"Они будут обвинять всех, чтобы оправдать себя". Зеленский выступил на заседании Совбеза ООН
Президент Украины Владимир Зеленский 5 апреля выступил на заседании Совета Безопасности ООН, где обсуждают военные преступления РФ после вторжения в Украину, передает корреспондент издания "ГОРДОН".
"Я знаю, и вы прекрасно знаете, что будут говорить представители РФ на обвинения в преступлениях в Буче, Ирпене... Они уже не раз это говорили. Самый показательный пример – после сбития российскими силами из российского оружия над украинским Донбассом малазийского боинга. Они будут обвинять всех, чтобы оправдать себя. Они будут говорить: мол, есть разные версии, а какая из них правдивая – невозможно установить. Они будут говорить: мол, тела убитых подкинули, а все видео – постановка", – сказал Зеленский.
Он добавил, что есть безусловные доказательства вины российских оккупантов.
"Есть спутниковые снимки. Есть возможность провести полное прозрачное расследование. Именно в этом мы заинтересованы. Максимальный доступ журналистов, максимальное сотрудничество с международными институциями. Привлечение Международного уголовного суда. Полная правда. Полная ответственность. В этом должно быть заинтересовано и каждое государство в системе ООН", – заявил президент.
Россия пыталась созвать заседание Совбеза под предлогом якобы "преступных провокаций украинских военных и радикалов в Буче" на 4 апреля. Британия ответила отказом на запрос РФ и назначила заседание на 5 апреля.
Emakeeles: "Nad süüdistavad enda õigustamiseks kõiki teisi," ütles Zelenski ÜRO Julgeolekunõukogu koosolekul esinedes
5. aprillil esines Ukraina president Volodõmõr Zelenski ÜRO Julgeolekunõukogu istungil, kus arutatakse Venemaa Föderatsiooni sõjakuritegusid pärast Ukraina sissetungi, teatab GORDONi korrespondent.
"Ma tean ja te teate väga hästi, mida Venemaa Föderatsiooni esindajad ütlevad kuriteosüüdistuste kohta Irpenis Buchas... Nad on seda öelnud rohkem kui korra. "Nad süüdistavad kõiki, et end õigustada. Nad räägivad, et on erinevaid versioone ja milline neist on tõsi - seda on võimatu kindlaks teha. Nad räägivad, et surnute surnukehad sokutati sinna ja kõik videod on lavastatud," rääkis Zelensky.
Ta lisas, et Vene okupantide süü kohta on olemas kindlad tõendid.
"Seal on satelliidipildid. On võimalus viia läbi täielikult läbipaistev uurimine. See on see, millest oleme huvitatud. Ajakirjanike maksimaalne juurdepääs, maksimaalne koostöö rahvusvaheliste institutsioonidega. Rahvusvahelise Kriminaalkohtu kaasamine. Täielik tõde. Täielik vastutus. Iga riik ÜRO süsteemis peaks sellest huvitatud olema,“ ütles president.
Venemaa üritas 4. aprilliks kokku kutsuda Julgeolekunõukogu istungit väidetavalt "Ukraina sõjaväe ja radikaalide kriminaalsete provokatsioonidega Buchas". Suurbritannia keeldus Vene Föderatsiooni palvest ja määras kohtumise 5. aprilliks.
Allikas:
https://gordonua.com/news/war/oni-budut ... p-0h5BihQQ
Homme hakkan korralikuks.