an2 kirjutas:Vaktsineerimisest. Kindlasti on sellest kasu. Kolme süstiga nakatusin ikkagi aga mitte midagi viga ei ole. Nohu ja kõik. Isegi palavikku pole. Väitled lihtsalt kui vaktsiinivastane või ajad pilbast pooleks?
Ei kumbagi. Mõnda vaktsiini (teetanus) kasutan ise ka regulaarselt. Küll aga olen kogu covidi-teemat pidanud ülereageerimiseks. Midagi sarnast 2005 a Eestit uputanud jaanuaritormiga mida oodata ei osatud, tagantjärel oli tarku muidugi palju ja järgnevalt karjuti vähemalt 10 aastat iga tuulepuhangu peale et "hunt, hunt!": Muidugi inimlik et teist korda eksida ei taheta kuid pärast niisugust devalveerimist ei võeta hoiatusi enam tõsiselt.
Akf richardi mainitud Irina Dontšenko - mu mäletamist mööda üks neist kes ei pidanud kurikuulsa Saaremaa võrkpalliturniiri ärakeelamist vajalikuks. Pole kindel et kas neid materjale internetis veel leidub. Kui ükskord vaatasin siis oli Meie Maa juhtkiri kus koroonat peeti samaväärseks "lumme laskmisega" küll maha võetud. Kellel on salvestatud sellel on.
Ehk siis ülalnimetatud sündroom - pärast mingit prohmakat hakkavad inimesed kartma eksida.
Ja ma nüüd ise selles teemas enam ei kommenteeri enne kui kui oma antikehade testi vastuse teada saan. Neid tuttavaid-töökaaslasi kes kahe süstiga on vaktsineeritud ning 3-5 päevaga püstijalu haiguse põdenud ei jõua enam kokku lugedagi. Täiesti võimalik et ma ise ka ja kusjuures nohu on palju hullem. Kui seda ei ravi läheb 7 päeva, ravimisega nädal.
Või on see pandeemia märkamatult üldse ära lõppenud? Viitasin varemalt ühe Soome teadlase artiklile kus kirjutati et sellised epideemiad ei lõpe mingite arvnäitajate saabumisel või täitumisel. Need lõpevad siis kui teema ei ületa enam uudisekünnist. Sõitsin õhtul töölt koju, kuulasin üle pika aja täistunni uudiseid ja mitte sõnagi koroonast.... ??