MTÜ Slava Ukraini

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Walter2
Liige
Kontakt:

Re: MTÜ Slava Ukraini

Postitus Postitas Walter2 »

Infoopiks võiks lugeda mingi kahtlase taustaga jur. keha avalikkusele tulemist diskrediteerimaks senist mtü-d, kelle tegevus on siiani väliselt ja kõrvaltvaatajatele positiivne olnud. Samas on kahtlaselt samaaegne et J-ML kandideerimine Riigikokku just siis, kui asi hakkas hapuks minema - kas oli see juba varem talle teada ning nüüd püüd üritusest distantseeruda?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sekeldaja »

Pakun, et õiged vastused on kuskil vene eriteenistuste võimekuse järjekordse ülehindamise ja Hanloni habemenoa ("Ära kunagi pane pahatahtlikkuse arvele seda, millele rumalus on piisavaks seletuseks") alahindamise vahel.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

Sekeldaja kirjutas: 17 Apr, 2023 11:09 Pakun, et õiged vastused on kuskil vene eriteenistuste võimekuse järjekordse ülehindamise ja Hanloni habemenoa ("Ära kunagi pane pahatahtlikkuse arvele seda, millele rumalus on piisavaks seletuseks") alahindamise vahel.
Jah ma seda rõhutasingi, et kui asi täiesti pea peale keerata, siis võib asja ka organiseeritud vene infoopina vaadata. Kas see ka päriselt tõenäoline on, jätan ma targu hindamata.

Ise kahtlustan pigem teadlikku petuskeemi, mis naaberriigi poolt kultiveeritavale narratiivile lihtsalt kasuliku idiootsuse võtmes trumbid kätte mängib.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
GertS
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas GertS »

Huvitav oleks teada veel, et kas enne valimisi oli juba antud olukord õhus ja venitati avalikustamisega, sest valimiste tulemust mõjutanuks see päris oluliselt E200 jaoks tänase info valguses.
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

GertS kirjutas: 17 Apr, 2023 11:48 Huvitav oleks teada veel, et kas enne valimisi oli juba antud olukord õhus ja venitati avalikustamisega, sest valimiste tulemust mõjutanuks see päris oluliselt E200 jaoks tänase info valguses.
Kui selline võimalus oleks olemas, siis tekkib küsimus, et miks siis nüüd see avalikustati? Oleks võinud oodata audiitori tulemusi.
Erakonda astus, õigemini kandideerimisest teatas ta 18.01.2023.
Ukraina poolt aitas seda Delfil uurida Anna Mõronjuk (Kyiv Independent)
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Kuna "kompra" on pärit kahtlase ukr firma majandusaasta aruandest, siis oleks huvitav teada kas see aruanne ka kusagil nähtav on ?
EI saa sugugi välistada ajakirjanikupoolseid valearusaamu keerulistest ridadest. Palgaskandaalis oli ka põhjuseks ju raamatupidamisreeglite ja aruandluse teadlik või teadmatu mittetundmine süüdistavalt poolelt.

Hull lugu on muidugi siis kui ukr poolel ongi "määrimiskadu" ja veel hullem, kui ilma selleta poleks osa abist kohale jõudnud. Korruptsioon on seal ikka väga sügavale juurdunud.

Iseenesest ei tohiks audit võtta kauem kui nädal. Loodame et sellega ei venitata.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

GertS kirjutas: 17 Apr, 2023 11:48 Huvitav oleks teada veel, et kas enne valimisi oli juba antud olukord õhus ja venitati avalikustamisega, sest valimiste tulemust mõjutanuks see päris oluliselt E200 jaoks tänase info valguses.
Jah.
professional retard
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Konkreetselt Lehtme tulemust oleks kindlasti mõjutanud, aga ma kahtlen, kui palju E200 oma. 1-2 kohta vähem võib-olla.
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Laine kaevab edasi. Ukraina poolel tundub ehe vassimine toimuvat.
https://twitter.com/Martinlaineolen/sta ... LWrtg&s=19

https://www.err.ee/1608950737/slava-ukr ... t-kasumist
Slava Ukraini nõukogu esimees Kristo Tohver ütles ERR-ile, et MTÜ ei teadnud, et IC Construction on neile kantud rahade pealt kasumit teeninud.

"Ma arvan, et seda teadmist ei olnud ka Johanna-Maria Lehtmel. Küll aga olid ja on meil jätkuvalt kahtlused selles osas, kuivõrd tõhusalt on IC Construction neile kantud rahaga toimetanud," lisas ta.

MTÜ Slava Ukraini teab Tohveri sõnul, milliste projektidega seoses IC Constructionile raha kanti, aga mida selle eest täpselt saadi, on üks revisjoni teemasid.
Viimati muutis soul, 17 Apr, 2023 21:49, muudetud 1 kord kokku.
navigator
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas navigator »

Madis Reivik kirjutas: 17 Apr, 2023 12:44 Iseenesest ei tohiks audit võtta kauem kui nädal. Loodame et sellega ei venitata.
Tõsiselt räägid ? :shock:

https://www.delfi.ee/artikkel/120174082 ... igikogusse
Märtsi alguses teatas MTÜ Slava Ukraini, et tellib finantsauditi ja revisjoni, et jõuda selgusele kahe Ukraina koostööpartneri usaldusväärsuses. Aprilli alguses nentis MTÜ Delfile, et revisjoni pole veel alustatud.
Kära peale lubati finantsauditit. Loodeti, et sellega huvi vaibub. Kuu aega tegeleti "lille liigutamisega".
Kohe-kohe on aprilli lõpp ja kahe kuuga pole mitte midagi targemaks saadud. Ilmselgelt ei soovi asjaosalised asjade kiiret käiku.
E200 valimisprogrammis oli 5 punkti. 3 punkt oli : Me tahame ära teha riigireformi - nii riigi toimimise, demokraatia kaitse, korruptsiooni vastu võitlemise kui ka inimeste usalduse kasvatamiseks oma riigi vastu.
Kui aga jutuks tuleb erakonna suurima häältesaagi omanik siis Hussar unustab selle kiiresti.
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Ma sain oma vitsad juba aastaid tagasi kätte seoses MTÜdega. Tuldi abiküsima, raha sai antud ... kui hakkad uurima, mis rahaga täpselt tehti, solvuti. Kukuti tavaliselt ohkima või said mingeid fiktiivseid arveid (ühega läksime politseisse välja). Olgu, oli ka ausaid, kuid peale ühe eriti jultunud tegelase häma otsutasin, et MTÜdele ei sentigi enam.

Kindlasti on olemas ausaid ja asjassepühendunud abistajaid, kuid üldine föön on - teeme endale hästitasustatud sotsiaalse töökoha. Vabandan kõigi ees, kuid on jäänud selline mulje.

Ukraina puhul olen kandnud otse, kas Ukraina KM saksamaa arvele, Azovile või ukraina otsekontakte toetanud (nende puhul on asi olnud kõige läbinähtavam. Näitavad koos SNiga kauba ette, mis said selle raha eest koos arvega). Sealjuures olen ma kindel (Ukraina asjaajamist tundes), et midagi kusagil läheb ikka vasakule, kuid vähemalt võib loota, et kui ennetan vähemalt mõned kasutud lisasuud, kes tahavad mersuga sõita (MTÜ Slava Ukraini ning nende kohalikud vahendajad) siis jõuab rindele ikkagi märgatavalt rohkem ettenähtud abist.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Mina isiklikult olen kahe MTÜ juhatuses. Mõlemasse olen ainult peale maksnud.
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Ütlengi, et on ka ausaid, kuid kahjuks on ka ebaausaid. Vahet tegemine on paraku kaunis keeruline. Faktiliselt peab mingi suurema summa puhul paluma võimalust auditiks ja ka muidu kontrollima (paber kannatab kõike). Kuid see taustatöö kaotab ära idee, miks teha head siis üldse läbi mingi MTÜ?

Võin siis juba otse osta suurperedele näiteks 200 eurose selveri kinkekaardi või kodutute kasside varjupaigale kinkida auto vms.

Johanna-Maria Lehtme puhul näitab väike taustakontroll juba, et tegemist on elukutselise MTÜ-tajaga. Kes läheb üsna sinna Helen Sildna kanti, tehtaks nagu õiget asja, kuid rahadega on küsimus, tõsiseid küsimusi.

See kriitika ongi rohkem elukutseliste MTÜtajate suhtes, kui sul Kirku peaks kunagi veidi raha tekkima, hakkab see seltskond sulle igapäevaselt meenutama "sotsiaalset vastutust" kuid näljaste laste asemel, tuleb raha küsima kallis disainerkostüümis tädi 100k+ autoga (ning kahjuks see näide on päriselust).

Ma arvan, et Slava Ukraini probleem ongi selles, et "Johanna-Maria Lehtme" oli õigel ajal õiges kohas (Ukrainaga seotud) ning teadis kuidas asjad "käivad" (samuti Sildnaga koostööd teinud) ning eks suured summad tekitavad kiusatust ... Loodetavasti saab meediakajastust veidi üleüldisem eesti MTÜtamine, mis pole vähemalt, see mida mina näinud, kuigi ilus.

Ma ei pea MTÜsid ebavajalikeks, 20 euro kanti kuus annetades ning ilma admin jõudu omamata, ongi MTÜ parim lahendus aitamiseks.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

No aga kui võtta Ukr sõjaväele 1000 talvevarustuse kampaania. Mis kulude jaotusega annetaja valmis oleks? Kas materjalikulu või lisaks ka õmblejatele töötasu või ka varustuse valmistaja ettevõttele mingi tulu? Sõjaajaga annab kõike põhjendada - nii suuremat vahetasu kui ka saaja omaosalust. Retooriliselt.

SU pani vähemalt 6 millist üle milli hakkama sinna, millest ma ei ole veel aru saanud, mis selle eest sai või tehti. Vähemalt ei ole artiklitest silma jäänud. Kui ka õhinapõhine puussepanek, siis valus. Aga peame arengutel silma peal. Auditit teevad siin profid, aga Ukraina poolel on selguse saamine eelkõige kelle õlul? Ilmselt Ukr ajakirjanikel.
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

https://kyivindependent.com/estonias-bi ... uspicious/
Sources familiar with the case said Ukraine’s State Bureau of Investigation has started a probe into the alleged misuse of Estonian donations in Ukraine.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: GertS, j6rx ja 6 külalist