Nutt ja hala
Re: Nutt ja hala
Tõenäoliselt on võimalus ka avaldus esitada, et kellegi teise arvele kantaks. Aga see kõik ei puutu enam teemasse.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Fjordmail palub vabandust: https://forte.delfi.ee/artikkel/1202236 ... a-vabandan
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Madis Reivik kirjutas: ↑10 Juun, 2023 21:40 https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/12 ... kool-lapsi
Ostsin teie entsükloopia aga olen ikka loll. Tahan raha tagasi.
Ehk siis koolis ei tohi eksameid teha sest keegi ei viitsi õppida ja eksamil läbikukkumine rikub tuleviku ära. Vanemad pole süüdi, mis neil oma lapsega asja![]()
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... agasikaiguKevadel sai ka laiem üldsus teadlikuks 9. klassi lõpetajate kehvadest matemaatikaeksami tulemustest ning ühe anonüümseks jääda sooviva kooli taustalugu oli järgnev.
Üha rohkem on lapsevanemaid, kes avastavad hoopis midagi muud – seda, et neil ongi õigus näpuga kooli peale näidata.
9. klassiga sügisel tööd alustanud matemaatikaõpetaja avastas õige varsti, et tööst ei tule suurt midagi välja – osa õpilasi eelistas tunni kuulamise asemel telefonis olla ja segas nii kogu klassi. Rääkimine tulemusi ei andnud ja õpetaja tegi ettepaneku telefonid tunni ajaks kokku korjata, kuid õpilased leidsid, et tegemist on räige inimõiguste rikkumisega. Kool püüdis suhelda probleemsete laste vanematega, kuid need arvasid, et on õpetaja enda asi, kuidas ta end kehtestab.
Õpetaja jäi endale kindlaks, kuid seda tegid ka matemaatika õppimisele telefoni eelistavad õpilased ja boikottisid edaspidi tundi. Kevadel kukkus tunde boikottinud seltskond eksamil läbi ja lapsevanemad tulid nõudma õpetaja vastutusele võtmist.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Lapsevanemana näen sarnaseid probleeme päris ligidalt ja tihti. Enamjaolt ongi selle taga just vanemad: minu lapses ei saa viga olla,
psühholoog või õpetaja on loll. Kusjuures tihti ka eitatakse , et lapsel on mingi aktiivsus- ja tähelepanuhäire või mõni muu psüühikahäire,
ning keeldutakse uuringutele minemast. Õpetajatel on käed seotud ja head lahendust polegi. Mina näiteks vahetasin ühel lapsel lausa lasteaeda,
sest rühmas oli psüühikahäirega laps, kes muidu oli normaalne, aga mingi hetk muutus vägivaldseks ja ründas ka minu last. Õpetajad ja direktor
tegid tõesti kõik endast oleneva.
Kuhu ma oma jutuga jõuda tahan on see, et haridusasutustel puuduvad head saktsioonid, ning rohkelt lokkavas uhhuunduse taustal leiab aina enam "oma peaga mõtlevaid lapsevanemaid".
psühholoog või õpetaja on loll. Kusjuures tihti ka eitatakse , et lapsel on mingi aktiivsus- ja tähelepanuhäire või mõni muu psüühikahäire,
ning keeldutakse uuringutele minemast. Õpetajatel on käed seotud ja head lahendust polegi. Mina näiteks vahetasin ühel lapsel lausa lasteaeda,
sest rühmas oli psüühikahäirega laps, kes muidu oli normaalne, aga mingi hetk muutus vägivaldseks ja ründas ka minu last. Õpetajad ja direktor
tegid tõesti kõik endast oleneva.
Kuhu ma oma jutuga jõuda tahan on see, et haridusasutustel puuduvad head saktsioonid, ning rohkelt lokkavas uhhuunduse taustal leiab aina enam "oma peaga mõtlevaid lapsevanemaid".
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
-
- Liige
- Kontakt:
Lisaks siin AKF Smithile, et lapsevanematel võivad ka probleemid/häired olla, mida ei ole kunagi ravitud ja mida on eitatud. Probleemsetel vanematel on probleemsed lapsed. Lõputu jada.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
-
- Liige
- Kontakt:
Mental health on overrated niikuinii.
Ma pakuks puusalt et suurem osa 40+ (või 30+) meestest saaks kohe mingi diagnoosi - hüperaktiivsus, depressioon, maniakaalsus, suurushullustus jne
Alkoholism on ilmselt kah murettekitavalt kõrge.
Kuna mul on natuke kogemust väiksemate vandaalidega (pakun et iga normaalne 8 aastane poiss on hingelt vandaal) siis lahenduseks oleks kindlasti rohkem "meeste töid" koolis. Püsimatud kratid tuleks suunata nt oksi koristama vms, eriti kui pärast saab lõket teha.
Jällegi, koolides liiga vähe meesõpetajaid.
Ma pakuks puusalt et suurem osa 40+ (või 30+) meestest saaks kohe mingi diagnoosi - hüperaktiivsus, depressioon, maniakaalsus, suurushullustus jne

Alkoholism on ilmselt kah murettekitavalt kõrge.
Kuna mul on natuke kogemust väiksemate vandaalidega (pakun et iga normaalne 8 aastane poiss on hingelt vandaal) siis lahenduseks oleks kindlasti rohkem "meeste töid" koolis. Püsimatud kratid tuleks suunata nt oksi koristama vms, eriti kui pärast saab lõket teha.
Jällegi, koolides liiga vähe meesõpetajaid.
Õpetajatel (ja n.ö. "koolidel") tuleb käed lahti siduda... aga ei saa, sest see on siis jälle meie lillelapselises ärapehmostunud haridussüsteemis räige inimõiguste rikkumineÕpetajatel on käed seotud ja head lahendust polegi.

No just. Ongi tegelikult sügavam ja tõsisem probleem. Ja mida edasi, seda hullemaks läheb (Fucsi prognoos)davidsoniharald kirjutas: ↑22 Aug, 2023 15:00 Lisaks siin AKF Smithile, et lapsevanematel võivad ka probleemid/häired olla, mida ei ole kunagi ravitud ja mida on eitatud. Probleemsetel vanematel on probleemsed lapsed. Lõputu jada.

...ja tagajärg avaldub üha rohkemates ja erinevamates eluvaldkondades...
https://m.youtube.com/watch?v=ilojtu7DeUE
Jordan Petersoni seisukohat antud teemal: koolid polegi poiste jaoks kohandatud. Vähemalt osaliselt võib nõustuda
Jordan Petersoni seisukohat antud teemal: koolid polegi poiste jaoks kohandatud. Vähemalt osaliselt võib nõustuda
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Olles mitte ainult lapsevanem, vaid ka juba 26 aastat puudega last kasvatav vanem, olen veel rohkem selle teemaga kokku puutunud. Ei ole see asi midagi nii lihtne ja klaar nagu siin kirjeldatakse, aga valus on see teema küll. Isegi silmnähtavalt erivajadusega ja/või liitpuudelise lapse muidu täiesti normaalsetel vanematel kipub kinni kiiluma ja hakkavad siis kõiki ümbritsejaid pahatahtlikkuses, hoolimatuses jne süüdistama. Mõni lepib, aga mõni pöörab ikka korralikult ära. Selle peale ütlen omast kogemusest, et ega igaüks peabki oma põrgutule ise läbi põlema. Keegi teine tema eest ei saa. Aga mu point ongi see, et kui juba väga raske probleemiga lapsevanematel läheb katus sõitma, siis mingise suhtlihtsa (minu meelevaldne sõnaseade) aktiivsushäire korral tänases individualistlikus ja kõikelubatavas maailmas hoopis teiste süüdistamine ja nende pikaltsaatmine pole üldsegi üllatav.
Loomulikult sõltub kõik siiski inimese iseloomust, inteligentsist, olukorrast. Aga kui keegi hakkab lambist rääkima, et probleemse lapse vanem on ise kah hull, siis see on lihtsalt pahatahtlik ja solvav.
Loomulikult sõltub kõik siiski inimese iseloomust, inteligentsist, olukorrast. Aga kui keegi hakkab lambist rääkima, et probleemse lapse vanem on ise kah hull, siis see on lihtsalt pahatahtlik ja solvav.
Va nutiajastu ja oma peaga mõtlemine koos euroopalike väärtustega on loonud uue koolilaste alamjaotuse. Kui varem oldi enamasti jaotunud kahte lehte - need, kes tahtsivad õppida ja need, kes ei tahtnud (ükskõik mis põhjustel, olgu selleks igavus, geniaalsus või protestivaim), siis nüüd on igas klassis ka neid, kes lihtsalt ei ole võimelised õppima ning kellele oleks kindlasti kasulik(um) olla erihooldes või vähemalt erikavaga kaetud. Ja seda kinnitavad ka õpetajad.
Omaette väärib märkimist ka see, et meie niigi valjult käriseva haridussüsteemi lõkkesse valati juurde rõõmsalt UA kütust juurde. Ma saan selle vajalikkusest aru, kuid ees terendav Eesti keelele absoluutne üleminek hariduses vist on küll see viimane kõrs, mis koolielu lõplikult murrab kvaliteedi võtmes.
Omaette väärib märkimist ka see, et meie niigi valjult käriseva haridussüsteemi lõkkesse valati juurde rõõmsalt UA kütust juurde. Ma saan selle vajalikkusest aru, kuid ees terendav Eesti keelele absoluutne üleminek hariduses vist on küll see viimane kõrs, mis koolielu lõplikult murrab kvaliteedi võtmes.
-
- Liige
- Kontakt:
Natuke võiks norida, mis oleks need mitteeuroopalikud väärtused koolis ? Asiaatlik peks ?
Erivajaduste laste sulandamine on igati teretulnud, kuid olen ise ka kuulnud kuidas selle valesti läbiviimine segab tervet klassi. Eks süsteem vajab harjumist, need idiootsed ajad kus erivajadusega laste vanematele käratati "kuhu sa trügid, häbi pole või" on valdavalt möödas..ehkki mitte 100%. (need on siis slaavilikud väärtused)
Erivajaduste laste sulandamine on igati teretulnud, kuid olen ise ka kuulnud kuidas selle valesti läbiviimine segab tervet klassi. Eks süsteem vajab harjumist, need idiootsed ajad kus erivajadusega laste vanematele käratati "kuhu sa trügid, häbi pole või" on valdavalt möödas..ehkki mitte 100%. (need on siis slaavilikud väärtused)
See, et terve klass kannatab on pigem reegel, mitte erand.Erivajaduste laste sulandamine on igati teretulnud, kuid olen ise ka kuulnud kuidas selle valesti läbiviimine segab tervet klassi.
Siin tulebki mängu, et meil on puudu koolides psühholoogidest ja tugiisikutest. Euroopalikud väärtused on toredad, aga meil ei pruugi kogu selle idealistliku elu jaoks ressursse olla. Eriti hakkame tundma seda järgnevate EU eelarveperioodide ajal, kui tõenäoliselt meie toetused kokku kukuvad. Eriti huvitav on näha, mis saab AS Hoolekandeteenuste suurejoonelistest kodudest, kus erivajadustega inimesed elavad oluliselt paremates tingimustes, kui töötajad ise, esimesed märgid rahalistest raskustest juba on.
Kaasav haridus pole mitte mingi euroopalik väärtus, vaid viimase 35 või umbes nii aasta moehullus.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Tulen just Leedust, sealsed sõbrad rääkisid, et neil on (maakoolis!) igas klassis, kus on erivajadustega õpilane/õpilasi, ka abiõpetaja, kes nendega tegeleb. Ise töötan suures pealinna koolis, meil sellist "luksust" küll ei ole.
-
- Liige
- Kontakt:
Ei ma seda absoluutselt ei mõelnud nii. Mul suguvõsas üks üksikema, kelle pojal on probleeme koolis hakkama saamisega ja samal ajal on ka ema depressiivne. Võttis aastaid aega aga mõlemad said abi ja tulid oma august välja. Saavad nüüd oma eluga täitsa rahuldavalt hakkama. Kõvasti teraapiat ja tuge omadelt, natuke aitasid riiklikud institutsioonid ka.
Tahtsin öelda, et probleemne laps võib olla pärit probleemsest perest, kus tuleks nii last kui vanemat aidata. Lapse puhul on riigil veel võimalust sekkuda aga täiskasvanu puhul peab see tugi tulema lähedastelt.
Nutiseadmed peaksid koolis olema täiesti keelatud kooli sisekorra eeskirjadega. Paljudes koolides ongi.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline