mart2 kirjutas: ↑11 Okt, 2023 14:01
Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Okt, 2023 10:19
... ja õhtul oli võibolla mingi 15 min selle 25 testi parandamiseks ja hindamiseks. ...
Muud ei hakka isegi kommenteerima, kuid 36 sekundit
korraliku (?) testi kohta
parandamise ja hindamise aega?
See saab olla võimalik ainult siis, kui on vähe küsimusi, valikvastused ja läbi mitme aasta samad testid.
Korralik aineõpetaja sellist "loterii"-teed minna ei saa.
Päriseluline näide algklasside õpetajast, kes viib läbi tunnikontrolle igapäevaselt. Tihti mitu testi päevas.
Ettevalmistuse aeg: 5min.
Tunnikontrolli läbiviimise aeg: 3-5min
Tööde parandamine ja hindamine: sisuliselt 0 min. Kui on vaja e-kooli kanda, siis selle peale natuke aega kulub aga tüüpiliselt on hinded e-koolis enne järgmise tunni algust.
Appi tuleb tehnoloogiline vidin nimega mobiiltelefon, milles õpetajatele mõeldud äpp. Aasta alguses jagab õpetaja igale õpilasele 2 lehte, millel suurelt "QR koodid" sisuga "õpilane X: Jah/õpilane X: Ei". Tunnikontrolli viib läbi õpetaja klassi ees seistes esitades jah/ei vastustega küsimusi. Õpilased annavad vastuse tõstes oma Jah või Ei lehe. Õpetaja skännib terve klassi korraga ("no klassi peale 3 sekundit vast"). Viimase küsimuse järgselt on tulemused juba hinnatud ja kirjas.
See õpetaja ei viibi koolimajas üle 30 tunni nädalas ja väljaspool koolimaja tööd täiesti põhimõtteliselt ei tee. Aastaid on nii õpilased kui vanemad väga rahul olnud ja seda ka korduvalt väljendanud.
Tuleks aru saada, et lisaks ülekoormusest läbi põlenud õpetajatele on ka õpetajaid, kes saavad oma ülesannetega vägagi hästi hakkama normkoormuse juures.
Mina sügavalt kahtlen, et me palka kasvatades saaksime õpetajate "põuda"* ületada. Või oskab keegi näidata, palju peaks palk kasvama, et see õpetajate vähesuse teema lõpuks ära vaibuks? Mina isiklikult näiteks ei läheks ka 5KEUR palga eest õpetajaks - ei sobi mulle see amet. Mul ei oleks mitte mingit huvi õpetada inimesi, kes ise õppida ei taha.
* - et see lihtlabaseks emotsionaalseks purtsatuseks ei kujuneks, siis tasub teada, kuidas meil õpetajate arvukusega
tegelikult lood on. Äkki ikka teeks selle koolivõrgu korrastamise ära - saaks õpetajate "põuast" ka lahti.