MARIUPOLi lahing
Re: MARIUPOLi lahing
Mõistlik oleks selgeks teha, mis kamm oli selle pantvangistamisega (500 inimest on ikka väga oluline hulk). Antud tõlkes tähendab see, et jäid varemete alla. Väita tõlke lõpus, et ainult 1-. on ilmne Ukr propapläma. Kahjuks oskavad ka nemad. Samasse kasti jutt, et Moskvaga läks 1 madrus.
Trump lubas sõja lõpetada 24 tunni pärast, kuid me ei täpsustanud, mis päeval – Trumpi Ukraina erisaadik Kellogg
https://t.me/c/1352726486/94576
sass2401 kirjutas:Teil tundub jutus solvumise nooti. Ei tundu karastunud sõjameheliku reaktsioonina. Mõistlik oleks selgeks teha, mis kamm oli selle pantvangistamisega (500 inimest on ikka väga oluline hulk). Antud tõlkes tähendab see, et jäid varemete alla. Väita tõlke lõpus, et ainult 1-. on ilmne Ukr propapläma. Kahjuks oskavad ka nemad. Samasse kasti jutt, et Moskvas läks 1 madrus.
Tugitoolist on lihtne loopida väiteid, et üks või teine jutt on pläma.
Solvumise nooti...

Paraku ei märka ma selliste küsimuste juures arusaamist, et ma neid teateid ise ei kirjuta...

Lihtne vastus: pole küünalt hoidnud, ei tea.
terv
o
PS.
Püüa lihtsamate küsimuste juures ise ka pingutada...
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Frederic Manning
Eks ma pingutasingi ja üritasin aru saada, kas Te ise neid tõlkeid üldse kriitilise pilguga hindate? Kujutage korraks ette, et Mustamäe haiglale lastakse mitu paaritonnist pommi ja siis tambitakse veel karhuritest ja järgmine päev tuleb teade, et varemete alt ilmus 1 haavatu, muud nagu hullu ei juhtunudki. Ehk see Ukr loo treial pole ka päris kaine olnud ja sellist jama avaldades võiks kriitikameele sisse lülitada. Loos on õige hetkel faktoloogia pommitamise, aga mitte kannatanute osas. Kui sealt varemetest 500 hulgast 10 tervet välja ronisid, on ka see ime.
Muideks, leidisin Postimehest sellise jutu https://maailm.postimees.ee/7509734/64- ... siidi-ajal:
Otseblogi
Muideks, leidisin Postimehest sellise jutu https://maailm.postimees.ee/7509734/64- ... siidi-ajal:
Otseblogi
Vene vägi pommitas Azovstalis välihaiglat
18:33 28.04
Vene vägi ründas Mariupolis terve öö Azovstali tehase alal asuvat sõjaväe välihospidali, edastas Azovi pataljon.
«Venelased ründasid Mariupolis Azovstali tehase alal asuvat sõjaväe välihaiglat, kus on haavatud kaitsjad, pildudes terve öö mitmetonniseid lennukipomme, mis suudavad läbi murda mis tahes betoonkaitsest. Seejärel hävitanud juba kõik, jätkasid nad varemete halastamatut tulistamist laevasuurtükkidest. Haavatute seas on nii hukkunuid, kui veel kord haavata ja põrutada saanuid,» seisab Telegrami teates.
Märgitakse, et vaenlase rünnaku tagajärjel varises kokku osa haigla jaoks sisustatud ruumidest, eelkõige operatsioonisaal, mis muudab haavatutele abi osutamise võimatuks isegi senisel tasemel.
«Genfi konventsioon tagab statsionaarsete ja mobiilsete raviasutuste kaitse, neid ei tohi rünnata! Haavatuid ja haigeid tuleb kaitsta olenemata sellest, kas tegemist on tsiviilisikute või sõjaväelastega,» rõhutas Azovi pataljon.
Azov kutsus rahvusvahelisi inimõigusorganisatsioone üles reageerima tõsiasjale, et Venemaa üritab jätkuvalt hävitada isegi neid Mariupoli kaitsjaid, kes ei suuda enam relvi käes hoida. Interfax/BNS
Viimati muutis sass2401, 28 Apr, 2022 22:56, muudetud 1 kord kokku.
Trump lubas sõja lõpetada 24 tunni pärast, kuid me ei täpsustanud, mis päeval – Trumpi Ukraina erisaadik Kellogg
sass2401 kirjutas:Eks ma pingutasingi ja üritasin aru saada, kas Te ise neid tõlkeid üldse kriitilise pilguga hindate? Kujutage korraks ette, et Mustamäe haiglale lastakse mitu paaritonnist pommi ja siis tambitakse veel karhuritest ja järgmine päev tuleb teade, et varemete alt ilmus 1 haavatu, muud nagu hullu ei juhtunudki. Ehk see Ukr loo treial pole ka päris kaine olnud ja sellist jama avaldades võiks kriitikameele sisse lülitada. Loos on õige hetkel faktoloogia pommitamise, aga mitte kannatanute osas. Kui sealt varemetest 500 hulgast 10 tervet välja ronisid, on ka see ime.
Võiksid jauramise asemel ise võtta sealse meedia lahti ja jälgi ajada kui huvi nii suur. Veel võiksid aru saada, et artikkel tõlgitakse tervikuna, mitte ei muudeta suvaliselt teksti. Viide on all loe ja kirjuta toimetusse, nii ja naa - pole nõus!
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
Juba ajasingi veidi jälgi, rahu. Ilmselge on see, et see haigla lasti juttpideks ja kaotusi keegi täpselt ei tea. Arvata võib, et sõnastuse tobeduses mängib tõenäoliselt rolli mitmekordne googliga tõlkimine.
Masintõke ajastul peavad inimesed mõistuse välja lülitama ja ei tohi midagi muuta? Kui googel plätserdab ära, jäävad inimestel üle vaid nukralt kaasanoogutamise õigused ja tuginedes google "arukusele" saab puudusele viitaja sõimata? Normaalne,
Veel võiksid aru saada, et artikkel tõlgitakse tervikuna, mitte ei muudeta suvaliselt teksti.
Masintõke ajastul peavad inimesed mõistuse välja lülitama ja ei tohi midagi muuta? Kui googel plätserdab ära, jäävad inimestel üle vaid nukralt kaasanoogutamise õigused ja tuginedes google "arukusele" saab puudusele viitaja sõimata? Normaalne,

No aga kus viga näed laita seal tule ja aita... viisakalt...ja milleks profiiti lüpsta või kedagi kottida....kui sul mingit isikliku ajaloolist kala ei ole... 
Muide ma sain kallil kaasfoorumlase (mitte Oleeg) postituse puudustele viidates privaatelt vastu - põhulõua ja "mingi hullu" tiitli...normaalne...

Muide ma sain kallil kaasfoorumlase (mitte Oleeg) postituse puudustele viidates privaatelt vastu - põhulõua ja "mingi hullu" tiitli...normaalne...

Panin paar altrnatiivset allikat (Telegram, Postimees), kas abi polnud? Aga jah, tundub, et kriitika peale on demagoogiline argumentum ad hominem jahu. Olgu. Aga kui see on sobilik stiil siin, siis ok, laseme vapralt edasi. 
Samas võiks ju nüüd algse tõlke hoolega üle vaadata ja imetleda, mida google "tõeajastu" koos veidi joobes Ukr postipoisiga on võimeline pakkuma. Humoristid. Olgu, ma panen selle piiksumise kinni.

Samas võiks ju nüüd algse tõlke hoolega üle vaadata ja imetleda, mida google "tõeajastu" koos veidi joobes Ukr postipoisiga on võimeline pakkuma. Humoristid. Olgu, ma panen selle piiksumise kinni.
Ma arvan - sobilik stiil on ilma norimiseta korrigeerimine...
sass2401 kirjutas:Panin paar altrnatiivset allikat (Telegram, Postimees), kas abi polnud? Aga jah, tundub, et kriitika peale on demagoogiline argumentum ad hominem jahu. Olgu. Aga kui see on sobilik stiil siin, siis ok, laseme vapralt edasi.
Mis ajast on postimees allikaks?
See, et inimesed jäid varemete alla lõksu - on ilmselge, kuid Sinu viidatud Allikad jätsid selle lihtsalt välja...
Kus siis see mõtlemine või mõistus oli?
Mind üllatab selliste liugulaskjate soov torkida. Oleks, et kirjutaks ise midagi asjalikku või leiaks mingitki asist infot - seda ei.
Tekstid püüan aga ikka läbi lugeda ja üsna sageli tuleb ise tõlkida või jätta info postitamata.
terv
o
Frederic Manning
Frederic Manning
Tüüpiline ... Püüa siis.
Tõlkisin ära pika vestluse, kuid kui valmis sain oli see juba Ukr meediast kadunud. Maha võetud.
Niisiis, võtke seda kui SEPKA-t. Saan lisada tõlke lõppu viite sellele vestlusele...
Täiendan:
https://lb.ua/society/2022/04/28/515072 ... ryame.html
https://www.rbc.ua/rus/news/zashchitnik ... 79811.html
Niipalju siis infost ja tõlkimisest...
terv
o
Tõlkisin ära pika vestluse, kuid kui valmis sain oli see juba Ukr meediast kadunud. Maha võetud.
Niisiis, võtke seda kui SEPKA-t. Saan lisada tõlke lõppu viite sellele vestlusele...
Sergei Volina: "Öösel tabas haiglat õhupomm otse. Operatsioonituba on hävinud. Paljud poisid on surnud."
Mariupoli kangelaslik kaitsmine on kestnud üle kahe kuu – nii kaua kui sõda (tegelikult sai linn ühe esimestest löökidest, sellest ajast on olukord ainult hullemaks läinud). Tänapäeval teostavad kaitset merejalaväe, Azovi, rahvuskaardi ja vägede jõud. Kõik nad, aga ka sajad naised, lapsed ja haavatud, on koondunud Azovstali tehase keldritesse.
Mariupoli kaitse üks juhte on Ukraina relvajõudude mereväe 36. eraldiseisva merejalaväe brigaadi ülem Sergei Volina. Liialdamata vaatab terve riik tema videosõnumeid blokeeritud tehasest (täpsemalt tööstushiiglasest järele jäänud). Kuid Sergei ei pöördu mitte ainult ukrainlaste, vaid ka maailma poliitiliste, usujuhtide, humanitaarabiorganisatsioonide juhtide poole. On ainult üks palve: tagada haavatute, naiste ja laste evakueerimine, roheliste koridoride tagamine. Vastus on vaikus. Ja olukord läheb iga päevaga hullemaks. Kuigi tundub, et enam polegi kuhugi minna.
Paar päeva tagasi näitasid asovilased maa-alusest haiglast kohutavaid kaadreid – sealt olid puudu kõige vajalikumad asjad. Mõni tund enne seda, kui me Volõniga selle intervjuu lindistasime, sai haigla pommi.
Lagipähe
Järgmine on Sergei Volõniga peetud vestluse tekstiversioon. Taskuhäälingusaadet saab kuulata Radio Ukraine veebisaidil, mis räägib Prahast, saatest “Tund Sonya Koshkinaga”.
Esiteks lubage mul väljendada teile siiramaid toetus- ja imetlussõnu selle üle, mida te teete ja kuidas te Mariupoli ja sellega koos kogu Ukrainat kaitsete. Lugupidamisega.
Just eelmisel päeval kutsusite te maailma üles päästma Mariupoli garnisoni ja rakendama Dunkerque'i operatsiooni eeskujul “väljatõmbamise” protseduure. Kuidas see praktikas välja peaks nägema?
Usun, et peamiseks teguriks on julgeolekugarantiid ja rahvusvaheliste organisatsioonide nagu ÜRO esindajad, mis suudaksid praktiliselt tagada inimeste turvalisuse ja Mariupoli garnisonist väljaviimise.
Olete teinud mitmeid pöördumisi maailma riikide juhtide ja paavsti poole, kuid nende vastuste kohta pole avalikku teavet. Kas ma saan õigesti aru, et nad ei olnud?
Peale meie presidendi ei saanud keegi teine kuidagi ühendust, kui rääkida juhtidest, kelle poole pöördusin. Ei kirjalikult, ei telefoni teel ega muus vormingus. Ükski maailma diplomaat ega rahvusvaheliste humanitaarmissioonide esindaja ei võtnud ühendust minu ega minu kõrval asuva Mariupoli garnisoni komandöride vendadega.
Kes juhib nüüd Mariupoli garnisoni, mis koosneb merejalaväelastest endast, "Azovist", rahvuskaardist ja TPO-st? Kuidas te kamandate ja omavahel suhtlete?
Mariupoli garnisonist vanem on Aasovi rügemendi ülem härra Redis, kogunesime kõik tema baasi, nii et ta jäi siia vanemkomandöriks. Me kõik täidame tema korraldusi.
Kas Vene armee tegevuse iseloom on muutunud pärast seda, kui Putin andis 21. aprillil Šoigule korralduse Mariupoli tööstustsooni mitte tungida?
Täna öösel oli 50 õhulööki ja õhupomm tabas meie haiglat otse. Kogu meditsiiniline infrastruktuur, operatsioonituba on hävinud. Paljud mehed surid kohapeal. Paljud haavatud said uusi vigastusi, arstid said vigastada ehk olukord muutub kriitilisemaks. Ta muutub ainult halvemaks. Ma ei räägi pidevast suurtükitulest, jalaväe rünnakutest või tankide tööst – nad töötavad pidevalt selles suunas.
Me räägime maa-alusest haiglast, sellest kohutavast kaadrist, millest te eelmisel päeval näitasite?
Oh, kindlasti. Pind pole enam ohutu. Kes on kohe pinnal, saab viga või hukkub – tuletihedus on väga suur.
Ütlesite, et maa-aluses haiglas on umbes 400 haavatut. Kuidas on see näitaja pärast öösündmusi muutunud?
Ma ei ole valmis ütlema. Arusaadavatel põhjustel ei saa ma üksikasju anda. Kuid kordan, et operatsioonituba on täielikult hävinud. See tähendab, et kiireloomuliste toimingute tegemiseks pole tööriistu ja kohti, kus oleks loodud vähemalt mõned tingimused.
Niipalju kui ma aru saan, siis seda ravimit, millega varem probleeme oli, ka enam pole?
Nad on hävitatud, jah. Meil ei ole enam võimalust põllul operatsioone läbi viia.
Samuti oli teie vendadelt teavet fosforipommide kasutamise kohta tehase territooriumi kohal. Kuidas see kaitset mõjutab?
Kinnitan, et (venelased. - S.K.) kasutavad fosfori laskemoona, nad ei jäta midagi tähelepanuta, lihtsalt lammutavad, põletavad maa pealt objekti, millel me asume. Siin pole ühtegi hoonet, mis puutumata jääks.
Tuli on nii tihe ja võimas, et seda on võimatu edasi anda. Öösel 10-tunnise une ajal toimus üle 50 õhurünnaku, rääkimata Vene sõjalaevadelt tegutseva meresuurtükiväe ja maasuurtükiväe tööst, mis ei rauge. Selle tulekahju suurust me isegi ei loe.
Just eelmisel päeval ütles Aasovi rügemendi asutaja ja esimene ülem Andrei Beletski LB.ua-le antud intervjuus, et tema hinnangul on Mariupoli lähistele koondunud umbes 10% kogu Vene armee võimust. Kas tunnete end nii?
Mis puudutab kogu Ukraina territooriumil tegutseva Vene Föderatsiooni rühmituse protsenti, ei saa ma täpset hinnangut anda. Fakt, et vaenlane ületab meid kümneid kordi, 20 korda ja võib-olla isegi rohkem, on tõsiasi. Kui rääkida varustusest, varustusest, suurtükiväest, siis eelis on sadu kordi. Meil pole vahendeid ei õhus ega merel. Seetõttu ületab vaenlane meid nii kvalitatiivselt kui ka kvantitatiivselt kümneid ja sadu kordi.
Oli info, et linna tänavatel käivad lahingud. Kas need jätkuvad või on tegemist pigem äärealade ja tehase kaitsmisega?
Juba pikka aega on räägitud tehase kaitsmisest, kuid selle äärealadel on elamurajoonid.
Ja seal on kaklusi?
Kindlasti. Seal, kus on kaitseliin, toimuvad pidevad lahingud.
Teie vennad on rääkinud, kuidas saate isegi vaenlasele vasturünnak panna.
Kindlasti. Kui see on vajalik ja võib meile taktikalist edu tuua, kasutame iga võimalust. Mariupoli pataljon ja garnison võitlevad ja võitlevad väga julmalt, ennastsalgavalt. Poisid võitlevad kõigi üksuste üle, kogu rühmas on moraal väga kõrge, lahingumissioon viiakse läbi. Meie taotlus "väljatõmbamise" protseduuriks on taotlus hoida võitlejad elus ja eemaldada haavatud mittevõitlejad. Mis puudutab vaenutegevust, siis neid viiakse läbi kuni asjakohase otsuse tegemiseni.
Miks te arvate, miks venelased rohelisi koridore ei luba ja üritavad lihtsalt Mariupoli maamunalt pühkida?
Ma arvan, et nad varjavad kuritegusid, sõjakuritegusid, mis toimusid Mariupoli territooriumil.
Me kõik teame mobiilsetest krematooriumidest. Asjaolu, et venelased üritavad pärast seda, kui maailm nägi Bucha julmusi, hävitada samade julmuste jälgi Mariupolis, nii et kui ta vallandame, poleks täpset hukkunute arvu.
Millised on teie suhted ametliku Kiieviga? Märkisite, et suhtlete president Zelenskyga, kuid mõne teie kolleegi pöördumise põhjal võib järeldada, et suhtlus ei ole kuigi tõhus. Kuidas tegelikult?
Täna hommikul sain härra presidendilt sõnumi vastusega minu küsimusele. Suhtlemine on olemas, aga mulle tundub, et meie juht ja tema abilised vajavad väga rahvusvahelist abi. Ma arvan, et tal pole meie jaoks palju vastuseid, seega pole tal meile palju öelda. Ja nii ta on kontaktis, ei kao. Kui me vajame temaga sidet, on ta meil olemas, kuid ta ei saa meile anda spetsiifikat, nagu ükski teine.
Selge see, et relva on vaja. Meie Lääne partnerite suuremad tarned on juba alanud. NSDC sekretär Oleksi Danilov ütles hiljutises intervjuus, et mõnikord õnnestus Mariupoli kaitsjatel helikopteritega abi ümber lükata ja enamasti oli tegemist relvadega. Rääkige meile sellest üksikasjalikumalt. Kas kaitsest on võimalik niimoodi läbi murda, et tekiks varusid?
Ma arvan, et see on väga keeruline protsess ja ma ei tea, kas sellel on täna õigus eksisteerida. Kuna selliste protseduuride toimumise ajal oli kaitseala laiem ja suurem, oli võimalik tagada helikopterite maandumine. Nüüd on sellega raskusi, sest kaitseala on ahenenud ja turvalisus vastavalt vähenenud.
Andrei Beletski tegi ettepaneku, et Mariupoli sõjaline vabastamine on võimalik ja selleks on vaja umbes 9 tuhat töötajat, umbes kaks brigaadi, mis peaksid olema varustatud vastavate relvadega. Kas sõjaväe vabastamine on teie arvates võimalik või mitte, milliseid jõude see vajab?
Sellelt tasandilt ja vastavalt asjaoludele, mida ta näeb, on hr Beletsky praegusele olukorrale paremini nähtav – strateegiline, operatiivne. Saan rääkida vaid taktikalistest tegevustest, mis praegu toimuvad.
Kuidas te olukorda seestpoolt näete?
Ma pole näinud vastavaid kaarte, luureandmeid, ma pole kursis Mariupoli garnisoni kaitsealal toimuvaga. Seetõttu ei saa ma anda asjakohaseid väiteid sõjaväelise avamise rühmade arvu kohta.
Venelased kuulutasid välja Donbassi lahingu teise etapi ja tegelikult tekib küsimus, mis on enne – kas Mariupoli kaitsmine meile ja Mariupoli hõivamine neile või laiaulatusliku pealetungi alustamine? Kui lähtuda sellest, et Mariupoli lähistele on koondunud suur hulk vaenlase armeed ja need on pealetungiks vajalikud jõud, siis võib öelda, et täna hõlmab Mariupol kogu Donbassi. Edasine rünnak sõltub tema saatusest. Või võivad nad ikkagi riskida ja teie arvates kaks rinnet korraga avada?
Olukord võib areneda erinevalt, tegutsemiseks võib olla erinevaid variante. Vägede koondamine Mariupolisse võib olla vaenlase piirkondlik reserv või piirkondlik ümberrühmitamine. Võimalikud on erinevad taktikad ja meetodid vaenlase vägede akumuleerimiseks ja paigutamiseks.
Ma ei saa jätta küsimata tsiviilisikute kohta. Oli andmeid, et Azovstali keldrites oli umbes 400 naist ja 200 last. Kuid teiste allikate kohaselt on inimesi palju rohkem. Ja see on seletatav asjaoluga, et keldreid on palju, need pole alati omavahel seotud ja sõjaväelased lihtsalt ei tea, et kuskil on veel inimesi. Kuidas hindate Azovstalis peavarju saanud inimeste koguarvu?
Minu käsutuses oleva ja oma silmaga nähtu kohaselt on siin sadu tsiviilisikuid ja kümneid lapsi koos nendega. Ma ei saa öelda tuhandete kohta, sest ma pole nii palju näinud. Kuigi see on vägagi võimalik, sest ala on päris suur ja nagu te ütlete, on laoruumid lahti ühendatud, laiali, nii et arv võib olla suurem.
Kas Azovstal on suurim koht, kus tsiviilisikud peavarju leidsid? Kas linnas on veel punkte, mis nõuavad tähelepanu ja kohest humanitaarkoridori?
Usun, et kogu Mariupoli linn vajab humanitaarkoridori, humanitaarmissiooni. Ja seda oleks pidanud juba ammu tegema, sest tsiviilisikud, Ukraina kodanikud, jäid okupeeritud linnas probleemiga üksi.
Milline on praegu olukord Azovstalis vee ja toiduga? Kui palju on jäänud?
Olukord on utoopiline – pole süüa, vett, ravimeid pole üldse. Olukord on väga kriitiline.
President Zelensky ütles, et suheldes Mariupoli kaitsjatega, andis ta teile õiguse kaitseliinilt lahkuda, kui seda vajalikuks peate. Kui haavatud, tsiviilisikud evakueeritakse, kas võtate end kuidagi kokku või jääte viimseni seisma?
Taganeda pole kuhugi, keegi ei kavatse oma relvi jätta. Jääb inimeste kategooria, kes võitlevad vaenutegevuse lõpuni. Me juhindume komandöride korraldustest ja täidame oma põhiseaduslikku kohustust kaitsta riiki.
Mis puudutab haavatute evakueerimist... Nad on rahvusvahelise humanitaarõiguse järgi võitlejad, nad tuli evakueerida, sest neil on õigus arstiabile ja -abile.
Kuid Vene Föderatsiooni ei reguleeri humanitaarõigus. Kahjuks.
Vabandust, aga siin ei peaks tegutsema mitte Venemaa, vaid vastavad humanitaarorganisatsioonid, valitsusvälised organisatsioonid ja need, kes on julgeoleku tagajad.
Võib-olla muudavad nad pärast teie avaldusi ja seda intervjuud siiski oma seisukohta. Ma ei saa jätta küsimata, mis annab sulle jõudu kinni hoida? Sest Mariupoli kaitsjate fenomen on täna isegi tugevam kui Donetski lennujaama kaitsjate fenomen.
Täiendan:
https://lb.ua/society/2022/04/28/515072 ... ryame.html
Vene vägede poolt blokeeritud Ukraina sõjavägi Mariupolis ei kaota sidet riigi kõrgeima poliitilise ja sõjalise juhtkonnaga ning jätkab suhtlemist president Volodõmõr Zelenskiga.
Sellest teatas RBC-Ukraine, viidates intervjuule Ukraina relvajõudude mereväe 36. eraldiseisva merejalaväe brigaadi ülema Sergei Volõnskiga (Volyn) vasakul kaldal.
Ohvitser märkis, et päev varem sai ta riigipealt sõnumi vastusega tema küsimusele.
"Suhtlemine on olemas, aga mulle tundub, et meie juht ja tema abilised vajavad väga rahvusvahelist abi. Ma arvan, et tal on meile vähe vastuseid, nii et tal on meile vähe öelda.
Mereväebrigaadi ülem märkis ka, et Marupoli kaitsjatel on presidendiga kontakt, kuid "ta ei saa meile täpset anda, nagu iga teine".
https://www.rbc.ua/rus/news/zashchitnik ... 79811.html
Niipalju siis infost ja tõlkimisest...
terv
o
Frederic Manning
Frederic Manning
Kasutaja sass2401 hoiatatud.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
https://twitter.com/antiputler_news/sta ... 7BCt8g_E0Q
Kui orke ka vastu lastakse. Üks isegi aitab, teine tuleb appi aga siis jookseb ikkagi peitu
Kui orke ka vastu lastakse. Üks isegi aitab, teine tuleb appi aga siis jookseb ikkagi peitu
Avatar kirjutas:No aga kus viga näed laita seal tule ja aita... viisakalt...ja milleks profiiti lüpsta või kedagi kottida....kui sul mingit isikliku ajaloolist kala ei ole...
OT Pole vaja end välja vabandada. Sinu postitus ei olnud puudustele vihjamine vaid lame katse alavääristada ja "huumorit" teha, toetudes seejuures oma fantaasiatele.
Video, millel on kujutatud Vene mereväe jalaväelast, keda tulistati Mariupolis asuvasse hoonesse joostes. Lõpus saabub BTR-82, mis aitab evakueerimisel. Vene allika sõnul sõjaväelane ellu ei jäänud
https://twitter.com/RALee85/status/1519979311310286848
Eksklusiivsed kaadrid võitlusest Mariupoli eest Aasovi sõduritest, kes on juba saanud hüüdnime "terasest"
https://twitter.com/SputnikATO/status/1 ... 5577563136
https://twitter.com/SputnikATO/status/1 ... 0916638722
https://twitter.com/SputnikATO/status/1 ... 1641376773
https://twitter.com/RALee85/status/1519979311310286848
Eksklusiivsed kaadrid võitlusest Mariupoli eest Aasovi sõduritest, kes on juba saanud hüüdnime "terasest"
https://twitter.com/SputnikATO/status/1 ... 5577563136
https://twitter.com/SputnikATO/status/1 ... 0916638722
https://twitter.com/SputnikATO/status/1 ... 1641376773
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
Azovi saldo kuni praeguseni, mis nende poolt kinnitatud:
1157 orki hävitatud
Tanke 49 hävitatud, 29 kahjustatud
Soomustransportööre 23 hävitatud, 24 kahjustatud
BMP 36 hävitatud, 24 kahjustatud
BMD - 5 hävitatud
Raptor klassi laev - 1 hävitatud
Su-25- 1 kahjustatud
BBM Typhoon 2 hävitatud, 2 kahjustatud
Lynx - 2 hävitatud, 2 kahjustatud
Tigr - 3 hävitatud, 2 kahjustatud