Riik paneb eelisostuõiguse kinnistutele
- lamba-ants
- Liige
- Kontakt:
Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest
Kuna Postimees on juba jutuks oleva kinnistu paljastanud, siis võime sellest ka siin avalikult rääkida. Mingi silmapaistva talukompleksiga tegemist küll ei ole.
0,96 ha kinnistu, kus asub ehitisregistri andmetel 1926. aastal ehitatud ühekorruseline puidust üksikelamu ehitisealuse pinnaga 73 m2 ja köetava pinnaga 58,3 m2. Lisaks on registri järgi kinnistul salvkaev. Fotodelt on tuvastatavad tiik ja registrisse kandmata rajatised - kuivkäimla, väike kõrvalhoone (tõenäoliselt kuur) ja torukujulline saun koos terrassiga. Mingeid muid väärtusi nagu põllulapp, viljapuuaed või metsamassiiv näha ei ole.
https://xgis.maaamet.ee/ky/69701:001:0127
Hoonesse ja selle ümbruse kordategemisse on nähtavalt investeeritud - majal on uus katus ja korsten, lisaküttena paigaldatud õhksoojuspump, võimalik et vahetatud ka aknad, õueala on hooldatud. Kõik see ei ole võibolla külmalt hinnates eriti palju väärt, aga enda jaoks tehes on tunne teine. Terrassi saab lahti võtta ja torusauna autoga teise kohta viia samamoodi nagu kohale toodi.
Ilma maja sisemust ja tehnosüsteeme lähemalt nägemata on raske hinnata, kas see on nüüd viie- või kolmekordne hind, aga kui endale sarnase suvituskoha eest keegi pool miljonit pakuks, siis müüks arvatavasti pikemalt mõtlemata ka ilma sundseisus olemata.
PS. Asjaolusid teadmata ei saa välistada, et tehingu koosseisu kuulub ka ümbritsev 8,62 ha niiduala või mõni muu kinnisasi.
PPS. Käesoleva objekti pealt ekstrapoleerides ei saa välistada, et mõne tõsisema kompleksi eest makstakse miljon või rohkemgi. Pole üldse paha minu meelest, igatahes pole tegemist kommirahaga.
0,96 ha kinnistu, kus asub ehitisregistri andmetel 1926. aastal ehitatud ühekorruseline puidust üksikelamu ehitisealuse pinnaga 73 m2 ja köetava pinnaga 58,3 m2. Lisaks on registri järgi kinnistul salvkaev. Fotodelt on tuvastatavad tiik ja registrisse kandmata rajatised - kuivkäimla, väike kõrvalhoone (tõenäoliselt kuur) ja torukujulline saun koos terrassiga. Mingeid muid väärtusi nagu põllulapp, viljapuuaed või metsamassiiv näha ei ole.
https://xgis.maaamet.ee/ky/69701:001:0127
Hoonesse ja selle ümbruse kordategemisse on nähtavalt investeeritud - majal on uus katus ja korsten, lisaküttena paigaldatud õhksoojuspump, võimalik et vahetatud ka aknad, õueala on hooldatud. Kõik see ei ole võibolla külmalt hinnates eriti palju väärt, aga enda jaoks tehes on tunne teine. Terrassi saab lahti võtta ja torusauna autoga teise kohta viia samamoodi nagu kohale toodi.
Ilma maja sisemust ja tehnosüsteeme lähemalt nägemata on raske hinnata, kas see on nüüd viie- või kolmekordne hind, aga kui endale sarnase suvituskoha eest keegi pool miljonit pakuks, siis müüks arvatavasti pikemalt mõtlemata ka ilma sundseisus olemata.
PS. Asjaolusid teadmata ei saa välistada, et tehingu koosseisu kuulub ka ümbritsev 8,62 ha niiduala või mõni muu kinnisasi.
PPS. Käesoleva objekti pealt ekstrapoleerides ei saa välistada, et mõne tõsisema kompleksi eest makstakse miljon või rohkemgi. Pole üldse paha minu meelest, igatahes pole tegemist kommirahaga.
Tõlkeabi -> https://neurotolge.ee/ | https://www.deepl.com/translator
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest
Sellised kinnistuid saab buumivahelisel ajal isegi viiekohalise summa eest. Praegu muidugi rohkem. Tegemist pole mitte eriti ahvatleva koha ja miljööga (lageda põllu servas olev Pätsu-aegne popsitalu). Võib olla isegi mitte palkidest, vaid karkassmaja, saepuruga täidetud seinad.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- lamba-ants
- Liige
- Kontakt:
Sul on ikka vaja ilma süvenemata targutada. Tegemist on palkmajaga. Mida ja mis hinnaga "kunagi" sai ei mängi ju tänasel päeval rolli. Helded riigipoolsed hüvitised pigem võivad tõsta piirkonnas sarnaste objektide müügihinda, aga mitte kordades.Kapten Trumm kirjutas: ↑22 Aug, 2023 13:43 Sellised kinnistuid saab buumivahelisel ajal isegi viiekohalise summa eest. Praegu muidugi rohkem. Tegemist pole mitte eriti ahvatleva koha ja miljööga (lageda põllu servas olev Pätsu-aegne popsitalu). Võib olla isegi mitte palkidest, vaid karkassmaja, saepuruga täidetud seinad.
Kui selle ma omanik oleks selle vabaturul müüki pannud, siis oleks ta üliõnnelik olnud, kui oleks napilt üle 100 000 saanud.lamba-ants kirjutas: ↑22 Aug, 2023 13:55Sul on ikka vaja ilma süvenemata targutada. Tegemist on palkmajaga. Mida ja mis hinnaga "kunagi" sai ei mängi ju tänasel päeval rolli. Helded riigipoolsed hüvitised pigem võivad tõsta piirkonnas sarnaste objektide müügihinda, aga mitte kordades.Kapten Trumm kirjutas: ↑22 Aug, 2023 13:43 Sellised kinnistuid saab buumivahelisel ajal isegi viiekohalise summa eest. Praegu muidugi rohkem. Tegemist pole mitte eriti ahvatleva koha ja miljööga (lageda põllu servas olev Pätsu-aegne popsitalu). Võib olla isegi mitte palkidest, vaid karkassmaja, saepuruga täidetud seinad.
-
davidsoniharald
- Liige
- Kontakt:
Re: Riik paneb eelisostuõiguse kinnistutele
Ma ka majaomanikuna vaatasin pilti ja mõtlesin, et sada tonni selle eest on ikka päris palju. Väike maja, lage plats, sara ja letikaubana saada olev tünnisaun. Isegi viljapuu aega ei ole, rääkimata kujundatud maastiukust või millestki sellisest. Ei midagi erilist või "eriti oma kätega tehtud". Omanik peaks olema igati rahul. Samas võib olla on kilomeeter erateed ehitatud oma rahaga, mis tänasel päeval maksab mitte vähem kui 50 tuhat.AMvA kirjutas: ↑22 Aug, 2023 15:12Kui selle ma omanik oleks selle vabaturul müüki pannud, siis oleks ta üliõnnelik olnud, kui oleks napilt üle 100 000 saanud.lamba-ants kirjutas: ↑22 Aug, 2023 13:55Sul on ikka vaja ilma süvenemata targutada. Tegemist on palkmajaga. Mida ja mis hinnaga "kunagi" sai ei mängi ju tänasel päeval rolli. Helded riigipoolsed hüvitised pigem võivad tõsta piirkonnas sarnaste objektide müügihinda, aga mitte kordades.Kapten Trumm kirjutas: ↑22 Aug, 2023 13:43 Sellised kinnistuid saab buumivahelisel ajal isegi viiekohalise summa eest. Praegu muidugi rohkem. Tegemist pole mitte eriti ahvatleva koha ja miljööga (lageda põllu servas olev Pätsu-aegne popsitalu). Võib olla isegi mitte palkidest, vaid karkassmaja, saepuruga täidetud seinad.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Tee on sundvaldusega Rõuge valla kasuks, seega vaevalt ise ehitatud.davidsoniharald kirjutas: ↑22 Aug, 2023 15:31Ma ka majaomanikuna vaatasin pilti ja mõtlesin, et sada tonni selle eest on ikka päris palju. Väike maja, lage plats, sara ja letikaubana saada olev tünnisaun. Isegi viljapuu aega ei ole, rääkimata kujundatud maastiukust või millestki sellisest. Ei midagi erilist või "eriti oma kätega tehtud". Omanik peaks olema igati rahul. Samas võib olla on kilomeeter erateed ehitatud oma rahaga, mis tänasel päeval maksab mitte vähem kui 50 tuhat.AMvA kirjutas: ↑22 Aug, 2023 15:12Kui selle ma omanik oleks selle vabaturul müüki pannud, siis oleks ta üliõnnelik olnud, kui oleks napilt üle 100 000 saanud.lamba-ants kirjutas: ↑22 Aug, 2023 13:55
Sul on ikka vaja ilma süvenemata targutada. Tegemist on palkmajaga. Mida ja mis hinnaga "kunagi" sai ei mängi ju tänasel päeval rolli. Helded riigipoolsed hüvitised pigem võivad tõsta piirkonnas sarnaste objektide müügihinda, aga mitte kordades.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kui ma sinu "jutusse" süvenesin, siis oli seal kirjas vaid, et " EHR andmetel puidust üksikelamu". Olen taolisi maju vaatamas käinud, üldiselt on need meie mõistes puitkarkassmajad, mitte palkmajad. Kust see palkmaja jutt tuleb?lamba-ants kirjutas: ↑22 Aug, 2023 13:55Sul on ikka vaja ilma süvenemata targutada. Tegemist on palkmajaga. Mida ja mis hinnaga "kunagi" sai ei mängi ju tänasel päeval rolli. Helded riigipoolsed hüvitised pigem võivad tõsta piirkonnas sarnaste objektide müügihinda, aga mitte kordades.Kapten Trumm kirjutas: ↑22 Aug, 2023 13:43 Sellised kinnistuid saab buumivahelisel ajal isegi viiekohalise summa eest. Praegu muidugi rohkem. Tegemist pole mitte eriti ahvatleva koha ja miljööga (lageda põllu servas olev Pätsu-aegne popsitalu). Võib olla isegi mitte palkidest, vaid karkassmaja, saepuruga täidetud seinad.
kus asub ehitisregistri andmetel 1926. aastal ehitatud ühekorruseline puidust üksikelamu ehitisealuse pinnaga 73 m2
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
1926 väga karkasselamuid ei ehitatud, kui siis linnas ehk.Kapten Trumm kirjutas: ↑22 Aug, 2023 15:49Kui ma sinu "jutusse" süvenesin, siis oli seal kirjas vaid, et " EHR andmetel puidust üksikelamu". Olen taolisi maju vaatamas käinud, üldiselt on need meie mõistes puitkarkassmajad, mitte palkmajad. Kust see palkmaja jutt tuleb?lamba-ants kirjutas: ↑22 Aug, 2023 13:55Sul on ikka vaja ilma süvenemata targutada. Tegemist on palkmajaga. Mida ja mis hinnaga "kunagi" sai ei mängi ju tänasel päeval rolli. Helded riigipoolsed hüvitised pigem võivad tõsta piirkonnas sarnaste objektide müügihinda, aga mitte kordades.Kapten Trumm kirjutas: ↑22 Aug, 2023 13:43 Sellised kinnistuid saab buumivahelisel ajal isegi viiekohalise summa eest. Praegu muidugi rohkem. Tegemist pole mitte eriti ahvatleva koha ja miljööga (lageda põllu servas olev Pätsu-aegne popsitalu). Võib olla isegi mitte palkidest, vaid karkassmaja, saepuruga täidetud seinad.
kus asub ehitisregistri andmetel 1926. aastal ehitatud ühekorruseline puidust üksikelamu ehitisealuse pinnaga 73 m2
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Olen maal küll taolisi näinud, tavaliselt popsitaludes (polnud raha palkmaja ehituseks). 2015 paiku otsisin taolist valdust Harjumaal ja sai ringi käidud ka vaadatud. Taoline renoveerimata popsitare koos jämedalt hektaride krundiga maksis 40 km Tallinnast igal juhul kümnetes tuhandetes, mitte sadades.
