Soovitusi ülekuulamiseks

Sõjaväeluure. Ja mitte ainult sõjaväe. Aga KaPo foobiad siia teemasse ei sobi.
Vasta
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

r2r kirjutas:ie tea, kaua ma vastu pean. Aga ühte sulle, sataks, ütlen: ku ma ülen ülem ja keegi mu alluvatest üritab stomatoloogiat harrastada, - noh, koha peal teda ma maha ei lase, kuid tribumaani ette saadan.
ennetates küsimust - mis teen, kui seda tribunaali pole - siis lasen maha.

Kahju sellised "dantistid" toovad rohkem, kui kasumit. Dixi
on väga tore kuulda, et maailmas on säilinud veel mõni meeldiv kodanik, kes sõjavangi reeglite kohaselt kohtleb. olen kindel, et kui vangilangenud vaenlase kindral esitaks sulle palve isikliku boa soetamiseks, siis sa kindlasti vastaks talle määrustekohaselt ja kui need määrused lubaks, siis ilmselt ka hangiks talle nõutud kodulooma.

ka mina olen vahetevahel idealist. vähemalt meeldib mulle mõnikord mõelda, et maailm oleks jube lahe koht, kui kõik oleks ideaalne. kui kõik oleks ideaalne, võiks ka savisaar president olla. minu poolest...

kahjuks eristab mind ja sind üks ületamatu kuristik. mina nimelt tõden, et roosa unenägu on üksnes roosa unenägu.

seega - lepime kokku, et kui sina vangi langed ja sulle sellele järgneval intevjuul vastu kõrvu antakse, helistad sa viivitamatult oma juristile ning soovitad sama ka oma allüksuse võitlejaile. loodetavasti on nad kõik piisavalt ettenägelikud ja õpivad oma juristi telefoninumbri ilusasti pähe. siis on sul oma allüksusega pärast mahalaskmist hea mahalaskjad haagi inimõiguste kohtusse kaevata ja kopsakat valuraha nõuda.

aga tegelikult tahtsin ma sulle eesti mehe kombel öelda, et sina oled loll naivist ja mina olen lihstalt õnnelik kui ma mitte kunagi mingi imenipi läbi sinu alluvusse ei satu sest ma teavatele siin-lähemat-mainimist-mitte-väärivatele-kogemustele tuginedes kipuks pigem usaldama ülemat, kes ennem kasvõi ise viiliks mõnel vangilangenud vaenlasel paar hammast madalamaks kui, et ajaks oma alluvatele sellist helesinist muinasjuttu nagu sa äsja tegid...

sorry....
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

meesmetsast kirjutas:Aga a'la mingeid tikke küüne alla toppides?
Kaua peaksite vastu?
ei tea ja ei taha ka teada saada
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

heh,sadistina ma ei hakka parem üldse kirjeldamagi,milline on minu nägemus ühest korralikust ülekuulamisest...
r2r
Liige
Kontakt:

heh

Postitus Postitas r2r »

To:Satakas.
Ma suurepäraselt sain aru, mida ütlesid. Samuti loodan, et sa ei satu mu alluvusse. Sinu oletused, mida ja mis järjekorras ma teeksin, on sinu fantaasia vili.
Ei tea, mis kogemused sul on. Minu kogemused kinnitavad mu maailmavaadet.
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Politsei poolt läbiviidavatel ülekuulamistel on vähemalt Eestis andnud parimat effekti "mälukaotus" või lihtsalt jutu ajamine stiilis "eit teadis, aga eit suri ära." Seda siis majanduskuritegude puhul. Kuid töötab nähtavasti ka kõikidel muudel juhtudel. Selles mõttes täiesti lollikindel kaitse, et kui midagi ei ütle, ei saa ennast ka sisse rääkida. Samas ülekuulatav ju ei keeldu koostööst, nii et ka selles ei saa teda süüdistada.

Kui teisel poolel piisavalt tõendeid pole, siis polegi lõpuks midagi muud peale hakata kui pätt vabaks lasta. Sest kui vabaks ei lase, nõuab kaak veel pärast kohtu kaudu hunniku pappi enda ebaseadusliku kinnipidamise eest...
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

To: satakas
See hammaste viilimine, millest sa kirjutasid, toimib muuseas hoopis paremini raspli, mitte viiliga (ka viimase puhul toimib puuviil, rauaviiliga võtab liiga kaua aega).
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Tarmo Männard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Eks hammaste viilimiseks on targad mehed mõelnud välja relaka. :cry:
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas meesmetsast »

metssiga kirjutas:To: satakas
See hammaste viilimine, millest sa kirjutasid, toimib muuseas hoopis paremini raspli, mitte viiliga (ka viimase puhul toimib puuviil, rauaviiliga võtab liiga kaua aega).
Äkki plaan ongi väga kaua lasta piinelda?
Lõpuks jõutakse ikka samasse kohta välja, ühel puhul kestab asi kauem.
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

meesmetsast kirjutas:
metssiga kirjutas:To: satakas
Äkki plaan ongi väga kaua lasta piinelda?
Lõpuks jõutakse ikka samasse kohta välja, ühel puhul kestab asi kauem.

Krt spetsialistid... :D

Mina "ebaproffesionaalina" tuletaks ikkagi meelde au mõistet kui sellist.
Sõjavang ei ole pätt - vaid inimene kes täidab oma kohust, sinu kolleeg.
Ja tema kallal sigadusi toimetada ei käi aukoodeksi alla mitte.
Ja kui seda ei ole siis pole sellisel sõjaväel ka sittagi mõtet.
Poliitiku - kes sõja valla päästis, selle hambaid võite viilida jah. :D
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
ostius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ostius »

Häid jõule teilegi, "hambahaldjad"!

Oleks teadnud, milliseks keskustelu läheb, poleks teemat algatanudki. Aga leidsin ka asjalikumat infot ülekuulamise kohta:
Herbert Lindmäe, Menetlustaktika 1. Tallinna Raamatutrükikoda, 1995

See on küll uurijatele mõeldud, kuid ega teise mätta otsast vaatamine ka mööda külgi maha voola.
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

Ei-ei-ei, kritiseerijad, au ja kollegiaalsuse mõistet tean minagi. Ja kohe kindlasti ei ole asja mõte sõjavangi piinamine. Asjal on ainult ja üks mõte - saada infot (kohustuslikult reaalajas). Elame infoajastul, aga inimesed ja vahendid on ikka vanad.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

eh,humanistid..arvate,et vastane teile halastab?
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Eks miilitsa-politsei ooperitel ole kogemusi - riputatakse väikesele vargapoisile kõik viimase viisaastaku kõvemad veretööd kaela - küll siis see vennike enda õigustamiseks tõtt rääkima hakkab :D
Või valetatakse, et teine kaak juba rääkis nagunii kõik ära...
Pisut kisa ja meelitamist ja OK.
Aga see värk nõuab kogemust - ja raamatust seda ei saa...
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Millisest ülekuulamisest, ja kus on jutt? Naine, ämm? Demokraatliku riigi politsei? Või üldse mitte demokraatliku tiblastani organid lähiminevikus? Viimastega kogemused olemas ja lasin ennast lüpsta 100%! Olin muidugi roheline ja hea võmmi võte töötas. Otsin teile siia dissidentide õpetuse, aga Põhja-Koreas see ei aita! :twisted:
Martään
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martään »

Arnold kirjutas:Viimastega kogemused olemas ja lasin ennast lüpsta 100%!
Tahad sa sellest rääkida?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline