Nutt ja hala
Re: Nutt ja hala
Ma ei võtaks samuti väga õpetajat siinkohal süüdistada, nagu seda kommentaarides viljeletakse, sest läbi kukkus ju ühe klassi 25st vaid 12. Oleks asi vaid õpetajas, kukkunuks läbi enamus sellest klassist ja lisaks veel ilmselt oleks probleem ka paralleelklassidegs.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Pääsküla kool (hiljuti oli vee gümna) on Tallinna koolide "toiduahelas" kuskil "tavaliste" koolide ja õhtukooli vahepeal.Madis Reivik kirjutas: ↑10 Juun, 2023 21:40 https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/12 ... kool-lapsi
Ostsin teie entsükloopia aga olen ikka loll. Tahan raha tagasi.
Ehk siis koolis ei tohi eksameid teha sest keegi ei viitsi õppida ja eksamil läbikukkumine rikub tuleviku ära. Vanemad pole süüdi, mis neil oma lapsega asja![]()
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
See on üks müstiline kool tõesti, sest on avamisest saati hiilanud väga madala tasemega.Kapten Trumm kirjutas: ↑12 Juun, 2023 8:09Pääsküla kool (hiljuti oli vee gümna) on Tallinna koolide "toiduahelas" kuskil "tavaliste" koolide ja õhtukooli vahepeal.Madis Reivik kirjutas: ↑10 Juun, 2023 21:40 https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/12 ... kool-lapsi
Ostsin teie entsükloopia aga olen ikka loll. Tahan raha tagasi.
Ehk siis koolis ei tohi eksameid teha sest keegi ei viitsi õppida ja eksamil läbikukkumine rikub tuleviku ära. Vanemad pole süüdi, mis neil oma lapsega asja![]()
Pigem ikka õpetajas asi. Näen oma ja sugulaste laste ütluste pealt kuidas mõned noored õpetajad suhtuvad hinnete panemisse väga kergekäeliselt. Kahed parandatakse järgmine tund õpetaja juhendamise all viiteks, pool klassi viielised. Ja siis esimene matemaatika kontrolltöö uue ja karmima õpetajaga on poolel klassil kohe kahed. Muidugi süüdi olevat siis uus õpetaja. Aga sama toimub ka eksamitel. Ehk kuskil teeb "hea" pedagoog vea ja hävitab sisuliselt kõigi lootused ja ootused.Lemet kirjutas: ↑11 Juun, 2023 10:51 Ma ei võtaks samuti väga õpetajat siinkohal süüdistada, nagu seda kommentaarides viljeletakse, sest läbi kukkus ju ühe klassi 25st vaid 12. Oleks asi vaid õpetajas, kukkunuks läbi enamus sellest klassist ja lisaks veel ilmselt oleks probleem ka paralleelklassidegs.
-
- Liige
- Kontakt:
Matemaatika on täppisteadus, seda saab õppida ja subjektiivsus puudub täielikult. Ei olegi vaja ootusi ja lootusi, lihtsalt tuleb õppida.
Minu meelest võiks lapsevanemad asjas ka positiivsemat poolt näha:
Nüüd hoiab lõpuaktuse pealt tonnviissada kokku sest ei pea üheksandikule kleiti ostma ja maniküüris-juuksuris käima.
Nüüd hoiab lõpuaktuse pealt tonnviissada kokku sest ei pea üheksandikule kleiti ostma ja maniküüris-juuksuris käima.
-
- Liige
- Kontakt:
https://www.err.ee/1609005158/mitmes-ta ... ikaeksamil
Polegi ainult ühe kooli probleem.
Loodan et nüüd lõpetatakse see "poolik matemaatika" ära.
Aga kardan et tõmmatakse hoopis latt alla.
Polegi ainult ühe kooli probleem.
Loodan et nüüd lõpetatakse see "poolik matemaatika" ära.
Aga kardan et tõmmatakse hoopis latt alla.
-
- Liige
- Kontakt:
Kus sa enam hoiad, sellised asjad ammu ostetud ja sellepärast hädaldavadki kuna kulutused juba tehtud

Üheks probleemiks ka olukord, kus põhikooli lõpetaja edasiõppimise võimalus selgub ENNE põhikooli lõpueksameid. "Ma sain juba Treffnerisse sisse, pohlad see põhikooli mata lõpueksam" - päris seisukoht põhikooli lõpetajalt.
Kui põhikooli lõpueksamil läbikukkumine tähendaks põhihariduseta jäämist ja seega ka gümnaasiumisse pääs oleks takistatud, siis oleks ehk lootust, et venitatakse ikka 3 peale ära. Paraku on aga nii, et põhikooli lõpetamise hinded ei maksa absoluutselt mitte midagi. Kes lähevad edasi õppima, saavad gümnaasiumisse juba enne sisse. Kel edasi õppimise huvi ei ole - no milline tööandja küsib põhikooli lõpuhindeid?!
Suhtumise küsimus suuresti.
Kui põhikooli lõpueksamil läbikukkumine tähendaks põhihariduseta jäämist ja seega ka gümnaasiumisse pääs oleks takistatud, siis oleks ehk lootust, et venitatakse ikka 3 peale ära. Paraku on aga nii, et põhikooli lõpetamise hinded ei maksa absoluutselt mitte midagi. Kes lähevad edasi õppima, saavad gümnaasiumisse juba enne sisse. Kel edasi õppimise huvi ei ole - no milline tööandja küsib põhikooli lõpuhindeid?!
Suhtumise küsimus suuresti.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kes oli see endine haridusminister, kes propageeris põhikooli lõpueksamine ärakaotamist "sest nagunii ju ei õpita ja see põhjustab stressi...."?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Pole põhjust muretsemiseks - tehakse järeleksam (kooli eksam), mille koostab antud kool ja kõik lõpetavad. Tänu lapsevanemate kisale sai avalikkus ka teada, milleks nende järelkasv võimeline on. Kooli poolt oleks vaikus olnud.
Muide see jube eksam oli täiesti normaalselt koostatud: kolme saamine oli kerge teekond, neljaks tuli pingutada ja viie peale suutsid väga vähesed teha.
Muide see jube eksam oli täiesti normaalselt koostatud: kolme saamine oli kerge teekond, neljaks tuli pingutada ja viie peale suutsid väga vähesed teha.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Olles mõned aastad riigikaitseõpetust andnud, siis seal sai mulle kohe selgeks see (õigemini minu kooliaja mälestused ka), et kui tahad, et asjad ära õpitaks, siis tuleb teha võimalikult palju hinnatavaid sooritusi. Ja tulemus oli see, et alla nelja pole ma pidanud kellelegi panema. Kui sa ei hinda, siis nt mingeid iseseisvaid töid pole mõtet andagi.
Seega need jutud, et "ärme eksameid tee, tekitame ilmaasjata stressi" on jama. Ja igasugu "huugotreffnerite" vastuvõtukatsed, kui neid on tõesti hädavajadus korraldada enne 9 klassi ametlikku lõppu, tuleb teha nii, et tulemuste jõustumiseks peab 9 klassi lõpueksamid olema tehtud vähemalt hindele x. Või siis teha sisseastumiskatsed juunis.
Kuigi ma ausalt öelda ei saa aru, kui tegelased, kes teevad edukalt ära sisseastumiskatsed kuskile eliitkooli, põruvad samas mata eksamil "sest mul on see pohlad". Kui nii kõva tegija oled, siis peaks see olema ju lihtne pluss rikutud lõputunnistus pole ka ilus?
Seega need jutud, et "ärme eksameid tee, tekitame ilmaasjata stressi" on jama. Ja igasugu "huugotreffnerite" vastuvõtukatsed, kui neid on tõesti hädavajadus korraldada enne 9 klassi ametlikku lõppu, tuleb teha nii, et tulemuste jõustumiseks peab 9 klassi lõpueksamid olema tehtud vähemalt hindele x. Või siis teha sisseastumiskatsed juunis.
Kuigi ma ausalt öelda ei saa aru, kui tegelased, kes teevad edukalt ära sisseastumiskatsed kuskile eliitkooli, põruvad samas mata eksamil "sest mul on see pohlad". Kui nii kõva tegija oled, siis peaks see olema ju lihtne pluss rikutud lõputunnistus pole ka ilus?
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Lõpetavad küll, aga gümnaasiumisse sisse enam ei saa (vähemalt, mitte sellesse, kuhu taheti). Iseasi, mida säärase haridusega akadeemilise suuna peal (mida gümnaasium ju sisuliselt on) üldse peale hakata.
Nii või teisiti on mul tänase haridussüsteemi kohta nii palju kriitikat tagataskust võtta, et ma võiks kogu militaar.net-i täis kirjutada. Nii, et ei hakka parem saagimagi. Ilmselge ANTUD puhul on see, et tulemus peegeldab kõikide asjaosaliste "pingutusi". Nii koolijuhi, õpetaja, õpilaste, kui ka lapsevanemate oma.
Oo, jaaKilo Tango kirjutas: ↑13 Juun, 2023 8:25Nii või teisiti on mul tänase haridussüsteemi kohta nii palju kriitikat tagataskust võtta, et ma võiks kogu militaar.net-i täis kirjutada. Nii, et ei hakka parem saagimagi.

Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Keegi naisterahvas Sults rääkis just raadios, et probleemiks olla olnud see, et lapsed ei teadnund valemeid. Kui neid endiselt tuupima peab on nõme küll. Mälu saab ka muudmoodi treenida ja kui kuskil ellujäämise situatsioonis läheb püramiidi ruumala valemit vaja siis on lihtsalt S**T päev mis teha 

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline