VF poolne nägemus asjadest kah vahepeal üle pika aja....
Фронтовая сводка на утро 10.05.22
Лисичанский котёл: идут бои за Белогоровку.
Контратака ВСУ: под Харьковом есть продвижение.
Возможное наступление на Кривой Рог: Вооружённые Силы РФ ведут обстрел ВСУ в Зеленодольске.
Минобороны России сообщило о выходе войск ЛНР на административную границу республики.
Войска ЛНР при поддержке российской армии достигли границы республики, заявил официальный представитель Минобороны генерал-майор Игорь Конашенков.
"Подразделения <…>, завершив зачистку населенного пункта Попасная, прорвали глубоко эшелонированную оборону противника и вышли на административную границу Луганской Народной Республики", — сказал он.
Бои за Попасную велись с конца февраля. Это важный населенный пункт, через который проходят дороги на Артемовск, Красноармейск, Лисичанск и Светлодарск.
Вечером 9 мая в ходе воздушного боя в районе населенного пункта Новая Дмитровка Харьковской области сбит самолет Су-25 воздушных сил Украины.
В результате ударов выведено из строя 53 единицы военной техники.
Российскими средствами противовоздушной обороны в течение ночи уничтожены три украинских беспилотных летательных аппарата в районах населенных пунктов Моспино, Юнокоммунарск Донецкой Народной Республики и города Одесса. Над населенным пунктом Харцызск Донецкой Народной Республики перехвачены украинская ракета «Точка-У» и реактивный снаряд системы залпового огня «Смерч». Еще два реактивных снаряда системы залпового огня «Смерч» сбиты в районах Малой Камышевахи и Изюма Харьковской области.
1. Мариуполь.
Продолжаются обстрелы и постепенная зачистка «Азовстали». Из подвалов продолжают требовать спасения, которого не будет.
2. Запорожье.
На линии Каменское—Орехов—Гуляйполе без больших изменений. Бои шли к югу от Орехова и юго-востоку от Гуляйполя. Также продолжаются бои в поселках между Гуляйполе и Великой Новоселовкой.
3.Угледар.
Существенного продвижения на линии Новомихайловка—Угледар—Великая Новоселовека нет.
4. Марьинка.
Без существенных изменений. Бои носят позиционный характер.
5. Авдеевка.
В промзоне Авдеевки без изменений. Продвижения нет. Продолжились бои в районе Троицкого и Новоселки-2.
6. ЛНР.
ВС РФ форсировали Северский Донец и вошли в Белогорское. ВСУ в течение дня предпринимали контратаки. Бои в районе поселка продолжаются. Потеря поселка создаст угрозу для коммуникаций северодонецкой группировки ВСУ. Также продолжились бои в районе Воеводовки. Полностью зачищена Попасная.
7. Изюм.
Взята Большая Камышеваха. Продолжаются бои к северу от трассы Барвенково—Славянск, а также рядом с Красным Лиманом. Противник готовится к боям в окружении в Славянске и Краматорске.
8. Харьков.
Противник продвинулся у Старого Салтова в направлении Рубежного. ВС РФ занимают здесь оборону на линии Казачья-Лопань—Липцы—Веселое—Терновая Старица. Попытки атаковать Липцы успеха не имели.
9. Николаев.
Продолжились позиционные бои на николаевском и никопольском направлениях. Позиции ВСУ в Николаеве продолжают подвергаться систематическим ударам. Противник периодически пытается обстреливать Херсон.
10. Одесса.
Попытки атаковать остров Змеиный и высадить там десант закончились тяжелыми потерями для ВСУ в людях и материальной части.
Кроме того, эта активность вызвала активизацию ударов по военной инфраструктуре ВСУ под Одессой, что также привело к потерям в людях и технике.
Kokkuvõte rindelt 10.05.2022 hommikul
Lisitšanski katel: Belogorovka pärast käivad lahingud.
Ukraina relvajõudude vasturünnak: Harkovi lähedal on UKR vägede pealetung.
Võimalik rünnak Krivoy Rogile: Vene relvajõud tulistavad Zelenodolskis Ukraina relvajõude.
Venemaa kaitseministeerium teatas LNR vägede jõudmisest vabariigi halduspiirile.
LNR väed jõudsid Vene armee toetusel vabariigi piirile, ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja kindralmajor Igor Konašenkov.
"Pärast Popasnaja asula puhastamise lõpetamist murdsid <...> üksused sügavalt läbi vaenlase kaitse ja jõudsid Luganski Rahvavabariigi halduspiirini," ütles ta.
Lahingud Popasna pärast olid kestnud veebruari lõpust saadik. See on oluline asula, millest läbivad teed Artemovskisse, Krasnoarmeiskisse, Lisitšanskisse ja Svetlodarskisse.
9. mai õhtul tulistati Harkivi oblastis Novaja Dmitrovka küla lähedal õhulahingus alla Ukraina õhujõudude lennuk Su-25.
Löökide tulemusena kahjustati 53 ühikut sõjatehnikat.
Vene õhutõrjesüsteemid hävitasid öösel Mospino, Donetski Rahvavabariigi Junokommunarski ja Odessa linna asulate piirkonnas kolm Ukraina mehitamata õhusõidukit. Donetski Rahvavabariigis Hartsõzski asula kohal lasti alla Ukraina rakett "Tochka-U" ja "Smerch" reaktiivrakett. Harkivi oblastis Malaya Kamyshevakhi ja Izyumi piirkonnas tulistati alla veel kaks mitmikraketiheitja "Smerch" raketti.
1. Mariupol.
Jätkuvad lahingud ja Azovstali järkjärguline puhastamine. Keldritest nõuavad nad jätkuvalt päästmist, mida aga ei tule.
2. Zaporožje.
Liinil Kamenskoje-Orehhov-Guljaipole ilma suuremate muudatusteta. Lahingud toimusid Orehhovist lõuna pool ja Guljaipolist kagus. Lahingud jätkuvad ka Gulyaipole ja Velikaya Novoselovka vahelistes külades.
3. Ugledar.
Novomihhailovka-Ugledar-Velikaja Novoseloveka liinil olulist edasiminekut pole.
4. Marinka.
Olulisi muudatusi pole. Võitlused on oma olemuselt positsioonilised.
5. Avdiivka.
Avdiivka tööstustsoonis muutusi pole. Edasiliikumist ei toimu. Lahingud jätkusid Troitski ja Novoselka-2 piirkonnas.
6. LNR.
RF relvajõud ületasid Severski Donetsi ja sisenesid Belogorskojesse. Ukraina relvajõud alustasid vasturünnakuid, mis kestsid kogu päeva jooksul. Lahingud küla piirkonnas jätkuvad. Küla kaotus seab ohtu Ukraina relvajõudude Severodonetski rühmituse side. Võitlused jätkusid ka Voevodovka piirkonnas. Popasnaja on täielikult puhastatud.
7. Izjum.
Bolšaja Kamõševakha võeti ära. Lahingud jätkuvad Barvenkovo-Slavjanski maanteest põhja pool, samuti Krasnõi Limani lähedal. Vaenlane valmistub ümberpiiramislahinguteks Slavjanskis ja Kramatorskis.
8. Harkov.
Vaenlane tungis Stari Saltovi lähedal Rubižnõi suunas. Vene Föderatsiooni relvajõud hõivavad siin kaitseliini Kasatšja-Lopan-Liptsy-Veseloe-Ternovaja Staritsa. Katsed Lipcyt rünnata ei olnud edukad.
9. Nikolajev.
Jätkusid positsioonilahingud Nikolajevi ja Nikopoli suunal. Ukraina relvajõudude positsioonid Nikolajevis on jätkuvalt süstemaatilise tule all. Vaenlane üritab aeg-ajalt Hersonit tulistada.
10. Odessa.
Katsed rünnata Zmeiny saart ja sealseid maavägesid lõppesid Ukraina relvajõududele suurte inimeste ja materjalide kaotustega.
Lisaks põhjustas see tegevus rünnakute intensiivistumist Ukraina relvajõudude sõjalise infrastruktuuri vastu Odessa lähedal, mis tõi kaasa ka inimeste ja varustuse kaotusi.