Uue amatöörfilmi raames...
Uue amatöörfilmi raames...
Kellelgi võiks olla lahedaid ideid või mõtteid uue filmi jaoks? Kõik ideed on oodatud... kokku saaks panna kahe sakslase varustuse, koos mp40 ja k89. Ja muidugi ka umbes 3 venelast paneks kokku. Loose võib segada ka partisane? jään huviga ootama
Mazz
Mazz
Tehke film nimega "Reamees Raineri päästmine".
Sisu võiks olla selline:
Aastal 1944 6.juunil algas operatsioon "Schwein".
Hauptmann Möller osaleb oma meestega selles dessandis. Kui võit on saavutatud, saab Möller uue ülesande: Tuua ära vaenlase tagalasse sattunud reamees Rainer. Oma eluga riskides tungivad sõdurid üha sügavamale venelaste tagalasse, et päästa 1 mees.
Sisu võiks olla selline:
Aastal 1944 6.juunil algas operatsioon "Schwein".
Hauptmann Möller osaleb oma meestega selles dessandis. Kui võit on saavutatud, saab Möller uue ülesande: Tuua ära vaenlase tagalasse sattunud reamees Rainer. Oma eluga riskides tungivad sõdurid üha sügavamale venelaste tagalasse, et päästa 1 mees.
Kõik oleneb muidugi stsenaariumi kirjutajast, kui rekvisiite naa vähe on, siis Sinimägede lahingut päris ülesse võtta ei saa.
Küll aga saaks teha psühholoogilise filmi sellest, kuidas paar mobiliseeritud eesti poissi peale Sinimägede liini või siis Emajõe joone mahajätmist omapead jäävad ja koju hakkavad minema. Seal pole paugutamist eriti vaja, aga näitlejad peavad tugevad olema, kes usutava dialoogiga maha saaksid.
Küll aga saaks teha psühholoogilise filmi sellest, kuidas paar mobiliseeritud eesti poissi peale Sinimägede liini või siis Emajõe joone mahajätmist omapead jäävad ja koju hakkavad minema. Seal pole paugutamist eriti vaja, aga näitlejad peavad tugevad olema, kes usutava dialoogiga maha saaksid.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Mina kaaluksin küüditamise taaslavastamist.Kellelgi võiks olla lahedaid ideid või mõtteid uue filmi jaoks? Kõik ideed on oodatud... kokku saaks panna kahe sakslase varustuse, koos mp40 ja k89. Ja muidugi ka umbes 3 venelast paneks kokku. Loose võib segada ka partisane? jään huviga ootama
Mazz
Teema, mis kindlasti eestlasi külmaks ei jäta, ning samas ei ole seda teemat eriti filmi kujul kajastatud.
Ning, mis kõige parem, sellises teemas ei ole palju varustust vaja.
Piisab, kui leiad mõne vana metsatalu, ning tegevuspaik on olemas.
Kolm punasõdurit ja muidugi üks tropp eestlane, kes näpuga näitab kah kaasas. Kui vanat autot, tolleaegset pole kusagilt võtta, siis asja ajaks ära ka näiteks hobune ja vanker.
Teema võiks olla lühidalt selline, et venelased tulevad talurahvast ära viima, asjasse sekkuvad metsavennad, kes kantsid ka tihti Saksa vorme.
Kõige originaalsem oleks, kui otsiksid sobiva loo päriselust.
Taaslavastaksid kunagi juhtunu.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
ma ei tea, tehke film mingist väiksemast hukkamisest, kuidas mingi tüüp üritab kuskilt autokastist põgeneda kinniseotult ning lõpuks ära tapetakse vms. lühifilmi kohta polegi mingit erilist stoorit vaja, piisab, kui nii poole pealt rahmima hakata. Küll vaataja jrele jõuab.
kui saad aru, kuhu ma oma mõtetega sihin, siis oskad stsena ise juba valmis teha, kui see meeeeeltmööda on
kui saad aru, kuhu ma oma mõtetega sihin, siis oskad stsena ise juba valmis teha, kui see meeeeeltmööda on
-
Frundsberg
- Liige
- Kontakt:
Mina pakuksin hoopis välja metsavendade teemat.
Miks? Esiteks oleks see suhteliselt odav ja vähenõudev, saaks läbi üsna vähesega, samas oleks teema põnev ja pea täiesti käsitlemata. Eelmises filmis jäi nõrgaks minu meelest just eelkõige varustus - seega pole mõtet katsuda teha filmi paljude osalistega, pigem vähem, aga seekord kvaliteetsemalt! Kaameratöö ja filmi heliline taust jättis eelmisel korral väga positiivse mulje - metsavendade filmis võiks see veel rohkem esile pääseda.
Kui vajad filmi tegemisel abi, võta PS-s ühendust. Ennast näitlema ei paku, kuid muul viisil saan ehk abiks olla
.
Miks? Esiteks oleks see suhteliselt odav ja vähenõudev, saaks läbi üsna vähesega, samas oleks teema põnev ja pea täiesti käsitlemata. Eelmises filmis jäi nõrgaks minu meelest just eelkõige varustus - seega pole mõtet katsuda teha filmi paljude osalistega, pigem vähem, aga seekord kvaliteetsemalt! Kaameratöö ja filmi heliline taust jättis eelmisel korral väga positiivse mulje - metsavendade filmis võiks see veel rohkem esile pääseda.
Kui vajad filmi tegemisel abi, võta PS-s ühendust. Ennast näitlema ei paku, kuid muul viisil saan ehk abiks olla
- zyndapp666
- Liige
- Kontakt:
No-noh! Vahtisin väheke netis ringi ja märkasin,et filmike juba tegemisel,isegi PILDID on üles riputet! Äkki härrased-filmitegijad sooviksid pisut kommenteerida,mis sääl filmis siis toimuma saab? Miski lahing leegionäride ja venkude vahel?
Piltidelt näha noored poisid ja natuke träni ka käepärast. Harjutage ja kunagi saate meistriteks
Siin eespool pakutud lühifilmi (mis on ju filmide maksumust arvestades kõige kättesaadavam) stsenaariumi alged võiksid leiduda (minu nägemuses) ühes segases, aga samas nii selges episoodis 44 aasta Emajõe kaitselahingute ajast. Seda kirjeldab Mengel oma raamatus, aga olen saanud ühte-teist teada ka 1. prk 3. pataljoni staabikirjutajalt.
Jaotäis mehi liikus täisrelvastuses justkui vales suunas (staabikirjutaja väitel rindega rööbiti) ja nad võeti kinni saksa ketikoerte poolt. Kõiki selgitusi kõrvale jättes anti nad välikohtu alla, mida juhtis otseses rindetegevuses mitteosalenud riigisakslasest ohvitser ( veterinaar, meedik?), kes kõik surma mõistis. Mahalaskjad olid vist eestlased, kes surmamõistetutele andsid igati mõista, et laske jalga, aga viimased olid täiesti teovõimetud. Väga palju erinevaid lähenemisi pakkuv juhtum, millest saaks vägagi mõtlemapaneva filmi. Kui vaataja ei ole just hitleripede.
Siin eespool pakutud lühifilmi (mis on ju filmide maksumust arvestades kõige kättesaadavam) stsenaariumi alged võiksid leiduda (minu nägemuses) ühes segases, aga samas nii selges episoodis 44 aasta Emajõe kaitselahingute ajast. Seda kirjeldab Mengel oma raamatus, aga olen saanud ühte-teist teada ka 1. prk 3. pataljoni staabikirjutajalt.
Jaotäis mehi liikus täisrelvastuses justkui vales suunas (staabikirjutaja väitel rindega rööbiti) ja nad võeti kinni saksa ketikoerte poolt. Kõiki selgitusi kõrvale jättes anti nad välikohtu alla, mida juhtis otseses rindetegevuses mitteosalenud riigisakslasest ohvitser ( veterinaar, meedik?), kes kõik surma mõistis. Mahalaskjad olid vist eestlased, kes surmamõistetutele andsid igati mõista, et laske jalga, aga viimased olid täiesti teovõimetud. Väga palju erinevaid lähenemisi pakkuv juhtum, millest saaks vägagi mõtlemapaneva filmi. Kui vaataja ei ole just hitleripede.
-
canislupus
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist