Et mina?
Vanaeide mürgised pirukad
Re: Omapärased lood tänapäeva Vene sõjaväest
Ma ei tea, kas ta elas kohas, kus kevadised mürgiseened aia taga kasvasivad. Akf-ide poolt pakutud rotimürk on muidugi usutavam.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Ma selle kohapealt tarka panna ei soovi, lihtsalt endalegi oli üllatus, et ei teagi mida ootamatu külalise koogi sisse puistata.
Nu me ju räägime praegu Ukraina rahvast.
Aastaid tagasi külastasin korduvalt üht Vene-Karjalas polaarjoone lähedal elavat metsaülemat. Nagu ikka, kallite külaliste puhuks ronis vana köögiluugist keldrisse et kaugete külaliste jaoks head-paremat lauale panna. Korra siis huvi pärast küsisin, et näita siis ette, milline üks vene kelder ka seestpoolt välja näeb. Mulje oli vägev, riiuleid paksult, kuna oli jaanipäeva aeg, siis oli kelder pooltühi, aga peremees seletas, et sügiseks jääb ruumi puudugi. Ja siis oli seal ka üks riiul, kus igatsugu karbikesed ja kotikesed ja mingid kuivatatud taimed lae all rippumas, küsisin nende kohta ka, vana natuke seletas, aga siis lõi käega, et peab eide käest küsima, tema ise ei teadvat pooli asjugi. Et eit igatsugu asju kokku keedab ja maitsestab ja ravib, a las seletab ise. Perenaisel lõi silm särama ja hakkaski kohe pikalt ja laialt seletama, aga peremees kuulas ja arvas veidi aja pärast vastuvaidlemist mittesallival toonil, et aitab nüüd küll meeste juttu segamast ja sinnapaika see jäigi. Niipalju veel jäi ka meelde, et igas vähegi korralikumas majas on selline kelder ja ilma selleta on talve üle elamine suht võimatu. Küllap on samasuguseid keldreid ja eitesid ka Ukrainas massiliselt.
Ning siitsamastki. Kui mu oma vanaema, va tubli taluaegse kooliga sitke memmeke, - andku vanajumal talle seal üleval ikka head heina-ilma - aastaid tagasi siitilmast lahkus, tuli mingil hetkel päevakorda tema mahajäänud maise vara sortimine. Sealt kappidest-sahtlitest tuli välja hulgim igatsugu kotikesi ja karbikesi, millede sisu revideerimisel vanemad vaid nõutult üksteisele otsa vaatasid ja õlgu kehitasid. Kommentaari "vist mürgine" kuulsin päris mitu korda ja mõne asjaga käidi hiljem ka küla pealt tarkust kogumas. Mind, varateismelist koolipoissi, muidugi eriti ei huvitanud ja pole enam vanemaidki, kellelt asja kohta küsida.
Minu isiklik arvamus on see, et mõne piruka "maitsestamiseks" seal maal teadmistest ja materjalist küll puudu ei tule.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Rohelist kärbseseent ja muid mürgitaimi (ma täpset kasutatavate toorainete nomenklatuuri ei tea) vähemalt vanasti vene kolkakülades kuivatati ja jahvatati pulbriks, ning kasutati liha, juustu vms "maitsestamiseks" rottide ja hiirte hävitamisel.
Re: Aiamaalt ja korilusest elava maarahva taimetarkus
Mul on kodus maja all kelder, kus ühes ruumis sein riiuleid täis. Lapsepõlves olid need riiulid igasugu hoidiseid täis - oli kurke, tomateid ja seeni, enamus siiski lihakonserve. Mul vist kuuri all siiani üks lasu konservikarpe. Siis pidi tegema, et inimväärselt toituda. Kui nälg näpistas, siis tuli keldrisse minna. Raske lapsepõlv.
Re: Vanaeide mürgised pirukad
Loodan, et akm Elrik ei pahanda, kui teemat siiski kitsendan.
Ei kindlasti mitte, hoopis tänan abi eest.
E.T.
Ei kindlasti mitte, hoopis tänan abi eest.
E.T.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Selline veterinaarravim oli pulbrina täiesti olemas.
Loomulikult ei hakka ma seda siin nimetama.
Rotimürkide teemal pole mõtet sõna võtta kuna oponendid on isiklikele kogemustele toetudes "palju targemad".
P.s ainsat koheselt tapvat rotimürki ei saanud ka vene ajal oma kasutusse isegi veterinaarid vaid see oli sanepidjaamade deratisatsiooniosakondade kasutuses.
Mäletamise järgi see ei olnud tsinkfosfiid.Aga võibolla oli ka.
Igatahes toimib see täiskõhuga paremini kui tühja
Loomulikult ei hakka ma seda siin nimetama.
Rotimürkide teemal pole mõtet sõna võtta kuna oponendid on isiklikele kogemustele toetudes "palju targemad".
P.s ainsat koheselt tapvat rotimürki ei saanud ka vene ajal oma kasutusse isegi veterinaarid vaid see oli sanepidjaamade deratisatsiooniosakondade kasutuses.
Mäletamise järgi see ei olnud tsinkfosfiid.Aga võibolla oli ka.
Igatahes toimib see täiskõhuga paremini kui tühja
- Sam Beaver
- Liige
- Kontakt:
Äkki mitte pirukad polnd mürgised vaid hoopis see mida pirukate kõrvale kallati (metanool).
Ma kaldun ise küll arvama et seda juhtumit pole kunagi juhtunud, pigem sihuke venelaste hirmutamiseks (need kohalikud baabad mürgitavad teid ära) mõeldud propaganda.
Ma kaldun ise küll arvama et seda juhtumit pole kunagi juhtunud, pigem sihuke venelaste hirmutamiseks (need kohalikud baabad mürgitavad teid ära) mõeldud propaganda.
Putin destroyed the pro-Russian lobby in the world with his own hands. Now acting in Putin's interests would mean admitting that you fucked a goat
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: rockrapdude ja 2 külalist