Vene-Ukraina sõda II osa

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ulfhednar kirjutas: 02 Juul, 2023 11:28 Vatid väidavad, et tegid üle 100 rünnaku ka-52 kopteritega eelmine kuu ukr soomuse vastu.

https://twitter.com/Roberto05246129/sta ... 86yug&s=19

Siis tõesti selle vastu rohtu pole?
Sellist orkide juttu tuleb võtta ikka paraja soolaga.
KategorieC
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KategorieC »

Ulfhednar kirjutas: 02 Juul, 2023 11:28 Vatid väidavad, et tegid üle 100 rünnaku ka-52 kopteritega eelmine kuu ukr soomuse vastu.
https://twitter.com/Roberto05246129/sta ... 86yug&s=19
Siis tõesti selle vastu rohtu pole?
See väide seal et need rünnakud tehti ilma kaotusteta ei ole ju tõsi.
Sten1111
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sten1111 »

100 rünnakut aga mitu neist edukad olid?
Tuumajaamaga seoses - kui Orkid nüüd mingi sigadusega seal hakkama saavad nii et kiirgus välja pääseb vms siis kas lääne poolt tulevad mingid konkreetsed sammud? Mingi kõlakas käis et kui kiirgus NATO peale tuleb siis tõlgendatakse seda rünnakut NATO vastu vms. Skeptik nagu ma olen siis pakun et midagi erilist ei tehta
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

No mida nad saavad teha - kui seni oldi konsöörnd siis edaspidi diipli konsöörnd.. :wall:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
NGolf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NGolf »

VF Rõbar kirjutab omapoolse nägemuse tuumajaama ohust, kuidagi peab ju reageerima Ukraina pidevatele hoiatustele:
"Terrorirünnaku" ettevalmistamine Zaporižžja tuumaelektrijaamas praktikas

Kuulujuttude lainel AFU ettevalmistuste kohta sabotaažiks Zaporižja tuumaelektrijaamas töötlevad Ukraina infobürood aktiivselt kasutajaid võrgus.

Kohalike elanike seas - ja mitte ainult Zaporižžja ja Hersoni piirkonnas, vaid isegi kaugemates piirkondades, näiteks Harkivi oblastis - levitavad nad teavet Venemaa sõdurite poolt väidetavalt ettevalmistatud terrorirünnaku kohta Zaporižžja tuumajaamas.

Elanikkonnale antakse mitmesuguseid ravimeid ja koolitusi sabotaažiakti puhuks. Piirkondlikud ametivõimud õhutavad leeke, õhutades kunstlikult hüsteeriat vee- ja varude puuduse tõttu.

Ukraina üksused eesliinil on alustanud ka väljaõpet radioaktiivse saastatuse puhuks. Neile on antud KBRT-kaitsevahendid ja neid on õpetatud, kuidas tegutseda Venemaa vägede "terrorirünnaku" korral.

AFU juhtkond kasutab ära rindejoone isikkoosseisu eraldamist reaalsest pildist, kinnitades neile Venemaa relvajõudude peatset rünnakut tuumarajatisele.

Kogu sellise tegevuse eesmärk on avaliku arvamuse ettevalmistamine. Selliste visanduste ja kunstliku ohu õhutamise kaudu legendaarselt kujutavad Ukraina võimud Lääne luureteenistuste toel tegelikku olukorda ja sündmuste käiku.

Juhul kui Ukraina formeeringud lähevad Energodari juures üle Dnepri jõe pealetungile, vajavad Ukraina väed tähelepanu kõrvalejuhtimist - antud juhul Zaporižja tuumaelektrijaama sabotaaži. Ja selline infooperatsioon Kiievis paneb Venemaale juba ette süüks.

Pole tähtis, kas see vastab tõele või mitte. Peaasi, et oleks ilus pilt, mida toetab avalik arvamus.
gaal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gaal »

Endal on selle Zaporižžija TEJ pärast närv olnud nädalaid juba püsti, tundus et just see põhjus on oluliselt UA Relvajõudude pealetungi kammitsenud.
Podoljaki Twitteri säuts annab aimu, et lääne liidreid pressitakse selles osas UA valitsuse poolt päris aktiivselt, arvatavasti Vilniuse NATO tippkohtumine toob mingit sõnumit selles osas.
It is just one public statement from the leaders of the global world that separates us from a terrorist attack on #Europe's largest nuclear power plant: "Any Russian provocation at #ZNPP will be immediately equated with the use of tactical nuclear weapons with the corresponding concrete consequences."

https://twitter.com/Podolyak_M/status/1 ... 8457580545
Peeeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeeter »

Walter2 kirjutas: 02 Juul, 2023 12:41 No mida nad saavad teha - kui seni oldi konsöörnd siis edaspidi diipli konsöörnd.. :wall:
Miljardid eurod ja dollarid ning tuhanded lääne vabatahtlikud Ukraina toeks läinud - ja mõni jaksab siin ikka mõrvari propagandale vastavat haha lääs (s.t. meie) olen nii nõrk ja loll jama klaviatuurile valada?
"Et kui oleks niisugune võimalus, et teil võiks iga päev võim vahetuda, siis te kaebaksite nii kaua üksteise peale, kuni jääks järele üks ainuke - kõige julmem, kõige ahnem ja kõige salakavalam."
NGolf
Liige
Kontakt:

VF kanal:
Kogu Zaporože tegevussuunas on Ukraina ümber paigutamas vägesid ja ilmselt valmistub mitmest suunast, mitmest asulast, teiseks massiliseks pealetungiks.

Lisaks märgivad meie mehed kohapeal, et vaenlase pealetungi taktika on muutunud. Kui varem olid ees NATO rauterid ja tankid, siis nüüd püüavad sõdurid kasutada kergelt soomustatud kiirsõidukeid, mida toetab väike rühm tanke ja suurtükiväge. Samas lisatakse rohkem jalaväge.
Teine kanal:
Orekhovskoe suund:
Öösel algas Ukraina pealetung

1430 ISP positsioonidel on vaenlane liikunud ründetegevusse. Hetkel käib võitlus.
Nii meie suurtükivägi kui ka vaenlase suurtükivägi teevad kõvasti tööd.
Välismaa sõidukeid, välja arvatud M113, patrullid ei näinud.
https://t.me/rusich_army/9703
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Peeeter kirjutas: 02 Juul, 2023 12:51
Walter2 kirjutas: 02 Juul, 2023 12:41 No mida nad saavad teha - kui seni oldi konsöörnd siis edaspidi diipli konsöörnd.. :wall:
Miljardid eurod ja dollarid ning tuhanded lääne vabatahtlikud Ukraina toeks läinud - ja mõni jaksab siin ikka mõrvari propagandale vastavat haha lääs (s.t. meie) olen nii nõrk ja loll jama klaviatuurile valada?
Mida sa siis arvad et tehakse kui tuumakaga mingi jama kokku keeratakse - nato lendab ukrainasse kogu oma jõuga peale või? Nii naiivne nüüd ka ei tasu olla..
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
NGolf
Liige
Kontakt:

Girkin Antonvski silla suunast:
Olukorra kohta Aljošeki piirkonnas (AFU sillapea Hersoni vastas asuvas piirkonnas).

Kui meie väed lahkusid (Surovkini "lihtsa otsuse" kohaselt) Hersonist ja selle ümber asuvast sillapeast, märkisin mina (ja mitte ainult mina), et vaenlane püüab kindlasti kasutada Dnepri domineerivat parempoolset kallast, et püüda hõivata sillapea(d) vasakul kaldal. Võimalus jälgida ja tulistada meie sidevahendite vaateväljas, samuti positsioonid ise, on nende üksuste, millega vaenlane püüab vasakul kaldal kanda kinnitada, iga eduka tegevuse võti.

Dnepri alevikus asuval saarel Aleshki lähedal asuv sillapea on taktikaline. Lihtsalt sellepärast, et isegi pärast selle saare vallutamist peab vaenlane - kui ta näeb ette edasisi laiemaid operatsioone - taas forsseerima kanaleid ja soid, et vallutada sillapea "kindlal pinnasel" väljaspool üleujutusala.

Et meie juhtkond mõistis, et see sektor on "teisejärgulise tähtsusega", näitab asjaolu, et Aleski piirkonda on paigutatud "teisejärgulised" üksused, mis on mehitatud "mobikutega", samas kui 7. õhudessantdiviisi üksused, mis varem hõivasid seda sektorit, saadeti Zaporožje'sse, kus vaenlase rünnakud kujutasid endast suurimat ohtu. Millest siis tulenesid järjekindlad katsed vaenlast jõkke paisata? Kas ei olnud parem järk-järgult saarest loobuda, võideldes vaenlasele kõige suuremate kaotuste tekitamiseks?

See küsimus "ripub õhus", kuid mul isiklikult ei ole sellele kindlat vastust. Sest, olles saare vallutanud, ei peatu vaenlane muidugi seal, rajab pontoon- või praamiülesõite ja surub lahinguid meile otse Aleski eest - et luua sillapea "kindlal pinnal". Mis võib juba kujutada endast strateegilist ohtu.

Ausalt öeldes, mina isiklikult (kui ma oleksin vene komandöride positsioonil) ei ehmataks sellise ohuga "kuidagi". Lihtsalt sellepärast, et kui ma oleksin komandör (andestagu lugeja mulle selline vabadus, sest see võimalus "ei ähvarda mind üldse"), siis leiaks ma vastase tegevusele mittelineaarsed vastused. Aga tingimustes, kus:
- Vene relvajõudude kaitse on kõikjal, välja arvatud Donbassis, täiesti passiivne ja ei näe ette ründeoperatsioone väljaspool praegust kontrolltsooni;
- seda juhivad sellised "sõjalised geeniused" nagu kindral Makarevitš (üks "vaprate, kuid läbitungimatute" arvukast galaktikast), kes vastutavad nimetatud suuna eest - kõik ei tundu "nii üheselt mõistetav".
Mulle meeldivad väga ajaloolised analoogiad kodusõjaga (ilmselt seetõttu, et selle lahingud toimusid samades kohtades ja ma olin kunagi selle sõja ajaloo suhteline ekspert). Niisiis - 1920. aasta suvel suhtus Vene armee 2. korpuse (Wrangel) ülem kindral J. A. Slaštšov üsna kergekäeliselt võimalusse rajada Punaarmee 13. armee poolt sillapea just sellel Dnepri lõigul, mis talle vastas. Tema kontseptsioon seisnes selles, et ta ei "eksponeerinud" vägesid suurtükiväe tulele kõrgest paremkaldast, võimaldades "punastele" üle minna, koonduda ja alustada pealetungi Krimmi poolsaare suunas. Ja siis, olles neid sügaval stepis löödud ja "allapoole" ratsaväe löökidega külgedelt, ajada neid Dnepri suunas, vallutades arvukaid trofeesid. See kalkulatsioon põhines valgete märksa kõrgemal lahinguvõimekusel ja nende väejuhatuse kõrgel professionaalsusel. Ja see isegi mõjus, kuni... kuni "punaste" arvuline eelis oli lihtsalt ülekaalukas ja nende juhtkonna professionaalsus hakkas lähenema "valgete" omale. Selle tulemusena tekkis ühel lõpmatul hetkel ("valgete" jaoks) Kakhovi sillapea, kust (pärast selle likvideerimise ebaõnnestumist) andsid "punased" raske löögi Vene armee kõige võimsamate üksuste tagalasse, mis olid raskes lahingus (äkki - Tokmakil ja Pologi juures). Seejärel toimus läbimurre Perekopi, taganevate üksuste tohutud kaotused ja nende peaaegu täielik ümberpiiramine.

Mis meil nüüd on? - Mis meil praegu on:
- Väga tõsine vaenlase ülekaal "inimressurssides". Üldine ja konkreetne kõigis rünnakuks valitud suundades;
- vaenlase väejuhatuse üleolek meie üle "organiseerimisoskuse" poolest;
- Vaenlase rinde küllastatus just nende tehniliste sõjapidamisvahenditega, mis on sellel rindel vajalikud;
- selliste vahendite peaaegu täielikku puudumist meie vägede käsutuses.

See tähendab, et isegi väike, kuid kindel vaenlase sillapea Aleski juures muutub tõsiseks ohuks, ja kui seda ei likvideerita praegu (praegu, kui vaenlane hoiab käes kitsast maariba kaldal), siis on seda peaaegu võimatu likvideerida, ja vastupidi - vaenlane saab võimalused sillapea laiendamiseks.

Seepärast teeb meie väejuhatus märkimisväärseid jõupingutusi ohu kõrvaldamiseks praegu - seni, kuni see on taktikalisel tasandil. Kuid see ei toimi.

Ja see ei toimi, sest mõiste "loovus sõjakunstis" on tuttav väga vähestele meie väejuhtidele ja siinne ülem kindral Makarevitš ei ole eriti kursis. Tema stiiliks on ikka ja jälle ühes ja samas kohas toimuvad frontaalsed rünnakud, pluss spetsnazi saatmine "tapale" selle peale, "mida nad ise peavad leidma".

Siinkohal ei ole ma põhjendamatu - olen teadlik asjaolust, et kõnealune kindral seadis erivägede komandöridele ülesanded "maandada väed vaenlase rinde tagant" juba järgmisel hommikul, ilma et oleks selleks eraldanud KÕIKI ületamisvahendeid. (Ja kuidas lõppes ülepääsukatsetus väikese kalapaadi abiga - seda on ukrainlased juba näidanud vastavas videos, mida saab vaadata YouTube'is).

Selle tulemusena on meil järjekordne " kurnamislahing", mis ei kujuta tõsist ohtu rinde stabiilsusele, vaid ainult esialgu. Samas tuleb selline lahing vaenlasele kasuks - tema arvuline ülekaal ainult kasvab.

Vaenlane on Hersoni linna katte alla paigutanud miinipildujad ja suurtükiväe (hämmastav, kas pole? Aga Surovikin sai "raske julge otsuse" eest 3. järgu Georgiuse ordeni (kaela)!) ja tulistab kõike, mis liigub ainukesel teel Aleshkist oma sillapeale (tuletan meelde, et mõlemal pool teed on soo). Lisaks - täitke tee ja kogu ümbruskond kaugjuhitavate miiniväljadega. See tähendab, et mitte ainult neil ei ole sillapea saarel, vaid meil on sisuliselt sama - samade raskustega.

Kui sillapea likvideerimist ei tehta nüüd esmatähtsaks (mitte teisejärguliseks) - seda ei ole võimalik hävitada, hoolimata kõigist Mobik-üksuste, eriüksuste ja "Z" ründegruppide kangelaslikest ja veristest jõupingutustest. Lahendus võib olla väga lihtne - massiline täppislöök juhitavate õhupommidega korraga kõikidele vaenlase tugipunktidele ja selle löögiga hoolikalt koordineeritud rünnak, mis on varustatud kogu vajaliku sõjatehnikaga.

Lähitulevikus näeme, kas meie komandörid on võimelised neid tegevusi läbi viima.
Nagu ma tean (näiteks ma tean selgelt - kooli ajalooõpikutest), pärisid noored nõukogude võimu esindajad väga raske pärandi tsaaririigilt, mida koormasid ka kodusõja tagajärgedega. Seetõttu võrreldi kuni 1980ndate alguseni NSVLi majanduse ja tootmise kasvu 1913. aastaga.
(Vene impeeriumi intelligents omakorda ohkas mongolite impeeriumilt päritud "sajanditepikkuse mahajäämuse" üle, kuid see oli "vana jutt").Noored Vene võimud ja Boriss Nikolajevitš isiklikult pärisid nõukogude valitsuselt väga raske pärandi (mis ei tootnud muud kui halbu kalosse, nagu ütles meie kõige targem president). Ja siis - see vähene, mida ta ei jõudnud raisata ja ära anda - oma armastatud järeltulijale (teate küll, kellele).
Järeltulija võimu raames läks omakorda väga raske pärandus härra Serdjukovile ja temalt veel raskem pärandus Suurimale vineerimarsalile härra Šoigule. Kõigis teistes rahvamajanduse harudes oli aga olukord sama - iga eelmise juhi pärand läks järjest raskemini tema järeltulijatele.

Kuid mul on teile üks väga optimistlik oletus: kui asjad jätkuvad nii, nagu nad praegu on, siis ei lähe meie ühine raskuste pärand mitte meile või meie järgmisele juhile (keda võib-olla lihtsalt ei olegi), vaid praeguse juhi paljudele kallidele sõpradele ja partneritele (ja paljudele miljonitele asendamatutele spetsialistidele ja külalistele). Ja sel moel katkestatakse lõpuks raskuste pärandi sünge traditsioon.
Ja need vähesed teist, kes ei sure nälga ja haigustesse ning elavad uute pärijate poolt asustatud territooriumidel, saavad selle üle siiralt rõõmustada. Mille puhul ma teid kõiki õnnitlen!
NGolf
Liige
Kontakt:

VF allikate andmetel pressib Ukraina praegu kõvasti ka sillapead laiendada Antonovski silla otsas:
Alates 13:55 on olukord pingeline, selles piirkonnas on kuulda tugevamaid suurtükiväe saabumisi.

Käsitulirelvade töö, miinipilduja tuli.

AFU üksused hajutatud ümber suvilate ja silla alla. Pärast VF mitmeid katseid vaenlase väljatõrjumiseks edu pole saavutatud, kuigi UKR poolele on kaotusi tekitatud- Ukrainlased toovad pidevalt juurde täiendust. Vaenlase paadid sõidavad iga päev.
https://t.me/s/DnevnikDesantnika
Qwerty226
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Qwerty226 »

Walter2 kirjutas: 02 Juul, 2023 12:56
Mida sa siis arvad et tehakse kui tuumakaga mingi jama kokku keeratakse - nato lendab ukrainasse kogu oma jõuga peale või? Nii naiivne nüüd ka ei tasu olla..
See on sama tõenäoline, kui mitte midagi ei tehta. Lihtsalt kahe äärmuse vahele jääb palju tõenäolisemaid variante.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

NGolf kirjutas: 02 Juul, 2023 13:16 VF allikate andmetel pressib Ukraina praegu kõvasti ka sillapead laiendada Antonovski silla otsas:
Alates 13:55 on olukord pingeline, ...
Varastest hommikutundidest peale tuleb pidevalt (paraku korduvaid ) uudiseid "Antonovski silla piirkonna rasketest ja intensiivsetest lahingutest"

Venelane väidab, kaitseministeeriumi tasandil, et "Antonivski silla Antonivski saarel maabunud relvajõudude üksuste hävitamine on lõpetatud".
Ukraina ütleb, et silla piirkonnas toimub äge lahingutegevus ja vastastikune "suurtükivõitlus".
Hüdroelektrijaama lõhkamise tõttu olevat deformeerunud Dnepri jõesäng ja see tekitavat relvajõududele lisaraskusi (?)
Tunni eest U. uudised ütlesid, et infot enam ei edastata, kuni peastaap ise ametlikku kommentaari ehk luba, infot ei anna.
(Sorry, Tw. viidete koha pealt, aga ma pusin jätkuvalt "uue Twitteri värskendusega" - otsin nö. enda jaoks "võimaluse akent". Ise ei ole (veel) Eloni registris..)
Jumpu
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Jumpu »

Pärtel kirjutas: 01 Juul, 2023 21:50 SEPKA. USA on saatnud Euroopasse oma tuumaanalüüsi võimekusega uurimislennuki WC-135R Constant Phoenix. Järelikult on kartustel,met verelased miskit plaanivad, tõepõhi all. https://twitter.com/nexta_tv/status/1675177312881463296
Flightradar24 andmete järgi on see lennuk päris pikalt olnud aprillis ja mais Inglismaal. Midagi väga erakordset ma nagu ei näe. Võibolla see, et nüüd lendas USA-st otse Kreetale
Kasutaja avatar
Greta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Greta »

Walter2 kirjutas: 02 Juul, 2023 12:56
Lendab jah. Nagu aitab NATO riigis Ukrainas.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kobra ja 12 külalist