Київ Оперативний | Kyiv Operative
Колона постачання окупантів захоплена в повному складі.
Okupantide varustuskolonn saadi kätte täies koosseisus
https://t.me/kyivoperativ/90477UKR>RUS
Ситуация в регионах на 8 утра
● Киевщина
Бучанский район – бои в Ирпене, Макарове. Постоянное перемещение врага в Гостомельской, Бородянской, Бучанской общине.
В Броварском районе - передвижение вражеской техники по населенным пунктам. В трех общинах Броварского района проводятся боевые действия.
Вышгородский район: три общины – гуманитарная катастрофа. Славутич без света.
● Черниговская область
Ночью — три авианалета на Чернигов. Разрушения и жертвы уточняются.
Вокруг Чернигова – оборонительные бои. Вчера были уволены 2 населенных пункта в киевском направлении.
● Сумщина
Дважды ночью в Сумском районе была воздушная угроза. Ночью артиллерия орков несколько раз расстреливала мирные села Ахтырского района и саму Ахтырку. Гатят русские враги преимущественно из Тростянца. Этот город оккупирован врагом. Также враг воспользовался периодом тишины, который периодически длился последние несколько дней, для укрепления своих позиций и перемещения войск.
● Житомирщина: В области – длительная тревога ночью. И уже второе за утро. Информации о разрушениях и потерях пока нет.
● Кировоградская область: Несколько часов – воздушная тревога, в общем ситуация спокойная.
● Днепропетровщина: 3 3.30 почти до 7.00 - тревога. Без взрывов. На утро – спокойно.
● Харьков: В Харькове – всю ночь воздушные тревоги, по области – активные боевые действия на Изюмщине.
● Запорожская область
Военные и жители Запорожского края во взаимодействии с полицией, ГСЧС, подразделениями Сил обороны Украины и властями Запорожья сдерживают массированное наступление оккупационных войск. В настоящее время ситуация без существенных изменений, но враг продолжает активно использовать артиллерию, танки, гранатометы и минометы.
● Ровенщина: Всю ночь - воздушная тревога, на утро - спокойно.
● Волынь: Относительно спокойно. С трех ночи — воздушные тревоги.
● Винничина: Относительно спокойно, ночью – воздушные тревоги.
● Закарпатье: На Закарпатье спокойно
● Хмельницкая область: Воздушная тревога с 3:30 до 6:30. В общем – спокойно
● Тернополь: Воздушная тревога несколько часов
● Черкассы: Воздушные тревоги, но вообще ситуация спокойная.
● Львовщина
Оккупанты совершили авиаудар по Международному центру миротворчества и безопасности. По предварительным данным, они выпустили 8 ракет. Информация о пострадавших устанавливается
● Полтава: Воздушная тревога по всей области с 3.30 до 7:00. На утро – спокойно.
● Черновцы: Была воздушная тревога. В общем – спокойно.
● Ивано-Франковск: Ночью тревога, был ракетный удар по аэродрому.
● Луганщина
Жилищный сектор Северодонецка, Рубежного Лисичанска и Попасной под постоянными обстрелами. Есть жертвы и пострадавшие в мирном населении.
Несмотря на постоянные обстрелы, энергетикам удалось подключить 13000 абонентов, газовщикам — 7000.
● Донетчина
Мариуполь в осаде, бои на окраинах города. Гуманитарная колонна продвигается медленно, но идет.
По всей линии – громко. В Краматорске всю ночь и с утра воздушные тревоги.
Самолеты над Лиманом, Славянском, Святогорском.
Есть информация об ударах вчера вечером в район Святогорской лавры. Есть раненые. Информация проверяется.
● Николаевщина: ночь прошла относительно спокойно, область держит оборону.
● Херсонщина
Начиная с вечера и ночью сильные взрывы, грады в районе аэропорта. Информация проверяется.
● Одесса: Несколькочасовая воздушная тревога. В общем, ситуация спокойная.
RUS>EST
Olukord piirkondades kell 8 hommikul
● Kiievi piirkond
Buchansky piirkond - võitlus Irpenis, Makarovis. Vaenlase pidev liikumine Gostomeli, Borodjanski, Buchanski kogukondades.
Brovarsky rajoonis - vaenlase varustuse liikumine läbi asulate. Brovarski rajooni kolmes kogukonnas toimuvad lahingud.
Võšgorodski rajoon: kolm kogukonda – humanitaarkatastroof. Slavutych ilma valguseta.
● Tšernigovi piirkond
Öösel - kolm õhurünnakut Tšernigovile. Purustusi ja inimohvreid täpsustatakse.
Tšernihivi ümbruses - kaitselahingud. Eile vallandati 2 Kiievi-suunalist asulat.
● Sumy piirkond
Kaks korda öösel oli Sumy piirkonnas õhuoht. Öösel tulistas Orki suurtükivägi mitu korda Akhtyrka piirkonna rahulikke külasid ja Akhtyrka ennast. Vene vaenlased on peamiselt Trostjanetsist. See linn on vaenlase poolt okupeeritud. Samuti on vaenlane viimastel päevadel perioodiliselt kestnud vaikuseperioodi ära kasutanud oma positsioonide tugevdamiseks ja vägede liigutamiseks.
● Žõtomõri piirkond: piirkonnas - pikaajaline häire öösel. Ja täna hommikul teist korda. Teave hävimise ja kaotuste kohta pole veel kättesaadav.
● Kirovogradi piirkond: paar tundi - õhurünnaku häire, üldiselt on olukord rahulik.
● Dnipropetrovski oblast: 3 3.30 kuni peaaegu 7.00 - äratus. Ei mingeid plahvatusi. Hommikul – rahulikult.
● Kharkiv: Harkivis - kogu öö õhurünnakud, piirkonnas - aktiivne sõjategevus Izyumi piirkonnas.
● Zaporožje piirkond
Zaporožje territooriumi sõjaväelased ja elanikud pidurdavad koostöös politsei, riikliku hädaabiteenistuse, Ukraina kaitseväe üksuste ja Zaporožje võimudega okupatsioonivägede ulatuslikku pealetungi. Praegu pole olukord oluliselt muutunud, kuid vaenlane jätkab aktiivset suurtükiväe, tankide, granaadiheitjate ja miinipildujate kasutamist.
● Rivne piirkond: Terve öö - õhurünnaku häire, hommikul - rahulikult.
● Volyn: Suhteliselt rahulik. Alates kolmest öösel - õhurünnakud.
● Vinnõtsja: suhteliselt rahulik, öösel - õhurünnakud.
● Taga: Taga-Karpaatias on rahulik
● Hmelnitski piirkond: õhurünnakute häire kell 3.30-6.30. Üldiselt rahulik
● Ternopil: mitu tundi kestev õhurünnak
● Tšerkassi: õhurünnakute hoiatused, kuid üldiselt on olukord rahulik.
● Lvivi piirkond
Sissetungijad sooritasid õhurünnaku Rahvusvahelisele Rahuvalve- ja Julgeolekukeskusele. Esialgsetel andmetel tulistasid nad välja 8 raketti. Teave ohvrite kohta on kindlaks tehtud
● Poltava: õhurünnak kogu piirkonnas 3.30-7.00. Hommikul – rahulikult.
● Tšernivtsi: Toimus õhurünnak. Üldiselt rahulikult.
● Ivano-Frankivsk: Öösel oli häire, lennuväljale toimus raketirünnak.
● Luganski piirkond
Severodonetski, Rubežnoje Lisitšanski ja Popasna elamusektor on pideva mürsu all. Tsiviilelanikkonna hulgas on ohvreid ja vigastatuid.
Vaatamata pidevale pommitamisele õnnestus energeetikutel ühendada 13 000 abonenti, gaasitöötajaid - 7000.
● Donetski piirkond
Mariupol piiramisrõngas, sõdib linna äärealadel. Humanitaarkonvoi liigub aeglaselt, aga tuleb.
Valju üle kogu liini. Õhurünnakud Kramatorskis terve öö ja hommikul.
Lennukid Limani, Slavjanski, Svjatogorski kohal.
On teavet eile õhtul Svjatogorski Lavra piirkonnas toimunud streikide kohta. On haavatuid. Teave on kontrollimisel.
● Mõkolaivi piirkond: öö möödus suhteliselt rahulikult, piirkond hoiab kaitset.
● Hersoni piirkond: Alates õhtust ja öösel oli lennujaama lähedal tugevaid plahvatusi ja rahet. Teave on kontrollimisel.
● Odessa: mitu tundi õhurünnakuhoiatust. Üldiselt on olukord rahulik.
https://t.me/kyivoperativ/90454