sass2401 kirjutas:Vene keeles, tarbida sinepi ja soolaga (kui üldse) Игорь Стрелков (Гиркин) "Как развивается спецоперация на Украине" брифинг на ОСН 24.03.22 https://www.youtube.com/watch?v=PNNFPsqe5uc
Girkin nimetab Vene tegevuse läbikukkunuks, vahepeal sekkub mingi politoloogi nimeline ollus, kelle peale Girkin kirtsutab halvustavalt nina ja selle jauaramise võiks kohe edasi kerida.
Vaatasin selle video lõpuni. „Olluse“ jutu võib rahulikult edasi kerida. Panen siia küsimuse ja girkini vastus. Kõike ei jõua tõlkida.
K: Kaua kestab sõjaline operatsioon?
G: Ei tea, kes arvas, et see on kiire sõjaline operatsioon…. See on raske sõda, olen seda korduvalt kirjutanud, et UKR armee on väga ebameeldiv vastane ja üllatab tugevasti. Mütsiga teda lööma minna ei ole mõtet…. Nüüd vaatavad paljud riigid meie tehnikat sõjas, mida varasemalt on näidatud ainult paraadidel ja olenevalt nähtust teevad omad järeldused…. Oleme juba näinud 29 päeva "kiiret" sõjalist operatsiooni ja midagi ei ole saavutanud. Lisaks on vastane (UKR) väga hästi organiseerinud mobilisatsiooni ja alustab kontrapealaetungi, millest meie juhid vaikivad. Kahjuks pean tunnistama, et minu kõige halvemad ennustused hakkavad täituma, venemaa on väga pikas, väsitavas, verises sõjas.
K: kas te arvate, et see spetsoperatsioon venib pikemaks….?
G: Ma lihtsalt ei arva, ma arvan, et meie(RUS) „säravad“ luureandmed olid väga valed…neist saadi valesti aru. Mis omakorda viis valele sõjalisejõu planeerimisele… ei hävitatud seda, mida oleks pidanud….ja mis viis UKR väed organiseeritud vastutegevuseni, peaaegu ilma kahjudeta…. Seoses sellega ma väidan, et vene relvajõud on väga halvas olukorras. RUS väed üritavad rünnata 3000km pikkusel rindel… Isegi donbass pole veel ära võetud, isegi Adejevka pole ära võetud. …. Sellise tempoga me ei lõpeta seda sõda kunagi….(edasi tuleb tükk aega jura)… ökonoomika on täiseti pekkis, meie vastu on monoliitne Euroopa, ja mitte ainult Euroopa….
K: …kas NATO võib tulla sõtta….?
G: ….NATO ei pea otseselt sekkuma, ajaloost on hulgi näiteid….Kas venemaa sõdis Süürias? Ei, ta lihtsalt aitas….suures pildid on see sõda, aga mitte ametlik….Kas sõda kuultati kellegile, ei, aga see oli ikkagi sõda….Siin teen järelduse, et NATO ei hakka ametlikult sõdima venemaaga… aga keegi ei garanteeri, et riigid, kes kuuluvad NATO-sse ei hakka osalema…Poola on oma armeed suurendanud 3 korda ja on toonud oma armee UKR piirile lähemale, see on fakt…Mida pikemaks venib see sõda, seda suurem on tõenäosus, et Poola sekkub….mida halvemini läheb okupatsiooni vägedel, seda suurem on see tõenäosus, et Poola viib oma väed Ukrainasse sisse. Mitte nagu okupatsiooni väed, vaid nagu rahuvalvajad ja seda koostöös Ukraina valitsusega…. Siin vabanevad kohe UKR väed, kes olid Lääne-Ukraina kaitses. Need suunatakse Kiievi ja ida poole, et vabastada territooriume…. Aga vaatame…
K. kas sõda lõppeb 9.mai ja kas selline siht on pandud.
G: sihi kohta ei tea, aga sõda ei lõppe 9.mai
K: mis peaks tegema, et venemaa okupatsiooni väed tunneks ennast Ukrainas paremini…
G: …kõvasti suurendama elavjõudu ja tehnikat….üldmobilisatsioon ja sellega ei tohi viivitada…
Lihtsalt infoks, kes see girkin on. Ei midagi erilist, aga osales aktiivselt 2014
https://et.wikipedia.org/wiki/Igor_Girkin