Vene-Ukraina sõda I osa
Re: Vene-Ukraina sõda
Vandid üritavad täna ikka täiega Slovianski ja Barvenkove peale lennata igat sorti tehnikaga ja õhukattega:
https://twitter.com/Osinttechnical/stat ... 1230665732
Loodetavasti ei õnnestu
https://twitter.com/Osinttechnical/stat ... 1230665732
Loodetavasti ei õnnestu
Ma üldse kohe ei usu seda Slovjanski suunas otserünnaku juttu. Pigem ikka üritatakse ümber haarata Barvekove suunal.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
-
- Liige
- Kontakt:
kaugeltuuriv kirjutas:N. Murano kirjutas:eestlane356 kirjutas:Berliin
https://twitter.com/Enio16440447/status ... 7806569472
Küpros
https://twitter.com/AnonOpsSE/status/15 ... 6463857669
See Berliini automarsi korraldaja sai väga negatiivse tagasiside osaliseks:Организатор русского пробега в Берлине: ну я не знал, что там такая трагедия, не поехали бы. Мой бизнес теперь разрушен, мне звонят каждую минуту из разных стран с угрозами. Страницу моего автосервиса завалили фото с трупами…
Emakeeles: Vene automarsi korraldaja Berliinis: no ma ei teadnud, et selline tragöödia on, me poleks läinud. Minu äri on nüüdseks rikutud, saan iga minut ähvardavaid kõnesid erinevatest riikidest. Minu autoteeninduse lehte täidavad fotod surnukehadega...
Allikas: https://twitter.com/igorausbayern/statu ... 6Mf0n-hWoQ
Krokodilli pisarad mida mina ei usu,kui aga tõesti idioodiga tegemist siis paras talle.
Täiesti nõus. See kahetsus tuleb pärast isikliku kahju kannatamist. Poleks kahju tekkinud, oleks särki edasi rebinud ja lippu lehvitanud.
No kui see mis ta seal videos räägib ja tõele vastab siis v seal hersoni kandis ikka tõeliselt kottis vaatasin külade paiknemist. U in ikka 2 päevaga siukse hüppe teinud. Teiseks vastab siis tõele selle u kardi koostaja jutt mis läheb tavaliselt täide 5 kuni 7 päeva möödudes.
Viimati muutis Ukraina, 06 Apr, 2022 11:40, muudetud 1 kord kokku.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Enamik avalikke allikaid näitab venelaste hõivatud alasid valesti - sellest ka "suured hüpped".
Tegelikult on venelaste hõivatud alad nagu puu juured - koosnevad maanteest ja selle ümbrusest, mida on võimalik neil peamiselt otsetulega kontrollida.
Seepärast metsas on see "juur" kitsam ja avamaastikul laiem. Teede vahelist maastikku nad eriti ei kontrolli ja kui oskad seda ära kasutada, siis on võimalik tungida kaugele ja lõigata need "juured" läbi.
Tegelikult on venelaste hõivatud alad nagu puu juured - koosnevad maanteest ja selle ümbrusest, mida on võimalik neil peamiselt otsetulega kontrollida.
Seepärast metsas on see "juur" kitsam ja avamaastikul laiem. Teede vahelist maastikku nad eriti ei kontrolli ja kui oskad seda ära kasutada, siis on võimalik tungida kaugele ja lõigata need "juured" läbi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
oleeg kirjutas:Kriku kirjutas:Ma loodan, et päris nii hull asi ei ole.oleeg kirjutas:Järgmistele küsimustele otsige vastuseid kõiketeadvast Eesti meediast, mida siia ohtralt kopeeritakse-lingitakse-usaldatakse.
![]()
Üle ühe on foorumisse postitatud E meedia artiklid leebelt öeldes... "toorik foorumisse postituse tegemiseks".
Ilukirjandus sisuliselt. Emotsioonid, emotsioonid... + emotsioonid läbisegi tsivilistide seisukohtadega.
NB! Ma olen leebe...
terv
o
Ma ei lükkaks nii üldistavalt. Võtavad Eesti meedias sõna ka inimesed, kes ühte või teist aspekti sõjapidamisest ikka tunnevad kah, mitte ei purjeta puhtalt mingi eklektilise soovmõtlemise, isikliku arvamuse või psühhoosi lainel. Eks poliitikud räägivad ikka poliitiku juttu, igasugu segamudru isehakanud arvamusliidrid, suleneegrid ja muud pudulojused teenivad oma leiba või feimi. Aga näiteks Eesti kõrgemad sõjaväelased on väga proffessionaalse mulje mulle vähematult jätnud näiteks Ukraina stuudios. Vaba ajakirjanduse võlu ja valu, igaüks peab ise välja nokkima, mis on asjalik jutt, mis üldistus, mis poliitiline, mis lihtsalt leheruumi täitmiseks. Ma isiklikult usun, et keskmine milneti lugeja suudab ikkagi ära eristada. Ega miljon linki twitterisse kah ju kuidagi paremad pole. Väga palju Eesti meedias ilmunust on BBC/CNN/DW ümberjutustused ja need kanalid üldiselt mingit totaalset kinnitamata jama ilma SEPKA märketa ei avalda. Kui ikka pole selge, siis on ära mainitud, et me ei ole suutnud sõltumatutest allikatest kinnitada.
Ega sõda ei peeta ju ainult lahinguväljal, peetakse võimukoridorides, avaliku arvamuse rindel jnejne. Kas mitte Remarque ei kirjutanud kuskil sõdurite vestlust, et miks pealikud ei võiks omevahel ninasid lömmi taguda, noh et kes võidab löömingu võidab ka sõja ja miks me peame siin kaevikutes surema.Ilukirjandus sisuliselt. Emotsioonid, emotsioonid... + emotsioonid läbisegi tsivilistide seisukohtadega.
Azov ei kavatse loovutada ühtegi sentimeetrit maad. Mariupol seisab ja seisab kuni Ukraina võiduni Vene okupantide üle. Kui vaenlane linna ei hävitanud, siis me ei tagane ja seisame lõpuni. TRO Azovi kaaskomandör Maxim Žorin telekanali Espresso eetris.
https://www.youtube.com/watch?v=QDVF_ws ... Espreso.TV
terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Frederic Manning
Ukraina kirjutas:No kui see mis ta seal videos räägib ja tõele vastab siis v seal hersoni kandis ikka tõeliselt kottis vaatasin külade paiknemist. U in ikka 2 päevaga siukse hüppe teinud. Teiseks vastab siis tõele selle u kardi koostaja jutt mis läheb tavaliselt täide 5 kuni 7 päeva möödudes.
Konstantin Mashovets UKR poolelt kirjutab jube palju ja annab ka hinnanguid
Сегодня, передовые подразделения ВСУ вышли на рубеж Нововознесенское -Добрянка - Трудолюбовка...
При этом, общая их дирекция на Берислав ПОКА сохраняется
Ukrainlased püüavad kätte saada Berislavi mis on üks kahest suuremast Dnepri jõeületusest Hersoni kandis ja kipub venelastel kottijäämise võimalus tekkima
https://www.facebook.com/ahmenid/posts/2084940048341008
goga66 kirjutas:Orkidel läks Rubizhne-s väga kiireks
https://twitter.com/tinso_ww/status/151 ... DnynxkEzag
Kehvad näitlejad

Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
Kriku kirjutas:Hea kõne. Kuulutada, et vange ei võeta, oleks sõjakuritegu, aga ähvardada hävitavate kaudtule löökidega on loomulikult täiesti OK.
Kõne hea jah, aga rääkimine ise siiski ei oleks kuritegu. Kuriteoks on vaja tegu.
Üldiselt ei ole ka tark vastasele vihjata, et tapetakse igal juhul. On ju vaja, et nad annaksid ka lahingu ajal alla või vähemalt ei pingutaks elu eest.
Aga kui lubatakse neid korralikult "lõigata", siis sõnum jõuab kohale, mis lahingu ajal juhtuma hakkab.
Vaevalt keegi seal jookseb selle kõne peale alla andma. Heal juhul tekitab sisepingeid vastasleeris.
oleeg kirjutas:Pigem püüab säästa aega ja moona...
Kõige olulisem on ikka ukrainlaste, sh oma sõdurite, elu ja tervise säästmine. Vasturündamine on ka ründamine ning seega suuremate riskide ja kadudega.
Andre170 kirjutas:Kriku kirjutas:Hea kõne. Kuulutada, et vange ei võeta, oleks sõjakuritegu, aga ähvardada hävitavate kaudtule löökidega on loomulikult täiesti OK.
Kõne hea jah, aga rääkimine ise siiski ei oleks kuritegu. Kuriteoks on vaja tegu.
https://en.wikipedia.org/wiki/No_quarterUnder international humanitarian law, "it is especially forbidden ... to declare that no quarter will be given". This was established under Article 23 (d) of the 1907 Hague Convention IV - The Laws and Customs of War on Land.[10]
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
mumuu kirjutas:oleeg kirjutas:...
![]()
Üle ühe on foorumisse postitatud E meedia artiklid leebelt öeldes... "toorik foorumisse postituse tegemiseks".
Ilukirjandus sisuliselt. Emotsioonid, emotsioonid... + emotsioonid läbisegi tsivilistide seisukohtadega.
NB! Ma olen leebe...
terv
o
Ma ei lükkaks nii üldistavalt. Võtavad Eesti meedias sõna ka inimesed, kes ...
Reeglina ma ikka mõtlen, enne kui kirjutan. Sama eeldan ma ka teistelt...
Toonitan veelkord, et olen leebe...
Loe minu eelmine postitus läbi ja enne kui kirjutama hakkad - loe veelkord!
Enne järgmise küsimuse laekumist võtan ette "leebelt" täna hommikul siia postitatud artikli: lk 526 leiate
SÕJAPÄEVIKU LISALUGU | Miks Vene armee Kiievi lahingu häbiväärselt kaotas?
Vene väed on Kiievi ümbrusest ja Põhja-Ukrainast põgenenud. Põhjuseks oli selge kaotus lahingus Kiievi pärast. Miks see nii läks? Kas Ukraina ülekaal oli nii ilmne?
...
Jätame kõrvale, et Vene plaan Ukraina vallutamiseks oli vilets - liiga palju liiga laial rindel võeti ette liiga väikese ja otsekontaktiks ette valmistamata väega ehk loodeti Ukraina kohest alistumist.
...

No ja tegu pole sugugi mitte halva kirjatükiga...
Allajoonitud kohad tekstis väljendavad tsiviilmaailma arusaamu, mis kohe kuidagi minu arusaamade ja teadmistega kokku ei lähe.
Kuna ma ei soovi nendel teemadel diskuteerida, siis katkestme siinkohal selle arutelu.
terv
o
Frederic Manning
Frederic Manning
Andre170 kirjutas:oleeg kirjutas:Pigem püüab säästa aega ja moona...
Kõige olulisem on ikka ukrainlaste, sh oma sõdurite, elu ja tervise säästmine. Vasturündamine on ka ründamine ning seega suuremate riskide ja kadudega.
Püüame nüüd ikka kaasajas olla - enam ei tähenda rünnak seda, et jalavägi trambib mudas täägid õieli...
Vaata:
Учасники «Чорнобаївського серіалу» боронять Миколаївщину
https://www.youtube.com/watch?v=jHFZBlO ... 1%8FInform
terv
o
Frederic Manning
Frederic Manning
Näib, et üks vene klounidest on kontserdile läinud.
Otsing aitab: Жириновський...
Loodan, et peagi lisandub neid veel...
terv
o
Otsing aitab: Жириновський...
Loodan, et peagi lisandub neid veel...
terv
o
Frederic Manning
Frederic Manning
Kes on foorumil