KV ja KL käsirelvadest
Re: KV ja KL käsirelvadest
Tegelikult üks küsimus akf Palmile oleks küll.
Kas uued Kustid liiguvad kohe KL poole või on nendega ka mingit ajalist nihet oodata?
Ma vaatasin, et neil olid tegelikult sihikud juba komplektis olemas.
Kas uued Kustid liiguvad kohe KL poole või on nendega ka mingit ajalist nihet oodata?
Ma vaatasin, et neil olid tegelikult sihikud juba komplektis olemas.
kraal kirjutas:Üha enam tundub, et Norra müüs või andis meile sinna samusesse kukkunud upgraditud relvad.
Uuendustel iseenesest midagi viga pole ja nende tagamaad on igati mõistetavad. Kokkupandav kaba oli vajalik, kuna mehed ei mahtunud soomusmasinatesse enam "aerutama". Toona ilmselt lihtsalt ei toodetud paremaid kokkukäivaid kabasid, tänapäeval on neid juba olemas. Picatinny liist lukukojal oli vajalik, kuna muidu polnud lihtsat viisi erinevate modernsete sihtimisseadmete kinnitamiseks. Alumiiniumsalved olid vajalikud, kuna terassalved kaalusid ebamõistlikult palju. Uus laesäär oli vajalik, kuna muidu polnud võimalik relvale kinnitada harkjalgu, lampe, lasereid ja käepidemeid. Probleem tekkib asjaolust, et kui relvad meile jõudsid, korjati mõistagi nende pealt suurimat väärtust pakkuv kallis kraam ära ja Eestis sinna midagi asemele ei pandud ja saigi olukord, kus "moderniseerimise" asemel on relva peal hunnik tühja picatinny liistu, kõrgem kaal ja ebamugavam kaba. Muidugi on sisuliselt tegemist ikkagi vana auto üle värvimisega ja suurimad probleemid relva endaga lähtuvad selle sügavamast olemusest, mida muuta pole ei lihtne ega ka mõistlik. Norrakad pikendasid moderniseerimisega relva teenistusiga ja kui see ka ennast ammendas, siis müüsid/andsid eestlastele. Sellised "battle rifle" tüüpi relvad lihtsalt ei sobi eriti hästi modernse varustuse ja doktriiniga. Värvi oma 90ndate corollat üle palju tahad, uut autot sellest ei saa ja värvi purkide hind hakkab ka kokku juba kõrgeks kiskuma.
paalberg kirjutas:Jääb arusaamatuks, miks kaitseliitlased hädalahendusena omaalgatuslikus korras sinna AG-3le mingisugust optikat peale ei osta, AimpointPRO ja Eotech512 on enamasti 500 euro teema ja need amatööridele mõeldud igasugu Vortexid, Holosunid veel omakorda poole odavamad. Samuti saaks ebamugavad AG3e kabad Spuhri omadega asendada. Spuhri kaba jaemüügi hind on 260 eurot, riikliku tellimusena hulgi ostes saaks need kabad veel 25-30% soodsamalt ehk mingi 200 euroga kätte.
Ilmselt seetõttu, et "uued relvad tulevad kohe" on räägitud vähemalt viimased 4 aastat (kui mitte isegi 7) ja seetõttu pole peetud mõistlikuks mingit omaalgatust alustada. Kurb tõsiasi on, et paljudel kaitseliitlastel on raskusi juba 12 eurose liikmemaksu maksmisega, 500+260 eurot on valdava enamuse võitlejate jaoks liig mis liig, et seda ise finantseerida. Hakkajamad on juba ammu oma relvad ise ära tuuninud. Et seda ka laialdasemalt ette võtta on vaja suurt rahastust, mille saamine on eeldatavasti raske. Spuhri kaba + korralik sihtimisseade on need 2 asja, mis oleks kohe raudpolt tõstnud relva efektiivsust oluliselt.
-
- Liige
- Kontakt:
Kustid tulevad jagamisse sel ja järgmisel aastal. Maakaitse saab kindlasti ühena esimestest (ca pooled ette nähtust sel aastal), kuid oleme üritanud ikkagi kõikidele anda, et saaks väljaõppega alustada. Kindlasti tulevad veel eraldi sõnumid.
Ja eespool, kus rääkisin ka enda varustusest, oligi mu sõnum, et asju oli vähe ja sestap pidingi mina ootama. Mul ei olnud niipalju vaja, kui jalaväelastel (loe: ka maakaitse).
Ja eespool, kus rääkisin ka enda varustusest, oligi mu sõnum, et asju oli vähe ja sestap pidingi mina ootama. Mul ei olnud niipalju vaja, kui jalaväelastel (loe: ka maakaitse).
-
- Liige
Uued relvasüsteemid EKV-le
Loodame, et rakettidega sama reha otsa ei astuta, mis automaatidega.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Re: Uued relvasüsteemid EKV-le
Kondid kirjutas:Loodame, et rakettidega sama reha otsa ei astuta, mis automaatidega.
Täpsusta. Ma küll ei tea, millest jutt.
-
- Liige
Lagunevad, tõmmikud pooleks, löökurvardad kõverad. Sihikutest 5% langesid esimeste päevadega rivist välja…
-
- Liige
Uued relvasüsteemid EKV-le
Julgen väita, et pea 30 aastat vanade galilidega oli probleeme kordades vähem.
Julgen väita, et antud väide ei pea paika ja tugineb vaid emotsioonidel.
-
- Liige
vaad kirjutas:Julgen väita, et antud väide ei pea paika ja tugineb vaid emotsioonidel.
Olen nende püssidega kokku puutunud praeguseks poolteist aastat. Kui suur on teie kogemus?
Kondid kirjutas:Julgen väita, et pea 30 aastat vanade galilidega oli probleeme kordades vähem.
Julgen mäletada, et Galil oli ka alguse poole üks äraütlemata sitt relv, heaks muutus ta siis kui AK-4 ja muu "raskem" kraami tulema hakkas.
Kondid kirjutas:Lagunevad, tõmmikud pooleks, löökurvardad kõverad. Sihikutest 5% langesid esimeste päevadega rivist välja…
Siililegi selge, et gaasikolviga AR viieteistkümnel Galili st. Kalašnikovi süsteemi töökindlust ei ole.
Keegi ei käskinud ka harrastajatele mõeldud säästusihikuid armee lahingrelvadele peale panna.
Re: Uued käsirelvad EKV-le
Tundub, et maa külmas jälle ära...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
-
- Liige
Relvasüsteem on iseenesest viimasepeal. Kui oled hoolas ei ole ka lambitõrkeid. Probleemiks on mõningate relvaosade kvaliteet.
Eesti on LMT gaasikolviga AR viieteistkümne esmakasutaja.
Viimistlusfaasis relvasüsteemilt tuleb katse-eksituse meetodil esilekerkivad puudujäägid alles eemaldada.
Selles LMT poolt hankel teistest märgatavalt odavaim pakkumine seisneski, et LMT tootearenduskulud võeti osaliselt Eesti maksumaksja ja kaitse-eelarve kanda.
Viimistlusfaasis relvasüsteemilt tuleb katse-eksituse meetodil esilekerkivad puudujäägid alles eemaldada.
Selles LMT poolt hankel teistest märgatavalt odavaim pakkumine seisneski, et LMT tootearenduskulud võeti osaliselt Eesti maksumaksja ja kaitse-eelarve kanda.
-
- Liige
Nõus, loodetavasti saab need vead mõistliku aja jooksul korda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline