Vene-Ukraina sõda I osa

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Turist 47
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda

Postitus Postitas Turist 47 »

clarus kirjutas: 28 Sept, 2022 21:21
Fucs kirjutas: 28 Sept, 2022 21:09
Gideonic kirjutas: 28 Sept, 2022 20:32 Veits kurb et sealkandis ei suudeta isegi alasid hoida rääkimata edasitungimisest.
VF lennuvägi loopis 26.09 öösel vastu 27.09 ööläbi sinna "soolikasse" FAB500 pomme tohutu koguse. Ime, et seal veel üldse elumärke on ...
Tohutu kogus on palju ? Ei taha uskuda, et tibl*del seal vabalt ilma mingi vastu õhutõrjeta ringi lennata lastakse.
Seega mitu lennukit ja palju "tohutu kogus" siis oli ?
Lennukeid eraldi ei mainitud, varahommikuses (viiteta) uudise jutus mainiti, et vene sooritas üle 200 tulistamise missiooni - millega täpselt, ei tea.
Vene allikad, ehk on täpsemad. Ise ei mõiste kõike ja kõiki jälgida, kõigest täpselt aru saada.
Viimati muutis Turist 47, 28 Sept, 2022 21:37, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MadMan »

SEPKA
Kaks UA Mig-29 (otseloomulikult koos Harm rakettidega) lasti alla orkide hävitajate poolt 26.09 - ei leia ühtegi kinnitust peale orkide allikate.
https://eurasiantimes.com/agm-busted-ru ... ers-armed/
Orkide propavideo FAB500 poetamisest Hersoni oblastis
https://www.youtube.com/watch?v=cwLyLPZ ... =PrawnStar
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Kuidagi vaikne
Liige

Postitus Postitas Kuidagi vaikne »

See samma video on teises kohas märgitud et hävitati v tanke ja soomukeid katsun leida ülesse uuesti.
Kasutaja avatar
Trips
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Trips »

MadMan kirjutas: 28 Sept, 2022 21:35 SEPKA
Kaks UA Mig-29 (otseloomulikult koos Harm rakettidega) lasti alla orkide hävitajate poolt 26.09 - ei leia ühtegi kinnitust peale orkide allikate.
https://eurasiantimes.com/agm-busted-ru ... ers-armed/
Krt, 1) sa vaata ka ikka enne, kes sellest teavitab :wall: selle tüübi jutu järgi peaks Himarse peaks juba sadu olema hävitatud
2) noored õppige keeled selgeks," lennukid mis olid modifitseeritud Harm kandmiseks"

Official representative of the Russian Ministry of Defense, Lieutenant-General Igor Konashenkov announced on September 25 that two Ukrainian MiG-29 aircraft modified to employ US AGM-88 HARM missiles were shot down by Russian Aerospace Forces fighters in the Mykolaiv region, TASS news agency reported.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Ma siin kustutatud postis nädala eest prognoosisin lähipäevadel Limani langemist. Tänaseni oleks võinud isegi minna peaaegu nii. Praegu aga tundub, et on tekkinud seisak Ukraina pealetungis. Venkude olukord on endiselt sitt, siiski täna pole peale tulnud uusi arenguid Ukraina poolt. Ei tea, kas venkud on suutnud mingid reservid välja võluda (ei ole uued mopitud). Tatžikist vms, või vabatahtlikud. Ei tea...Kui regulaarselt jälgida teatud säutsujate poste, siis näeb suht kohe nihke ära. Osa tuleb viitega. Täna ei ole teateid progressist. No nö. on, aga jutt varasemast.
Mina Limani pealetungi osas jälgin:
https://twitter.com/WarMonitor3
https://twitter.com/markito0171
Olid Septembri-Harkivi pealetungi uudiste postitamises esirinnas.

https://twitter.com/666_mancer
https://twitter.com/GirkinGirkin
Muidu ka vinks-vonks, aga septembri pealetungis olid tiba maas arengutest. Stabiilsed.
Hoiab pöialt, aga see op. kisub reservide mänguks. Venkud vähegi pikemas perspektiivis võidavad kahurilihaga. Võib-olla homme-ülehomme Ukraina konsolideerib vägesid ja jätkab. Näib.
eestlane356
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas eestlane356 »

Avatar kirjutas: 28 Sept, 2022 22:07 Ma siin kustutatud postis nädala eest prognoosisin lähipäevadel Limani langemist. Tänaseni oleks võinud isegi minna peaaegu nii. Praegu aga tundub, et on tekkinud seisak Ukraina pealetungis. Venkude olukord on endiselt sitt, siiski täna pole peale tulnud uusi arenguid Ukraina poolt. Ei tea, kas venkud on suutnud mingid reservid välja võluda (ei ole uued mopitud). Tatžikist vms, või vabatahtlikud. Ei tea...Kui regulaarselt jälgida teatud säutsujate poste, siis näeb suht kohe nihke ära. Osa tuleb viitega. Täna ei ole teateid progressist. No nö. on, aga jutt varasemast.
Mina Limani pealetungi osas jälgin:
https://twitter.com/WarMonitor3
https://twitter.com/markito0171
Olid Septembri-Harkivi pealetungi uudiste postitamises esirinnas.

https://twitter.com/666_mancer
https://twitter.com/GirkinGirkin
Muidu ka vinks-vonks, aga septembri pealetungis olid tiba maas arengutest. Stabiilsed.
Hoiab pöialt, aga see op. kisub reservide mänguks. Venkud vähegi pikemas perspektiivis võidavad kahurilihaga. Võib-olla homme-ülehomme Ukraina konsolideerib vägesid ja jätkab. Näib.
Ei tasu kohe ühe vaiksema sotsiaalmeedia päeva pärast nüüd fataalne olla. Harkivi pealtungi ajal oli samamoodi vaikseid hetki. Ühepäevaseid võnkeid ei tasu üle tähtsustada, nädalad loevad. Elu ja eriti sõda ei ole lineraarne joon.

See Warmonitor on vist endine CanadianUkrainian. TG allikate refereeija ja muidu tore jutupaunik, kipub palju üle pingutama ja ise juurde fantaseerima. Sama nagu paljud sotsiaalmeedia allikad, keegi on liiga negatiivne ja keegi on liiga positiivne. Kuskil on see keskkoht, mis on loodetavasti tõde ja selgub üldiselt aja/nädala või kahe jooksul.
Saturn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saturn »

Ma ise arvasin ka, et Liman langeb kiiremini, eelkõige selle pärast, et orkid taanduvad sealt ise, kui kotike hakkab tekkima. Tundub, et praegu nad kavatsevad veel võidelda ja ei taandu.

Nende viimaste Harkivi ja Donetski edasitungidega on olnud see, et põhinfo tuleb vattide enda poolt. Ukrainlased vait. Eile/täna pani War Gonzo ka Limanist minema, ehk siis infot veelgi vähem. Paljud Ukraina poolsed säutsujad kel on endal allikad erinevates üksustes on juba pikemat aega rääkinud ka sellest, et Limani kandis puudub levi, seega väga raske sealt infot saada ja peab põhimõtteliselt ootama, kuni ukraina ametlikud allikad ise midagi ütlevad.
Keegi siin täna postitas, et Kupyansk Vuzlovis oldi juba ~21 september, aga ametlikult anti teada vabastamisest alles nüüd. Mis ilmekalt tõestab, et Ukraina enda info on arusaadavtel põhjustel suure viivitusega.

Jään ikka veel arvamuse juurde, et lähipäevadel mingeid positiivseid arenguid sealt tuleb ja ukrainlased lihtsalt tegutsevad tasakaalukalt seal ja orkide bloggeritel on kas suunised mitte paanikat külvata või neil ka endal puudub reaalne arusaam, mis seal toimub.
See Warmonitor on vist endine CanadianUkrainian. TG allikate refereeija ja muidu tore jutupaunik, kipub palju üle pingutama ja ise juurde fantaseerima. Sama nagu paljud sotsiaalmeedia allikad, keegi on liiga negatiivne ja keegi on liiga positiivne. Kuskil on see keskkoht, mis on loodetavasti tõde ja selgub üldiselt aja/nädala või kahe jooksul.
See tegelane ta ei ole. Tegutses juba samal ajal ja oli ka nö selle "kanada vabatahtliku" vastane ja püüdis paljastada teda.
Aga üldiselt su jutuga nõus, aga minu arust on ta natuke arenenud. Nii palju kui varem enam ei pauguta emotsiooni pealt ja mainib nüüd tihti ära ka, et ei ole kinnitatud andmed.
Huviline78
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Huviline78 »

SEPKA: üksikud säutsid ringlevad, et ukrainlased olevat sisenenud või hõivanud Torske asula.

https://twitter.com/AzizBouderbala8/sta ... 9178443776
Turist 47
Liige
Kontakt:

Avatar kirjutas: 28 Sept, 2022 22:07 Ma siin kustutatud postis nädala eest prognoosisin lähipäevadel Limani langemist. Tänaseni oleks võinud isegi minna peaaegu nii. Praegu aga tundub, et on tekkinud seisak Ukraina pealetungis. Venkude olukord on ..
Pea "kilomeetri eri säutsude kaevandamise" järgselt tundub, et Ukraina tänane eesmärk on piirkond, koos 20nenda armee ja vähemate segaväeosadega ümber haarata.
Lymani okupante hoitakse tegevuses, et nad kuhugi "ära ei kaoks", midagi ootamatut ei korraldaks.
Kaardi ja loba põhjal on täna Torske ainus koht, kustkaudu Lymani suunal üldse miski vene logistika toimub. Kusjuures, ametlikult kinnitamata info põhjal on Ukraina selle sama Torske "äärde" jõudnud.
Kogu venelaste võimalik liikumine kahel vähegi teede moodi teel on Ukraina suurtükitule kontrollida.
20. armee võib ju hirmus olla, aga ilma kütuse ja moonata on raske sõdida.
Olen aru saanud, et elavjõus ja tehnikas, mõlemil poolel, väga suuri erinevusi/ülekaalu ei ole. Võimalik, et otsustavaks saab, "päeva lõpuks" logistika ja närvide kombo.
Ukraina kohe absoluutselt infot ei anna. Ametlikud briifingud ei kajasta (eriti) midagi. Tublid, ei muud.
Vene allikatest "teri leida", minul igatahes, ei õnnestu. Viimastel päevadel on nad hakanud "teisiti kiunuma" - võimalik, et see näitab venelase lootuste "hääbumist", ei tea.
Ja vene ametlik info oleks nagu nädalaid tagasi eelsalvastatud või umbes nii.
Liige

Ma nonde kontode suhtes - eelkõige Warmonitor ja Markito räägin septembri pealetungi raames, ja nad olid selles osas tunduvalt operatiivsemad, kui kõik minu muud jälgitavad. Absoluutselt mõnikord tõmblesid üle ka. Elik nad mõlemad hõikasid välja hõivatud asulaid enne teisi ja aeg-ajalt olid liiga optimistlikud. Warmonitor väidab, et tal on allikad - boots in the ground - mina ei tea. Kui ka on, siis väga piiratud kohas. Aga nendes postides ja reaalses rinde liikumises on mingi suhe. Ja kui nad hakkavad rääkima mingit üldist juttu, siis ilmselt sisendit uutest edusammudest ei ole. Mis ei ole midagi katastroofilist, aga annab mingi indikatsiooni dünaamikast. No aga see on minu nägemus.
No näiteks alternatiivina (et ma ikka loen kõike sitta):
On selline säutsuja nagu "Zoka", kes minu arusaama järgi on serb ja ilgelt elas venkudele kaasa, armastas erinevaid toite küpsetad, nii et osa inimesi pidas teda nais-inimeseks. Mõnes mõttes oli ta siiski suht objektiivne ja põdes jõhkralt Ussisaare loovutamist jne . Rääkis, et kui venkud oma mune üles ei leia, siis läheb ise Moskvasse riiki pöörama. Tundis ennast eriti puudutatuna Läti Juurtega ja Ukraina poolel tegeleva James Vascesi tegemistest ja jäi eelmine nädal vait korraga.
https://twitter.com/200_zoka
Ja te ainult vaadake, mis imeline Koeratapja ja Rinnalt-tõstja tibi on ta esitluspildil...
Ja vist üleeile tema kameraaden ja eri nimedega kameeleon "Ghost" teatas, et Zoka tõmbas serbide vabatahtliku üksuse raames Ukrainasse.
https://twitter.com/mdfzeh/status/1574475171225821184
https://twitter.com/mdfzeh/status/1574790252413288453
Nooh... võib-olla on info-op trollide osalusel...Zooka siiski tundus olevat reaalne tegelane. Ghost seevastu tundus teadvat soome keelt mööndustega. Mingi pildi puhul viitas "Perkele"-le suht lambist, aga vigadega. Nii et pakuks mingi soome emigratsiooniga venku...
Kes on rohkem väärt jälgimist, kui küsimus on operatiivsuses?
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

clarus kirjutas: 28 Sept, 2022 21:21 Tohutu kogus on palju ? Ei taha uskuda, et tibl*del seal vabalt ilma mingi vastu õhutõrjeta ringi lennata lastakse.
Seega mitu lennukit ja palju "tohutu kogus" siis oli ?
...kas peab jooksuga minema härrade käsku täitma?
:lol:

Keegi pole mulle ühikuid ette kandnud.
See on minu koondhinnang, erinevate OSINT allikate infokübemete analüüsi produkt.
Ma ei hakka nüüd neid allikaid kõiki jälle üles otsima eksole, kell 23:50 siin hotelli voodis lebotades, kus ma puhkan ja telefoniga milnetti praegu loen.. ... :mrgreen:
27.09.2022 года. Херсон: обстановка на Андреевском участке по состоянию на 20:00

▪️Российская бомбардировочная авиация в течение всей ночи наносила удары ФАБ-500ами по позициям ВСУ в «кишке». Контингента ВСУ на участке фактически не осталось из-за тяжелейших потерь в живой силе и технике.

▪️Оставшиеся в живых украинские формирования экстренно покинули занимаемые позиции во всех населенных пунктах, кроме Андреевки. В Белогорке остались лишь артиллерийские наводчики. Заявлено 2 сбитых украинских истребителя МиГ-29 на Херсонском направлении.
Российская бомбардировочная авиация в течение практически всей ночи с 26 на 27 сентября наносила удары фугасными авиационными бомбами по позициям ВСУ в кишке. Украинского контингента на участке фактически не осталось из-за тяжелейших потерь (более 500 убитыми и ранеными) в живой силе и военной технике.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

OT: zoka istub nn Twitteri vanglas
Liige

Aaa..."Buranija" sai saatuslikuks?
Turist 47
Liige
Kontakt:

Avatar kirjutas: 28 Sept, 2022 23:01 Aaa..."Buranija" sai saatuslikuks?
Buranijat, kahjuks ei tunne :(
Aga, nö. OT raamides pakuks, et Lyman ja piirkond "tuleb ära", päev varem või hiljem - vahet ei ole.
Pigem, minu jaoks on küsimus, et mis saab edasi. Ja jälle ei saa ilma kaardita.

Võimalik, et selle Lymani "saaga varjus" toimuvad ettevalmistused, selle eriti vastiku kolmnurga Rubizhne - Severodonetsk - Lysychansk, miskitpidi ahistamiseks/vabastamiseks.
Samas ei ole minul aimugi kui palju on Ukrainal vabu/värskeid ressursse, suutlikkust, et oblastit n.ö. "päriselt" vabastama hakata.
Teisalt, neid raskuspunkte rindel on mitmeid, kus Ukraina reservidest ära ei öeldaks.
Aeg näitab.
Arvan, et Ukraina ambitsioonid on suuremad ja vähimaidki võimalusi kasutatakse kõhklematult ära.
Nad on valmis riske võtma, käituma väga ootamatult, vast vahel ennastki üllatades.
Ei usu, et Ukraina talve tulekul "kaevub", et kevadet või midagi muud oodata .
Liige

"Buranija" oli lihtsalt üks järjekordne üsna ühepajatoidu näoline (tema säutslas) ja minu jaoks suht ebaisuäratav toit herr Zoka valikus.
Reservidega on selline teema, et kui rindel on vaikus, siis on suht teadmatus. Kui minnakse kokku, siis on näha mida pooled teevad. Kui üks osapool teisejärgulistes olukordades (taktikaline tasand) saavutab edu, ja vastane ei reageeri, siis võib kahtlustada kas jõudude puudumist, või huvi puudumist. Kui üks osapool saavutab taktikalist edu, ja vastane ei reageeri, siis võib eeldada taktikalist taandumist, või reservide nappust. Kui üks osapool saavutab operatiivset edu (Ukraina praegu Harkivis), ja vastane ei näita tõsiseltvõetavat (jah, mida perset see tähendab) reaktsiooni, siis see tähendab tõsist ressursside nappust või strateegia vigasust. jne. Aga VF on juba lappimise faasis nagunii.

Lymani võtmine on edasise Luganski põhjaosa hõivamise (Ukraina) osas kriitiline. Mõlemad pooled saavad aru.

Eedit: Ega ma üldiselt ei tea täpselt (!), mis on taktika-operatiiv-strateegiline teema. Võin julgelt öelda, et ei tea ka 90% akf -idest. Nii et kallid erudeeritud - harige.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: ottojama ja 6 külalist