see on nüüd küll sõrme emmiga võrdlemine, või sulle lihtsalt ei jõua mõned asjad kohale?Kapten Trumm kirjutas: ↑04 Okt, 2023 8:38 1000 hj sportlik sisepõlemisauto selle Plaidi vastu - arvan, et küsimus pole selles, kas Plaid saab pähe mitme sekundiga, vaid mitu ringi tuleb sõita selleks, et Plaid saaks ringiga sisse![]()
Lihtsalt 2200 kg pole mingi sportauto. Kõige tavalisem ülekaaluline tänavaauto. Ja seda, et Teslal on sõltuv tagasild, pole ma väitnud. Kui minu posti lugedes hakkab Beanil tatt tilkuma, silmad valguvad verd täis ja näpud klaviatuuril meelevaldselt liikuma, tuleks perearsti väisata, äkki mingit tabletid abiks?
Kui aga asjad rajale panna, siis ma panustaks näiteks Gordon Murray uuele autole (T-50). Isegi omades 2/3 Tesla võimsusest on selle kaal 2,2 korda väiksem. Seal võib mõningase võidusõiduga tõesti Teslale tübeteika kandadeni tulla. Korda üle, sport(liku)auto tegemiseks on vaja natuke rohkemat kui hästi palju võimsust ja suured pidurid. USA autotööstus tootis juba mõni aeg tagasi muskelautosid, mil kapoti all üle 700 hj, kuid ringiaegu sealt ei tulnud.
Tesla on täiesti tavaline igapäevakasutuseks sobiv preemium pereauto ja sa tuled teda võrdlema kahekohalise, null pagasruumiga, lamavatele politseinele kinni jääva ning eelkõige £2,36 miljonit (loe: kaks miljonit kolmsada kuuskümmend tuhat naela) maksva hyperautoga