Stark Logistics ja AS Metaprint Venemaa äri
Re: Stark Logistics ja AS Metaprint Venemaa äri
Jah, nii on vast tõesti parem.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
.... , et vaatamata ametnike pingutustele ei õnnestunud ametnikel, PM poolt tekitatud riigi mainet kahjustavat tegevust ärahoida.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Puust ette ja punaseks vaeglugejatele. , et vaatamata ametnike pingutustele ei õnnestunud ametnikel, PM poolt tekitatud riigi mainet kahjustavat tegevust ärahoida.
https://www.postimees.ee/7848860/galeri ... imust-ohkuKapo peadirektor Margo Palloson ütles ca tund ja 20 minutit kestnud kohtumise järel ajakirjanikele vaid, et ta kutsuti riigikogu komisjoni, et anda hinnang, kas peaminister oli tema abikaasa äritegevuse tõttu mõjutatav ja šantažeeritav või mitte. Kapo hinnangul ta seda ei olnud.
https://www.err.ee/1609090385/sanktsioo ... d-rikkudesAgressorriikidesse saadetakse sanktsioonidealust kaupa ka legaalselt, kuid neid lubasid saab väga harva. Näiteks on sel aastal transiidiks ning importiks ja ekspordiks väljastatud vaid viis eriluba. Pärast täiemahulise sõja algust on eriloa saanud ka peaministri skandaali kiskunud Stark Logistics.
"Sanktsioonide andja on teatud kaupade puhul ette näinud üleminekuperioodi ehk neile ettevõtetele, kellel on sõlmitud tarnelepingud enne kindlat kuupäeva, antakse reeglina kuni kolm kuud, et oma tarnelepingut täita," ütles Kutti.
Niisiis, kui varasemate lepingute täitmiseks sai eriloa, siis milleks oli vaja tootmist Venemaal ümber profileerida lehtmetallilt toorikutele?
Kas eriloa saamist mõjutas asjaolu, et üks osalistest on PM abikaasa?
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Nujah, KK-l on juriidiliselt kõik korras, rahaasjadega korras, Venemaa ei šantažeeri jne... Tore on!
Vastamata on küsimus, miks Operaili äritegevus moraalsetel kaalutlustel KK survel peatati aga Stark võis edasi vedada? Seadusi ei rikkunud neist ju kumbki. Operailil jäi tänu sellele 750 miljoni euro eest vaguneid Venemaale "kingituseks" ja töö kaotas sadu inimesi.
Stark nagu pääses puhtalt. Miks see moraalne kompass nii valikuline on?
Vastamata on küsimus, miks Operaili äritegevus moraalsetel kaalutlustel KK survel peatati aga Stark võis edasi vedada? Seadusi ei rikkunud neist ju kumbki. Operailil jäi tänu sellele 750 miljoni euro eest vaguneid Venemaale "kingituseks" ja töö kaotas sadu inimesi.
Stark nagu pääses puhtalt. Miks see moraalne kompass nii valikuline on?
Cobalt on lisanud Kuuuurija artiklile kommentaari:
Info oli leitav ka vanalt Boreniuse kodulehelt, et KK oli partner 2009-2011. Osanik ta ei ole olnud.Advokaadibüroo COBALT juhtivpartner Jaanus Mody kinnitab, et Kaja Kallas ei ole sugugi valetanud, et ta oli meie advokaadibüroo lugupeetud partner. Partneri termin on advokaadibüroodel kasutusel tulenevalt rahvusvahelisest praktikast ning väljendab eelkõige advokaadi hindamist büroo küpseima karjääriastme väärilisena (ei pruugi tingida osalust äriühingu omandis ega selle registreerimist äriregistris).
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Ilmar Raag on oma FB lehel asja kenasti kokku võtnud.
Nädal pärast seda, kui kirjutasin Edasis artikli Kaja Kallase skandaali kohta, on mulle endale mõned asjad selgemaks saanud. Kaks järeldust:
1) Ilmselt on paratamatu, et iga lahenduseta jääva skandaali puhul toimub probleemi hägustumine süüdistustesse, mis kõik kaugenevad esialgsest teemast. Seda võib lugeda ka õngitsemiseks opositsiooni poolt, keda näib kannustavat peamiselt poliittehnoloogiline motivatsioon. Ühest küljest uute teemade lisandumine justkui suurendab survet ja opositsiooni baasi, aga teisest küljest tugevdab see kõik reformi pooldajate veendumust, et käimas on lihtsalt politikaanlik madin. Ja see annab lisaargumendi, et "panna tuima."
2) Kaja Kallas ütleb korduvalt, et ta ei saa aru, milles teda süüdistatakse. Süüdistuse teravik ongi tihti sõnastamata. Aga kõik on tegelikult lihtne ja universaalne. JOKK skeemide puhul - nii nagu sellise äri tegemine, mis ei ole sanktsioonide all ja kus äri esimeses ringis ei ole vene partnereid - on kõige olulisemaks komponendiks moraalne seisukohavõtt. Ja just selle nõrkus on see, mida Kajale ette heita.
Mina usun, et Kaja tõesti ei pruukinud teada oma mehe portfellis olevate äride kohta kõiki detaile. Aga lõpuks ei ole see isegi kõige tähtsam. Kõige tähtsam on moraalne seisukohavõtt skandaali põhiküsimuses. Ja seda ei ole Kaja Kallase meeskond suutnud sõnastada.
Kogu arutelu peaks algama sellest, kuidas peaminister hindab Metaprindi või Martti Lemendiku tegevust. Praegu on hinnang sõnastatud pigem umbmääraselt: «Palun vabandust kõigi käest, keda see olukord on riivanud." See on selline vahtkummist vabandus, mis justnagu laseb paista, et kui mõned inimesed ei oleks ennast tundnud riivatuna, siis ei oleks ka Kaja ise pidanud vabandust paluma. Selline vabandus ütleb, et Kaja tunnistab mingi probleemi olemasolu, aga ta ei nimeta seda ja sellega ähmastub ka tema enda positsioon.
Minu jaoks oleks õige avaldus olnud umbes järgmine: "Ma ei teadnud kõigest, mida tegid minu abikaasaga seotud firmad, aga ma arvan, et tema äripartnerid eksisid oma moraalse kompassi valikul. Ma ei poolda nende viljeletud JOKK skeemi."
Seejärel oleks pidanud umbes sama avaldusega esinema ka tema abikaasa, kus ta ütleb: "Ma eksisin oma hinnangutes. Olen süüdi ja vabandan ja ma müüd oma osaluse selles äris."
Mina olen alati andestamise pooldaja, aga selle eelduseks on andestatava arusaamine olukorrast. Metaprindi tegevus ei ole okay. Nii nagu ka mitmete teiste eesti firmade tegevus, kes jätkavad JOKK äri Venemaal.
Selle asemel väitis peaminister korduvalt kindlas kõneviisis, et kõnealused isikud tegelesid oma Venemaa-äride "kokku pakkimisega", mis ilmselgelt ei vasta tõele.Minu jaoks oleks õige avaldus olnud umbes järgmine: "Ma ei teadnud kõigest, mida tegid minu abikaasaga seotud firmad, aga ma arvan, et tema äripartnerid eksisid oma moraalse kompassi valikul. Ma ei poolda nende viljeletud JOKK skeemi."
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Oot-oot, selle valetamise väite käisid sa ühe korra juba välja ja palvele näidata täpselt ära, mida Kaja valetas, viskasid mingi lingid kommentaariga, et otsi ise.Peeter kirjutas: ↑05 Sept, 2023 20:12 Kaja Kallas peaministrina on rahvale valetanud ja vassinud antud keisis kui tegi Starki vereärile katust AK-kaamerate ees. Ja sellega vahele jäänud ja vahele jäänud ka topeltmoraaliga nii konkreetselt selle äri, kui orkiäri asjus üldiselt teiste jaoks. Mina ei ole nõus, et meie peaministriks on sellise topeltmoraaliga valetaja isik. Kui kellegi teise arvates võib peaminister üleolevalt AK-s kogu rahvale valetada oma mehe vereäri kaitstes, siis on see ka selle isiku enda moraali küsimus. Punkt.
Paluks siis nüüd veelkord sinu poolt täpselt ära tuua, mida Kaja valetas seoses selle Starki looga.
PS. ausalt öeldes mulle meeldiks, kui Kaja advokaat hakkaks kõiki selliseid väitjaid laimamise eest kohtusse kaebama.
-
- Liige
- Kontakt:
Olukorras, kus pooltuhat Eesti ettevõtet ajavad sõja ajal Venemaaga igapäevaselt äri aga Eesti pangad Venemaa arveldustega tegeleda ei tohi, siis kuidas see tulu Eesti omanikuni jõuab, näiteks Metaprindi näitel?
Oluline detail on fakt, et Hallik oli Metaprindi finantsjuht. KK häma, et ta ei tea millega tema mees igapäevatööna tegeleb, on puru silma ajamine lihtsameelsetele. KK käis oma mehe tööandja juures visiidil, kus on suurelt kirjas äri maht orklandi. KK investeeris suure summa raha Metaprindi finantsjuhi osalusega ettevõttesse, et saaks veel rohkem kaupa orklandi viia.
See info on siin foorumis paarkümmend lehte tagasi antud - KK valetas otse ERR eetris. Mulle meeldiks kui "Usume Kaja Kallast" liikumine oleks veidi usinam kui Katrin Lust.AMvA kirjutas: ↑06 Sept, 2023 8:34 Oot-oot, selle valetamise väite käisid sa ühe korra juba välja ja palvele näidata täpselt ära, mida Kaja valetas, viskasid mingi lingid kommentaariga, et otsi ise.
Paluks siis nüüd veelkord sinu poolt täpselt ära tuua, mida Kaja valetas seoses selle Starki looga.
PS. ausalt öeldes mulle meeldiks, kui Kaja advokaat hakkaks kõiki selliseid väitjaid laimamise eest kohtusse kaebama.
Sellele küsimusele vastasin akf Peetri eest ise: viewtopic.php?p=804633#p804633AMvA kirjutas: ↑06 Sept, 2023 8:34Oot-oot, selle valetamise väite käisid sa ühe korra juba välja ja palvele näidata täpselt ära, mida Kaja valetas, viskasid mingi lingid kommentaariga, et otsi ise.Peeter kirjutas: ↑05 Sept, 2023 20:12 Kaja Kallas peaministrina on rahvale valetanud ja vassinud antud keisis kui tegi Starki vereärile katust AK-kaamerate ees. Ja sellega vahele jäänud ja vahele jäänud ka topeltmoraaliga nii konkreetselt selle äri, kui orkiäri asjus üldiselt teiste jaoks. Mina ei ole nõus, et meie peaministriks on sellise topeltmoraaliga valetaja isik. Kui kellegi teise arvates võib peaminister üleolevalt AK-s kogu rahvale valetada oma mehe vereäri kaitstes, siis on see ka selle isiku enda moraali küsimus. Punkt.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Võib-olla miskid kolmandate riikide pangad? Või krüptovaluuta? Aga Ilmar Raag võttis olukorra väga hästi kokku. Btw, KK meeldis mulle alguses väga.
Ma üldiselt eristaks otsest valetamist sellest, kui oled halvasti või vääralt informeeritud. Ma ei välistaks üldse fakti, et ta abikaasa ajas talle kägu.Kriku kirjutas: ↑06 Sept, 2023 8:44Sellele küsimusele vastasin akf Peetri eest ise: viewtopic.php?p=804633#p804633AMvA kirjutas: ↑06 Sept, 2023 8:34Oot-oot, selle valetamise väite käisid sa ühe korra juba välja ja palvele näidata täpselt ära, mida Kaja valetas, viskasid mingi lingid kommentaariga, et otsi ise.Peeter kirjutas: ↑05 Sept, 2023 20:12 Kaja Kallas peaministrina on rahvale valetanud ja vassinud antud keisis kui tegi Starki vereärile katust AK-kaamerate ees. Ja sellega vahele jäänud ja vahele jäänud ka topeltmoraaliga nii konkreetselt selle äri, kui orkiäri asjus üldiselt teiste jaoks. Mina ei ole nõus, et meie peaministriks on sellise topeltmoraaliga valetaja isik. Kui kellegi teise arvates võib peaminister üleolevalt AK-s kogu rahvale valetada oma mehe vereäri kaitstes, siis on see ka selle isiku enda moraali küsimus. Punkt.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist