Smith kirjutas: ↑12 Okt, 2023 19:57
Mis selle secure chati hind ka on, oskab keegi öelda?
Ma olen ainult üks SecureChati kasutajadest. Olen kasutanud seda väga palju paljudel aastatel edukalt. Olen ka teinud parandusettepanekuid SecureChati leiutajale Johannes Väänänenile (Eesti elanik) ja ta on neid parandusettepanekuid ka võtnud arvesse, seega SC on paremaks läinud igal aastal. See testimine ja arendamine pole sugugi lihtne, võtab aastaid aega enne kui on toimiv süsteem olemas.
Hindadest ma ei saa üldiselt rääkida, sest ma neid ei müü.
Ühe näidise ma aga annan. Kaitseliidul on olemas vana, aga veelgi toimiv üleriigiline andmesidevõrk, millesse on kaasatud kõik KL malevad, ja veel midagi muut peale kauba. See on arendatud KL ülema palvel ja minu initsiatiivil juba 1990-aastatel. Selle andmesideprogramm on juba moraalselt vananenud, aga raadiojaamad, antennid, akud, akulaadijad, raadiomodemit, jne. on veelgi täiesti korras. Peaks aga see vana programm vahetama uue SecureChatiga. Uniraja OÜ oli nõus müüma uue programmi selle vana üleriigilise võrgu jaoks nii, et näiteks 30 kasutaja programm maksaks 9999 euri ja kui sama üleriigilise võrgu jaoks tahetakse teised 30 aadressi juurde, siis maksumus oleks umbes sama. Siis KL üleriigilises võrgus oleks vana riistvara ja uus programm 60 kasutajale suurusjärgus 19998 euriga. Hinnast saaks kindlasti ka nõu pidada Johannes Väänäneniga - see oli ainult näidiseksemplar Kaitseliidu Peastaabi G6 ülemale ja KLPS staabiülemale.
Õlakottjaamadest ja antennidest kompaniidele ja rühmadele Uniraja OÜ annab kindlasti pakkumise kui seda küsitakse. Need on ka Eesti toodet ja ennast õigustanud õppustel. Kompaniides võiks olla Windows-versioon laptoppidega ja rühmades Android-versioon nutitelefõnidega (muidugi Lennukimoodis).