Relvaseadus
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Relvaseadus
Rand, kui suur peaks siis olema hallipassimeestele antav "usalduskrediit" ? Lõputu ? Ja mida tähendab et me "oleme neile valmistanud pettumuse" ?!?!? Sellega et Eesti on sisuliselt kakskeelne riik kahe haridussüsteemiga ?
Ja mida tähendab "foobia" ? Foobia on PÕHJENDAMATU HIRM nagu meie maal nt ämblikukartus.
KSENOfoobia sinu tekstis = RUSSOfoobia. (Islandilt pärit inimesi me vist ei karda).
Ja RUSSOfoobia on ebanormaalne väljend nii 100, 10 kui 1 aasta kontekstis.
Nii et palun vaata ka mida sa kirjutad, see on vale iga võimaliku nurga alt.
Kordan et oleks selge: "Oleme valmistanud pettumuse" on debiilne väide.
P.S. Eneseteostuseks on Eestis palju muid võimalusi kui relvaomamine nii et sellealased piirangud ei tohiks väga kedagi riivata.
Ja mida tähendab "foobia" ? Foobia on PÕHJENDAMATU HIRM nagu meie maal nt ämblikukartus.
KSENOfoobia sinu tekstis = RUSSOfoobia. (Islandilt pärit inimesi me vist ei karda).
Ja RUSSOfoobia on ebanormaalne väljend nii 100, 10 kui 1 aasta kontekstis.
Nii et palun vaata ka mida sa kirjutad, see on vale iga võimaliku nurga alt.
Kordan et oleks selge: "Oleme valmistanud pettumuse" on debiilne väide.
P.S. Eneseteostuseks on Eestis palju muid võimalusi kui relvaomamine nii et sellealased piirangud ei tohiks väga kedagi riivata.
-
- Liige
- Kontakt:
"Hallipassimehed" võivadki täiesti vabalt teha kodakondsuseksami ,eestikeelse relvaeksami ja saada pärast seda täiesti vabalt relvaloa .
Kolm postitust läksid integratsiooniteemasse: viewtopic.php?p=740697#p740697
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kriku kirjutas:Viide ka: https://pohiseadus.ee/sisu/3490, eriti p. 7, kus on loetletud RK lahendeid, ning p. 9.Rand kirjutas:Juhin tähelepanu PS §19-le: Igaühel on õigus vabale eneseteostusele. Jah, tulirelva(de) omamine/kandmine vastavalt otstarvele käib selle vaba eneseteostuse alla.
Vaba eneseteostuse õigus ei ole absoluutne, vaid seda võib piirata teiste seadusaktidega. Näiteks on viidatud kommenteeritud väljaande p 7-s mainitud ka mootorsõiduki juhtimisõigust, kuid praktikas on ka sellele seotud rida seaduslikke piiranguid. St. igaüks ei tohi ega saa valimatult rooli istuda.
Relva omamist võib piirata näiteks riigi julgeolekukaalutlustel ja viimane on üksikisiku eneseteostusest oluliselt kaalukam huvi.
Ülaltoodud väidet on põhjalikult analüüsinud ja kinnitanud Relvaomanike Liidu juhatuses olev jurist ja praegusel ajal tegev kohtunik, kellel on õigusteaduses Tartu ülikooli ja Harvardi ülikooli magistrikraad. Ma ei soovi siinses foorumis seda teemat pikemalt lahkama hakata. Kellel huvi, võtab kontakti ja arutame silmast silma.
Viimati muutis vtl, 28 Mai, 2022 17:43, muudetud 1 kord kokku.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Ma usun, et kriisisituatsioonis võibki, aga kas praegu on piisavalt kriis - tõesti ei oska arvata, mida kohus selle kohta ütleks 

Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kui kaua on kellelgi läinud relvasoetusloa ootamisega?
Küsimus oli soetusloa kohta.Relvaluba juba olemas.
Paar päeva, 3-5 kui õigesti mäletan. Relvaloa taotluse esitamise ja hoiutingimuste kontrolli vahel oli võibolla nädal või poolteist. Eks oleneb palju sellest, kui palju kohalikul konstaablil parasjagu tööd käsil on ja kui palju ja põhjalikult isiku taust uurimist vajab.
Minule ütles relvalubade inspektor et läheb 2-3 nädalat.
- 1uudistaja
- Liige
- Kontakt:
Mul läks vist kuskil 1-2 päeva. Puhta taustaga ka. Ilmselt mõjutab ka see, kuna relvaluba ise tehti, kui relvaluba just nädal enne saadud, siis pole midagi uut kontrollida seal, aga kui relvaluba juba 3-4a tagasi tehtud, siis tuleb ilmselt taust uuesti üle vaadata jne.
Ei ela ma majas, ei tänaval, mu aadress on Eesti Vabariik.
Kesse sulle Microtechi müüs? Nimekasutuse järgi eeldan, et tegu originaaliga. Mulle küll ükski ametlik retailer saata ei tahtnud. Kui Hiina "analoog", siis muidugi teine asi. See, et toll läbi lasi, viitab pigem Hiinale, sest nemad kirjutavad eeldeklaratsiooni, et tegu on kööginoaga vmt ning toll lihtsalt ei jaksa igat pakki eraldi menetleda ja lähtubki müüja kirjeldusest. Kui kööginuga, siis järelikult kööginuga.Some kirjutas: ↑04 Mai, 2022 19:15 Endal mul mitmeid OTF nugasid netist ostetud, muu hulgas Microtech Halo V, mis on ikka pagana pika teraga - kõik on kohale tulnud ja paistab, et tolli huvitavad ainult paberid ja makstud maksud ning tera pikkust paberites pole.
Too tactifans_tool store kuskohast sa selle ostsid, paistab et postitab EU-sse ka ühes tükis minu arust? Kui kohale ei tulegi, siis peaks raha tagasi saama, nii et risk väike.
Tactifan saadab nii mitmes tükis kui tellijal vaja. Varujuppegi müüb. Lihtsalt, kuivõrd ilmselt enamuses EU riikides on OTF nulltolerantsis, siis sealt ka see poolitamise võimalus. Raha tagasisaamise osas ei tasu alati kindel olla. Mul saatis post tagasi ühe picatinny kinnituse, mida "ei õnnestunud adressaadile edastada" ning juba pool aastat ootan refundi. Ei põe, maksis vaid viieka. Teine probleem on just kronograafiga, mis saabus vigasena. AliExpress mõistis mulle muidugi õiguse aga, et täit refundi või asendust saada, tuleb vigane asi tagasi saata. Siis müüja kas maksab kinni (koos postikuluga) või saadab uue asemele. Postis selgus aga, et saatmine on 60€ ja hoiatati kohe valjuhäälselt mitte saatma, sest pidevalt käivad inimesed kaebamas, et tagastatud kaup pole müüja sõnul pärale jõudnud ning soovivad, et post järgi vaataks. Iga kord on post leidnud, et kaup on jõudnud lõpp-punkti aga pole lihtsalt välja võetud ning sageli tuleb lõpuks tagasi. Kuna AE poliitika näeb taolistel juhtudel ette tagasisaatmise kinnimaksmise, on müüjal kasulikum teeselda, et pakk pole kohale tulnud, sest minu näite puhul maksaks Hiinasse saatmine rohkem kui ma neile ise maksin. Aga kui pakk sulle veel tagasi saadetakse, siis on enam kui kindel, et teist korda sa seda saatma ei hakka ning pigem lepid ühekordse kaotusega ja selle poega enam asju ei aja,
Mis Halo liini puutub, siis see ei meeldi mulle eriti. Kuju on veel enam-vähem aga tööprintsiip on ikka täiesti mõttetu. Tehtud ilmselgelt lihtsalt selleks, et oleks teistmoodi aga midagi erilist välja mõelda ei õnnestunud - nupust läheb lahti küll aga tagasi pidemesse tuleb tera pideme tagaosas oleva naga abil tõmmata käsitsi. Ei näe sellel mingit muud eelist peale võimaluse mingit moodi erineda. Aga muidugi on see maitse asi ning kui sul on ta funktsionaalsuse kohta rohkem infot, kuulan huviga.
Omanäolistest mehhanismidest soovitan vaadata veel Benchmade Infideli või selle "analoogide" poole.
- Chupacabra
- Liige
- Kontakt:
Annaks jumal, et asi vormistatakse paremini kui senised väljaütlemised on olnud (ei anna enam/tühistame olemasoleva relvaluba VF ja Valgevene kodanikele). Sellest tuleb juriidiline labürint, kus EV võimalused puhtaks jääda ei pruugi kõige paremad olla. Täiesti tasuta nõuanne seadusandjale:
seaduses tuleb määratleda võimalikult lakooniliselt, et EV annab relvaluba vaid oma kodanikele ja seadusega tunnistatakse koheselt kehtetuks ka kõik seni mittekodanikele antud relvaload.
1. Ei ole vaja hakata üles lugema konkreetseid non-grata riike.
2. Ei tohi tekitada olukorda, kus relvaloa tühistamine käiks läbi haldusmenetlusliku akti, ühekaupa. Haldusmenetluslikku akti (igaühte eraldi) saab kohtus vaidlustada ja sealt läbi mitme astme veel pikalt venitada. Seadusega kehtetuks muutmise korral on ainus võimalus vaielda läbi PS-vastasuse/võrdse kohtlemise. Seda aga saab vaielda täpselt 1 kord ja võib RK-s kiirelt läbi käia (RK: ei võta menetlusse - > tehtud).
seaduses tuleb määratleda võimalikult lakooniliselt, et EV annab relvaluba vaid oma kodanikele ja seadusega tunnistatakse koheselt kehtetuks ka kõik seni mittekodanikele antud relvaload.
1. Ei ole vaja hakata üles lugema konkreetseid non-grata riike.
2. Ei tohi tekitada olukorda, kus relvaloa tühistamine käiks läbi haldusmenetlusliku akti, ühekaupa. Haldusmenetluslikku akti (igaühte eraldi) saab kohtus vaidlustada ja sealt läbi mitme astme veel pikalt venitada. Seadusega kehtetuks muutmise korral on ainus võimalus vaielda läbi PS-vastasuse/võrdse kohtlemise. Seda aga saab vaielda täpselt 1 kord ja võib RK-s kiirelt läbi käia (RK: ei võta menetlusse - > tehtud).
Nii omal ajal, kui me tegime Relvaomanike Liidu põhikirja ning ka siis, kui me tegime esimese ettepaneku vaenulike riikide kodanike relvalubade tühistamiseks, arutasime oma seltskonnas selle teema põhjalikult läbi.2korda2 kirjutas: ↑15 Juul, 2022 22:34 Annaks jumal, et asi vormistatakse paremini kui senised väljaütlemised on olnud (ei anna enam/tühistame olemasoleva relvaluba VF ja Valgevene kodanikele). Sellest tuleb juriidiline labürint, kus EV võimalused puhtaks jääda ei pruugi kõige paremad olla. Täiesti tasuta nõuanne seadusandjale:
Meie laskmisringkondades on mitmeid Eestis alaliselt elavaid EU kodanikke (soomlased, sakslased jne.), kes omavad relvaluba, tegelevad laskespordi ja/või jahindusega ning on igati eestisõbralikud inimesed. Nad on meie sõbrad ja liitlased ning ma ei näe ühtegi põhjust, miks neid peaks ahistama või nende relvalubasid piirama.
Seega minu nägemuses oleks siin kaks varianti - kas loetleda lisaks Eesti kodanikele veel EU ja NATO riikide kodanikud, mis jätaks näiteks välja Ukraina... VÕI loetleda üles eestile vaenulike riikide kodanikud. VF ja Valgevene tulevad esimeses järjekorras, aga ilmselt neid on veel.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline