Vene MOBILISATSIOON

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Jura
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Jura »

Osalise mobilisatsiooni ukaas/määrus on siis ka väljas.

https://www.fontanka.ru/2022/09/21/71671154/

Üks huvitav huvitav präänik on ka sees

3. Установить, что уровень денежного содержания граждан Российской Федерации, призванных на военную службу по мобилизации в Вооруженные Силы Российской Федерации, соответствует уровню денежного содержания военнослужащих, проходящих военную службу в Вооруженных Силах Российской Федерации по контракту.

Ehk siis mobiliseeritud hakkavad palka saama samal tasemel, kui siiani lepingulised.
Sisuliselt on tegemist sunniviisiliselt lepinguliseks surumisega.
Kui on valida, et kas olla tähtajaline lepinguline või tähtajatult mobiliseeritu, siis ma valiks juba tähtajalise variandi.

Tavaline präänik on ka

9. Предоставить гражданам Российской Федерации, работающим в организациях оборонно-промышленного комплекса, право на отсрочку от призыва на военную службу по мобилизации (на период работы в этих организациях). Категории граждан Российской Федерации, которым предоставляется право на отсрочку, и порядок его предоставления определяются Правительством Российской Федерации.

Ehk siis sõjatööstuses olijad saavad bronni.
Järelikult sõjatööstuse palgataseme ja kaadri olemasolu üle pole Putinil lähemal ajal vaja muretseda.
Kelle vähegi ajusid või suhteid, see kombineerib ennast misiganes bronniks vajaliku koormusega kuhugi sõjatehasesse hingekirja.

Kui nüüd natuke tagasi kerida, siis alles need sõjakomissariaadid oma andmebaaside korrastamisega tegelesid. Ju siis sai see nüüd tehtud ja on selge, milline kahuriliha potentsiaal tegelikult on olemas.
Viimati muutis Jura, 21 Sept, 2022 9:33, muudetud 2 korda kokku.
gooligan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gooligan »

huvitav palju Eestist vene kodakondseid mobiliseeritakse ja palju neist reaalselt ka kohale ilmub? Minu teada on igaastaselt kümneid-sadu siin sündinud Vene passiga noori käinud Venes aega teenimas. Hea, et sellistele tagame ka valimisõiguse (ja Tallinna näitel on nende puhul tegu ka king-makeritega).
Igal juhul peaks Eesti õiguskaitseorganid adekvaatse infobulletääni väljastama, kus selgitatakse lihtsas keeles mis on mobilisatsioonis osalemise järelmid nende Eesti-tulevikule (topeltkodandsetele, elamisloaga resideeruvatele jne).
Saturn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saturn »

gooligan kirjutas: 21 Sept, 2022 9:40 huvitav palju Eestist vene kodakondseid mobiliseeritakse ja palju neist reaalselt ka kohale ilmub? Minu teada on igaastaselt kümneid-sadu siin sündinud Vene passiga noori käinud Venes aega teenimas. Hea, et sellistele tagame ka valimisõiguse (ja Tallinna näitel on nende puhul tegu ka king-makeritega).
Igal juhul peaks Eesti õiguskaitseorganid adekvaatse infobulletääni väljastama, kus selgitatakse lihtsas keeles mis on mobilisatsioonis osalemise järelmid nende Eesti-tulevikule (topeltkodandsetele, elamisloaga resideeruvatele jne).
Ennastki huvitas see teema ja tundub ka, et Postimeest.

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Veiko Kommusaar andis mõista, et kui tõesti on soov siinsetel Vene kodanikel Ukraina sõjarinnetele minna, siis Eesti neid ei takista.

«Eesti ei ole kehtestanud Vene Föderatsiooni kodanikele piiranguid Eestist lahkumiseks. Kui teada saame, et nad läksid sõdima, siis tagasiteed Eestisse neil ei ole,» lausus Kommusaar Postimehele.

https://www.postimees.ee/7609970/mobili ... -enam-pole
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

Üks üsna informatiivne prantsuse säutsuja on mõnevõrra mures selle arengu pärast:

https://twitter.com/HeliosRunner/status ... 4718045184

Arvab et see tähendab et piiri-oblastid pannakse sõjaseisukorra alla ja hakatakse vajadusel tänavalt mehi rindele ajama, nagu Ukrainas hetkel (vähemasti juriidilised õigused oleks olemas).

