Tšetšeenia medal
Tšetšeenia medal
Kaitseliidu mehel on rinnas mingi Tšetsšeenia medal. Huvitav, mille eest ja mis medaliga täpsemalt tegu?
http://personal.inet.fi/koti/juhani.put ... vavorm.jpg
http://personal.inet.fi/koti/juhani.put ... vavorm.jpg
Viimati muutis krizz, 17 Veebr, 2007 9:55, muudetud 1 kord kokku.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Huvitav, kes on ikkagi see Kaitseliidu mees, ja mille eest talle see Tšetšeenia medal anti 

* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
Mehest...
Mees on Soome kodanik, härra Juhani Putkinen, oli pikka aega Kaitseliidu ülema nõunik. Mille eest medal, seda ei oska kommenteerida.
Selge siis. Oeks võind ju ise ka selle peale tulla, faili nimes Juhani Putkinen sees. Ma aga pidasin meest eestlaseks. Ei seostanud neid omavahel.
Aga tänud vastamast!
PS! Mälu soppi on jäänud, et see sama soomlane kirjutas ka raamatu sellest ajast, kui ta eesti armee nõustaja oli. Et päris paljastav raamat pidavat olema.
Aga tänud vastamast!
PS! Mälu soppi on jäänud, et see sama soomlane kirjutas ka raamatu sellest ajast, kui ta eesti armee nõustaja oli. Et päris paljastav raamat pidavat olema.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Venemaa kohta on ta küll kirjutanud. Raamatu kohta Eesti sõjaväe nõustajana sooviks lähemalt kuulda.
Juhani Putkinen
Imperialistinen roistovaltio
[Varkaus]: [J.Putkinen], 2005
366 lk.
Vaata sellest ja üldse temast ka
http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/index.htm
Juhani Putkinen
Imperialistinen roistovaltio
[Varkaus]: [J.Putkinen], 2005
366 lk.
Vaata sellest ja üldse temast ka
http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/index.htm
Mina näen medalil Tšetšeenia vappi ja lindil lippu. Muidugi võin eksida, kuid mehe huvid viitavad samutu Tsetseeniale. Igati õigete vaadetega mees tundub.
Raamat, mida mina mõtlesin, on kirjutatud hoopis teise soomlase poolt, kes oli nõunikuks. Pidasin silmas seda aaamatut:
Pealkiri Viron itsenäistyminen : kerran me voitamme kuitenkin / Matti Lukkari. Ilmunud Helsinki : Otava, 1996 (Keuruu : Kustannusosakeyhtiö Otavan painolaitokset)
ISBN 9511138537
Autor siis hoopis Matti Lukkari.
Raamat, mida mina mõtlesin, on kirjutatud hoopis teise soomlase poolt, kes oli nõunikuks. Pidasin silmas seda aaamatut:
Pealkiri Viron itsenäistyminen : kerran me voitamme kuitenkin / Matti Lukkari. Ilmunud Helsinki : Otava, 1996 (Keuruu : Kustannusosakeyhtiö Otavan painolaitokset)
ISBN 9511138537
Autor siis hoopis Matti Lukkari.
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Tere kõigile
Sattusin sellele foorumile täiesti juhuslikult (Googlega).
Kui minu kohta tuntakse huvi, nii annan väikse seletuse:
1. Olen soomlane kes on püüdnud aitada Eesti riigikaitse ülesehitamisel alates aasta 1992 jaanist;
2. Miks soomlane Eestit? No, paljud eestlased võitlesid Soome vabaduse eest Talvesõjas ning Jätkusõjas - ma olen püüdnud natukesegi seda auvõlga tasuda;
3. Ma teen teatavaks Soome president (ja Soome Kaitseliidu veebel) Svinhufvudi õpetuse: "vaenlase vaenlane on sõber". Teine tema õpetus on, et "Venemaa on Soome verevaenlane". Ma olen püüdnud elada nende väga väärtuslike õpetustega, seega:
a) kui Venemaa on sõjas Tshetsheeniaga, see tähendab, et tshetsheenid on mu sõbrad;
b) kui Venemaa ründab Georgiat - georgialased on mu sõbrad;
c) kui Venemaa sekkub Ukraina siseasjadesse (näiteks valimistesse või mürgitab presidentikanditaadi) - ukrainlased on mu sõbrad;
d) jne.
Seega ma olen andnud sõjalist väljaõpet peale eestlaste ka näiteks lätlastele, leedukatele, jne.
Soovin edu mu kallile vennasrahvale eestlastele.
Kui minu kohta tuntakse huvi, nii annan väikse seletuse:
1. Olen soomlane kes on püüdnud aitada Eesti riigikaitse ülesehitamisel alates aasta 1992 jaanist;
2. Miks soomlane Eestit? No, paljud eestlased võitlesid Soome vabaduse eest Talvesõjas ning Jätkusõjas - ma olen püüdnud natukesegi seda auvõlga tasuda;
3. Ma teen teatavaks Soome president (ja Soome Kaitseliidu veebel) Svinhufvudi õpetuse: "vaenlase vaenlane on sõber". Teine tema õpetus on, et "Venemaa on Soome verevaenlane". Ma olen püüdnud elada nende väga väärtuslike õpetustega, seega:
a) kui Venemaa on sõjas Tshetsheeniaga, see tähendab, et tshetsheenid on mu sõbrad;
b) kui Venemaa ründab Georgiat - georgialased on mu sõbrad;
c) kui Venemaa sekkub Ukraina siseasjadesse (näiteks valimistesse või mürgitab presidentikanditaadi) - ukrainlased on mu sõbrad;
d) jne.
Seega ma olen andnud sõjalist väljaõpet peale eestlaste ka näiteks lätlastele, leedukatele, jne.
Soovin edu mu kallile vennasrahvale eestlastele.
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
On jah
Selle teenetemärgi tunnistus on kirjutatud "Kapten Juhani Putkinenile" 23. aprill 1998.a.valloon kirjutas:Huvitav, sel mehel ka Kaitseliidu Jõgeva Maleva Teenetemärk rinnas.
Tänud kõigile hõimuvendadele, kes on meid ikka aidanud. Loodame, et kord Karjala kuulub taas Soomele.
Kordaksin siiski veel oma küsimust selle Tsetseenia medali kohta. Millal-miks ja kus see saadud on
Kordaksin siiski veel oma küsimust selle Tsetseenia medali kohta. Millal-miks ja kus see saadud on

- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Selge siis. Ihati auväärne medal! Palju õnne!
(Muide siia olen Mannerheimi fotosid kogunud... http://www.freewebs.com/lisaks/marssalcgemannerheim.htm )
(Muide siia olen Mannerheimi fotosid kogunud... http://www.freewebs.com/lisaks/marssalcgemannerheim.htm )
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Väga hea kogum pilte.
Üks nendest on väga tuttava näoga:
http://personal.inet.fi/koti/juhani.put ... erheim.jpg
Üks nendest on väga tuttava näoga:
http://personal.inet.fi/koti/juhani.put ... erheim.jpg
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline