Varjatult kandmisel ei ole küll olulist vahet, kas sul on G19 või G17, mõlemad ühtmoodi kobakad. Ja sellest lähtuvalt ei oska ma ühtegi põhjust nimetada, miks peaks eelistama G19 selle asemel, et võtta täismõõdus G17.slider kirjutas: ↑14 Jaan, 2023 22:50 G45 ja 43X ei leia ilmselt ühegi tiiru rendinimekirjast. G45 maitse saab kätte G17 proovides. www.tlk.ee www.laskmine.ee. Kõige universaalsem on ilmselt G19, saab ka varjatult kanda. Kui kandmise mõte on põhiline siis vaataks SIG p365 v mõne muu subcompacti poole. Lasevad tänapäevased kõik hästi ja asi on lihtsalt harjumises. Pmst muud polegi kui, et ära kaliibriga leiutama hakka, jää kindlasti 9x19 peale. Kui on võimalus siis võta ka punatäpp sihiku valmidusega isend, täpisihikut saab ka tiirus proovida ja kui meeldib siis saad sihiku hiljem lisada.
Enesekaitserelva valik
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Enesekaitserelva valik
Seda juba eelpool kirjutati, et 9x19 on de fakto standard, mida vedeleb kõikjal. See määrab, kui palju ja mis hinnaga saad oma relvaga harjutada. Hinnavahe 9x19 ja .45ACP vahel on jämedalt kaks korda, .40 on veelgi kallim ja defitsiitsem.
Aga sellele "võimsam peaks ju parem olema" arvamusele on veel paar olulist vastuargumenti. Esiteks määrab relva efektiivsuse see, kui mugav on seda lasta. Võimas kaliiber ei ole nii hästi kontrollitav ja seetõttu loobus ka nt. FBI oma teenistusrelvades .40 kasutamises ja läks tagasi 9x19 peale.
Kui võimsam oleks parem, siis võiks ju kohe võtta .50AE kaliibris Desert Eagle, kõige võimsama püstolipadruni. Paraku kes on kunagi proovinud seda lasta, teab, et esimese lasu järel tuleb näole veidi totakas irve ja järjestikuseid (täpseid) laske on pea võimatu kiiresti teha. Ainuüksi märki tagasi tulemine võtab sellel relval terve igaviku.
Teine argument on salvemaht. Suur vahe, kas salve läheb 15...19 padrunit või 8...12. Ehk võimalus tulistada 2 kuuli kaliibris 9x19 on parem, kui lasta välja 1 kuul .45 kaliibris.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Varjatud kandmisel on iga sentimeeter oluline. Nende kahe mudeli pikkusevahe on 1,7 cm ja kõrgusevahe 1,1 cm.alfa hotel kirjutas: ↑11 Aug, 2023 21:14Varjatult kandmisel ei ole küll olulist vahet, kas sul on G19 või G17, mõlemad ühtmoodi kobakad. Ja sellest lähtuvalt ei oska ma ühtegi põhjust nimetada, miks peaks eelistama G19 selle asemel, et võtta täismõõdus G17.
-
- Liige
- Kontakt:
Võimalik, et kellelgi on oluline, aga mina küll mingit märgatavat vahet ei taju.vtl kirjutas: ↑12 Aug, 2023 14:23Varjatud kandmisel on iga sentimeeter oluline. Nende kahe mudeli pikkusevahe on 1,7 cm ja kõrgusevahe 1,1 cm.alfa hotel kirjutas: ↑11 Aug, 2023 21:14Varjatult kandmisel ei ole küll olulist vahet, kas sul on G19 või G17, mõlemad ühtmoodi kobakad. Ja sellest lähtuvalt ei oska ma ühtegi põhjust nimetada, miks peaks eelistama G19 selle asemel, et võtta täismõõdus G17.
Kui palju Sa mõlemat võrdlemiseks kandnud oled? Ma ei mõtle seda, et paned korra kabuuri peale ja käid paar sammu, vaid ikkagi olukorda, kus Sa oled tunde või päev otsa kabuuriga, kõnnid, istud toolil, istud diivanil, sõidad autoga...alfa hotel kirjutas: ↑12 Aug, 2023 18:43Võimalik, et kellelgi on oluline, aga mina küll mingit märgatavat vahet ei taju.
Juba 0.5 cm käepideme pikkust (sama kabuuri asendi korral) võib määrata seda, kas see hakkab ribidesse torkima või ei.
1.5 cm raua pikkust määrab seda, kas raua alumine ots vaatab jaki alt välja või mitte, kas saad kummardada või käia ilma, et välja paistaks.
Aga olgu, ma ei ürita kedagi ümber veenda. Kui Sinu jaoks ei ole vahet, siis polegi mingit vahet.
Glock 48 on muide täpselt sama pikk, nagu Glock 19, ainult kelk ja raam on õhem.
… pisut teema väline, aga kirjeldab reaalselt tekkinud olukorda…
mul oli aastaid (suhteliselt) tigeda välimusega, aga sõbralik koer, kes siiski loata (korterisse) sissetungijaid ei sallinud. Sellest seisukohast lähtuvalt ei olnud mul harjumust öösiti lukustada korteri ust.
…koer suri ja veel aasta kopikatega ei keeranud ma oma korteri ust ööseks lukku (tegemist on paarismaja ning Tallinna mõistes privaatse rajooniga)…
Ühel ilusal ööl (umbes kell 0120) togis mu elukaaslane mind üles ja vehkis käega kogu suunas, mis seisis me voodi kõrval….
…trah, sai pisut võimelda. Tegemist oli (ilmselt) korralikus narkojoobes isikuga, kellel jooksis silme ees pisut teine “film” kui see, et ta MINU magamistoas on…
Tol hetkel mul relvaluba puudus ja kui oleks ka olnud, poleks sellest mingit kasu olnud.
Antud kodanik sai eluruumidest välja juhatatud (avaldati ka mõõdukat vastupnu) ja seni kui läksin ise tagasi, et strateegilisi kahaosi katta, oli mainitud kodanik mu aia tagant kadunud…
…valige siis endale sobiv relv…
mul oli aastaid (suhteliselt) tigeda välimusega, aga sõbralik koer, kes siiski loata (korterisse) sissetungijaid ei sallinud. Sellest seisukohast lähtuvalt ei olnud mul harjumust öösiti lukustada korteri ust.
…koer suri ja veel aasta kopikatega ei keeranud ma oma korteri ust ööseks lukku (tegemist on paarismaja ning Tallinna mõistes privaatse rajooniga)…
Ühel ilusal ööl (umbes kell 0120) togis mu elukaaslane mind üles ja vehkis käega kogu suunas, mis seisis me voodi kõrval….
…trah, sai pisut võimelda. Tegemist oli (ilmselt) korralikus narkojoobes isikuga, kellel jooksis silme ees pisut teine “film” kui see, et ta MINU magamistoas on…
Tol hetkel mul relvaluba puudus ja kui oleks ka olnud, poleks sellest mingit kasu olnud.
Antud kodanik sai eluruumidest välja juhatatud (avaldati ka mõõdukat vastupnu) ja seni kui läksin ise tagasi, et strateegilisi kahaosi katta, oli mainitud kodanik mu aia tagant kadunud…
…valige siis endale sobiv relv…
Siit saab järeldada, et tark kass on parem valvur kui suur koer, olgu ta siis kuri v mitte. Kuidas, küsite? Kohe selgitan.
Lapsena oli meil asjalik kass, tegi kõik uksed lahti mida vähegi jõudis, sh ka korteri uks mille lingi peale hüpates selle lõpuks lahti utsitas. Sellest ajast saati on harjumus sees välisuks pidevalt lukus hoida. Kass - uks lukus, probleemi pole, koer - uks lahti...
Eks see turvalisus hakkabki palju varem kui sellest millise kaliibriga relv valida. Kõigepealt uksed lukku. Tülinorijatega võime oma ego alla neelata ja olukorda de eskaleerida jms.
Lapsena oli meil asjalik kass, tegi kõik uksed lahti mida vähegi jõudis, sh ka korteri uks mille lingi peale hüpates selle lõpuks lahti utsitas. Sellest ajast saati on harjumus sees välisuks pidevalt lukus hoida. Kass - uks lukus, probleemi pole, koer - uks lahti...
Eks see turvalisus hakkabki palju varem kui sellest millise kaliibriga relv valida. Kõigepealt uksed lukku. Tülinorijatega võime oma ego alla neelata ja olukorda de eskaleerida jms.
Jah, kui välisust lukust lahti hoida, tuleb relva padja all kanda.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Ma isegi ütleks, et käes ja kuul rauas Ent ilmselt on relvaomanikud ikkagi läbi mõtelnud, lähtudes oma elukorraldusest, mis stsenaariumite rakendumiste puhuks tal tukki vaja on. Linnakodaniku motiive, enesekaitse relva soetuseks, va mingi kompakt kaasaskandmiseks tervisejooksul vms. , ma kommenteerida ei oska, aga maakohas on, mu meelst põhiline stsenaarium:"Grupp seltsimehi sõidab paari bemmiga hoovi ja hakkab, midagi võstupaitama". Sellisel puhul võib vaid tulirelvast vähe olla, et enesekaitset efektiivselt rakendada, kui majal pole aeda, koera ja uks on lahti. Lihtsalt kordubki akf kirjeldatu, kuna aknad on tänapäeval kolmekordsed ja seinad paksud, niiet mingi sõiduauto visiit küll unest ei ärata. Seega vaja on ikka kaitseliini või mitut, et reaalselt jõuaks orienteeruda ja tuki haarata. Muidugi tukk võiks sel juhul juba mingi Beretta 1301 vms. olla, mitte mõni SIG 232, aga asi seegi.
Ma olen korduvalt imestanud, kui paljud inimesed hoiavad oma korteri- või majaust päevad läbi lukust lahti. Ja siis imestavad, et pätid tungivad elamisse ning satud sissetungijaga tagatoa magamistoas kokku. Kusjuures need uste lahtihoidjad käituvad samamoodi ka teise elamisse külla tulles. Omal on hulk tuttavaid, kellel pole harjumust ka minu juurde tulles ust enda järel lukustada, kuigi absoluutselt iga kord tuletan meelde ja palun seda teha. (Jah, tuulekoda on kitsas ja kohe ei jõua inimesest mööda trügida, et ise ust lukustada.)
Turvalisus algab perimeetrist ja igasugune perimeetri ületamine peaks koheselt tuled ja viled käima panema.
Turvalisus algab perimeetrist ja igasugune perimeetri ületamine peaks koheselt tuled ja viled käima panema.
-
- Liige
- Kontakt:
Akf vtl, kas sa muide kodus ka relva kannad või hoiad kapis?
Ta lihtsam klemm, tal jah traksidega kaenla all. Mõnedel aga PFM-id ilusti perimeetrile laotatud.
professional retard
Sellist asja üldiselt kontrollimatu ringi anonüümsete inimestega ei jagata, kuidas ja kus ma oma relva/i kannan ning kuidas hoian.alfa hotel kirjutas: ↑06 Okt, 2023 18:46 Akf vtl, kas sa muide kodus ka relva kannad või hoiad kapis?
Ütleme nii, et relvi käideldakse RelvS nõuete kohaselt turvaliselt ning vajadusel saan ma need operatiivselt ja kiiresti kätte.
Kui see perimeetri jutt enne arusaamatuks jäi, siis mõte oli selles, et ükski külaline, ei oodatud ega ootamatu, ei saaks Cooperi "valgel" ohuteadlikkuse tasemel üllatada. Krundile sisenenud subjekt fikseeritakse kaameratega ning eluruumidesse saamiseks tuleb tal kas endast teada anda (helistada, kella anda) või midagi ära lõhkuda (mis tekitab heli ja/või käivitab alarmi).
Sõltuvalt elamise suurusest võib erinevaid perimeetreid olla ka mitu - alates maatüki piiridest ja lõpetades eraldi tagaaiaga.
-
- Liige
- Kontakt:
Kui ikka teha, siis korralikult. Perimeetril peaks olema 24/7 mehitatud valve, iga nurk võiks olla varustatud KP-dega ja välisperimeetril peaks olema kui mitte jalaväemiinid, siis signaallõhkelaengud kindlasti. Vastavalt ohuhinnangule peaks olema võimekus lisada soomuki-/tankivastaseid miine. Isikkoosseis peaks kandma killuvesti pluss klass 4 plaatidega plaadikandjat ja kuulmiskaitsmete ning ÖVS-ga varustet ballistilist kiivrit. Liikuma peaks nii, et ollakse alati paarilisega vähemalt visuaalses kontaktis. Tasuks kaaluda igaks juhuks ka gaasimaski (koroona on jälle liikvel!) ja kondoomi kandmist, sest kunagi ei tea lõpuni, kustkohast ja milline oht ründab.
Palun eelnevat nüüd mitte liiga tõsiselt võtta, vabalt võib see olla minu isiklik probleem, aga akf poolt kirjeldatud pidev perimeetri valve jms on isiklikult mulle tiba üle võlli
Samamoodi nagu minu kirjapandu vist peaaegu kõigile. Peace 
Palun eelnevat nüüd mitte liiga tõsiselt võtta, vabalt võib see olla minu isiklik probleem, aga akf poolt kirjeldatud pidev perimeetri valve jms on isiklikult mulle tiba üle võlli

Kui lihtsaid asju veidi keerulisemate nimedega nimetada, siis võib jah segadusse sattuda ja üle võlli võrdlusi tooma hakataalfa hotel kirjutas: ↑06 Okt, 2023 21:16Palun eelnevat nüüd mitte liiga tõsiselt võtta, vabalt võib see olla minu isiklik probleem, aga akf poolt kirjeldatud pidev perimeetri valve jms on isiklikult mulle tiba üle võlliSamamoodi nagu minu kirjapandu vist peaaegu kõigile. Peace

* Hoia korteri/maja välisuks(ed) alati lukus. Ka siis, kui ise kodus viibid. Nõua seda kõigile pereliikmetelt (sh. lapsed).
* Ära jäta kergesti ligipääsetavaid (1. korruse) aknaid avatuks, kui ise samas ruumis ei viibi.
* Akna purustamisest annab teada signalisatsiooniga ühendatud klaasipurustusandur. Vastav tsoon võib olla valvestatud 24/7.
* Pane ööseks välisuksed (ja kui magad 2. korrusel, siis ka 1. korrus) signalisatsiooni alla.
Eelnevate tähelepanekute kinnituseks võin tuua piisavalt ühe Tallinna eramajade rajoonis toimunud kuritegevuse näiteid, kus päise päeva ajal on jalutatud elamisse ja viidud kaasa nähtaval kohal vedelenud rahakotte, telefone-sülearvuteid, väärisesemeid, autovõtmeid. Vahelejäämise korral pomiseti midagi stiilis "ma otsin oma sõpra" ja tehti kiirelt sääred, enne kui pererahvas asjade kadumist tähele pani.
Samuti võin ümbruskonnast tuua näiteid, kus pererahvas magas õndsa und, samal ajal kui vargad allkorrusel toimetasid.
Aga mis ma targutan. Eelnev on niivõrd elementaarne, et kui keegi selles veel paranoiat näeb, siis las ta olla. Eks igaüks elab nii, nagu tahab ja oskab.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline