Aeg ajalt jääbki selline tunne, et eesmärk on tilgutada uut infot peael, mis rohkem küsimusi tekitab, aga mille lõppjäreldus süüdimõistva otsust ei toeta. Aga nii palju nuppu, sellise kõrvalekallutamise jaoks, meie pm-l ei olevat. Aga võib olla teeb "raamatu järgi".
Stark Logistics ja AS Metaprint Venemaa äri
Re: Stark Logistics ja AS Metaprint Venemaa äri
Kaju soovituste järgi.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Mind paneb imestama, et miks iga uue infoga järgneb mingi jama.
KK annab lepingu, kuu on allkirjastamisel vale. KK raiub kui rauda, et ei ole vale. Järgmine päev saadab uue lepingu, oi vabandust oli jah teine leping.
https://www.delfi.ee/artikkel/120231382 ... -jaanuaris
KK kinnitab, et abikaasa lasi KAPOl mingi erikontrolli teha. Kõik on ok. Oidsalu ja Koort väidavad, et sellist asja ei ole olemas:
https://tv.postimees.ee/7853746/julgeol ... ja-kolvart
KK annab lepingu, kuu on allkirjastamisel vale. KK raiub kui rauda, et ei ole vale. Järgmine päev saadab uue lepingu, oi vabandust oli jah teine leping.
KK kinnitab, et abikaasa lasi KAPOl mingi erikontrolli teha. Kõik on ok. Oidsalu ja Koort väidavad, et sellist asja ei ole olemas:
Praegu algas Riigikogu infotund, vastab Kaja Kallas. Lähen võtan popcorni.
Leping sama. Tehti paar parandust ja ka kuupäev jäi samaks. Mul on korteri ostu lepingul kuupäev ja allkirja kuupäev täiesti erinevad. Ja täpselt sama, et pank tahis veel paar parandusr sisse viia. Pole mingi imeline asi.isonts kirjutas: ↑13 Sept, 2023 11:04 Mind paneb imestama, et miks iga uue infoga järgneb mingi jama.
Veider, et keegi ei taipa Kallaselt küsida - kas ta mõistab Star Logicistiku ja Metepridi tegevuse hukka?
Hetkel väidab, et ta ei tea mitte midagi, tema andis lihtsalt laenu ja teda ei huvitanud mida sellega peale hakatakse.
Hetkel väidab, et ta ei tea mitte midagi, tema andis lihtsalt laenu ja teda ei huvitanud mida sellega peale hakatakse.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Avalikkuses haiseb KK tegevus juba mõnda aega varjatud osaluse järgi (mis poliitiliste riskide tõttu on vormistatud mingiks "laenuks". Õnneks on see "laen" tehtud kuupäevaliselt siiski enne reaalse sõja algust, muidu oleks täielik jama majas. Kui hea mõte oleks, et KK omab mingeid varjatud ärihuvisid vaenulikus riigis? Minu arusaamise järgi välisriigi kodanike äriline edu Venemaal tuleb tavaliselt koos intressidega FSB-le ikka tagasi maksta. Ikka ja jälle leidub Eestis kasulikke idioote, kes sellest aru ei saa (või äkki peavadki pärastist "intresside maksmist" õigeks?) ja tormavad mee lõhna peale ida suunas.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
- Liige
- Kontakt:
Abikaasa taandub äridest kiirkorras. Ennustus:
Varsti hakatakse ajakirjandusele vastama et "kuna pole seotud enam siis puudub ligipääs tegevusega seonduvale infole".
Varsti hakatakse ajakirjandusele vastama et "kuna pole seotud enam siis puudub ligipääs tegevusega seonduvale infole".
Mul ei ole põhjust sulle vastuvaielda. Ma ei oleks pidanud täna kirjutama, kui ta eile oleks rääkinud sellest, et pank käskis uue lepingu sõlmida. Eile ta seda ebakõla ei maininud. Justkui ei mäletanudki, et pidi panga soovitusel uue lepingu allkirjastama kuu aega hiljem.hjl85 kirjutas: ↑13 Sept, 2023 11:28Leping sama. Tehti paar parandust ja ka kuupäev jäi samaks. Mul on korteri ostu lepingul kuupäev ja allkirja kuupäev täiesti erinevad. Ja täpselt sama, et pank tahis veel paar parandusr sisse viia. Pole mingi imeline asi.isonts kirjutas: ↑13 Sept, 2023 11:04 Mind paneb imestama, et miks iga uue infoga järgneb mingi jama.
Võibolla ei allkirjastanudki ise neid lepinguid ja abikaasa täna öö jooksul selgitas, miks kuupäevad ei klapi.
KK magas sügavalt kui härra maailma korrektsem abikaasa lepinguid allkirjastas?
https://www.delfi.ee/artikkel/120231367 ... aja-kallas
Esimene küsija on Tanel Kiik: kriis pole vaibunud ja tõenäoliselt ei vaibu enne, kui te vastutust ei võta. Kas olete kaalunud vastutuse võtmist ja kas vastab tõele jutt, et plaanite esitada enne riigieelarve ning alles seejärel võtta vastutus?
Kallas: teil, kes te soovite mu lahkumist, on selleks võimalus - kui saate parlamendis kokku enamuse, saate teha umbusaldusavalduse. Mis puudutab minu tegevust, siis minult ei saa küsida minu abikaasa ettevõtte äripartnerite äritegevuse kohta. Saan rääkida seda, mida mulle on räägitud nendest. Minult saab küsida moraalset hinnangut sellele kõigele ja need hinnangud on olnud mul täpselt samasugused enne ja pärast skandaali. Eelarve on oluline, läbirääkimised on keerulised, sest majandus on languses. Eesmärk on see anda septembri lõpus üle, et riigikogu saaks menetleda.
Tõnis Mölder: mulle jäävad teie sammud viimaste päevade jooksul arusaamatuks. Erikomisjon on palunud edastada laenulepingud. Te olete öelnud, et olete kõik edastanud - eilseni oli meil ainult üks laenuleping, hommikul saatsite veel ühe. Miks te kohe alguses ei edastanud meile kogu tervikmaterjali? Miks te nende laenulepingutega tulete ükshaaval komisjoni ette?
Kallas: ma saan aru, et teie huvides on tohutult vett segada ja vahtu üles peksta. Küsin, kas te kahtlus on, et mu avalikud deklaratsioonid - et kas ma ei teinud kõike nii, nagu olen nendes märkinud? Esialgse lepingu allkirjastasin 5. jaanuaril, aga et mitte ajada asja segaseks, siis soovis pank hiljem täpsustusi ja esitasin esialgse teksti. Meil abikaasaga ei peaks olema üldse omavahelisi lepinguid, me ei peaks panema neid kirjalikult kirja, sest sellist nõuet pole, aga me tegime seda. Olen kõik deklareerinud ja esitanud.
Martin Helme: peaminister, te olete öelnud, et te ei saa aru, milles teid süüdistatakse. Aga te olete jäänud vahele valetamisega, mis puudutab teie abikaasa äritegevust. Praegu jälle valetate meile seoses lepingutega - te pole neid andnud ja läbipaistvalt käitunud. Mu küsimus on, kes teile peeglist vastu vaatab?
Kallas: teie kõnes oli nii palju valesid, et üritan neile ükshaaval vastata. Ma ei saa vastutada ettevõtete tegevuse kohta - olen vastanud ja rääkinud tõtt selle kohta, mida mulle on öeldud. Kapo on omakorda öelnud, et mu abikaasal pole mingeid sidemeid Venemaaga - kapo on see, kes päriselt vaatab selliseid asju üle. Niipea, kui mina sain ajakirjanduse vahendusel ettevõtete tegevusest teada, siis lõpetati veod ning mu abikaasa müüs oma osaluse maha. Mu moraalne hinnang pole muutunud.
Martin Helme: teie vastuses olid jälle valed. Käive suurenes Ukraina sõja ajal - kui te ikka veel ei saa 3 nädalat hiljem aru asjast, siis valetate meile näkku. Te andsite laenu oma abikaasale kuuluvale firmale, siis tulebki loomulikult leping sõlmida. Te ei mõista hukka nende ettevõtete tegevust, te osalesite laenu andmise kaudu selles äritegevuses ja teenisite tulu.
Kallas: ütlen ausalt, mina ei saa öelda nende ettevõtete tegevuse (ehk oma abikaasa äripartnerite tegevuse kohta) nii detailseid vastuseid. Saan öelda seda, mida olen teada saanud ajakirjanduse vahendusel ja mida on mulle omakorda siis öeldud. Laenu andmine pole äritegevus, laenuandja ei vastuta ettevõtte tegevuse eest. See, mida mina sain vastu, oli intress ja selle ma olen ka deklareerinud ja maksnud ära selle pealt tulumaksu. Seost minu ja selle äritegevuse vahel pole. Teie esitatud valesid saab kergesti ümber lükata ja seda ma ka järjest teen.
Urmas Reinsalu: proua peaminister, meil on Eestis väärtuskriis ja selle keskmes on idavedude skandaal. Eesti ühiskond on laialt toetanud poliitikat Venemaa vastu teie juhtimisel. Te ei saa enam oma ametis jätkata, seda moraalset kapitali pole. Olete väitnud, et te ei saa aru, milles teid süüdistatakse ja miks te peaks tagasi astuma. Annan teile nüüd võimaluse, et te selgitaks, miks te arvate, et 2/3 rahvast on väljendanud, et te ei saa enam jätkata.
Kallas: valitsuse poliitika pole muutunud - Ukrainat tuleb aidata võiduni ja me oleme sellega jätkanud. Meie arusaam on see, et peame avaldama survet Venemaale igal moel, et sõda lõppeks. Üks osa sellest on see, et olen kutsunud üles ettevõtjaid üles leidma oma moraalse kompassi, et kas on õige äri ajada Venemaaga ajal, kui sõda käib. Minu toetus peaministrina pole kunagi olnud ülemäära suur, aga ma saan aru pahameelest ja ma üritan sellega tegeleda, et kõike selgitada. Jah, kommunikatsioon on olnud vahel halb, sest teema on emotsionaalne ja mu perega seotud.
Reinsalu: te ikkagi ei vastanud mu küsimusele. Üheski riigis pole mõeldav, et riigijuht ajab äri vaenlasega samal ajal, kui käib sõda. Te ei suuda enam moraalselt veenda inimesi nii kodumaal kui ka välismaal. Olete öelnud, et kommunikatsioon avalikkusega on olnud halb - kui see skandaal poleks avalikkuseni jõudnud, kas siis oleks see äri jätkunud?
Kallas: teie küsimuses on nii palju valesid, mida pean ümber lükkama. Mul pole pereäri, teiseks ma pole teeninud mitte midagi Venemaalt ja mu abikaasa ka pole. Kolmandaks, sanktsioneeritud kaupa pole veetud, mida on kinnitanud ka maksuamet. Mina sain teada kõigest 20. augustil, kui abikaasa ütles, et on küsimused tulnud, aga ta saab kõike selgitada ja Venemaaga pole mingit tegevust. Hiljem selgus, et nad on aidanud Eesti ettevõttel kaupa vedada, aga mu moraalne hinnang oli väga ühene ja järgnesid vastavad sammud selle kõige lõpetamiseks.
Martin Helme: ikka uskumatult palju valetatakse. Te kordate loosungeid, mis on juba ümber lükatud. Teie abikaasal on jätkuvalt osalus Stark Warehousingus ja maksuamet pole muideks midagi kinnitanud. Te olete andnud isiklikul tasandil raha ja saanud sellelt intressi ning see ongi vereraha. Millal te saate aru, et olete teinud vea ja millal leiate üles enda moraalse kompassi?
Kallas: see, et ma teile ei meeldi, pole mingi uudis ja teil on selleks tööriistad olemas - saate esitada umbusaldusavalduse. Aga esiteks - ma ei valeta. Stark Warehousing on ladu Eestis, ladu ei vastuta kaupade eest ja ei tea, kuhu need lähevad. See, et mu abikaasa on ettevõtja ja tegeleb ettevõtlusega, pole kuidagi keelatud. Teiseks, ta astus nõukogust välja. Kolmandaks, mu abikaasal pole äri Venemaal ja ta pole teeninud Venemaalt midagi, mina ka pole teeninud. Mu moraalne kompass on täpselt sama nagu enne skandaali. Mu reaktsioon on olnud kooskõlas sellega, mida olen varasemalt öelnud. Kui see asi välja tuli, siis see šokeeris mind ja esimesed kommentaarid olidki emotsionaalsed.
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Tänasest infotunnist Kallas: Meil abikaasaga ei peaks olema üldse omavahelisi lepinguid, me ei peaks panema neid kirjalikult kirja, sest sellist nõuet pole, aga me tegime seda. Olen kõik deklareerinud ja esitanud.
(väike vale) PM ei andnud laenu abikaasale vaid firmale. Kui firmale laenu annad, peab nagu leping ikka olema (raamatupidamsiseadustik), uus leping peab sisaldama viidet varasemale, tühistama vana, või kuidagi muul viisilmarkeerima varasemat, muidu võiks eeldadada, et PM andis 700000 eurot laenu.
(väike vale) PM ei andnud laenu abikaasale vaid firmale. Kui firmale laenu annad, peab nagu leping ikka olema (raamatupidamsiseadustik), uus leping peab sisaldama viidet varasemale, tühistama vana, või kuidagi muul viisilmarkeerima varasemat, muidu võiks eeldadada, et PM andis 700000 eurot laenu.
Kui kõik puhas on, miks ta abikaasa koos Kajaga ühte kena intervjuud ei anna? Tema ju peaks küll teadma, mis selle laenuga edasi juhtus ja millega logistikafirma eelmisel aastal tegeles? Kaja ju ei tea sellest midagi. Ja abikaasaga ta t pole vahepeal ka rääkinud, sest Kaja ei tea endiselt mida tema rahaga tehti. Peaasi, et intressi sai. Aga millegipärast on nii Hallik kui Lemendik täiesti vait, kuigi nad saaksid Kaja tule alt ära päästa.
Ärgem segagem asju...see 370 000 ei jäänud laenuna ettevõtte arvele seisma, vaid läks käiku. Selle tulemusena tekkis KÄIVE. Mis kuulub maksustamisele. Sellest ka minu märkus, et 370 000 eurose käibe juures on välistatud EV registreeritud ja EV tegutseva firma mitte käibemaksikohuslane olemine.Ostjale või raha sisse laenajale ei teki sellega käibemaksukohustust. Käibemaksu maksab ikka müüja või teenuse osutaja, nagu ka sinu poolt tsiteeritud norm ütleb.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
On arusaamatu, kuidas sai sellest tekkida kõnealusele ettevõttele käibemaksuga maksustatavat käivet.Lemet kirjutas: ↑13 Sept, 2023 12:35Ärgem segagem asju...see 370 000 ei jäänud laenuna ettevõtte arvele seisma, vaid läks käiku. Selle tulemusena tekkis KÄIVE. Mis kuulub maksustamisele.Ostjale või raha sisse laenajale ei teki sellega käibemaksukohustust. Käibemaksu maksab ikka müüja või teenuse osutaja, nagu ka sinu poolt tsiteeritud norm ütleb.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Marvin ja 9 külalist