В ООН подтвердили эвакуацию гражданских из «Азовстали»
Детали: Об этом сообщает агентство Reuters со ссылкой на представителя управления ООН по координации гуманитарных вопросов Савиано Абреу и своего фотографа, который работает в селе Безыменное вблизи Мариуполя. Международный красный крест также подтвердил информацию, пишет BBC со ссылкой на завление организации.
"МККК подтверждает, что идет операция по безопасному проходу, в координации с ООН и сторонами конфликта. Конвой для эвакуации гражданских лиц проехал около 230 км и достиг завода в Мариуполе утром в субботу по местному времени. МККК настаивает на том, что никаких подробностей нельзя сообщить до тех пор, пока не позволит ситуация, поскольку это ставит под серьезную угрозу безопасность гражданских лиц и конвоя. Соответствующие местные власти коммуницируют с гражданскими лицами по поводу практических деталей", – приводит цитату BBC.
ÜRO kinnitas tsiviilisikute evakueerimist Azovstalist
Üksikasjad: Reuters teatas sellest, viidates ÜRO humanitaarasjade koordineerimise büroo esindajale Saviano Abreule ja tema fotograafile, kes töötab Mariupoli lähedal Bezymennoe külas. Infot kinnitas ka Rahvusvaheline Punane Rist, kirjutab organisatsiooni avaldusele viidates BBC.
"ICRC kinnitab, et ÜRO ja konflikti osapooltega kooskõlastatult on käimas ohutu läbipääsu operatsioon. Konvoi tsiviilisikute evakueerimiseks läbis umbes 230 km ja jõudis kohaliku aja järgi laupäeva hommikul Mariupoli tehasesse. ICRC rõhutab, et üksikasju võib avaldada seni, kuni olukord seda ei võimalda, kuna see ohustab tõsiselt tsiviilisikute ja konvoi turvalisust. Asjaomased kohalikud võimud suhtlevad tsiviilelanikega praktiliste üksikasjade osas," tsiteerib BBC.
https://t.me/Pravda_Gerashchenko/16223