NGolf kirjutas: ↑17 Okt, 2023 23:37
VF Rõbar jagab, et Hersoni all on ukrainlastel kaks sillapead saavutatud, Antonovski sillale lisaks kahe merejalaväe brigaadi läbimurre üle raudteesilla. Ja kolmas kohe tulemas Kasaka laagri-Krõnki suunal. Kui venelaste moonalaod ja järelvedu piisavalt nõrgestatud, tuleb sealtkandist varsti suuremaid edusamme!
Üks vattide video ka raudtesilla kõrvalt Dnepri vasakkaldalt:
https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 9423203343
Ma ise nõustun ka nende säutsujatega, kes arvavad et tavalised reidid, nagu Ukraina seal kordualt teinud on, ja kes sügavalt kahtlevad mingite asulate äravõtmise jutus.
Eks täpsemalt kuuleme hiljem, aga praegu ei näita küll miski, et Ukraina seal sellises mastaabis tegutseks, mida reaalne suuremate alade hõivamine vajaks. Tunduvad ikka sellised väiksemad reidigrupid paatidel ja kergrelvastuses.
Seal paari km raadiuses Dnepri vasakaldast võib sedasi ju töllerdada, aga püsivalt kanda kinnitada? Mis iganes asula hoidmiseks oleks vaja ikka kõvasti suuremat logistilist jalajälge (moona/muu tavaari juurdevedu, haavatute evakueerimine) ...
Mõne jao/rühma jagu reidijaid on üksus, millele vatid pigem ei taha liiga palju ressurssi kulutada (olgu siis reserve või näiteks iskandereid) ilmselgelt ongi need reidid ju selleks mõeldud. Kui aga ukrainlased peaks tõesti seal kompaniide ja pataljondie kaupa üle hakkam tungima, muutub sellise kontingendi purustamine ja vangi võtmine palju ahvatlevamaks.
Et selline suurem ületungimine oleks edukas (ja ei takerduks kasvõi lihtsat sinna, et intensiivsetes lahingutes moona ei jagu ja ei jõuta droonide / kaugtule all piisavalt juurde tassida) peaks ukrainlased omakorda päris muljetavaldava koguses logistikat ette valmistama (koos droonide, kaugtule mahasrumise jpm). Seda kõike on jälle raske vastase (droon-)luurele päris märkamatult korraldada.
Praegu ei viita küll miski veel sellele,et ukrainlased midagi sellist kavatseks
Ma ise usun, et kui ukrainlased võivad mingi hetk tõsisemalt üritada sealt üle tungida küll. Kuid see saab toimuda ainult koosluses mõne samaaegse läbimurdega mis kiirelt vattide lisaresrve vajab (näiteks Robotnõe all). Hetkel on kogu lõunarindel küll piisavalt vaikne, et ei suuda mina sellisele tegevusele erilist edu ennustada