Ei tahaks siiski uskuda et see suuremat effekti annab.

Selle kõigega seoses tekkis aga mõte, et äkki on Venemaal kavas taasavada Kiievi, Sumy ja Harkivi rinded, paisates sinna hunnikus kahuriliha (k.a. Lukašenko väed), lihtsalt et siduda Ukraina üksuseid?
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Vaevalt et seda tehakse, aga väidetavalt on see mobilisatsiooniseadus sedavõrd umbmäärane, et võimaldaks rindele saata kasvõi ohvitserikursused läbinud üliõpilased.

https://twitter.com/Nat_Vasilyeva/statu ... 2706239489
võhik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas võhik »

https://maailm.postimees.ee/7491180/ven ... -kutsumine - andmetel
1. aprillist 15. juulini 2022 kustuti Venemaal ajateenistusse 134 500 inimest.

OK - kuna Venemaal kaks korda aastas ajateenistusse kutsumine ja see siis millalgi sügisel - siis nüüd kohe-kohe sügisel on Venemaal võtta 2021. a sügisel aastaks ajateenistusse kutsutud - ehk siis eeldatavasti samuti 134 tuhat noort meest.

Soigu olla ütelnud?, et osalise mobilisatsiooni alla läheb koheselt 300 tuhat meest.

Kuskilt olen lugenud et Venemaa lepingulised saavad kuus 200 tuhat ruublit ja et mobiliseeritud võrdsustatakse lepingulistega - no ma ei tea, kust see raha võetakse Venemaal (pluss varustus, relvastus - mis iganes)

Miski mulje jäi ühte vene padufoorumi kommentaare lugedes - et sealsed diivanišovinistid eelnevate mobilisatsiooni nõudmiste järel on veidike ka ise vaiksemaks jäänud - et nüüd suur mure, et mis saab perede elatusega, et kes tasub toitja sõtta mineku järel hüpoteegid.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Gideonic kirjutas: 21 Sept, 2022 10:06 Vaevalt et seda tehakse, aga väidetavalt on see mobilisatsiooniseadus sedavõrd umbmäärane, et võimaldaks rindele saata kasvõi ohvitserikursused läbinud üliõpilased.

https://twitter.com/Nat_Vasilyeva/statu ... 2706239489
Ukaz'i täpsemal uurimisel juhitakse tähelepanu, et iseensesest ei oleks mingit uut seadusandlust vaja et tulevikus kasvõi üldmobilisatsioon väljakuulutada. Sõna "osaline" või mingeid numberid või piire seal käsus ei ole:

https://twitter.com/DrRadchenko/status/ ... 3198756868
A brief thread on mobilisation. Putin's order (ukaz) does not contain anything about "partial" mobilisation. The wording is as follows. Translation: the Ministry of Defense sets a quota for each region. No numbers here.
Muidugi võib eeldada et need kvoodid vähemalt Moskva ja Peterburgi oblastisse tulevad esialgu nullilähedased.
NGolf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NGolf »

Veterani kanal kirjutab:
Nagu ma varem kirjutasin, võib see viia umbes 2 miljonit meest lahingusse. Nagu ma varem kirjutasin, peame juba vabastatud aladel süvakaitsesse minema, et saaksime neid kahte miljonit uut võitlejat välja õpetada ja relvastada. Tõsi, meil ei ole kahte aastat, kuid meil on vaja pool aastat. Kui Jumal tahab.

Venemaal on umbes 7 miljonit meest vanuses 18-35 aastat, kes on täielikult sõjaväeteenistuseks kõlblikud. See on ainult esimene klass. 3 kuuga saame ilma igasuguse pingutuseta, ilma üldise mobilisatsioonita panna 2 miljonit inimest relvastusse, koolitada ja relvastada neid...

