on muidugi foorumi temaatikast kaugel, aga samas akf-id aastate jooksul ju vähemalt virtuaalselt tutvunevad. Ma ei näe põhjust, miks ei võiks ühes jututoa teemas meestetööde kohta nõu küsida ja mõtteid vahetada.
Kasutaja avatar
paadikapten
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas paadikapten »

Welber kirjutas:Lumetõkete taha hakkab praeguste ilmadega jää kogunema ja see võib lõpuks mitmeid tonne kaaluda.

Tuleb meelde aeg, mil elasin vanas puumajas. Seal oli katus plekist, valtsid jooksid muu hulgas alumistes servades piki katust. Nende valtside taha kogunes hunnik rasket jääd. Mõnikord majaperenaine siis tuli mu ukse taha, et "mine katusele, roogi seal veidi, maksan sulle". Ega rahast ära ei ütle, selle nimel võis natuke riskida ja nii olin ma nõus.
Kuidas rookida, seda ei rääkinud keegi. Perenaine mees andis mulle mingi vana koormarihma ümber piha, teine ots seoti sarika külge ja töö võis alata. Seda rihma oli just nii palju, et ulatasin katusel töötama. Lumi oli väike tegu. Aga see jää seal katuse servades oli karmim asi. Labidat jääpanga serva alla surudes tuli see jama küll pleki küljest naksti lahti, aga seda katuselt alla saata oli paras tegu. Ei hakanud ju suuri tükke pisemaks tampima, see oleks võinud katuseplekki lõhkuda.
Vaatame siis, mis siin toimub...
Walter2
Liige
Kontakt:

Walter2 kirjutas:Espaki aiaosakonnas oli eelmine nädal virnas erinevaid - nii plastist kui metallist kaabitsaga. Puhastan sellisega päikesepaneele katusel.

Eilse seisuga on endiselt Tallinna Espaki poes virnas nii plastist kui alum. otsaga teleskoopvarrega lumekaabitsaid (~45...49 eur). Kiirustage, seltsimehed ! :)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kuidas tõlkida?

Fucs kirjutas:No ja ma oleks juba tänaseks püstirikas ning peesitaks Kanaaridel praegu hoopis, mitte ei jookseks sae, kiilu, kuvalda ja kirvega mööda metsa ja ei teeks küttepuid, et varbad sooja saada... :mrgreen:
Saagimise kiilu mõtled või lõhkumise oma?

Mis kuvalda sul on? Ma ostsin mingi fiibervarrega, aga see rsk tuli varre otsast lahti ja nüüd sõidab mööda vart. Enne iga lööki astun ta kinni tagasi, närvidele käib päris hästi.

TÄNAN, rumal fiiberviga parandatud :)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Re: Kuidas tõlkida?

Postitus Postitas Fucs »

Puulõhkumise kiilu ikka. S.t kaks kiilu 8)
Kuvalda on aus maamõõtja riist 3kg ja 70cm puidust varrega.
5kg on ka, aga see oleks puude lõhkumisel overkill.

Pms kukkus talvel kummuli suur 18m kõrgune EW ajal toonasele langile jäetud vana seemnekuusk. Eelmine aasta kevad kuivas järsku ära, detsembris kukkus kummuli. Oks on oksas kinni ja alumised on käsivarre jämedused. Tüvi alt 1.20m läbimõõdus.

Ma poleks eluilmas seda kuivanud ronti puutunud, kui ta nüüd keset õue poleks kukkund krt :D

1/3 pakust saab kiilu ja kirvega jagu, 2/3 läheb saega halgudeks.
Lõikasin 30cm pakud. Rekord on ühes 30cm pakus 9 tõsist oksa.

Saab kuskil 7 ruumi puid. 5 on tehtud. Osa ladva poolt oli pehkind.
No ja siis on veel kaks oksteta kuuske mis torm murdis sügisel ja siis on üks ca 1m läbimõõduga mega suur vana haab kummuli... pole lähemalt veel uurinud, ilmselt osaliselt pehkinud, muidu poleks tüvest pooleks murdnud.

Praeguseid küttepuu hindu vaadates paneb tegutsema :D

edit: ahjaa... üks kirves oli mul fiibervarrega (ei old Fiskars, mingi odavam asi oli aga mitte hiinakas) ja ma sain sellel varre pooleks eelmine nädal.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Kuidas tõlkida?

Mul on umbes selline, aga kollase varrega: https://www.decora.ee/27298-vasar-30kg-fiibervars

Mõnekümne matsu järel tuli lahti ja hakkas vart mööda sõitma. Võimalik, et aitaks, kui talle kruviga toruklamber vms. alla kõvasti kinni keerata, aga võib-olla ei aita see ka. Moodne tehnika :( Praegu on haavad päevakorras, täna vedasin umbes 3 ruumi sügisel poolitatud-neljastatud pakkusid koju. Nende edasi töötlemiseks kuvaldat õnneks väga vaja ei lähe. Aga närvidele käib ikka, kui ostad asja ja siis ei kõlba see õieti millekski.

Kust sa lõhkumise kiilu said? Ma olen paar veneaegset kirvest pannud selle ameti peale, aga neil lähevad lõpuks silmad puruks. Tänapäevasele "Husqvarna" kirvele annan ka garantiid nullivalt pähe, on ära päris ära seenestunud, aga töötab nagu ennegi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist