Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Mina kiidan ka keto toitumist. Arstid ei tunnista seda seni eriti aga analüüside näitude ja normaliseerunud vererõhu peale ei oska nad enam miskit kosta tavaliselt. Mina söön küll peale tööd kodus tavaliselt alles. Hommikul ega lõuna ajal pole isu ega vajadust.
- Che Latino
- Liige
- Kontakt:
https://naine.postimees.ee/7786287/ette ... iku-poorde
Mul juhtus kunagi midagi sarnast vastkeedetud Peresardelliga. Kahvli ettevaatamatu sisselöömine tekitas neli kuuma juga, mis õnneks napilt mööda läksid.
Mul juhtus kunagi midagi sarnast vastkeedetud Peresardelliga. Kahvli ettevaatamatu sisselöömine tekitas neli kuuma juga, mis õnneks napilt mööda läksid.
Ühtelugu räägin ühte lugu...
80-ndatel, kui olin Tartus tudeng, sai hommikuti ühika puhvetis võetud 100g kartulisalatit ja üks sardell. Kiire ja odav.Che Latino kirjutas: ↑01 Juun, 2023 13:53 https://naine.postimees.ee/7786287/ette ... iku-poorde
Sardelli söömise kunst oli selles, et kahvli torkamise ajal tuli ise nihkuda lauast eemale ning vaadata kõrvale, et kuum rasva ja vee segu ei kahjustaks silmi ega kõrvetaks nahka.
Tudengite seas oli sardellil kaks hüüdnime - kuumalt "vesivill" ja külmale "lihapirukas". Seoses saab igaüks ise tuletada.

Lihtsalt meenutus.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Juustuga grillvorstid on isegi karmimad sardellist.
Juust tundub kuumem ja seda ei pühi kiirelt maha.
Väga vastik kraam.
Juust tundub kuumem ja seda ei pühi kiirelt maha.
Väga vastik kraam.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Nutt ja hala
No nüüd viskasid kondi. Lääneriikides üldiselt ei tehta vahet kultuursel ja mittekultuursel joomisel mitte joogi järg, mida tarvitatakse, vaid seeläbi, kuidas kodanik ennast selle käigus üleval peab.
Ühes teises riigis on kombeks, et viina ja vobla all peab ikka laudlina ka olema, et kõik oleks kultuurne.
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Nutt ja hala
AI ma pole üldse tigestunud ega rusikad püsti. Sorri kui selline mulje tekkis 
Aga kuna juba jutt joogi peale läks siis miks ma ütlen et "pole kultuurne" - lihtsalt Eestis ei müüda eriti kusagil normaalset õlut, meil pole !!ReinheitsGEBOT !! veel seadustesse kirjutatud ja vastavat relvastatud järelvalveagentuuri pole asutatud.
Kes soovib, pangu kõrvuti kaks kannu - Paulaner Märzen (hankige kuskohast tahate, poes vist ei müüda) ja siis see rahvalürbe (originaal või halekokk). Jooge ühte ja jooge teist. Rohkem selgitusi pole vaja. Kogu tõestus. Mittevaieldav !
Nii. Järeldame edasi. Märzen on väga hää hele õlu. See on aksioom.
Aga kes seda teevad ? Sakslased ! Kas nemad on kultuurrahvas ? Nope, mingi lootus neil on kunagi saada aga mitte praegu.
Järeldus: isegi hea õlu pole kultuurne jook.
Kultuursetest jookidest võib Eestis osta ehk ainult ühelinnaseviskit (Talisker sobib hästi).
Iiri viski - noh eks nad on selline sabassörkijad aga Bushmills sobib ikka kohvile sisse sortsatada..
Iirlased annavad ka kultuurrahva mõõdu välja.
Konjak, oma olemuselt, on tegelikult vedelik millega vaadid enne viski tegemist puhtaks leotatakse. Sobib prantslastele ja ok, siis kui on külmetus või mingi tatitõbi.
Oo häda !
Viletsus jätkub. Nt kuskohast Eestis korralikke sigareid saab ? Pooled mida sulle üle leti antakse on ära kuivanud rootsudega känkrad, ilmselt lahtiselt laevatrümmis toodud (või sealt leitud). Paned põlema, lähebki põlema. Nagu kulutuli. No kammoon...
Muidugi on ka minul joomisega kehvasti, ei ole aega ega tahtmist selle spordialaga tegeleda. Saavutused jäävad Eesti keskmisele vist 10x alla või veel hullem.

Aga kuna juba jutt joogi peale läks siis miks ma ütlen et "pole kultuurne" - lihtsalt Eestis ei müüda eriti kusagil normaalset õlut, meil pole !!ReinheitsGEBOT !! veel seadustesse kirjutatud ja vastavat relvastatud järelvalveagentuuri pole asutatud.
Kes soovib, pangu kõrvuti kaks kannu - Paulaner Märzen (hankige kuskohast tahate, poes vist ei müüda) ja siis see rahvalürbe (originaal või halekokk). Jooge ühte ja jooge teist. Rohkem selgitusi pole vaja. Kogu tõestus. Mittevaieldav !
Nii. Järeldame edasi. Märzen on väga hää hele õlu. See on aksioom.
Aga kes seda teevad ? Sakslased ! Kas nemad on kultuurrahvas ? Nope, mingi lootus neil on kunagi saada aga mitte praegu.
Järeldus: isegi hea õlu pole kultuurne jook.
Kultuursetest jookidest võib Eestis osta ehk ainult ühelinnaseviskit (Talisker sobib hästi).
Iiri viski - noh eks nad on selline sabassörkijad aga Bushmills sobib ikka kohvile sisse sortsatada..
Iirlased annavad ka kultuurrahva mõõdu välja.
Konjak, oma olemuselt, on tegelikult vedelik millega vaadid enne viski tegemist puhtaks leotatakse. Sobib prantslastele ja ok, siis kui on külmetus või mingi tatitõbi.
Oo häda !
Viletsus jätkub. Nt kuskohast Eestis korralikke sigareid saab ? Pooled mida sulle üle leti antakse on ära kuivanud rootsudega känkrad, ilmselt lahtiselt laevatrümmis toodud (või sealt leitud). Paned põlema, lähebki põlema. Nagu kulutuli. No kammoon...
Muidugi on ka minul joomisega kehvasti, ei ole aega ega tahtmist selle spordialaga tegeleda. Saavutused jäävad Eesti keskmisele vist 10x alla või veel hullem.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Kui sinu ettekujutus Eesti õllelettidest piirdub selle veidra väljendiga (originaal või halekokk), kus üks on õlle mark ja teine tootja, siis tegelikult ei ole põhjust puhiseda nii palju - sa oled ajas vähemalt 10 aastat maha jäänud.Madis Reivik kirjutas: ↑04 Juul, 2023 16:17 ...
...
Märtsiõllesid on teisi ka. Pole see Paulaner kuidagi teistest üle. Tehakse ka Eestis.
Muus osas (konjak vs. viski) meenutan Jack Londoni lauset - vahe on kääritamise kunstis. Olen oma sõpradele serveerinud rummi (Angostura 7y) ilma pudelit näitamata ja nad olid nii veendunud, et see on konjak, et hakkasid minuga pärast vaidlema, et see jook ei saa rumm olla.
Igast toorainest saab teha auväärset jooki niisamuti, kui ka solki. Öelda, et brändi on kuidagi viskile alaväärne näitab joogiteemalist harimatust. Ühe mehe kalvados on parem, kui teise mehe viski.
Sigareid tuleb säilitada kontrollitud õhuniiskuse juures sellises seadmes, mid nimetatakse "humidor".Madis Reivik kirjutas: ↑04 Juul, 2023 16:17 ... Oo häda !
Kui poes ei ole sigareid vajalikus keskkonnas hoitud, siis enne tarvitamist tuleb anda sigarile aega stabiliseerumiseks oma isiklikus humidoris.
(Täpselt sammuti nagu vanu makilinte tuleb enne tarvitamist niisutada. Nõukaaegsetel karpidel oli kasutusjuhendis märgitud lindi kasutatav õhuniiskus.)
https://www.google.com/search?newwindow ... 17&dpr=1.5
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Hiiumaalt on teatatud, et sealmaal nimetatakse jooki nimega "õlu" sõnaga "pott".
https://www.eki.ee/cgi-bin/sl_dic/?25#: ... C3%B5lmusk
Ka Tartumail on olnud kasutusel väljend: "Teeme paar potti".
Eesti slängisõnaraamatust leiab kümneid nimesi "heale lapsele".
https://www.eki.ee/cgi-bin/sl_dic/?25#: ... %20kaunilt.
Eesti Murrete sõnaraamatust leiab hulga ajaloolisi nimetusi sõnale "õlu".Õlts levinuim nii noormeestel kui neidudel, hääldatakse pehme l. Neiud piirduvadki peamiselt selle sõnaga, poistel on veel palju muidki sõnu.
Õlle rohkem neidudele meelepärane, kõlab nii kaunilt.
Kas tuleb mõni tuttav sõna ette?
https://www.eki.ee/dict/ems/index.cgi?Q ... F=M&C06=et
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
-
- Liige
- Kontakt:
Ma ei ole Eesti õllelettidelt kunagi midagi normaalset leidnud. Räägime lihtsast, REINHEITSGEBOTILE
vastavast õllest, käsitöökirsilaimikusi jäägu kõrvale.
Aga kui keegi julgeb sirge seljaga soovitada midagi, mis ei paista Märzeni kõrval nagu tartu leivaauto E500 kõrval siis soovitage - see on ju üldise hüve suurenemine, kõik saavad rõõmsamaks, nii õllesõbrad kui vaenlased !
Mis viskit puudutab siis soovitan minuga nõustuda, elu läheb ilusamaks. Aga võib ka vaadiloputusollust pruukida, ega ma keelata saa.
Ja mis sigarit puudutab - kuivanud sigari elustamine ei toimi, seda kinnitas mulle ka ühe ainukese enamvähem korraliku sigaripoe omanik. Rääkis ka seda et Eestit peetakse justkui tagahooviks ja keegi ei viitsi siia regiooni müüagi korraliku kraami.
Mis on muidugi ka meil riiklik probleem, kooliharidus on vilets ja tulemuseks pool elanikkonnast lutsutab mingit plastmassist ""(¤& millese käib kapsel pidurivedeliku ja kitsekusega. Või siis "sinine LM" ja "kaheraudne kõikide kastmetega".
Nii palju asju mille pärast nutta ja halada
!

Aga kui keegi julgeb sirge seljaga soovitada midagi, mis ei paista Märzeni kõrval nagu tartu leivaauto E500 kõrval siis soovitage - see on ju üldise hüve suurenemine, kõik saavad rõõmsamaks, nii õllesõbrad kui vaenlased !
Mis viskit puudutab siis soovitan minuga nõustuda, elu läheb ilusamaks. Aga võib ka vaadiloputusollust pruukida, ega ma keelata saa.
Ja mis sigarit puudutab - kuivanud sigari elustamine ei toimi, seda kinnitas mulle ka ühe ainukese enamvähem korraliku sigaripoe omanik. Rääkis ka seda et Eestit peetakse justkui tagahooviks ja keegi ei viitsi siia regiooni müüagi korraliku kraami.
Mis on muidugi ka meil riiklik probleem, kooliharidus on vilets ja tulemuseks pool elanikkonnast lutsutab mingit plastmassist ""(¤& millese käib kapsel pidurivedeliku ja kitsekusega. Või siis "sinine LM" ja "kaheraudne kõikide kastmetega".
Nii palju asju mille pärast nutta ja halada

- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Kust sa võtad selliseid absurdseid väiteid? Ei loputata konjaki ega brändiga viskivaate. Mõnikord harva tarvitatakse viski vanandamiseks kasutatud brändivaate, aga seda tehakse viski väärindamiseks, kuna see lisab viskile maitseid, mida seal muidu ei ole. Mitte vaadi pesemiseks (mis on iseenesest loll fantaasia). Aga see on üsnagi harva esinev lahendus ja ütleb nii mõndagi viski "ülimuslikkuse" kohta.
Ja mina pole poest asja nimega käsitöökirsilaimikusi ostnud. Ma ei tea mis see on ja miks peaks õlut sellega võrdlema.
Ja mina pole poest asja nimega käsitöökirsilaimikusi ostnud. Ma ei tea mis see on ja miks peaks õlut sellega võrdlema.
-
- Liige
- Kontakt:
Ära vaidle minuga, tegeleme hoopis rahvavalgustamisega. Mina võtan oma argumendid vajadusel laest et põhjendada suurt ja õiget pilti - pealegi maitse üle ei vaielda
Kuna shotlane on palju kultuursem kui prantslane siis on ilma maitsmatagi selge et nende joogid on väärikamad. Lihtloogika.
Ütle üks hea Eestis tehtud hele õlu. Klassikaline, midagi Märzeni sarnast. Seda, miks käsitöökirsilaimikust(*) peaks õlleks nimetama, ma ei tea ise ka.
(*) sattusin mina kord käsitööõlle degustatsioonile. See kes pakkus ja seletas, kurtis ise ka et igatosrti jubedusi tehakse. Õnneks oli üks viimaseid pakutavaid jooke Das CELEBRATOR mis päästis hullemast. Siiski, peale degusteerimist jooksime kiiruga saksa õlleka poole. Sõber ei pidanud vastu, pidi peaaegu surema aga õnneks sai poole tee pealt klaasi Guinessi ja seetõttu vedas välja Baieri keldrini (see asus siis seal linnavalitsuse kõrval). Kaks kannu Märzenit + aksessuaarid hoidsid ära hullema ja olen siiani (10 aastat hiljem) elu ja tervise juures.

Ütle üks hea Eestis tehtud hele õlu. Klassikaline, midagi Märzeni sarnast. Seda, miks käsitöökirsilaimikust(*) peaks õlleks nimetama, ma ei tea ise ka.
(*) sattusin mina kord käsitööõlle degustatsioonile. See kes pakkus ja seletas, kurtis ise ka et igatosrti jubedusi tehakse. Õnneks oli üks viimaseid pakutavaid jooke Das CELEBRATOR mis päästis hullemast. Siiski, peale degusteerimist jooksime kiiruga saksa õlleka poole. Sõber ei pidanud vastu, pidi peaaegu surema aga õnneks sai poole tee pealt klaasi Guinessi ja seetõttu vedas välja Baieri keldrini (see asus siis seal linnavalitsuse kõrval). Kaks kannu Märzenit + aksessuaarid hoidsid ära hullema ja olen siiani (10 aastat hiljem) elu ja tervise juures.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Esimese postulaadiga nõus. Teisega... kuidas saab üks inglaste (sic!) poolt endiselt koloniseeritud hädine seelikuid kandev rahvas olla kultuursem, kui prantslased? Nad ei saa isegi iseseisvuda enam, sest nende majandus kukuks kohe kokku - britid maksavad kogu nende elu - olu seal kinni. Šotimaal peale viski maailmale suurt midagi polegi pakkuda.Madis Reivik kirjutas: ↑04 Juul, 2023 19:20 ... - pealegi maitse üle ei vaieldaKuna shotlane on palju kultuursem kui prantslane siis on ilma maitsmatagi selge et nende joogid on väärikamad. Lihtloogika.
...
-
- Liige
- Kontakt:
Shotlastel on palju suuremad munad kui inglastel, roomlased (itaallased !!! kujutage ette !!!) pidid müüri vahele ehitama et mingil põhjusel alistunud Inglismaad rahus okupeerida.
Ja ok, oletame et Shotimaal on maailmale pakkuda "ainult viskit". Mis on muidugi räige vale aga oletame et nii on.
Aga prantslastel pole sedagi, ehkki pindalalt ja rahvaarvult kordades suurem. Täiesti ilma kultuurita rahvas - ei ole neil muusikuid, kirjanikke ega kunstnikke. Kõige kuulsam maal Louvres on kah Itaaliast virutatud.
Seega, järjekordselt on tõestatud viski ülimus konjaki ees. Olgem ausad, viskil on mehine maitsebukett - suitsune, tammine.. Konjak on lihtsalt selline magus lurr, ok osad sordid natuke kõlbavad (Otard VS) aga noh, nende tuntuim mark Hennesy jätab ikka väga soovida. Paras ossijook.
Ja ok, oletame et Shotimaal on maailmale pakkuda "ainult viskit". Mis on muidugi räige vale aga oletame et nii on.
Aga prantslastel pole sedagi, ehkki pindalalt ja rahvaarvult kordades suurem. Täiesti ilma kultuurita rahvas - ei ole neil muusikuid, kirjanikke ega kunstnikke. Kõige kuulsam maal Louvres on kah Itaaliast virutatud.
Seega, järjekordselt on tõestatud viski ülimus konjaki ees. Olgem ausad, viskil on mehine maitsebukett - suitsune, tammine.. Konjak on lihtsalt selline magus lurr, ok osad sordid natuke kõlbavad (Otard VS) aga noh, nende tuntuim mark Hennesy jätab ikka väga soovida. Paras ossijook.
Tänapäeva itaallased on ikka väga gootide ja langobardidega segatud, roomlastega ei saa neid kuidagi võrdsustada.
Tõeline rahvajok on ikka St. Remy

Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist