Xender kirjutas:See, et ühendus läbi poola läbi lõigata, oleks vaja liikuda 300 km. Lisaks hunnik muid eesmärke ära täita. Ma ei usu, et VV saaks sellega hakkama.
Rääkimata sellest, et Valgevene väed ei pruugi olla ka väga motiveeritud, sealjuures, VV elukutseline maavägi on umbes 11000. Seega mingigi arvestatavama rusika jaoks oleks neil vaja välja kuulutada mobilisatsioon (mille puhul olen kindel, et sellisel juhul läheks seal lappama).
Ühesõnaga, väikene arv, küsitavalt motiveeritud vägesid ei ole see, millega selliseid operatsioone annaks ellu viia.
Seal ei ole vajalik tingimata maaväe operatsioon, seda saab teha ka lennuväe ja erioperaatorite kombinatsioonis (viimased nuhivad välja konvoi liikuma hakkamaise ja seejärel tuleb VF/VV lennuvägi kindla peale).
See aga eeldab võitlust õhuruumis (ma ise arvan, et UKR lennuväe põhipingutus seisnebki nendest tagalateedest VF ja VV lennuväe eemale peletamises).
Kuna varustust veavad erafirmade rekkad, siis peale esimese kolonni puruks pommitamist leidub vähe soovijaid järgmise kolonni jaoks. Maapeale ÕT-ga aga neid kaitsta ei saa, sest kaitstav ala on liiga suur, selleks tuleks kogu UKR ÕT raketivägi viia sinna.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.