Kas sa teed nalja? "Jätkake Ukraina purustamist", minu küsimus on, millega te seda purustada kavatsete? Üksused on personali poolest kuradi puudulikud. Kui oli midagi, millega seda purustada, siis miks kuulutati välja mobilisatsioon?

Samal ajal, kui liberaalne soo on nagu tavaliselt segaduses ja esitab filosoofilisi küsimusi, mis toimub, kuhu me läheme? Otsides toimuva loogikat, me, Venemaa patrioodid, teame vastuseid kõigile neile küsimustele. Venemaa on muutumas vasallist ja tooraine-lisandist iseseisvaks võimuks. Me liigume mitmepoolse maailma poole, kus me ei ole läänele kohustatud ja määrame ise mängureeglid. Loogika selle taga, mis toimub, on vabaneda võimalikult kiiresti parasiitidest ja liberaalsest räbaldusest Venemaa kehal, mis on seda 30 aastat söönud. Me ehitame uut Venemaad. Ma olen õnnelik, et elan tõeliste muutuste ja ajalooliste saavutuste ajastul. Olen õnnelik, et saan oma riigile kasulik olla. Liberaalide aeg on möödas. Nüüd on aeg patriootide jaoks.

Olen endiselt Ukraina taktikalise tuumalöögi poolt. See demoraliseeriks täielikult mitte ainult Ukroreichi juhtkonda, vaid jahutaks ka NATO kindralite innukust. Ma toetan Strelkovi seisukohta, et NATO ei hakka Ukraina pärast sõdima.

Kui jalgpallimeeskonnas saadetakse mängija välja, muutub kohe meeskonna taktika. Meeskond hakkab kaitses mängima. Jäähokist rääkimata. Kui mängija peatatakse, läheb kogu meeskond kaitsesse. Ma ei tea, millest te räägite. Millisest survest Ukrainale me selles olukorras räägime? Millise survega, kui inimesi ei ole, millega ja kellega te kavatsete uusi territooriume hõivata? Te ei ole kunagi selgitanud. Ja lõpuks, minu mõtted kurtide kaitsest põhinevad praegusel olukorral ja te räägite mulle sellest, mis "oleks pidanud olema", mis oleks võinud olla. Ma räägin sellest, mis meil tegelikult on. Ma tean, kuidas see oleks pidanud olema. Aga see, mis meil on, on see, mis meil on.

Kõik vaenlase ressursid on käivitanud üleskutsed ebaseaduslikeks tegevusteks ja õhutavad inimesi protestima. Need, kes tulevad välja on reetur ja Venemaa vaenlane, nad peaksid kohe pakkida neid ja saata riigist välja vaid ühe passiga.

selleks, et teil oleks võimalik koguda jõude tulevasteks streikideks ja pealetungideks, peate praegu kaitsele minema ja vahepeal tegelema kõigi mobilisatsiooniga seotud asjadega ja muu sellisega. Ma olen selle vastu, et ettevalmistamata mehi lahingusse visata. Minu arvates on vaja vähemalt 3 kuud, et mobiliseeritud inimesi relvastada ja välja õpetada. Ja lihtsalt selleks, et vältida olukorda nagu Harkivi oblastis, tuleb meil minna nendeks kolmeks kuuks kurtidele kaitsele. See tähendab elementaarset kinnistumist.
Cassad:
Snigirevka ja Aleksandrovka kuuluvad Hersoni oblastisse ja osalevad rahvahääletusel Venemaa osaks saamise üle.

Riigiduuma kaitsekomisjoni juht Kartapolov ütles, et pärast osalise mobilisatsiooni väljakuulutamist moodustatakse uued üksused riigipiiri kaitsmiseks ja operatiivse sügavuse loomiseks Põhja-Kaukaasia sõjaväeringkonna piirkonnas.

Sevastoopoli kuberner Mihhail Razvozzhayev hakkab juhtima Sevastoopoli kutsealuste komisjoni. Linnavalitsus täidab presidendi korralduse täies ulatuses.
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Otto K »

Gideonic kirjutas: 21 Sept, 2022 10:27 Ukaz'i täpsemal uurimisel juhitakse tähelepanu, et iseensesest ei oleks mingit uut seadusandlust vaja et tulevikus kasvõi üldmobilisatsioon väljakuulutada. Sõna "osaline" või mingeid numberid või piire seal käsus ei ole.
В соответствии с федеральными законами от 31 мая 1996 г. № 61-ФЗ «Об обороне», от 26 февраля 1997 г. № 31-ФЗ «О мобилизационной подготовке и мобилизации в Российской Федерации» и от 28 марта 1998 г. № 53-ФЗ «О воинской обязанности и военной службе» постановляю:

1. Объявить с 21 сентября 2022 г. в Российской Федерации частичную мобилизацию.

http://kremlin.ru/events/president/news/69391
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Otto K kirjutas: 21 Sept, 2022 11:06

Tundub et säutsuja ei olnud tasemel. Tänud täpsustamast
NGolf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NGolf »

General SVR:
Nagu me ütlesime, on Venemaa president Vladimir Putin teatanud osalisest mobilisatsioonist, mis sisuliselt ei erine oluliselt täielikust mobilisatsioonist. Putin kavatseb lähitulevikus välja kuulutada sõjaseisukorra Ukrainaga piirnevates Venemaa piirkondades, kusjuures sõjaseisukord võidakse laiendada kogu Venemaale. Me oleme hoiatanud, et Venemaa president Vladimir Putin on innukas mobilisatsiooni ja sõjaseisukorra toetaja, mitte fantoomne "sõjapartei", kes survestab presidenti ebapopulaarsete sammude astumiseks, ja seda võis täna näha. Putin on selle sõja, mis võib suure tõenäosusega muutuda kolmandaks maailmasõjaks, peamine õhutaja. Surmahaigel Putinil on ülevoolav soov viia miljonid inimesed endaga koos hauda ja on teie ja minu otsustada, kas see õnnestub või mitte.

Nüüd väike osa uute territooriumide annekteerimise ja mobilisatsiooni väljakuulutamise tagajärgedest. Me teame, et USA ja Putini-vastase koalitsiooni liitlasriigid on hoiatanud Venemaa presidenti vastumeetmete eest Ukraina osade Venemaale annekteerimise katse korral. Lääne vastumeetmete hulgas oleks lubada Ukraina relvajõududel kasutada Ukrainale antud relvi Venemaa Föderatsioonis asuvate sihtmärkide tabamiseks. Lisaks sellele varustatakse Ukraina uute relvadega, mis suudavad tabada 300 km kaugusel asuvaid sihtmärke ja veel rohkemgi! See on vaid väike osa Putini idiootsete otsuste pikkadest tagajärgedest. Täna on Putin toonud sõja iga venelase koju.

Soovime taas kord juhtida teie tähelepanu! Avaldame regulaarselt teavet, mis leiab alati kinnitust. Oleme avalikustanud Venemaa presidendi Vladimir Putini ja Venemaa ametivõimude plaanid enne, kui need ametlikult avalikkusele teatavaks tehti.
Mobiliseerimiseks nad nõuavad 300 tuhat, kuid 25 miljonit ei lase neil välismaale minna! Huvitav lugu
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Samas enne talve tulekut ja rinde jahtumist on mõtekas seda teha. Nyyd saab neid mobiliseerituid kasutada tagalas kus praegu kasutati kepingulisi. Maanteel dokumentide kontrolliks, moona auto juhtimiseks jne jne ei ole erilist väljaõpet vaja ning see vabastab hulga natukenegi treenitud lepingulisi keda rindele saata. Ning kergendab ka rotatsiooni
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Gideonic kirjutas: 21 Sept, 2022 11:19
Otto K kirjutas: 21 Sept, 2022 11:06

Tundub et säutsuja ei olnud tasemel. Tänud täpsustamast
Samas see chastichnaja ei tähenda mitte midagi ilms numbriteta. Mobiliseeritakse 90% kontingendist ja ongi osaline mobilisatsioon.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

"300 000" on ainuke tähekogum, mis kogu selles teabekogumis midagi tähendab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline