Teglikult võiks selle 42-se aasta M1-e ise valmistada, oleks joonist või mudelit ees

Poolakad müüvad usinasti alumiiniumist valatud MG pritse mootorrataste külge, eestlased võiksid toota ameerika turule (ja näit. Lätti ) Usa konesid.

Venelaste endi toodangu üle ma ei imestaks, aga et Thompson ka hulgas onMadMan kirjutas: ↑13 Juul, 2023 12:05 Orkide MoD saatis relvi mobikutele - PPS, PPSh-41, SKS, Mosin-Nagant...
https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 7097624578
Lend-leasiga tuli USAlt väidatavasti 140 000 ringis Thompsoneid. Oli ka paljude USAlt saadud tankide varustuskomplektides. Miljonite PPSh ja PPS kõrval muidugi köömes.Manurhin kirjutas: ↑14 Aug, 2023 12:12 Venelaste endi toodangu üle ma ei imestaks, aga et Thompson ka hulgas on... Need peaks venelastel ju päris kolmekümnendate algusest või lausa kahekümnendate lõpust pärit olema, telliti USA-st minuteada mingi hulk neid, enne kui oma PPD tootmisse saadi. Või tuli ehk lend-leasega ka midagi? Logistika kipub jube keeruliseks, kui nii palju erinevat moona on vaja.
Huvitaval kombel ei suuda ma küll meenutada, et oleks mõnel sõjaaegsel fotol näinud punaarmeelast Thompsoniga. Samas Saksa trofeerelvadega poseerivad vahel küll. Pole ka nagu kuulda olnud, et metsavendadel mõni oleks olnud (kuigi neil läks käiku kõik, mis kätte saadi) ja ei tea ka, et keegi kuskilt jäänused välja oleks kaevanud. Mul on selline teooria, et kui tommygunid lend-leasega tulema hakkasid, siis selleks ajaks oli juba venelastel omalgi PPŠ ja PPS tootmine piisavalt käima saadud (pluss veel Saksa trofeed) ja äkki neid ei jagatudki välja vaid pandi kohe lattu seisma. Venelased ise ju .45 moona ei tootnud ja selles osas oleks siis USA-st sõltuma jäädud või oleks tulnud omal tootmine püsti ajada. Viimast ei peetud enam otstarbekaks, kuna juba 1942. aastast peale oli venelastel ka endil plaan midagi Sturmgewehri taolist tootma hakata ja 9mm püstoli peale mõeldi juba enne sõda.ElrikThunderson kirjutas: ↑14 Aug, 2023 12:38Lend-leasiga tuli USAlt väidatavasti 140 000 ringis Thompsoneid. Oli ka paljude USAlt saadud tankide varustuskomplektides. Miljonite PPSh ja PPS kõrval muidugi köömes.Manurhin kirjutas: ↑14 Aug, 2023 12:12 Venelaste endi toodangu üle ma ei imestaks, aga et Thompson ka hulgas on... Need peaks venelastel ju päris kolmekümnendate algusest või lausa kahekümnendate lõpust pärit olema, telliti USA-st minuteada mingi hulk neid, enne kui oma PPD tootmisse saadi. Või tuli ehk lend-leasega ka midagi? Logistika kipub jube keeruliseks, kui nii palju erinevat moona on vaja.
Internetitargad väidavad et juba II MS ajal olla jagatud pigem tagalaüksustele justnimelt moonalogistika tõttu.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline