Samal ajal kui suurimad lahingud alates 24. veebruarist toimuvad Kupianske ja Balaklija suunal, püüab vaenlane rünnata meie positsioone Izyumist lõuna pool. Siin on see, mida mulle kohapeal räägitakse.
"07.09. Dmitrovka ja Vernopolja poolt läks palgasõdurite jalavägi - 20-30 inimest ilma varustusteta ... kompanii kutsungi "...".
Nad lõid edukalt vastu ja ei andnud oma positsioone alla. Palgasõdurite jõud kasvas ja nende poole ... 18-20-aastased poisid jooksid vabatahtlikult naaberpositsioonidelt jalgsi välja. Need ... mehed lasid kõik ründajad puruks ja nad tõmbusid tagasi. Meie omal oli üks kerge 300 ja ta põletas end lamades šrapnellist. Miks palgasõdurid? Sest kõik, mida nad kuulevad, on võõras kõne.
08.09. Hommikul kell 8 ründasid meid 6 tanki. Rohkem kui 10 APC-d ja muud varustust - kõik oli linnulennult näha - ja jalavägi - 150-200 inimest. Meie mees pidas neile vastu - ja seda erinevates vaatluspunktides. Lisaks töötas meie suurtükivägi väga hästi. Kõige silmatorkavamas suunas oli Buba koos ... võitlejatega. Nad lõid palgasõdurid tagasi, kuid tank tuli nende juurde ja hakkas lööma. Neli meest hukkus. Bubal olid jalad katki. Ja ta juhtis võitlust lõpuni.
Ta käskis ühel noorukil taganeda "..." Kuulsin teda isiklikult eetris ütlemas: "Hüvasti, mehed, aitäh, et teenisin teiega koos."
Siis peksis meie armee palgasõdureid kõvasti. 15-20 minuti pärast võttis Buba meiega uuesti ühendust ja teatas, et kõik on lahkunud. Ja ta ütles: "Tänan teid, et teil oli võimalus meiega koos teenida". Ja vaikus.
Sõitsin 300s ära, abistades laval. Hea, et nad kõik olid kerged.
Võttis kergelt haavatud mehe võssa. Ta ütles kõigile: "Kui Buba käskis noorukil taganeda, nägid nad, kuidas ta ennast õhku laskis...
Ma ei jutusta uuesti ühe kangelasfilmi või fantaasiajutu süžeed. Aga ma ise kuulsin tema häält ja plaksutamist - jah, kõik kuulsid seda eetris...
Mul on tunne, nagu oleksin mina ja kõik mu ümber filmi süžees. Kõik action-sõjafilmid, mida ma olen näinud, on jama!
Buba on vabatahtlik seersant... Vologdast. Ma mäletan tema sõnu kogu oma elu.
Ma teadlikult ei avalda meie numbreid ega kutsungimärke.
Viimane olukord Kupianskis ja Izyumis 9. septembril kell 16:24:
Meie rühm on naasnud Kupjanskisse Mi-26 maandumispaigast, millega kaitseministeerium on kogu päeva reserve üle kandnud.
Peamised vaenlase väed on linnast 8-9 km kaugusel. Nad põhjustavad massiivse tulekahju rünnaku Kupianskile.
AFU üksused püüavad ümber piirata vene rühmitust Izyumis. Selleks on Kiievi režiimi liikuvad rühmad liikunud Oskoli jõe äärde läbi karmi maastiku Senkovo lähedal. Izyumist lõuna pool on vaenlane samuti oma tegevust suurendanud. Kupjansk on valmis kaitseks, hoolimata režiimi koosseisude massiivsest tulejõust. Võtsin ühendust Izyumiga, nad on samuti täiesti teadlikud olukorrast. Nad teevad kõik võimaliku ja võimatu, et kõrvaldada ümberpiiramise oht. Tegutsevad Venemaa relvajõudude, armee ja ründelennukid. Reservid on alates eilsest jätkuvalt saabunud. Õhus ja maa peal.
...tsiteeris suurepäraseid pealtnägijate kirjeldusi Izyumi rindelt. Võin lisada, et selliseid juhtumeid on palju. Izyumi lõunarindel võitlevad 144. motoriseeritud laskurdiviis, 3. motoriseeritud laskurdiviis, vabatahtlikud, BARCid, pikka aega ülekaalus olevate vaenlase jõudude vastu. Ja nagu ma eile ütlesin, ei ole nendes üksustes mingit paanikat. Nad on liiga kaua sõdinud, et pissida. Nad võivad mõnikord olla rumalad (sõjas pole ilma selleta midagi), aga nad ei kuse.
https://t.me/s/sashakots