Kliimamuutustest

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Re: Kliimamuutustest

Postitus Postitas Smith »

Kriku kirjutas: 27 Juul, 2023 16:14 Maa sihtotstarve "metsamaa" ei ole mitte kuidagi seotud sellega, kui palju seal parajasti puid kasvab.
Absoluutselt , sihtotstarve päeva pealt ei muutu.
Samas võta Maa-ameti geoportaal lahti ja vaata mõnd
suvalist krunti (katastriüksust). Minu suvilakrunt on ca 4000m2 ja 100% elamumaa, edasi on on mingi hetk tekkinud rida “Metsamaa 1662 m²”. Kolm mändi ja elupuuhekk on nüüdseks mets, hurraa :D
Praegu on aktivistidel moekas paari viimase suve ilmasid tuua kui kliimasoojenemise praktilisi näiteid.
https://www.err.ee/1609045688/juulist-s ... needil-maa
Maailma meteoroloogilise organisatsiooni teate kohaselt näitasid Copernicuse andmed, et juulikuu kolm esimest nädalat olid seni mõõdetust kõige soojemad ning juulist saab tõenäoliselt kõige soojem kuu. Juuli esimese 23 päeva keskmine temperatuur oli 16,9 kraadi. Eelmine tipptase oli 2019. aasta juulis, mil keskmine temperatuur oli 16,63 kraadi.

Karsten Haustein rõhutas, et temperatuuri hakata järjepidevalt mõõtma alates 19. sajandil, kuid varasemaid ajastuid saab hinnata läbi paleoklimaatilise andmestiku, kus varasemate kliimaolude kohta on kogutud andmeid läbi kaudsete meetodite.
Milleks meile teadlased kui meil on Kapten Trumm - tema mäletab, et on soojem olnud. Kui Ta ei valdaks inimkeelt, arvaks, et Kapten Trumm on elevantkilpkonn.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Ma ei viitsi praegu otsida, aga aastaid tagasi oli suur lärm ja kisa, kui Maa-amet mingeid võsasid ja kadakaribasid metsamaaks muutis.
Maa-ameti nõunike telefonid olid punased. Rahvas helistas sõimas ja päris aru. Osad avastasid ootamatult, osad hiljem, osad vbl pole siiani seda "avastanud".

Kadakapõõsad ja kibuvitsad ehk mets – vähemalt ametnike silmis
https://saartehaal.postimees.ee/6802485 ... ike-silmis

Kas elupuuhekk on tõesti mets? Maa-amet selgitab, kuidas õiglus jalule seada
https://maaleht.delfi.ee/artikkel/85328 ... lule-seada

2021
Pille Tomson: Metsaseaduse järgi läheb põllumaal kasvav võsa metsamaaks.
https://www.coursehero.com/file/p3unoda ... is-teised/
või
https://kaitsealad.ee/sites/default/fil ... rtiis_.doc

jne
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Smith kirjutas: 27 Juul, 2023 18:03 Absoluutselt , sihtotstarve päeva pealt ei muutu.
Samas võta Maa-ameti geoportaal lahti ja vaata mõnd
suvalist krunti (katastriüksust). Minu suvilakrunt on ca 4000m2 ja 100% elamumaa, edasi on on mingi hetk tekkinud rida “Metsamaa 1662 m²”. Kolm mändi ja elupuuhekk on nüüdseks mets, hurraa :D
Neid puid ja põõsaid loevad aktiivselt metsamaadeks omavalitsused (maatulundusmaadel), kuna metsamaa eest saab maksu rohkem kui rohumaa eest. Maamaks laekub ju KOV-i. Ka meil oli kohalik vald sellist kõrgemat matemaatikat teinud, krundil on mõned suured puud, mis aerofotol võra ulatuses "metsamaaks" loeti.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Neid puid ja põõsaid loevad aktiivselt metsamaadeks omavalitsused (maatulundusmaadel
Ikka Maa-amet. Parandage mind, aga minu teada need põõsad ja elupuuhekid loetaksegi statistikas meil metsamaadeks? Sellele manuipulatsioonile on Tartu Ülikooli teadlased minu mäletamist mööda ka osundanud.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Smith kirjutas: 31 Juul, 2023 10:38
Neid puid ja põõsaid loevad aktiivselt metsamaadeks omavalitsused (maatulundusmaadel
Ikka Maa-amet. Parandage mind, aga minu teada need põõsad ja elupuuhekid loetaksegi statistikas meil metsamaadeks? Sellele manuipulatsioonile on Tartu Ülikooli teadlased minu mäletamist mööda ka osundanud.
seda teeb mingi Maa-ameti programm. Täiesti loomulik, et tuleb apsakaid sisse.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

AMvA kirjutas: 31 Juul, 2023 13:56
Smith kirjutas: 31 Juul, 2023 10:38
seda teeb mingi Maa-ameti programm. Täiesti loomulik, et tuleb apsakaid sisse.
Programm eristab erinevaid objekte peegelduva valgusspektri järgi ja sellest tuletab oma äranägemise järgi metsamaa.

Samamoodi kui ehitada hoovi aiamaja ja selle katuseks kasutada kihtplastikut, siis programm loeb selle kasvuhooneks ja tavaliselt probleeme ei ole aga kui hoovis olev puuriit katta näiteks tõrvapapi või eterniidiga, siis varsti võib oodata ehitusinspektori külastust.
See on tekitanud ka huvi mätaskatuste vastu, sest kui need on kaetud ümbritsevaga samasuguse taimestikuga, siis ei ole neid hooneid aerofotodelt näha.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Mul selle ehitusloaga mälestusi. Igasuguseid suuri hooneid sai ülemineku ajal ehitatud. Aga kui Eesti riik jalad alla sai, siis hakkas küsima projekte ja lubasid. Mul oli isa mõned aastat varem ära surnud, nii sai siis viidatud et tema teadis, aga suri ära. Läks ladusalt.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Mul oli töökaaslane ja sellega arutasime kunagi metsamaa asja. Metsamaa, kus kasvab kuusk, on kuusik, männid männikus jne. Aga metsamaa, kus kasvab paju? Pajuk?
Lisaks sai ta sireli ja viirpuu hekkide eest hektari metsamaad juurde.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kuidas kõlvikute piirid ja nimetused (liigitamine jms) Maaametis tekivad...

Eesti topograafiline andmekogu (ETAK) katastri kõlvikukaardina
https://dspace.ut.ee/bitstream/handle/1 ... sAllowed=y
Lisaks sai ta sireli ja viirpuu hekkide eest hektari metsamaad juurde.
Kuna olin ise asja sees ja teadsin mis toimub, siis oskasin õigel ajal näppu pulsil hoida ja minu sarapuuvõsa muudeti pärast suhtlust spetsialistidega metsa maast muuks maaks tagasi, nagu ka enne seda hoogtöökorras kõlvikute "korrastamist".

Sirelid jms jama saab metsamaa alt välja kui pöörduda MA spetside poole... ma jälle metsas telefoniga olematu neti otsas ja ei saa praegu kontakte peast jagada. Kui vaja siis millalgi nädala pärast võin jagada. Saab asjad korda ehk.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Selle aja peale on tema ka ehk mingi lahenduse saanud hekkide koha pealt, aga pajuk jäi metsaks. Eks ta oli sinna jõudnud ka mõned kuused kasvama toppida.
Fucs, haistan korruptsiooni lõhna. Sarapuu peaks käima sarapiku alla ja olema raudselt mets.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Viki väidab et: Sarapik ehk sarapuumets on sarapuu enamusega puistu. Võta siis kinni.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Rebane11 kirjutas: 31 Juul, 2023 18:19 Viki väidab et: Sarapik ehk sarapuumets on sarapuu enamusega puistu. Võta siis kinni.
Viki väidab ka, et harilik sarapuu (Corylus avellana) on kaseliste sugukonda sarapuu perekonda kuuluv heitlehine põõsas.
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

Millalgi kevadel esines ERR i "Hommikutelevisioonis " üks Tartu Ülikooli paleoklimatoloog. Tema jutust jäi kõlama ,et me elame hetkel oluliselt külmemal ajastul kui on olnud enne meid . Nii ,et kliima muutumine on loomulik protsess olnud . Teadmiste aluseks on proovid Eesti järvede setetest kust leiab andmeid kuni jääajani välja.
Tundub loogilise jutuna . Kui meil räägitakse kuidas keskajal joodi siinmail veini siis tihti unustatakse rääkida ,et need veinid tulid Ida-Preisimaalt . See tähendab seal olid viinamarja istandused ja neid leidus vee põhja poolgi. Viinamarja istandused hävisid nn väikese jääaja külmematel aastatel 16 sajandil.
Selles valguses pöörame me praegu kurat teab kuhu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline