M: Stalingradi medal koos dokumendiga
M: Stalingradi medal koos dokumendiga
Pakkuda Stalingradi medal koos dokumendiga. Medaliga on autasustatud
59-nda Üksiku Soomusrongi Diviisi jefreitor Sergei Sheludko, 24.08.1943.
Seisukord hea, originaalsuse garanteerin.
Koos dokumendiga hea ja väheliikuv asi.
Hind 725 EEK.
Näeb siin:
http://s25.photobucket.com/albums/c91/t ... talingrad/
Kel huvi andke teada.
59-nda Üksiku Soomusrongi Diviisi jefreitor Sergei Sheludko, 24.08.1943.
Seisukord hea, originaalsuse garanteerin.
Koos dokumendiga hea ja väheliikuv asi.
Hind 725 EEK.
Näeb siin:
http://s25.photobucket.com/albums/c91/t ... talingrad/
Kel huvi andke teada.
-
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
Ongi väheliikuv asi muide. Tiraaziga ca 750 000 medalit. Za oboronu ja za vsjatie sarjas on palju medaleid mis on suurema tiraaziga kui Stalingrad.
Ehk näitad mulle seda kohta, kus Stalingradi medaleid, dokumentidest rääkimata lademetes seisab??? Ostaks isegi hea meelega. Mul on 1 veel, mis on koos dokumendiga ja müügiks, kuid ka see on juba hetkel broneeritud.
Nalja ei ole olnud mõtteski kellelegi pakkuda ja kui Sulle pakkus, siis kummaline huumorisoon Sul. Oled vist naljakoolis käinud.
Palve moderaatorile see teema lukku panna, ennem kui asi päris mölaks kätte ära läheb.
Ehk näitad mulle seda kohta, kus Stalingradi medaleid, dokumentidest rääkimata lademetes seisab??? Ostaks isegi hea meelega. Mul on 1 veel, mis on koos dokumendiga ja müügiks, kuid ka see on juba hetkel broneeritud.
Nalja ei ole olnud mõtteski kellelegi pakkuda ja kui Sulle pakkus, siis kummaline huumorisoon Sul. Oled vist naljakoolis käinud.

Mis kellegile meeldib:)
Eks aegade jooksul on neid mitmeid erinevate väeosade poolt antud dokumente läbi käinud käest. Endal on olemas kogus sõjaaegne medal koos paberiga majorile ( naisterahvas ). Meditsiiniteenistus. Mida kõike tema silmad küll ei näinud....
Nii, et maitseasi.
Endale otsisin kaks aastat sellist variatsiooni Stalingradi dokumendist nagu sellel lehel olev keskmine dokument, e. variant 2. Lõpuks leidsin. Huvitav selle poolest, et neid anti sõja ajal ja nõks peale sõda Stalingradi linna administratsiooni poolt.
Väga haruldane variant. Selline siis:
http://www.mondvor.narod.ru/MObStal.html
pean silmas paberit, mis on avaneva lehe allosas, keskmine variant.
Eks aegade jooksul on neid mitmeid erinevate väeosade poolt antud dokumente läbi käinud käest. Endal on olemas kogus sõjaaegne medal koos paberiga majorile ( naisterahvas ). Meditsiiniteenistus. Mida kõike tema silmad küll ei näinud....
Nii, et maitseasi.
Endale otsisin kaks aastat sellist variatsiooni Stalingradi dokumendist nagu sellel lehel olev keskmine dokument, e. variant 2. Lõpuks leidsin. Huvitav selle poolest, et neid anti sõja ajal ja nõks peale sõda Stalingradi linna administratsiooni poolt.
Väga haruldane variant. Selline siis:
http://www.mondvor.narod.ru/MObStal.html
pean silmas paberit, mis on avaneva lehe allosas, keskmine variant.
....
Eks linnade administratsioonide (Täitevkomiteede) poolt anti ka sõjaajal, mitte ainult pärast sõda. Ise sain hiljaaegu mõned dokumendid. Nende seas tunnistus medalile "Leningradi kaitsmise eest". Medal asutatud 22 detsember 1942. Kavalerile kätte antud 23 juuli 1943, Leningradi täitevkomitee poolt, nr 49669. Kusjuures kavaler ise sel ajal sõjaväelane-meditsiiniteenistuse 2.järgu vanem. Oleks võinud väeosa juhtkonna allkirjaga saada, kuid ei, ikka täitevkomitee poolt.
Tere,
Leningradi kaitsmise medali dokumendid anti eranditult kõik kas siis linna täitevkomiteede ( erinevad ajajärgud- erinevad tempelallkirjad ) või siis hiljem sõjakomissariaatide poolt.
Väeosade templite ja nimetustega Leningradi kaitsmise medali dokumenti teadaolevalt polegi olnud.
Stalingradiga on teine lugu. Enamuses on Stalingradi dokumendid väeosade nimetustega ja hilisemad siis nn. voenkomatide poolt antud paberid ( mida ka vähem ).
Stalingradi puhul on aga just linna administratsiooni poolt antud dokumente kõige vähem...
Leningradi kaitsmise medali dokumendid anti eranditult kõik kas siis linna täitevkomiteede ( erinevad ajajärgud- erinevad tempelallkirjad ) või siis hiljem sõjakomissariaatide poolt.
Väeosade templite ja nimetustega Leningradi kaitsmise medali dokumenti teadaolevalt polegi olnud.
Stalingradiga on teine lugu. Enamuses on Stalingradi dokumendid väeosade nimetustega ja hilisemad siis nn. voenkomatide poolt antud paberid ( mida ka vähem ).
Stalingradi puhul on aga just linna administratsiooni poolt antud dokumente kõige vähem...
offtopic, kuid ma tänan siinkohal tossomit, kes on minu kollektsiooni võimaldanud lisada stalingradi medali, mis on omistatud nkvd vägede võitlejale 
suhteliselt selline asi, mille peale ka minu vanaisa, kes on sõjast läbi käinud, hakkas oma meenutusi jagama, mis oli nkvd väeosa võitleja tegelik ülesanne

suhteliselt selline asi, mille peale ka minu vanaisa, kes on sõjast läbi käinud, hakkas oma meenutusi jagama, mis oli nkvd väeosa võitleja tegelik ülesanne

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist