kana tagumik kirjutas:Ma töötan Tallinna suurimas venelaste kollektiivis ja ütlen, vastutades iga oma sõna eest, et: 99% siinsetest venekeelsetest toetab Ukraina ründamist Venemaa poolt, vihkab südamest eestlasi, Eestit, Natot, USA -d jne.. Ja seda teist 1% venekeelsetest mina oma silmaga näinud ei ole... Olen mõne tuttava sõjaväelase või asjapulgaga sellest rääkinud ja vastuseks on: "Ära muretse, kõigega on arvestatud..." Kas ikka on??? Mõned näited igapäevasest venemeelsest propagandast meie meedias: "Kersti Kaljulaid: tihti kuulen, et eestivenelased olla oht meie julgeolekule. Need väited on minu jaoks solvavad" Meelis Oidsalu: "Kolm neljandikku venekeelsetest on riigitruud ja vajaksid kinnitust, et nad on «omad»" MINA töötan nendega IGA PÄEV koos ja TEAN ja VASTUTAN IGA OMA SÕNA EEST! Slava Ukraini!
Kersti kaljulaid on ise suguluses eestivenelastega, aga vaevalt see midagi määravat on. Riik ei taha oma musta pesu avalikkuses pesta. Ma olen üsna kindel ,et pädevates riigiorganites - on nüüdseks meelsused teada. Küsimus on selles, et... mida teha? Hakata avalikult nuia andma, tähendaks praegu mäsu, mille kõrval pronkssõdur kahvatub. Meil ei pruugi isegi piisavalt sisejulgeoleku ressurssi olla, et seda mäsu kiirelt tagasi peksta. Või nagu ekre pundist öeldakse, meil on niipalju politseid, et käia 200 antivakserit laiali peksmas, venelaste jaoks pole ei jõudu ega julgust ja jõud määrab julguse hulga.
Igasugused jutud koolide eestistamisest praegu ei aitaks, see on pikema perspektiivi teema. HETKEL tjibladel on meelolud üles hetkel köetud. Sellepärast avalikes sõnavõttudes poliitikud pehmendavad ja siluvad, sest teavad, et otseseks tegutsemiseks riigil raha ja inimesi pole ja asi võib käest minna. Pmst sama probleem, kus lääneriigid oma neegrilinnaosade probleeme pigem peidavad ja avalikkuses siluvad, sest otsest vägivalda tänavatel ei taha keegi näha.
Ma olen juba mõelnud üht häirivat mõtet - kõige radikaalsemad putinistid - ütleme nii aasta-paari pärast ei ole mitte venemaal enam, kus sanktsioonid hakkavad põhjustama rahulolematust ja muu selline, vaid igasugused vene enklaavid piiride taga, kes ju otseseid vene sanktsioone oma nahal tunda ei saa nii nagu venelased kodumaal saavad.
Rääkisin bussis paar sõna Ukraina sõjapõgenikuga (u. 14-16 aastane tüdruk, oli oma perega koos) Minu küsimus: "Kas see on tõsi, et Ukraina venelased on nüüd kõik ukrainlasteks hakanud?" Tema kohene vastus: "EI"
"Kapo asejuht: Eestis viiendat kolonni ei ole"
Meelis Oidsalu: "Kolm neljandikku venekeelsetest on riigitruud ja vajaksid kinnitust, et nad on «omad»"
"Kersti Kaljulaid: tihti kuulen, et eestivenelased olla oht meie julgeolekule. Need väited on minu jaoks solvavad"
.
.
jne.
Olen viimasel ajal korduvalt siit-sealt lugenud, et Ukraina venelased pidid nüüd kõige suuremad ukrainlased ja Ukraina patrioodid olema???
Mida nii venelaste meelsuse kohta avalikult valeinfot paljundades saavutada tahetakse???
Inimesed, kes nendega koos töötavad või neid mingil muul moel lähemalt tunnevad on ju nende putinistlik meelsus väga hästi teada... (endal 7 aastat venelaste kollektiivis)
Miks avalikult valetatakse eestlastele näkku? Mis on sellise propaganda eesmärk?