Muidugi, tänases vanuses pole ka täispalkmaja mingi suur lisaväärtus, palgid enamasti juba mädad või mingid elukad seal elamas, väljast voodrilauaga üle löödud, et kenam paistaks. Mul ämmal on 1934. a ehitatud suur palkidest majapidamine, nats sai uuritud.
Muidugi, tänases vanuses pole ka täispalkmaja mingi suur lisaväärtus, palgid enamasti juba mädad või mingid elukad seal elamas, väljast voodrilauaga üle löödud, et kenam paistaks. Mul ämmal on 1934. a ehitatud suur palkidest majapidamine, nats sai uuritud.
- lamba-ants
- Liige
- Kontakt:
Pildid ja maja müügikuulutuse tekst, kõik on avalik info. Metsniku majaks Võrumaal ei ehitanud keegi karkassmaja. Kuna maja on renoveeritud, siis sinu jutt mädadest palkidest on samamoodi tühitargutamine. Hinna üle ei diskuteeri, sest info on mittetäielik ja ma pole kinnisvarahindaja pädevusega. Minu poolt teema lõpp.Kapten Trumm kirjutas: ↑22 Aug, 2023 15:49 Kui ma sinu "jutusse" süvenesin, siis oli seal kirjas vaid, et " EHR andmetel puidust üksikelamu". Olen taolisi maju vaatamas käinud, üldiselt on need meie mõistes puitkarkassmajad, mitte palkmajad. Kust see palkmaja jutt tuleb?
Noh-jah...ehitati palgist. Käesoleva juhtumi kontekstis lisaks see turuhinnale mitu eurosenti?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Palun teema juurde tagasi.Kapten Trumm kirjutas: ↑22 Aug, 2023 16:02Muidugi, tänases vanuses pole ka täispalkmaja mingi suur lisaväärtus, palgid enamasti juba mädad või mingid elukad seal elamas
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Minu majal ja suvilal oli/on samuti eelisostuõigus riigil,
kuna asub looduskaitsealal. Looduskaitseala on ta suhteliselt formaalselt, mingeid erilisi piiranguid küll ei tea, et oleks.
kuna asub looduskaitsealal. Looduskaitseala on ta suhteliselt formaalselt, mingeid erilisi piiranguid küll ei tea, et oleks.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Minuteada on kõigil kinnistutel riigi või KOV eelisostuõigus. 2015-2019 müüsin mõne oma maatüki ja mõne ostsin asemele et positsioone parandada. Eelisostuõigus oli notariaalses lepingus ära märgitud ka täiesti tavalisel maatulundusmaal, rääkimata mingist Natura alast või piirangu- sihtkaitsevööndist.
Kokkuvõtlikult peaks eelisostuõiguse kasutamiseks riigil olema mingi huvi konkreetse kinnistu vastu (huvi isegi võib olla) ja ka raha et see ära osta (raha pigem ei ole). Huvi vähendamiseks on skeemitajad hüpoteeke seadnud ehk riik ostjana saaks hüpoteegiga koormatud kinnistu ja see pole nii atraktiivne.
Raha - Nursipalu sarnaste kohtade jaoks raha leitakse. Mõttetuid sooäärseid nagu mul olid pole peale metsameeste kellelegi vaja. Kui ise ostsin siis otsisin ilusa tüki ja natuke kartsin et KOV hakkab ka hammast ihuma. Isegi uurisin olukorda oma kanalite kaudu ja öeldi et vallal on näpud parasjagu põhjas, osta julgelt.
Kokkuvõtlikult peaks eelisostuõiguse kasutamiseks riigil olema mingi huvi konkreetse kinnistu vastu (huvi isegi võib olla) ja ka raha et see ära osta (raha pigem ei ole). Huvi vähendamiseks on skeemitajad hüpoteeke seadnud ehk riik ostjana saaks hüpoteegiga koormatud kinnistu ja see pole nii atraktiivne.
Raha - Nursipalu sarnaste kohtade jaoks raha leitakse. Mõttetuid sooäärseid nagu mul olid pole peale metsameeste kellelegi vaja. Kui ise ostsin siis otsisin ilusa tüki ja natuke kartsin et KOV hakkab ka hammast ihuma. Isegi uurisin olukorda oma kanalite kaudu ja öeldi et vallal on näpud parasjagu põhjas, osta julgelt.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist