Stark Logistics ja AS Metaprint Venemaa äri

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Stark Logistics ja AS Metaprint Venemaa äri

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Some kirjutas: 13 Sept, 2023 12:29 Kui kõik puhas on, miks ta abikaasa koos Kajaga ühte kena intervjuud ei anna? Tema ju peaks küll teadma, mis selle laenuga edasi juhtus ja millega logistikafirma eelmisel aastal tegeles? Kaja ju ei tea sellest midagi. Ja abikaasaga ta t pole vahepeal ka rääkinud, sest Kaja ei tea endiselt mida tema rahaga tehti. Peaasi, et intressi sai. Aga millegipärast on nii Hallik kui Lemendik täiesti vait, kuigi nad saaksid Kaja tule alt ära päästa.
Ma arvan, et siin on põhjus selles, et RE poliittehnoloogid on soovitanud KK-l lihtsalt minna "mõistliku eitamise" teed, lootuses, et skandaal hääbub ja uued tulevad peale. See seletabki Halliku vaikimist (kuna tegemist pole poliitiku või avaliku elu tegelasega, siis ta kasutab vaikimisõigust). Lemendiku kohta privas kirjutasin sulle.
Viimati muutis Kapten Trumm, 13 Sept, 2023 12:57, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

On arusaamatu, kuidas sai sellest tekkida kõnealusele ettevõttele käibemaksuga maksustatavat käivet.
Et kui selle laenuraha eest ostetakse firma autodele kütust, tehakse tehnohoolet, ostetakse kummid, siis pole asja juures käibemaksust haisugi? Firma maksab nii hinna kui käibe kinni, aga mingit käibemaksu aruandlust ei toimugi?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Niipalju kui ma aru sain siis see raha investeeriti edasi teistesse firmadesse. Ei usu, et selle alt ostu-müüki tehti. Muidugi siis jääb selgusetuks, miks Kaja otse laenu ei andnud vaid selleks vahefirmat pidi kasutama.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Lemet kirjutas: 13 Sept, 2023 12:57
On arusaamatu, kuidas sai sellest tekkida kõnealusele ettevõttele käibemaksuga maksustatavat käivet.
Et kui selle laenuraha eest ostetakse firma autodele kütust, tehakse tehnohoolet, ostetakse kummid, siis pole asja juures käibemaksust haisugi?
Kui keegi ostab kuskilt kütust, siis käibemaksu selle kütuse pealt tasub kütuse müüja, nagu ülal juba selgitasin.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kui keegi ostab kuskilt kütust, siis käibemaksu selle kütuse pealt tasub kütuse müüja, nagu ülal juba selgitasin.
Ja ostev firma kingib käibemaksu riigile ega taha sest kopikatki tagasi? Ega autode liisingust? Ega muudelt riigis tehtud toimetustelt
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Käibemaksu saab ostja tagasi siis, kui on käibemaksukohuslane, aga pelgalt laenu võtmisega selleks ei saa. Muidu oleks petistel väga lihtne elu, poleks arvevabrikuid tarviski.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

https://www.ohtuleht.ee/1091942/peamini ... is-tuhjagi

Peaminister Kaja Kallas rikkus korruptsioonivastast seadust, kui esitas mullu oma huvide deklaratsiooni. Nimelt oli seal maha vaikitud abikaasa ettevõttele Novaria Consults antud 350 000eurone laen.

Tsitaat: Korruptsioonivastane seadus kohustab peaministrit kajastama teistele antud laenud huvide deklaratsiooni esitamise kuupäeva seisuga. Kaja Kallase nõue oma abikaasa firma vastu oli üleval juba ajal, mil ta 2022. aastal esitas oma huvide deklaratsiooni.
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

Järjekordne KK poolt levitatud valeväide nüüd ümber lükatud:

https://www.err.ee/1609099028/postimees ... -vestlusel
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Kallasel on mõtekam pigem enne tagasi astuda, kui viimase hetkeni ametikohta kinni hoida. Pigem loodab ta, et uusi juhtumeid välja ei tule, mille eest võib ka reaalne süüdistus tulla. Mida rohkem aeg edasi läheb, seda rohkem jama välja tuleb. Aeg liikuda teiste ametikohtade juurde. KK karjäär on 5+ aastaks vähemalt Eesti valitsuspoliitikas läbi. Sellest peab aru saama ka Reformierakond.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

Peeter kirjutas: 13 Sept, 2023 17:52 https://www.ohtuleht.ee/1091942/peamini ... is-tuhjagi

Peaminister Kaja Kallas rikkus korruptsioonivastast seadust, kui esitas mullu oma huvide deklaratsiooni. Nimelt oli seal maha vaikitud abikaasa ettevõttele Novaria Consults antud 350 000eurone laen.

Tsitaat: Korruptsioonivastane seadus kohustab peaministrit kajastama teistele antud laenud huvide deklaratsiooni esitamise kuupäeva seisuga. Kaja Kallase nõue oma abikaasa firma vastu oli üleval juba ajal, mil ta 2022. aastal esitas oma huvide deklaratsiooni.
Ma vist ise ka enam aru ei saa.

Nüüd on KK aga nii öelnud :
Kallas rääkis ka laenulepingust ja laenu andmisest abikaasa firmale. Ta ütles, et laenu andmine pole äritegevus ja laenuandja ei vastuta ettevõtte tegevuse eest. Ta lisas, et tema sai laenult intressi, mille ta on ka ära deklareerinud ja maksnud sellelt tulumaksu.
Kallas: see, et ma teile ei meeldi, pole mingi uudis ja teil on selleks tööriistad olemas - saate esitada umbusaldusavalduse. Aga esiteks - ma ei valeta. Stark Warehousing on ladu Eestis, ladu ei vastuta kaupade eest ja ei tea, kuhu need lähevad. See, et mu abikaasa on ettevõtja ja tegeleb ettevõtlusega, pole kuidagi keelatud. Teiseks, ta astus nõukogust välja. Kolmandaks, mu abikaasal pole äri Venemaal ja ta pole teeninud Venemaalt midagi, mina ka pole teeninud.
https://www.delfi.ee/artikkel/120231367 ... miste-eest

Schrödingeri kass on see laenuteema. Samaaegselt KK väidab, et pole TULU teeninud KUID on saadud intressitulu ausalt ja läbipaistvalt ära deklareerinud :dont_know:
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Lemet kirjutas: 13 Sept, 2023 12:35
Ostjale või raha sisse laenajale ei teki sellega käibemaksukohustust. Käibemaksu maksab ikka müüja või teenuse osutaja, nagu ka sinu poolt tsiteeritud norm ütleb.
Ärgem segagem asju...see 370 000 ei jäänud laenuna ettevõtte arvele seisma, vaid läks käiku. Selle tulemusena tekkis KÄIVE. Mis kuulub maksustamisele. Sellest ka minu märkus, et 370 000 eurose käibe juures on välistatud EV registreeritud ja EV tegutseva firma mitte käibemaksikohuslane olemine.
Kui juba seadust lugema hakata, siis soovitan süveneda. KMS räägib otse loomulikult käibemaksustatavast käibest. Finantstehingud (muuhulgas laenud) ei kuulu käibemaksustamisele. Sestap ei tekkinud ka varahaldusettevõttel KM kohustust. Ma võin oma ettevõttesse panna miljoni, osta poole eest iShares osakuid ja teist poolt keerutada kasvõi 10x päevas läbi BTC, USD jms instrumentide ja mul poleks sendi eestki käibemaksustatavat käivet. Kui ma annan laenu ettevõttele, mis selle raha eest ostab-müüb-vahetab sõnnikut/metalli/karastusjooke vms, siis vaat sellel vahendajal on KM käive, laenuandjal endiselt mitte.
Meil on selgelt erinevad ettevõtted:
1. perekond Kallase varahaldusettevõte (ei ole KM kohuslane, sai eraisik KK-lt laenu). Minul isiklikult on ka selline;
2. transporditeenust osutav ettevõte, mis sai laenu ja osutas muuhulgas käibemaksustatavaid teenuseid (ilmselt KM kohuslane).

Üldiselt paistab selgelt välja, et ettevõtte ja raha päritolu teemal võtavad kõige valjemalt sõna "mitte eriti teravad pliiatsid". See on kõik mõttetu häma - seal on asjad väga suure tõenäosusega korras (isegi kui on kuskil vormistuslikke apsakaid, siis vaevalt sisulisi leiaks). Selle asemel tuleks rääkida sirgjooneliselt ja ainult moraalist - peaminister ei pea olema mitte ainult seadusekuulekas vaid ise-enda valikute tõttu ka moraalimajakas. On selge, et "mõisahärra" sel tasemel rääkida ei saa. Siis plärtsubki valetamisest jms. Plusspunktid Reinsalule, kes vajutas õigetele nuppudele.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

2korda2 kirjutas: 13 Sept, 2023 20:13Selle asemel tuleks rääkida sirgjooneliselt ja ainult moraalist - peaminister ei pea olema mitte ainult seadusekuulekas vaid ise-enda valikute tõttu ka moraalimajakas. On selge, et "mõisahärra" sel tasemel rääkida ei saa. Siis plärtsubki valetamisest jms.
Aga peaminister ju valetab ka.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Mina oleksin selle valetamise süüdistusega oluliselt ettevaatlikum.
"Valetama", EKI:
teadlikult tõsiasju moonutama, valet rääkima
Ma pole küll kogu seda tsirkust jälginud aga mulle ei ole silma jäänud mitte ühte PM-i väidet, mille kohta ma saaks sellise kindlusega öelda, et ta "teadlikult tõsiasju moonutas". Ta on oma ütlemistes eksinud, seda kindlasti. Kas need eksimused on aga olnud teadlikud, ma nii kindel ei ole. Või on kellelgi kindlaid andmeid?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Teise inimese pähe ei näe keegi ja seetõttu, nagu juba ülal öeldud, ei saa päris lõpuni kindel kunagi olla. Aga pole vajagi. Kui kõnnib nagu part, ujub nagu part ja prääksub nagu part, ju ta siis ikka part on.

See jutt "äride kokku pakkimisest", mida ta pikalt-pikalt ajas, oli juba rääkimise ajal karjuvas vastuolus muude avalikest allikatest kättesaadavate andmetega. Ja ta ei rääkinud seda stiilis, et "minu abikaasa väitis mulle, et...", vaid ikka ise kindlas kõneviisis. Tsitaadid on teemasse postitatud.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Valetas ju

a) mees olla käinud "vabatahtlikus kapokontrollis"
b) äri veeti venemaalt minema

Mõlemad väited on teadlik valetamine. Ja eks neid ole veel.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline