Välismaalased aitavad vabastada Harkivi piirkonda, Ukraina komandörid imetlevad nende visadust võõras sõjas15. mai 2022, kell 17:15
Rahvusvaheline Leegion on relvajõududes ainulaadne üksus, mõnede andmete kohaselt võitlevad Vene Föderatsiooni vastu seaduslikult kümned tuhanded välismaalased kolmekümnest rahvusest.
Harkivi oblastis osalesid leegioni võitlejad mitme Ukraina küla vabastamisel. Lääne relvad ja lääne sõjalise kogemusega inimesed võitlevad siin Nõukogude sõjakooli ja postsovetliku relvastuse vastu. Kõik ei talu, kuid need, kes jäävad, ütlevad, et nad on Ukrainaga lõpuni, vahendab TSN.
Filipiinide päritolu ameeriklane Rad ei näe üldse välja nagu jõhker sõdalane - lai naeratus, viisakad kombed, ei saa isegi öelda, et kutt teenis neli aastat mereväena. Ta oskab hästi mitut tüüpi relvi, kuid see, mida ta USA merejalaväes ei õppinud, korvab selle Ukrainas. "Minu eriala? Mõnikord kuulipilduja, mõnikord granaadiheitja, igat liiki tungraua. Ma töötan isegi Javelinsiga. Asjad, mis vajavad Lääne armeedes nädalate või kuude pikkust väljaõpet, õpime siin selgeks mõne päevaga, ”ütleb Rad.
Siin pole simulaatoreid ega simulaatoreid, kõik on võitluslik.
Rahvusvaheline leegion koosneb tuhandetest inimestest, kes on koondatud mitmesse pataljoni. Üks neist kannab nime "Volkodav", siin teenivad võitlejad kümnetest riikidest - USA, Iirimaa, Horvaatia, Brasiilia, Jaapan ja teised ... Võtmepositsioonid on hõivatud Ukraina ohvitserid. Leegionäri leping relvajõududega ei erine põhilepingust, kui üks detail välja arvata. «Seal on vahe. Leegionärile antakse õigus leping igal ajal oma tahtel lõpetada. Leegionärid koosnevad vabatahtlikest, seega on lepingus selline punkt," selgitab pataljoniülem.
Ukraina kogemus on Lääne sõjaväe jaoks ainulaadne. Reaalsus Ukraina sõjas on aga oodatust hullem. Osa välismaalastest lõpetab lepingu pärast esimest mürsku. "Ülejäänud on hingelt tugevad, füüsiliselt tugevad, kindlad oma otsuses Ukrainat kaitsta," lisab komandör.
Chris, endine merejalaväelane, on üks neist inimestest. Ta peab end õnnelikuks, sest naasis kriimuta Iraagist ja jäi ellu Venemaa raketirünnaku ajal Javorivi polügoonil.
"Pärast seda mürsku ütlesin endale, et võib-olla aitab minu kogemus nüüd mõne kaheksateistkümneaastase mehe lahinguväljal päästa. Ja ma arvasin ka, et see sõda on selle võitmiseks seda väärt, ”on leegionär veendunud.
Relvajõudude Harkivi brigaad hakkab motiveeritud leegionäre reaalsesse lahingutegevusse siduma.
"Meil on seljataga fantastiline meeskond, kellega meil on au liituda, me veame edukalt venelasi ja teeme oma tööd lõpuni," ütleb Chris.
Välisvõitlejad plaanivad mõne päeva pärast jõuda Ukraina riigipiirile, nende arvelt on külad juba vabastatud. Kuid peate võitlema vaenlasega, kellel on rohkem relvi. Pataljoni ainsat tüdrukut Glenat see ei heiduta. Ta ei mõista hukka neid, kes pärast esimest tugevat tulistamist pataljonist lahkusid. Kuid kahekümneaastane ameeriklane osutus vanematest meestest palju julgemaks. Kõik on seotud motivatsiooniga.
«Kui ma oleksin Vene sõjaväe sõdur, siis kaaluksin, kas ma täidan seaduslikke korraldusi. See on vale, need on ebaseaduslikud korraldused. Te ei saa end õigustada lihtsalt käsu täitmisega, kui korraldus on kriminaalne. Olen siin pool maailma läbi reisinud. Ja keegi ei käskinud mul seda teha. Ma tulin neid peatama. Lõppude lõpuks on see, mida nad teevad, ebainimlik, vale ja ebaõiglane, ”ütleb arst Glen.
Sama võib aga enda kohta öelda igaüks neist, kes otsustas Ukraina juurde jääda.
Allikas:
https://tsn.ua/