Peastaabi õhtune kokkuvõte
❗️Slobožanski suunas jätkavad vaenlase väed Harkivi osalist blokeerimist ja tulistamist.
❗️Izyumi suunas korraldavad sissetungijad pealetungi Barvenkovo asula suunas. Ukraina kaitsjate positsioonidega tutvumiseks jätkab vaenlane määratud piirkonnas mehitamata õhusõidukite kasutamist.
❗️Belgorodi oblasti piirialadel Ukrainaga rajasid Vene sissetungijad lahinguvõime taastamiseks ja üksuste väljaõpetamiseks välilaagrid. Olemasolevatel andmetel paikneb Ukraina piiri vahetus läheduses kuni viis vaenlase pataljoni taktikalist rühma.
❗️Donetski suunal viib vaenlane läbi aktiivseid sõjalisi operatsioone kogu kokkupõrkejoone ulatuses. Vaenlase peamised jõupingutused on keskendunud Rubižne, Popasna ja Maryinka kontrolli alla võtmisele.
❗️Rünnakutegevuse arendamiseks Limani asula suunas ehitab vaenlane sõjaväerühma.
❗️Vene sissetungijad jätkavad Mariupolile tulistamist ja õhulööke. Mariupoli kaitsjate blokeerimine Azovstali tehase piirkonnas jätkub.
❗️Lõuna-Buži ja Tauride suunal jätkab vaenlane okupeeritud liinide hoidmist ja meie vägede positsioonide mürsutamist.
❗️Moldova Vabariigi Transnistria piirkonna territooriumil on Vene vägede operatiivgrupi üksused viidud täielikku lahinguvalmidusse, julgeolekujõud on viidud üle tõhustatud teenistusrežiimile.
❗️Volõni, Polessje ja Siverski suunal täidavad Valgevene Vabariigi relvajõudude üksused ülesandeid tugevdada Ukraina-Valgevene piiri kaitset.
Вечерняя сводка Генштаба
❗️На слобожанском направлении вражеские войска продолжают частично блокировать и обстреливать Харьков.
❗️На изюмском направлении оккупанты проводят наступление в направлении населенного пункта Барвенково. Для разведки позиций украинских защитников враг продолжает использовать в указанном районе беспилотные летательные аппараты.
❗️В приграничных с Украиной районах Белгородской области российские оккупанты разместили полевые лагеря для восстановления боеспособности и подготовки подразделений. По имеющейся информации, в непосредственной близости от украинской границы находятся до пяти батальонных тактических групп противника.
❗️На донецком направлении противник ведет активные боевые действия по всей линии столкновения. Основные усилия противника сосредоточены на взятии под контроль Рубежного, Попасной и Марьинки.
❗️Для развития наступательных действий в сторону населенного пункта Лиман противник проводит наращивание военной группировки.
❗️Российские захватчики продолжают артиллерийские обстрелы и авиационные удары по Мариуполю. Продолжается блокирование защитников Мариуполя в районе завода «Азовсталь».
❗️На южнобужском и таврическом направлениях враг продолжает удерживать занятые рубежи и обстреливает позиции наших войск.
❗️На территории Приднестровского региона Республики Молдова подразделения оперативной группы российских войск приведены в полную боевую готовность, силовые структуры переведены на усиленный режим несения службы.
❗️На волынском, полесском и сиверском направлениях подразделения вооруженных сил республики беларусь выполняют задачи по усилению охраны украино-белорусской границы.
https://t.me/dumskaya_net/35486