Stark Logistics ja AS Metaprint Venemaa äri
Re: Stark Logistics ja AS Metaprint Venemaa äri
Tagasiastumiseks põhjust siin skandaalis küll ei paista tegelikult olema. Sellise asja oleks tõenäoliselt saanud andeks, kui ta oleks endale veidi tuhka pähe raputanud ja tunnistanud, et pole õige päris õige lugu, mees on nüüd kuu aega kuival. Augu võib ta lõpuks kaevata endale omaenese suuga, sisuliselt õigustades JOKK skeemi.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Jah, seda sama ma silmas pidasingi kirjutades, et mida vähem ta räägib, seda kasulikum talle endale. Iga uus jutt on lihtsalt järjekordne takerdumine oma susserdamistesse. Põhiprobleem on ikka see topeltmoraali probleem, "ärge uurige mu tegusid, käige mu sõnade järgi", ja vat sellesse kõmatas ta oma arrogantsuses ikka ise enda süül täiega sisse, ja seda ikka tänu iseenda suule.
Siiani pole reformierakondlasi nende riigimeheliku moraali vastu käivate tegude eest nuheldud , meedias on veidi "mölisetud" ja kogu sitt on justkui mööda teflonkihiga kaetud palitut maha voolanud , kuskil ja mingil hetkel kerkib sitakiht sellise kõrguseni kus pole võimalik enam sitast välja rabelda , erakonna populaarsus langeb , kui veel "lugege mu huultelt" oli kuidagi seeditav , siis nüüdne on liiast .
Noh kui paranoikude luul, et Eestis enne valimisi ei tulda meie meedias välja valgeid erakondi kahjustava infoga on veel kuidagi läbi ussiemmi usutav, siis praegusel juhtumil peaks ERR lausa Ukraina imago õõnestamisega tegelema, kui läbi selle ajastuseprisma, Ukraina iseseisvuspäev - nagu sina, Peeter, selle kahtluse"utka" õhku viskad - vaadata?Peeter kirjutas: ↑24 Aug, 2023 18:05Aga sa küsi ekstra ERR-ist järele kaua nad juba teadsid või mis! Tuletan meelde, et ka JML-teema jooksis kuid varem enne juba ringi enne kui esimest korda alles peale valimisi teema purgist välja lasti. Ja seda ka tunnistati pärast, et teadlikult hoituti teemat käsitlemist ja venitati asjaga.
Vähe usutav - peaks mainima...
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Normaalse ja ausa kommunikatsiooniga oleks sellest olukorrast olnud võimalik välja rabeleda, aga kui suhtlus- ja suhtumisstiiliks on taavirõivaselik arrogants, siis nii kaugele küll ei jõua. Tundub, et ka rahandusminister on samast koolkonnast.
PS! olen pea 20 aastat olnud reffide mitteaktiivne liige.
https://www.delfi.ee/artikkel/120226569 ... sti-teinudKaja Kallas kirjutas:Kohe on tormanud šaakalid välja. Mina ei ole teinud mitte midagi valesti. Minu abikaasa pole teinud mitte midagi valesti.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
-
- Liige
- Kontakt:
Eelmise valitsuse ajal sai ühele vanemale härrale kiidetud refi valitsust ja Kaja välispoliitilist tegevust ja toetust ukrainale. Sellepeale kostis ätt, et reformierakond oskab vajadusel teha ilusat nägu kuid oma tõelist pale ei kannataks nad peeglist ise ka välja.madissp kirjutas: ↑24 Aug, 2023 20:21 Normaalse ja ausa kommunikatsiooniga oleks sellest olukorrast olnud võimalik välja rabeleda, aga kui suhtlus- ja suhtumisstiiliks on taavirõivaselik arrogants, siis nii kaugele küll ei jõua. Tundub, et ka rahandusminister on samast koolkonnast.
Tegelikult pole antud olukorras ju midagi imestama panevat, sest varastel pole vahet kust allikast raha tuleb.
Varguse episoodi ei tea Kaja ega reformi osas nimetada aga seda tean tõsikindlalt, et "kes valetab see varastab".
OT.
Arvestades viimase aja "skandaale" Eestis ja nendele järgnevad võiks öelda, et isegi jubedamad selgitusi või õigustusi, paneb paratamatult mõtlema et Eesti keeles puudub selline väljend nagu "cluster fuck".
"Kobar-käkk" . Et tõesti mainekahju on suurem hilisema "selgitustöö", kokutamise, seosetu jutu ja keerutamise tulemusena kui algne põhjus ise seda oli.
