VF Girkin ütleb: noh praalijad Wagnerist, nüüd olete samas supis kus mina 2014, kui pidin laskemoona puuduse tõttu linnu ära andma ja mille eest te mind 8 aastat hiljem süüdistate reetmises...
Mis puutub Prigožini väitesse, et Venemaa kaitseministeerium kas lõpetas Wagneri varustamise laskemoonaga täielikult või pani PMC-d "näljaportsjonitele":
1. Uskuge või mitte, aga ma ootasin kunagi midagi sellist. Olen isegi üllatunud, et selline avaldus tuli palju hiljem kui lojaalse koera Vineeri - moron Gerassimovi - nimetamine Spetsoperaatsija ülemjuhataja ametikohale. Ma isegi imestasin, kas Vineerimarssal on natuke targem, kui ta kõigi oma seniste matsude järgi paistis olevat. - Aga nagu näete, suudab Sergei Kuzugetovitš oma mainet kaitsta..... Mis puutub muusse - tõenäoliselt tekkisid probleemid Wagneri laskemoonaga varustamisega kohe pärast Surovikini vallandamist, kuid PMK pidas vastu ja isegi jätkas edasiliikumist varem kogutud varude arvelt.
2. Mida selle Venemaa kaitseministeeriumi seisukohaga soovitakse saavutada, on äärmiselt selge: eesmärk on viia PMC "Wagner" täielikult kaitseministeeriumi struktuuride kontrolli alla, kas selle ümberkorraldamise ja otse relvajõudude koosseisu lülitamise või (vähemalt) selle juhtkonna muutmise teel. - Vineerimarssal ei kavatse taluda jultumust (nii tajub Šoigu kindlasti Prigožini tegevust) ja konkurentsi, sest see seab kahtluse alla tema staatuse "kroonprintsina".
3. Ma ei ole üldse kahjurõõmus (sest ma kujutan ette, mis tunne on praegu "kuumimal" alal rindejoonel olevatel võitlejatel). Samuti pean väärikust alandavaks isegi Prigožiniga tagaselja ("ei ole hobuse sööt") midagi arutada. Aga lugejale tuletan meelde, et just kriitilised probleemid laskemoonaga (mida mulle EI antud) sundisid mind näiteks esialgu lahkuma Slavjanskist enne, kui vaenlane lõpetas meie garnisoni täieliku ümberpiiramise (ja ümberpiiramine ise toimus eelkõige ägeda relva- ja laskemoonapuuduse tõttu), Vaenlasel õnnestus vedada konvoisid relvastuse ja laskemoonaga Vostoki, Oploti ja Gorlivka garnisoni jaoks, kuid alles enne, kui vaenlane lõpetas meie garnisoni täieliku ümberpiiramise (ja ümberpiiramine ise toimus eelkõige relvastuse ja laskemoona ägeda puuduse tõttu. Gorlovka garnison - kuid mitte Slavjanski brigaadi jaoks).
Vaatame, mida Prigozhin teeb.
Seni ei ole Wagner (jumal tänatud!) ümber piiratud, kuid 140 120 mm mürsukahurit ja 20 Apti Alaudinovi "annetatud" tankimürsku - sellise intensiivse lahingutegevuse ja sellise arvu lahingüksuste juures - ei ole üldse naljakas, vaid väga kurb. Sellises olukorras ei saa me rääkida rünnaku jätkamisest - jumal hoidku, et me peaksime oma positsioone hoidma sisemise reservi arvelt.
4. Kui olukord Wagneri varustusega ei muutu, võime julgelt unustada Bakhmut'i täieliku vallutamise lähiajal ja üldse.
5. Ma ei tea, kas Prigožini avaldusi kuuldi Novo-Ogarjovos, kuid lugupeetud partnerid Kiievis on neid kindlasti kuulnud. Ja on teinud vastavad järeldused. Peaksime ootama nende vasturünnakut Bakhmutis ja selle ümbruses, enne kui Moskva "targaks saab".
6. Šoigu on taas kord kinnitanud, et teda ei huvita mitte miski muu kui tema isiklikud ambitsioonid - inimeste elud, "teiste" sõjaline edu, sõja tulemus. Seega tuletan meelde oma hiljutist vastust küsimusele "Šoigu või Prigozhin?". - "Mõlemad on hullem!"
7. Objektiivselt, kuna Šoigu-Prigožini konflikt eskaleerub - Venemaa Föderatsiooni sisepoliitiline olukord kuumeneb jätkuvalt tänu presidendi täielikule eemalejäämisele ülemjuhataja kohustustest (ja võib-olla mitte ainult neist).
https://t.me/s/strelkovii