Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
mongol
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas mongol »

Olemas juba ju anonüümne vinguportaal.

http://pihid.net/
professional retard
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Mul on palju suurem probleem.

Nimelt, kas Tallinnast saaks mingi salga kokku et Dorpati peale minna ? Olen viimase 2 kuu jooksul 3 korda seal ekspeditsioonil olnud, muuseumid läbi käinud ja niisama jalutanud. Ja mul tekkis põhjendatult küsimus

1) Miks Tartu muuseumid on muuseumid, meeldivad igas vanuses lastele ja täisinimestele aga Tallinna omad nagu allakäinud arvutisalongid ?
2) Miks Tartus on jalutamiseks linnaruum ja pargid aga Tallinn on kaubanduskeskuse tagahoov-parkla (jätame vanalinna mängust välja) ?
3) Miks Tartu Ülikooli peamajja sisenedes tunned sellist akadeemilist hõngu, kujud - värgid, aga TTÜ on justkui Rimi turvaruum ?
4) Miks kurat Tartu raamatuantikvariaatides on parem valik kui Tallinnas ?

Paneme salga kokku, toome muuseumitest mandi ära ja võtame linnaarhitekti ka kaasa. Kaua kurat seda taluma peab ?
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Madis Reivik kirjutas: 24 Juul, 2023 21:31 Mul on palju suurem probleem.

Nimelt, kas Tallinnast saaks mingi salga kokku et Dorpati peale minna ? Olen viimase 2 kuu jooksul 3 korda seal ekspeditsioonil olnud, muuseumid läbi käinud ja niisama jalutanud. Ja mul tekkis põhjendatult küsimus

1) Miks Tartu muuseumid on muuseumid, meeldivad igas vanuses lastele ja täisinimestele aga Tallinna omad nagu allakäinud arvutisalongid ?
2) Miks Tartus on jalutamiseks linnaruum ja pargid aga Tallinn on kaubanduskeskuse tagahoov-parkla (jätame vanalinna mängust välja) ?
3) Miks Tartu Ülikooli peamajja sisenedes tunned sellist akadeemilist hõngu, kujud - värgid, aga TTÜ on justkui Rimi turvaruum ?
4) Miks kurat Tartu raamatuantikvariaatides on parem valik kui Tallinnas ?

Paneme salga kokku, toome muuseumitest mandi ära ja võtame linnaarhitekti ka kaasa. Kaua kurat seda taluma peab ?
Tartul pole kottigi kõige debiilsema künnivõistluse asukohale vastu panna. Nüüd leiti miski Ülemiste Vanakese ajast sild. Ma kahtlustan, et see leiti mitte meelega aga heameelega kuna see künnivõistluse ajakava hakkab kannika vahele kippuma aga poole põldu on veel vagusid ajamata. Aga selle silla uurimisega saab mingi pool aastat lõdvalt juurde kaubelda.
ahto42
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ahto42 »

Tartusse tahetakse kesklinna pargi asemele samuti mingi mõttetu ehitis teha. Kogu rahvas on vastu, aga ju siis kellegile hakkas suvila kerkima kuhugi, et see park maha ja süku asemele.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ma ei tea, minu arust oleks loomulik sõjas maha põletatud alad taashoonestada :dont_know:
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Mida te nutate ja halate siin tallinnlased? Kaevatakse ja saadakse lõpuks korda tagasi. Luuakse teile uued transpordilahendused. Aastakümneteks. Linnaliikluse arenguks.
Meil siin Tartus käib ilgem murdmine, et mitte ajutiselt sulgeda (uute kapitaalsete lahenduste loomiseks), vaid lihtsalt päriselt sulgeda. Et piisab jalgrattast teile kah. Sildu koomale, peatänav(aid) blokeerida jne jne. Ainult jalgrattureid ja hipstereid endeid ei ole... Ajast aega on olnud Tartu liikluse põhiolemuseks looduslik linna jaotumine kolmeks osaks: jõgi ja raudtee: a) Ülejõe, b) Kesklinn, c) teiselpool raudteed. Alati (aasta(kümne)id) on olnud linna transpordi ja logistika strateegiliseks peateemaks, et läbipääsupunktid (sillad ja raudteeülesõidud) linnaosade vahel ja peamagistraalid nende punktide vahel peavad olema avatud ja neile ei tohi lasta tekkida, ega ammugi mitte ise luua takistusi, mis halvavad sellega linnaliikluse. Ja nüüd kargab välja mingi huijarijõuk, kes pressib sildu sulgeda ja peatänavat blokeerida ja mida iganes veel? Ja samal ajal on nende mõttemaailma lipukirjaks, et "kui kellelgi on selle jama tekitamise käigus halvem, siis ongi juba parem!" Võtke jah omale tagasi need siia maandunud peapeale kukkunud tegelased.

Ma ise elan ühe sellise läbipääsupunkti juures ja näen iga kord, mis juhtub, kui mingi läbipääsupunkt või transiitkoridor mingil põhjusel blokeerub. Totaalne ummik. Riia tänavale viaduktist linna poole liiklustõkendi tekitamisel tekivad ummikud Aardla suunas nii Raudtee-Kesk-Kaar, Võru-Kabeli, Aardla-Soinaste-Raudtee ringil, sealt ringilt edasi üle raudtee Võru-Aardla fooriristini. Mis on teisel pool Riia tänavat, see on erald teema koos Näituse (raudtee)ülesõiduga. Kogu selle jama põhjuseks on, et neid inimesi/autosid, kellel on vaja, või kes soovivad mööda Riia tänavat kesklinna jõuda, on nii palju, et otse ca500 meetri liikumise asemel pakutavad ümbersõidud on ca 5 km, aga sellel marsruudil olevad ristmikud ei suuda ära teenindada seda linna liikuvat liiklusvoogu: ei Kabelist Võru tänavale vasakpööre, ega Aardlast Võru tänavale vasakpööre. Aga neil inimestel ei ole vaja ei-tea-kuhu, vaid just nimelt vasakule (linna poole) keerata. jne. Ja mis edasi Riia tänavast saab? Eriteenistuste autodega? Huijarijõuk pakub, et "...olgem, st olge teie autojuhid ikka omavahel sõbrad ja hoolivad ja lasku autojuhid eriteenistustel sealt kuskilt vahelt läbi sõita". Sest nende nägemus on sulgeda esimene rida nii, et autod ei saaks rattateele sattudagi (Hmm, aga bussid, peatused, bussireisijad?)! Kurat vaadake seda Riia tänavat! Kui seal on kaks keskmist rida tihkelt autosid foorist foorini täis, siis pole neil kuhugi kedagi lubada. Enne kui sellisel kujul see 500 meetrit kiirabil või tulekal või politseil läbitud saab (NB! tegemist on nende talituste igapäevase transiitpõhikoridoriga, kiirabi põhistaap isegi asub selles kadalipualas) jõuab suuri jamasid juhtuda. Kui ühel neist hulludest huijaritest peaks olema omal endal häda majas siis lõugaks nagu pöörane vilkurijuhile, et "pane 100-ga mööda seda (endist) esimest rida, seda nüüdset tühja rattateed, mul röövel röövib, maja põleb, ema kooleb vmt, mul pohhui küll nad eest ära saavad, kui sireeni panna" jne

Võtke jah need hullud omale, te suurem linn kah, tehke alates Jõe-Liivalaia-Suur-Ameerika-Tehnika diameetrist omal kõik jalgrattateedeks, ja Ülemiste ristile koos kõigi oma vaiduktidega tehke kah igalepoole jalgrattateed pooleks autoteedega, andke aga minna!
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 25 Juul, 2023 9:39 Ma ei tea, minu arust oleks loomulik sõjas maha põletatud alad taashoonestada :dont_know:
Lause ise ja tegevused on loomulik(ud) küll, aga kogu asjaolustik ise just selle projekti ümber on täiesti jabur. Nii ideed, kui põhjendused, kui lahendused jne
Peeter
Liige
Kontakt:

Sellest ajuvabaduse puiesteest ma parem ei räägi. Lõõbin parem niisama.... Loomulikult on seal turvaline olla, sest seal on tehispinnas ja seal ei ole puuki. No kesse lollakas siis sinna kõrvale ehtsasse parki läheb? Varsti hein ja muu mudru juba rinnuni ja oi-jumal-palju-seal puuke olla veel võib! :shock:
See kõik on juba millalgi nähtud ja kogetud. Ühel hetkel hakkab see pull jälle otsast pihta, et see (elurikkus) on ikka nii kole ja (kaasaegne lemmikväljend) õõvastav, kõik on justkui räämas ja hooldamata ja ainult üks parmude-pramottide-pramotitaride pärismaa ja selline laga ja hooldamatus juba keset kesklinna ei saa ikkagi kuidagi moodi olla meie linna visiitkaardiks, eriti veel 2024 kultuuripealinna kontekstis jne jne. See kõik on juba nähtud. Tõmmatakse kõik uuesti siledaks korda, leitakse õnnest õhates, et "kõik on nii ilus ja korras nüüd", või et "kes küll olid need nõmedad kretiinid, kes oma rohemäratsuste käigus pargid käest lasid"... Teised arutavad, et "see kuradi minnalaskmine pargihoolduses maksab meile nüüd kätte, nüüd peab keegi maksumaksja kõik selle uuesti kordasaamise kuhjaga kinni maksma" jne. Ei midagi uut, ring hakkab jälle pihta. (näiteks kuidas Toomemäelgi haljastust uuendati. Nimeta sa oma pöörasusi kuidas tahad, rohekultuuriks või rohemäratsemiseks, vahet pole, tänased tegematajätmised tuleb ükskord ikka ära teha, lihtsalt arve jääb järgmistele tasuda...

Veel: Ma mäletan, et olin 1973 viie aastane, kui ema ütles, et kohe tõmmatakse raudtee äärest barakid maha ja algab Vaksali tänava pikenduse rajamine. Et tuleb Võru-Vaba tänava risti külmhoone vahelt. Nojah. Jäi see jutt... ainult koos lammutamist vajavate barakkidega võeti maha ka rida päris korralikke eramaju. Sedagi alles 10 aasta pärast. Aastatega on jutt ainult pikemaks läinud. Küll Sõbra-risti, küll edasi juba Side-risti... 2007 hakati laulma juttu, et kohe läheb sadamaraudtee üles ja avaneb hiilgav aastakümneid oodatud võimalus luua linna sisering, mille kaudu saab oluliselt vähendada kesklinna liikluskoormust. Idee oli, et alates Betooni ülesõidust kuni kaarega Annelinna on võimalik luua linnasisering. Trass, millelt on võimalik lihtsalt saada paljudesse linna olulistesse punktidesse. Sellesse ideesse kuulus ka bussijaama ja raudteejaama kokku viimine Vaksali-Tiigi piirkonda. Et vähendada kesklinna koormust.
:write: Vahelepõige sahinate maailma: millalgi käis sahina-jutt, et omalajal linnapea Jänes olevat Vanglasilda kooskõlastades teadnud, et allkirjastab Turu tänaval justnimelt seda Sadamaraudtee pikenduse silda, mitte aga linnatagust Vanglasilda :dont_know:
Samas oli ka jutt, et Sõpruse sild vajab kohest kapremonti ja seda alustatakse, st seda ei saa enam viivitada, kohe aastal 2008. Täna on aasta 2023 ja ainult jutt on suuremaks läinud. Tehtud ei ole mitte midagi. Uus põlvkond on leidnud hoopis, et seda pole vaja, sest mööda sadamaraudteed rattaga on palju lahedam tšillida ja Sõpruse silla võiks kah pooles mahus sulgeda.... Ütlesin seepeale, et vaat kui nüüd ise suuremaks ja elukogenumaks saad ja lapsed sul on, siis küsid küll, et kes see kurat selle kõik küll ära rikkus? Seda enam, kui peaksid veel linna logisitka eest vastutav või muidu seotud inimene olema. Noorena ja lastetuna ja kohustusteta (ühiskonna/kogukonna ees) on jah tšill lahe ja jalgratas änksa, aga see ei ole ju tegelik elu. Aga noh ka sellest jutust on juba enam kui 5 aastat möödas.
Sellest süku jutust majani jõudmiseks on planeeritud 7 aastat, kolm pelgalt projekteerimisele. Elame-näeme. Meil oli siin keset kesklinna Riia-Kalevi ristil kunagi üks tähtis parteimaja, mida oli kah justkui samamoodi ikka nii-nii väga vaja. Ühel hetkel jooksis projektist õhk visinal välja, koloss jäi seisma ja alles aastaid-aastaid hiljem leiti otstarve ja lahendus ehitamaks see monstrum ümber Kohtumajaks. Elame-näeme, kas see Süku ikka saab ehitatud, või sisiseb ka sellest projektist lõpuks mingis etapis reaalsusesse jõudes õhk välja... või mis sellest siis üldse saab....
Viimati muutis Peeter, 25 Juul, 2023 11:45, muudetud 6 korda kokku.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Ära virise, tahad tõelist ummikut näha, Tartu-mees, siis tule Tallinnasse. Kui julged.

Viimasel ajal tundub et ajutisi märke ja igasugu suunavaid tulpasid ladustatakse kokkuhoiu mõttes keset tänavat. Ja populatsioonikontrolli huvides on vaheldumisi ajutised fooriga ülekäigurajad ja ajutised foorita pool-ülekäigurajad (poolpiduselt markeeritud).
Peeter
Liige
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 25 Juul, 2023 10:48 Ära virise, tahad tõelist ummikut näha, Tartu-mees, siis tule Tallinnasse. Kui julged.

Viimasel ajal tundub et ajutisi märke ja igasugu suunavaid tulpasid ladustatakse kokkuhoiu mõttes keset tänavat. Ja populatsioonikontrolli huvides on vaheldumisi ajutised fooriga ülekäigurajad ja ajutised foorita pool-ülekäigurajad (poolpiduselt markeeritud).
Mul sugulased Tallinnas, üks noor poiss kah laias mu kallal, a´la, et kuidas siis ka linnas on jne. A ma tol ajal käisin iga nädal vähemalt korra Riias või siis ka läbi Riia edasi Vilnjuses. Enne seda kümmekond aastat varem käisin kord nädalas Piiteris. Pidevalt. Aastaid. No siis selgitasin talle kuidas suurtes linnades liiklusega on, et Tallinnas võib lõdvalt ühe käega ja ühe silmaga sõita. Et Tartus sõidad lihtsalt kahe sõrme ja kahe varbaga ainult, üks silm võib täitsa magada. Aga vat Riias peab olema tõsiselt tähelepanelik, noja Piiter oli ikka täitsa hullumaja. Et vat seal peab kõva närvikavaga olema, et avariideta hakkama saada. Mina sain. Liikluse jutt sai peale seda meil läbi....

Nii, et ära laia sa Madis seal midagi oma väikeses kilulinnas. :twisted:

Aga nojahh: lohutust kah ikka :D Riias on sellised ummikud siis, kui kõik tänavad korras on, mis siis kui nemad veel samamoodi kaevama hakkaksid? :shock: Nii, et ära põe, saab korda uuesti ja saab parem kui enne. (Siia pean väikse selgitava noodi panema: ükshetk ehitasin oma Volvosse ilge kõva tümmi sisse, kirjelduseks piisab, kui ütlen, et topelt akud topelt laadimisega, kondekad, kuus kanalit võimu jne. No vat ja siis noored kutid lantisid lahtiste akendega autoga (no täitsa arvestatava algaja)tümmlärmiga mul maja ees tibisid. Ütlesin lihtsalt tagasihoidlikult , et mul on aknad kinni olekus kah kõvemini kuulda... Kutt teadis mu tümmi küll, ja keeras heaga punni maha...

Aga see, et teil seal hetkel tõesti keeruline on, seda ma täitsa usun. Mõtlen juba, et kuidas kavalam ja mugavam Depechile tulla on.
Viimati muutis Peeter, 25 Juul, 2023 11:16, muudetud 2 korda kokku.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Ära võta seda ainukest mida Tallinnal pakkuda on ! Meie ummikud ! Eesti parimad !
Me ei tahagi teie vastikuid muuseume pähh...
Peeter
Liige
Kontakt:

:D :mrgreen:
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

ahto42 kirjutas: 25 Juul, 2023 9:11 Tartusse tahetakse kesklinna pargi asemele samuti mingi mõttetu ehitis teha. Kogu rahvas on vastu, aga ju siis kellegile hakkas suvila kerkima kuhugi, et see park maha ja süku asemele.
Ja siis laotatakse asfaldile kunstmuru maha ja ollakse õnnelikud.
ahto42
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ahto42 »

Teised suurlinnad võitlevad just rohelust ja parke juurde, aga meil? Oma poiss on seal pargis mänguväljakul turninud. Hea ilmaga on see rahvast täis.
Et jälle üks maja(süku) väga vähestele, kus keegi pmst ei käi. Kultuurikeskus vms? Vanemuine on ju seal samas ja nemadki ei ole teab mis kasumis ettevõtmine.

Riias on kõige parem liigelda 24.ndal juunil.
2019 24 juuni maandusime Gruusia reisist ja põhimõtteliselt oli Riia linn väljasurnud. Isegi ühistransporti ei mäleta, et nägin. Igatahes sai rohelise lainega linnast välja.
Edasi tekkis probleem söögiga. Ramkalni oli kinni, aga õnneks oli see koht, kus veekogu ja köie surf(ei tule kohanimi meelde) avatud.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Ära võta seda ainukest mida Tallinnal pakkuda on ! Meie ummikud ! Eesti parimad !
:roll:
Millest te, suurlinnamehed, räägite seal ?
.
Külatropp.jpg
8)
Teised suurlinnad võitlevad just rohelust ja parke juurde, aga meil?
No sellega on, kuidas võtta. Kas mönuga või mitte.
Meil kui jutt läheb parkimiskohtade ja kitsaste sõiduteede peale, siis isandad räägivad ka, et see ongi sihilikult nii, et oleks ebamugav autoga linnas liigelda. Ebamugav peab olema, et autod linnast välja saada (kuhu, seda nad ei räägi) ja oleks rohkem rohelust ja AVARAT liikumisruumi jalakäiatele / pedaalijatele ja tõuksidele ja...

Ja siis otsustavad samal ajal ühe suurema AVARA haljasala asemele natuke hoopis betooni valada ja hoone sinna ehitada.... 8)

Tõele peab muidugi au andma, et ka autod ei saa nüüd sinna enam sõita jah. :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 1 külaline