Arvestades viimase aja "skandaale" Eestis ja nendele järgnevad võiks öelda, et isegi jubedamad selgitusi või õigustusi, paneb paratamatult mõtlema et Eesti keeles puudub selline väljend nagu "cluster fuck".
"Kobar-käkk" . Et tõesti mainekahju on suurem hilisema "selgitustöö", kokutamise, seosetu jutu ja keerutamise tulemusena kui algne põhjus ise seda oli.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Sa ära pane mulle sõnu suhu, sa küsi seda ise ERR-i käest miks nad seda nii tegid ja just sellel Ukrainale olulise päeva nädalal.AndresTy kirjutas: ↑24 Aug, 2023 20:16Noh kui paranoikude luul, et Eestis enne valimisi ei tulda meie meedias välja valgeid erakondi kahjustava infoga on veel kuidagi läbi ussiemmi usutav, siis praegusel juhtumil peaks ERR lausa Ukraina imago õõnestamisega tegelema, kui läbi selle ajastuseprisma, Ukraina iseseisvuspäev - nagu sina, Peeter, selle kahtluse"utka" õhku viskad - vaadata?Peeter kirjutas: ↑24 Aug, 2023 18:05Aga sa küsi ekstra ERR-ist järele kaua nad juba teadsid või mis! Tuletan meelde, et ka JML-teema jooksis kuid varem enne juba ringi enne kui esimest korda alles peale valimisi teema purgist välja lasti. Ja seda ka tunnistati pärast, et teadlikult hoituti teemat käsitlemist ja venitati asjaga.
Vähe usutav - peaks mainima...
NB! Toonitan sinu jaoks ekstra veelkord, et asjaosalised juba kaks kuud varem teadsid jamadest MTÜ SU ümber. Siin meilgi oli jutt, et juba jaanuari lõpust alates käis Ilmar Raag mööda Tallinnat ringi ja seletas, et MTÜ SU-s on suurte rahade liikumisega suur jama. Ja kuigi teema oli valus, siis ikkagi suudeti see valimiste taha lükata. Või just sellepärast, et teema oli liiga valus. Nad ju mokaotsast kõik pärast tunnistasid, et oldi kursis juba enne valimisi. Kui sa seda tõesti juba praegu enam ei mäleta (kuigi sellest pole poolt aastatki veel möödas), siis värskenda oma mälu siinses foorumis olnud teemas kirjutatuga ja sinna postitatud linkides ERRi, Postimehe, Delfi ja muude kirjatööde lugemisega.
Oma "utkadega" tegele ise. Ja kui sa arvad, et lihtsalt keegi ajakirjanik niisama lihtsalt heast peast otsustas esmaspäeva hommikul hakata peaministri abikaasa asjades sobrama ja siis leidis selle kala ja kohe sel samal hetkel jooksis kaamera kaenlas peaministrilt selgitust küsima, siis oled sa ikka väga väga naiivne ja lihtsameelne inimene. Või ei ole sul veel lihtsalt piisavalt elukogemust.
NB! Praegu oli just Ringvaates Samost, kes ütles välja ERR-i uudistetoimetuse juhina seisukoha, et peaminister ei ole mitte midagi adekvaatset üldsegi suutnud selgitada, pigem vastupidi, iga vastus toob uusi küsimusi. Kindlasti oli siin hetki, kus oleks saanud asju selgitada paremini ja vältida seda küsimust tagasiastumise kohta, aga mul on selline tunne , et hiljemalt eileõhtuseks intervjuks ERR-ile on see hetk nagu käest lastud.
Viimati muutis Peeter, 24 Aug, 2023 21:58, muudetud 1 kord kokku.
https://epl.delfi.ee/artikkel/120226670 ... onit-eurot
Tuletan kõigile meelde: vähem kui 24h tagasi väitis sama firma esindaja, et käibed Vene suunal on tuhandetes eurodes. Mitte miljonites.
EDIT: Sinu postitust uuesti lugedes mõtlen, et äkki sain sellest valesti aru. Äärmiselt kuiv sarkasm? Sellisel juhul vabandan.
Kas on veel midagi rääkida? Peaministri perekond isiklikult on Venemaa suunas logistikateenust pakkudes teeninud tõenäoliselt sadu tuhanded eurosid kasumit. Seda sellest hetkest alates, kui Vene tangid üle Ukraina piiri veeresid 24. veebruaril aastal 2022.Eile õhtul lubas Starki tegevjuht Kristjan Kraag meediale saadetud kirjalikus kommentaaris, et firma lõpetab Venemaa veod tänavu septembris.
Kraag avaldas nüüd Eesti Päevalehele, et 2022. aastal teenis firma Metaprindi Venemaa vedudelt 1,1 miljonit eurot ning tänavuse aasta jooksul on seni teenitud ligi 475 000 eurot.
Tuletan kõigile meelde: vähem kui 24h tagasi väitis sama firma esindaja, et käibed Vene suunal on tuhandetes eurodes. Mitte miljonites.
Täiesti siiralt küsin: äkki sinu kodumaa peaks olema 200-300 kilomeetrit ida pool? Sinu mentaliteet kipub selle piirkonnaga palju paremini haakuma.karludune kirjutas: ↑24 Aug, 2023 17:01 Siiralt küsin - miks ta peaks tagasi astuma?
Ma ei pea silmas eetilisi ega moraalseid tagamaid või kahju Eesti riigile, pean silmas - miks tema, Kaja Kallas, peaks soovima või tundma, et tal on vajadus tagasi astuda? Tema parteil on ju põhimõtteliselt absoluutne häälteenamus riigikogus ja ta erakonnakaaslastel ei paista olevat sellist tähtsusetut asja nagu südametunnistus või vastutus ühiskonna/riigi/kogukonna/rahvuse ja rahva heakäigu eest.
EDIT: Sinu postitust uuesti lugedes mõtlen, et äkki sain sellest valesti aru. Äärmiselt kuiv sarkasm? Sellisel juhul vabandan.
Martin Lainelt veel artikkel ja lõim:
https://x.com/martinlaineolen/status/16 ... xuy7OaVjLQ
https://x.com/martinlaineolen/status/16 ... xuy7OaVjLQ
Jah. Aga tõesti mis oleks takistanud peaministril ütlemast, a´la et ...jah ma sain ise kah sellest just teada ja juba olen vestelnud oma mehega ja pärinud aru, et kuidas saab selline asi olla üldse võimalik. Ta selgitas mulle, et see on enamusaktsionäri otsus. Kuigi see tegevus ei ole seadustega vastuolus, siis moraalselt on see minu vaatevinklist vastuvõetamatu ja ma tahan kohe teha kõik mis minu poolt võimalik, et sellises ettevõtmises meie perekond ei osaleks, või et selline tegevus lõpetataks koheselt. Rõhutan veelkord, et tegemist on selle ettevõtte poolt täiesti seadusliku tegevusega, mis aga oma olemuselt pole minule ja ka meie perele tervikuna moraalselt vastuvõetav. Mul on väga kahju, et selline asjaolu on ilmnenud. Aga nüüd vabandan, mul on kahjuks väga tihe päevaplaan ja mind oodatakse, mul on kohustused riigi ees täita. Ma olen Eesti Vabariigi peaminister, nagu te teate.loomake kirjutas: ↑24 Aug, 2023 21:52 OT.
Ja keegi poleks suurt kobisenud. Aga ta ei öelnud seda, vaid sokkis hoopis midagi muud, arrogantset. Pani sõna otseses mõttes kelbast. Et sealt toodi asju ainult ära ja kelle see asi on jne. Et tema ei tea mitte midagi, aga samas teab täpselt, aga las nad ise räägivad jne. Samal ajal aga oli asi hoopis vastupidi. Siit veeti sinna tavaari ja teeniti selle pealt toredasti. Ja õigustus sellele on lapsik. Et kui paberites on ainult Eesti firmad, siis on ju kõik broo.
https://arvamus.postimees.ee/7840971/er ... lasti-huvi
Peaministri kommunikatsioon on läbikukkunud.
Peaministri abikaasa ettevõte eiras kapo ja välisministeeriumi hoiatusi.
Kallasel saab olema raske järgmisi halle alasid kommenteerida.
Eesti ühiskonna ootus on juba poolteist aastat olnud, et Eesti ettevõtted ei ajaks äri Venemaaga ega Venemaal. Nüüd on ilmnenud, et kõigile ei kehti need ootused ühtemoodi, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.
Peaminister juhib Eesti julgeolekukomisjoni, kuhu kuuluvad võtmeministrid ja julgeolekuasutuste juhid. Kaitsepolitseiamet on korduvalt hoiatanud, et Venemaad külastades võivad inimesed sattuda Vene luure sihtmärkideks. Lisaks hoiatab välisministeerium Eesti kodanikke Venemaa külastamise eest (Välisministeeriumi reisihoiatus). Peaministri investeeringutega ja abikaasa osalusega ettevõtte töötajad on täiesti huvipakkuvad sihtmärgid vaenulikule riigile. Seejuures ei ole üldse tähtis, et nad vedasid Eestis tegutseva ettevõtte kaupu, mis polnud sanktsioonide all.
Võimalik, et kõik ongi nii lihtne, nagu avalikkusele esitletud. Ometi on see läbikukkumine kommunikatsioonis. Peaministri Postimehele antud intervjuus on lause: «Nüüd, kus see välja tuli. Ma saan aru, kuidas see paistab.. ja seetõttu, et seda survet nii-öelda maha võtta, ja me oleme sellest rääkinud, ja ta kinnitas mulle, et see lõpeb septembrist.» Siit saab välja lugeda, et peaminister tegelikult teadis oma abikaasa ettevõtte Venemaa otsast. Lisaks saab ka peaminister aru, et see näeb halb välja. Ei, see näeb tegelikult väga halb välja. Sest sõnumina kumab läbi, et tegevus lõpetati septembris seetõttu, et asi avalikuks tuli. Kui poleks tulnud, siis poleks ka lõpetatud.
Suur kahju Eesti mainele on juba tekkinud. Osa kahjust on avalikult jälgitav läbi meedia, sotsiaalmeedia või arvamusliidrite sõnavõttude. Suur osa jääb avalikkuse eest varjatuks: Eestis asuvad välissaatkonnad vorbivad praegu oma pealinnadele selle juhtumi kohta ettekandeid. Neid loevad ka konteksti mittemõistvad poliitikud ja diplomaadid. Järeldusi tehakse kogu Eesti kohta.
Kõige kurvem on see, et Venemaaga sehkendamist teatud kontekstis pisendatakse ja normaliseeritakse. Eeskuju sünnitab järgimist. Nii äritegevuses kui ka vassivas käitumises poliitikas. Kaja Kallasel saab olema moraalselt küsitav edaspidi piiripealsetes juhtumites seisukohti võtta ning mida kauem see skandaal vindub, seda suuremaks kahju läheb.
Uskumatu, et selles teemas kohe tekivad samad nähud (silmaklappidega naiivsed tegelased) nagu selle MTU SA -ga oli. Või kahtleb keegi jälle meie uurivas ajakirjanduses? Kannatust, Pealtnägija pole veel alustanud .Siin alles läheb huvitavaks.
Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid II
Arvestada võiks ka Euroopa Parlamendi saadikuna aastate eest saadud palka ja tasusid.Madis Reivik kirjutas: ↑23 Aug, 2023 22:57Ise paned lingi, kus pole seda advokaaditööd ollagi viimased 10+ aastat.2korda2 kirjutas: ↑23 Aug, 2023 21:02Wikis on karjäär lahti kirjutatud.Madis Reivik kirjutas: ↑23 Aug, 2023 20:20 Ühtlasi, kui PM andis 350k laenu firmale, siis kas raha päritolu on kah oluline või ongi OK et tagataskus 350k leidub ? PM 5 aasta palk ?
Oled sa kursis, millised on advokaatide tunnitasud?! Kui advokaadibüroo partneriks kerkinu (kahes erinevas büroos) ei suuda endale 9 aastaga sellist raha kõrvale panna, siis teeb ta midagi väga valesti või elab üpris pillavalt. Ma olen päris kindel, et RK-sse minnes sissetulekud langesid.
Sealt edasi veel 12 aastat kõrgepalgalisi ameteid RK-s, Euroopa parlamendis ja valitsuses.
Aga see selleks. 350k torgata firmasse ja "ma ei tea mis seal toimub" ei ole usutav.
Eks see asi läheb päris tuliseks varsti.
Tundub, et halva PR soovituste peale ei pidanud suhtluses närvid vastu. Pikas plaanis oleks tark see ämber sisse võtta ja tagasi astuda. Samas sellise hulga taustajõudude juures ei suudetud mitut sammu ette näha ja juba sõja puhkedes isegi kaudsed kokkupuuted vene suunal ära nullida.
Näitena võiksid ju teda UK peaminister Rishi Sunaki naise 0,91% osaluse skandaali India IT firmas, kes justkui lahkus venemaalt.
-
- Liige
- Kontakt:
Kas uue peaministri nimi on Kristen Michal?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist