Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)
Vene-Ukraina sõda
DW-s uudis, et vene kindrali sõnul on nende eesmärgiks täieliku kontrolli saavutamine Donbassis ja Lõuna-Ukrainas. Plaanis luua ühendus Transnistria vägedega.
Nii selgelt välja öeldud eesmärgid on natuke kehva märk minu arust, sest ühelt poolt ju nad teavad enam-vähem oma võimeid ja võimalusi ning teisalt väljaöeldud
eesmärgi täitmata jätmine oleks piinlik. Minu loogika ütleb, et seega nad peavad seda eesmärki tehtavaks.
Denatsifiseerimine ja demilitariseerimine oli algsusest peale debiilsed aga ka umbmäärased eesmärgid, mille täitmist saanuks kuulutada täiesti suvalisel hetkel vastavalt olukorrale.
Loodetavasti Ukraina suudab vähemalt Mõkolajevi kandist siiski piiri ette panna russide liikumisele. Halvimal juhul on ka pääs merele läinud.
Nii selgelt välja öeldud eesmärgid on natuke kehva märk minu arust, sest ühelt poolt ju nad teavad enam-vähem oma võimeid ja võimalusi ning teisalt väljaöeldud
eesmärgi täitmata jätmine oleks piinlik. Minu loogika ütleb, et seega nad peavad seda eesmärki tehtavaks.
Denatsifiseerimine ja demilitariseerimine oli algsusest peale debiilsed aga ka umbmäärased eesmärgid, mille täitmist saanuks kuulutada täiesti suvalisel hetkel vastavalt olukorrale.
Loodetavasti Ukraina suudab vähemalt Mõkolajevi kandist siiski piiri ette panna russide liikumisele. Halvimal juhul on ka pääs merele läinud.
Re: Vene-Ukraina sõda
Pekkeri kirjutas:DW-s uudis, et vene kindrali sõnul on nende eesmärgiks täieliku kontrolli saavutamine Donbassis ja Lõuna-Ukrainas. Plaanis luua ühendus Transnistria vägedega.
Neid sõnu kinnitab ka "analüütik" Onufrienko. Pildi pealkiri on muidugi otse huumorivaldkonnast.
- Manused
-
- Pro-Russian Unrest in Ukraine
- onufrienko5.png (449.52 KiB) Vaadatud 3051 korda
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Täpselt samamoodi pidasid nad valitsusevahetust Kiievis tehtavaks. Mida nad tehtavaks peavad, ei oma vähimatki tähtsust.Pekkeri kirjutas:Minu loogika ütleb, et seega nad peavad seda eesmärki tehtavaks.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kriku kirjutas:Täpselt samamoodi pidasid nad valitsusevahetust Kiievis tehtavaks. Mida nad tehtavaks peavad, ei oma vähimatki tähtsust.Pekkeri kirjutas:Minu loogika ütleb, et seega nad peavad seda eesmärki tehtavaks.
Kiievi puhul olid kõik eesmärgid lääne eskpertide ja muude analüütikute oletused. Russid ise nagu otse välja ei öelnud, mis nad seal saavutada püüdsid (kuigi suht kindel, et eesmärk oli ikka ära võtta Kiiev ja see ilmselgelt kukkus läbi). Sellegi poolest nad praegu saavad rääkida, et Kiievi ära võtmine poldki eesmärk ja eesmärk olevat hoopis Ukraina vägede sidumine - debiilne vabandus, aga vabandus siiski.
Nüüd nagu natuke teisiti - väga konkreetne eesmärk välja öeldud ja seda hiljem eitada väga raske. Samas saab plaani ebaõnnestumisel alati tolle kindrali lääne agendist provokaatoriks kuulutada ja maha lasta ning kõike eitada.
Igaljuhul viimases hädas suudab Ukrainia loodetavasti need Dniepri sillad moel või teisele maha võtta ja seeläbi russide logistikat oluliselt häirida.
-
Margus Kiis
- Liige
- Kontakt:
Heh, venkud lihtsalt loodavad et kordub 2014 ja Ukraina lihtsalt sisuliselt lepib alade äravõtmisega. Unistagu edasi, midagi sellist enam ei kordu. Zelinski poodaks järgmine päev keset Kiievit üles kui ta millegi sellisega nõus oleks.
Pekkeri kirjutas:Kriku kirjutas:Täpselt samamoodi pidasid nad valitsusevahetust Kiievis tehtavaks. Mida nad tehtavaks peavad, ei oma vähimatki tähtsust.Pekkeri kirjutas:Minu loogika ütleb, et seega nad peavad seda eesmärki tehtavaks.
Kiievi puhul olid kõik eesmärgid lääne eskpertide ja muude analüütikute oletused. Russid ise nagu otse välja ei öelnud, mis nad seal saavutada püüdsid (kuigi suht kindel, et eesmärk oli ikka ära võtta Kiiev ja see ilmselgelt kukkus läbi). Sellegi poolest nad praegu saavad rääkida, et Kiievi ära võtmine poldki eesmärk ja eesmärk olevat hoopis Ukraina vägede sidumine - debiilne vabandus, aga vabandus siiski.
Nüüd nagu natuke teisiti - väga konkreetne eesmärk välja öeldud ja seda hiljem eitada väga raske. Samas saab plaani ebaõnnestumisel alati tolle kindrali lääne agendist provokaatoriks kuulutada ja maha lasta ning kõike eitada.
Igaljuhul viimases hädas suudab Ukrainia loodetavasti need Dniepri sillad moel või teisele maha võtta ja seeläbi russide logistikat oluliselt häirida.
Kui oleksid vene propagandat tähelepanelikumalt jälginud, siis saaksi isegi aru, et pole mingi probleem musta valgeks rääkida, sh juba väljaöeldut hiljem tagasivõtta, muuta, neile teist tähendust anda, etc, etc. Propaganda tööriista kast on suur. Sinugi välja tood keisi puhul on lugematu hulk võimalusi - neist kõige lihtsam on öelda näiteks, et see kindral on loll ja ei teadnud tuhkagi. Või siis, ta jutt on õige, aga kõik said sellest valesti aru ja tegelikult tähendas see hoopis...
Margus Kiis kirjutas:Heh, venkud lihtsalt loodavad et kordub 2014 ja Ukraina lihtsalt sisuliselt lepib alade äravõtmisega. Unistagu edasi, midagi sellist enam ei kordu. Zelinski poodaks järgmine päev keset Kiievit üles kui ta millegi sellisega nõus oleks.
Aga praeguseks peaks ju isegi neile selge olema, et Ukrainlased niisama midagi käest ei anna.. Ma isiklikult ei usu, et russid on täitsa lollid ja üldse ei taju olukorda.
Igaljuhul viimases hädas suudab Ukrainia loodetavasti need Dniepri sillad moel või teisele maha võtta ja seeläbi russide logistikat oluliselt häirida.[/quote]
Kui oleksid vene propagandat tähelepanelikumalt jälginud, siis saaksi isegi aru, et pole mingi probleem musta valgeks rääkida, sh juba väljaöeldut hiljem tagasivõtta, muuta, neile teist tähendust anda, etc, etc. Propaganda tööriista kast on suur. Sinugi välja tood keisi puhul on lugematu hulk võimalusi - neist kõige lihtsam on öelda näiteks, et see kindral on loll ja ei teadnud tuhkagi. Või siis, ta jutt on õige, aga kõik said sellest valesti aru ja tegelikult tähendas see hoopis...[/quote]
See musta valgeks rääkimise teema on neil tõesti käpas või noh..nad lihtsalt ignoreerivad fakte (a la Peskovi reaktsioon Butcha ratturi tapmise videole..). Sellega täitsa päri.
Kui oleksid vene propagandat tähelepanelikumalt jälginud, siis saaksi isegi aru, et pole mingi probleem musta valgeks rääkida, sh juba väljaöeldut hiljem tagasivõtta, muuta, neile teist tähendust anda, etc, etc. Propaganda tööriista kast on suur. Sinugi välja tood keisi puhul on lugematu hulk võimalusi - neist kõige lihtsam on öelda näiteks, et see kindral on loll ja ei teadnud tuhkagi. Või siis, ta jutt on õige, aga kõik said sellest valesti aru ja tegelikult tähendas see hoopis...[/quote]
See musta valgeks rääkimise teema on neil tõesti käpas või noh..nad lihtsalt ignoreerivad fakte (a la Peskovi reaktsioon Butcha ratturi tapmise videole..). Sellega täitsa päri.
Vene-Ukraina sõda
Sõja esimeste päevadel pingutati kõvasti valitsusvahetuseks ja kapitulatsiooniks. Dessandid ja eriüksused presidendi kõrvaldamiseks. Mina tõlgin kõik verelaste väljaütlemised vastupidiseks, ei saa vähemalt ise petta.
-
Margus Kiis
- Liige
- Kontakt:
Pekkeri kirjutas:Margus Kiis kirjutas:Heh, venkud lihtsalt loodavad et kordub 2014 ja Ukraina lihtsalt sisuliselt lepib alade äravõtmisega. Unistagu edasi, midagi sellist enam ei kordu. Zelinski poodaks järgmine päev keset Kiievit üles kui ta millegi sellisega nõus oleks.
Aga praeguseks peaks ju isegi neile selge olema, et Ukrainlased niisama midagi käest ei anna.. Ma isiklikult ei usu, et russid on täitsa lollid ja üldse ei taju olukorda.
Tajuvad küll aga ei näita välja, teevad värisevale Lääne Euroopale showd. Tüüpiline vene päti/krimi käitumine.
Margus Kiis kirjutas:Pekkeri kirjutas:Margus Kiis kirjutas:Heh, venkud lihtsalt loodavad et kordub 2014 ja Ukraina lihtsalt sisuliselt lepib alade äravõtmisega. Unistagu edasi, midagi sellist enam ei kordu. Zelinski poodaks järgmine päev keset Kiievit üles kui ta millegi sellisega nõus oleks.
Tajuvad küll aga ei näita välja, teevad värisevale Lääne Euroopale showd. Tüüpiline vene päti/krimi käitumine.
Üks anonüümne kommenteerija ühes teises foorumis arvas, et äkki nad kommunikeerivad oma plaane meelega suuremana, et siis tulevastel "rahukõnelustel" saaks teha näiliselt suuri järeleandmisi - leppida ainult Donbassiga. Ja nõuda seejärel nende "järeleandmiste" eest läänelt sanktsioonide olulist leevendust.
Vaadates Saksamaa ja Prantsusmaa käitumisest läbikumavat ilmselget [Venemaaga] suhete kiire normaliseerimise soovi, siis mulle tundub see ka täitsa usutava tsenaariumina.
Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevi
Tõin siia teemasse üle. On muidugi märkimisväärne, et VF juhtkond möönab, et tegeleb lihtsalt oma territooriumi laiendamise, mitte denatsifitseerimise vms.-ga.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Sisuliselt on ainult kaks võimalust, kuidas midagi sellist - strateegiline eesmärk - saab välja tulla: kas keegi lolli peaga lobiseb või siis öeldakse seda teadlikult, st tegemist on infooperatsiooniga. Viimasel juhul on ütlemine nö instrument, millega loodetakse saavutada mingi tulemus, mida asjasse pühendamata isikud aimata ei oska.
Eeldades, et tegemist on teadliku väljaütlemisega, siis pakuks, selle taga võib olla lootus panna eurooplase peas idanema mõtte: "Kui selle ala äraandmisel sõda lõpeks, siis ehk tõesti..." Võimalik ka, et tegemist on katsega veel nö viimast õlekõrt kasutada, sest ka vene kõrgeimais ringkonnis on kohale jõudnud, et jõuga midagi sellist võtta ei suudeta ja sõja kestmise ainuke tagajärg oleks täielik disaster Venele.
Igatahes ma ei usu siit midagi sündivat, tõesti ei näe ei Saksa ega Prantsuse poolt mingit erilist soovi Venega suhteid normaliseerida. Julgeks pigem ennustada, et juba lähitulevikus hakkab Läänest Ukrainasse veerema rasketehnika.
Eeldades, et tegemist on teadliku väljaütlemisega, siis pakuks, selle taga võib olla lootus panna eurooplase peas idanema mõtte: "Kui selle ala äraandmisel sõda lõpeks, siis ehk tõesti..." Võimalik ka, et tegemist on katsega veel nö viimast õlekõrt kasutada, sest ka vene kõrgeimais ringkonnis on kohale jõudnud, et jõuga midagi sellist võtta ei suudeta ja sõja kestmise ainuke tagajärg oleks täielik disaster Venele.
Igatahes ma ei usu siit midagi sündivat, tõesti ei näe ei Saksa ega Prantsuse poolt mingit erilist soovi Venega suhteid normaliseerida. Julgeks pigem ennustada, et juba lähitulevikus hakkab Läänest Ukrainasse veerema rasketehnika.
aksel90 kirjutas: Julgeks pigem ennustada, et juba lähitulevikus hakkab Läänest Ukrainasse veerema rasketehnika.
Juba mõnda aega on veerenud.
Kirs kirjutas:aksel90 kirjutas: Julgeks pigem ennustada, et juba lähitulevikus hakkab Läänest Ukrainasse veerema rasketehnika.
Juba mõnda aega on veerenud.
Noh, tehniliselt on küll. Ma siiski loodan veelgi raskemat ja modernsemat
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline