Xender kirjutas:Ma pakun, et mingi aeg tagasi :
Venemaa : Tead Xi, et meil üks endine koloonia möliseb liiga palju, paneme nädalaga ... max kahega, neil suu kinni. Pehmo lääs ei jõua midagi teha ja majanduslikud mõjud on väikesed. Näitame sellele läänele koha kätte! Selline väike tsiki - briki
Hiina : okei, aga ärge mu kalliste olümpiamängudelt liigset tähelepanu ära tõmmake
Reaalsus on aga see, et 2 nädal läbi, sõja lõpp ei paista. Venemaa majandusel on äärmiselt reaalne võimalus minna pankrotti ning tekitada üleüldiselt suuri lainetusi maailmamajanduses. Lisaks tehnika mida ka pool hiina armeed kasutab, põleb telekaamerate ees laia leegiga.
Majandussõda ja kõik muu sarnane on läinud nii laiaks, et võib ka Hiinat ennast mõjutama hakkata - ei maksa siiski unustada, et enamiku toormest ostab Hiina siiski maailmaturuhinnaga.
Ühesõnaga kas toetada Putinit, ilma igasuguse selge kasuta (Hiinal ei tundu, et oleks plaan läänega tuumasõda pidama hakkata, kuid sinnapoole Kremli poliitika tüürib) või lasta Putin allavett (kes nagunii mingi hetk roomab ise tagasi uksetaha)?
Seega ma arvan, et Hiina lööb ka mingi aeg Venemaale noa selga (no mitte otseselt, sest hiina pole venemaa liitlane).
Venemaa on Hiina jaoks 12-s ekspordipartner ja 9-s impordipartner. Näitlikustamaks, Hiina ekspordib Malaisiassse rohkem kui ekspordib Venemaale. Mõte selles, et kuigi Venemaa on Hiina jaoks oluline kaubanduspartner, on palju riike kes kõvasti olulisemad. Kindlasti Hiina laveerib ja otsib kasu igalt poolt, aga kaubanduse mõttes ei taha Hiina rikkuda suhteid ka teiste (ja olulisemate) riikidega.