Enda tarbeks "sepistades", siis "vene aegne" kreissae ketas, käsisae roostes toorik, sobib kenasti normaalse noa või lihakirve, võsanoa tegemiseks.Kõige lihtsam variant oleks vedruteras kollakaspunaseks ja stantsi, siis õlisse. Edasi juba lihvimine ja teritamine jne.
"Rellakas kätte" jä lõikad maksimaalselt "külmalt" välja ja lihvid. Ei mingit karastamist.
Oled kõvem mees, siis vanast mutrivõtmest lihvid välja, seda karastad - vana grill paari tellisega + kasutad katusemeistrist naabri gaasipõletit.
Karastad õliga ja ainult nö. pool nuga, vähema lihvimise teed lõpus.
Lihtsaim ja tehtavaim, samas praktiline on ühepoolse teritusega nn. "jakuudi nuga", kasutades ära võtme tehnoloogilist süvendit.
Detaili saab kinnitada prussi jupile puidukruvidega ja lihvid rellakaga. Võtab tsipa aega, aga tulemus võib olla väga hea. Ei muud.
Lihtsa ja kerge käepideme saab näit shampuse pudeli korkidest. Viskad korgid minutiks uuni, et tekiks ühtlane toorik ja lõikad, liimid, õlitad.
Esimesed nn proovi karastamised teed jäänuste-tükkidega, misjärel karastad juba "päris asja."
Hea teema. Tänud targematele.