ekacariya kirjutas: ↑28 Juul, 2022 8:39
Runkel kirjutas: ↑28 Juul, 2022 1:02
Loodetavasti loeb Tõvast pärit Šoigu need kastid ise üle.
Ega ma burjaatide ja tõvalaste Ukraina sõtta kippumist lõpuni mõista. Usult budistid. Vene loob kahuriliha ikka veel suuresti vabatahtlikkuse alusel, nagu ma olen aru saanud. Ma saan teiselt poolt aru motivatsioonist sõjamees kui kõva reputatsiooniga isik kogukonnas. Võib-olla on ka palk väga oluline, nagu näiteks kaukaaslastele. Aga need rahvad peaksid ju ometi aduma asja?! Kui ei adu, siis palju kahesajaseid nendele rahvastele.
Ei ole ju välistatud et need Siberi sõdalased on suuremas osas rahvuselt venelased. Näiteks Wiki ütleb et burjaate on Burjaatia rahvastikust kõigest 30 %
Oli aasta 1987,septembrikuu.Minu teenistuse lõpuni oli jäänud loetud kuud.Tškalovski sõjaväelennuväli,turvasime Novaja Zemljale saadetavat sõjaväelaadungit,laskemoon,proviant,jne.Meie An-12 polnud veel maandunud ja seisime lennukiootuses meile ettenähtud platsil,kui kõrvale ruleerus maandumiselt tulnud IL-76.
Kui selle mootorid olid seiskunud tehti ka ramp lahti ja lennukist jalutas välja "afgaan",vanemseersandi paguneid kandev ajateenija,kes sai demblisse.Dembli kohver käeotsas,kitarr seljas.Polnud tal seda fufaad nagu meie omad endale mundrilisaks demblisse treisid seljas.Tavaline lõunamaa välivorm ja see troopikamüts peas.Kuna olin enda meeste eest vastutav ja ka nii õelda demblisse minev,siis sain mehega paar sõna juttu ajada.Tema viimaseks ülesandeks oli samuti oma meeste saatmine ja nende eest vastutamine aga selle vahega,et tema mehed olid samades puukastides nagu nüüd need Burjaatiasse saadetetavad.terve IL-76 lastiruum koosneski ainult kastidest.Midagi ei muutu siin päikese all venelaste jaoks.