krossipart kirjutas: ↑29 Sept, 2022 14:59
Luderi kirjutas: ↑29 Sept, 2022 14:15
krossipart kirjutas: ↑29 Sept, 2022 13:41
Selgita täpsemalt, keda-mida-kus mõtlesid-silmas pidasid? 2003-2004 Päästeväes (Oli selline NjeRõba-NjeMjaso formeering)?
Sellised üksused
Sõjaväestatud päästeüksed
-Jõhvi Üksik-Päästekompanii
-Tallinna Üksik-Päästekompanii
-Tartu Üksik-Päästekompanii põhimäärus
Ok, Sa vist ei saanud tol ajahetkel pihta, kus või mis väeosas teenisid (Päästeväes??) Ja millele põhineb Sinu jutt eelpool, et nii oligi? Lisa palun mõned argumendid või lingid allikatele väheselgi määral. Mul oleks põnev lugeda. Millised oskused Sulle Päästekompaniis anti või ei antud? Mis rühma koosseisu kuulusid jms. Laskeharjutused ja padrunid jätame välja, kuna see ei vasta tõele.
Millel mu jutt põhineb, no eks ikka enda naha ja karvadega tunnetatud olukorrast.
Need formeeringud kestsid vist aastani 2005, või nii. Sel ajal veel oli nuppudega telefon juba suur luksus nii et visuaalseid ega vettpidavaid argumente mul sulle pakkuda pole
Sõjaväeline osa oli siis SPK, peale seda tuli eriala.
Erialadeks oli erinevalt sõjaväest demineerimine, keemiakaitse, pääste jne (Põhimõtteliselt õpiti Väike-Maaria päästekooli materjale, teooria sama, ainult et praktikat väga minimaalselt). Põhimõtteliselt said paar aastat varem teeninud võitlejad seal päästja paberid näiteks.
Enamus aega (peale noorteaega + eriala (õpiku tuupimist)) kulus kasarmu remondile. Ehk siis naljatamisi nimetasime end "Enesepääste kompanii" või "Ehituspataljon".
Ok Päästjad käisid abis kulupõlenguid kustutamas, demineerijad turvasid kaadri demineerimistegevusi.
Oli väga tugevalt tunda, et need formeeringud on veel halvemini rahastatud kui kaitsevägi. Kaadri mott oli minimaalne, koonerdati ja nurgad sirgeks igast otsast (näituseks see sama padrunite värk, see vastab kahjuks tõele).
Eks nad vast sellepärast ka ära kaotati. Jagati ressursid päästeameti ja kaitseväe vahel laiali.